ADVIESBUREEL R & T

Divers


Dénomination : ADVIESBUREEL R & T
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 550.703.048

Publication

30/04/2014
ÿþMM]

1. Ruyts Thomas, voornoemd :

200 euro houder van 20 aandelen

2. Toremans Katja, voornoemd :

800 euro houder van 80 aandelen

Motl Wosd 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RCCt-i'''r:NK v,an I(OOPHHNE;i:L ANTVrr: ;Gl~~!sald. iG;ECHELEtN

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : ADVIESBUREEL R&T

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Goorstraat 71 te 2560 Nijlen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Onderhandse oprichtingsakte "Adviesbureel R&T" dd. 2/04/2014 In het jaar 2014, op 2 april, te Nijlen

ZIJN VERSCHENEN

1. Ruyts Thomas, wonende Goorstraat 71 te 2560 Nijlen, NN° 710906-213-94, stille vennoot

2. Toremans Katja, wonende Goorstraat 71 te 2560 Nijlen, NN° 711218-242-17, werkend vennoot

TITEL I: VERSCHIJNING VAN PARTIJEN, OPRICHTING EN INBRENGEN:

A. Verklaring van oprichting

De comparanten hebben beslist dat een gewone commanditaire vennootschap wordt opgericht, die zij

verklaren als volgt op te richten.

B. Inbreng in geld

De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele kapitaal is geplaatst en dat het ten belopen

van 1.000 euro volstort werd door inbreng in speciën te weten door:

TITEL Il RECHTSVORM BENAMING ZETEL DOEL DUUR

Artikel 1: Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap.

De vennootschap bestaat onder de benaming ADVIESBUREEL R&T.

In alle akten, facturen en stukken wordt deze naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"gewone commanditaire vennootschap" of "Comm.V."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

550 10-5 04$

Artikel 2: Zetel

D.ezetet van_le. yen nootschap_is gevestigd.te2560Nijlen"Goorstraat7.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*140 145

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij kan zonder wijziging van de statuten naar om het even welke andere plaats binnen hetzelfde taalgebied van België worden overgebracht bij gewoon besluit van het bestuur. Dit besluit moet worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Het bestuur mag in België en in het buitenland administratieve en bedrijfszetels, bijkantoren, opslagplaatsen en agentschappen oprichten.

Artikel 3: Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Het verlenen van advies en van dienstprestaties en het uitvoeren van studies en expertises van alle aard ten voordele van vennootschappen en fysieke personen, zowel in België ais in het buitenland, en dit op administratief, technisch, commercieel, financieel en juridisch vlak als raadgever, bemiddelaar, technisch adviseur of als tussenpersoon.

Het promoten en leveren van handelsinformatie, uitvoeren van marktonderzoek, inrichten van seminaries en al wat daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

Deze opsomming is verklarend en niet beperkend en moet verstaan worden in de meest uitgebreide zin,

Dit alles zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden.

De vennootschap heeft tevens tot doel het beheer en de uitbreiding voor eigen rekening van een patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen zowel in het binnenland als in het buitenland alsmede aile handelingen die daar rechtstreeks of onrechtstreeks verband mee houden of die van aard zijn de opbrengst van haar goederen te bevorderen, zoals de aankoop en de verkoop, huur en verhuur, de ruiling of in het algemeen de verwerving of de overdracht van goederen zo roerende als onroerende, het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van goederen, met uitzondering van die verrichtingen die verband houden met de normale activiteiten uitgeoefend door vastgoedmakelaars.

De vennootschap mag voor eigen rekening of voor rekening van derden alle commerciële, industriële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen of verrichtingen stellen, die haar nuttig voorkomen om rechtstreeks of onrechtstreeks haar maatschappelijk doel te realiseren of de realisatie ervan te bevorderen of te vergemakkelijken.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng, opslorping, fusie, intekening of op enige andere wijze belangen nemen in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen met een gelijkaardig of aanverwant doel.

De vennootschap kan zich ten gunste van derden borg stellen of hen aval verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken,

De vennootschap kan de functie van bestuurder of zaakvoerder in andere vennootschappen waarnemen, mits naleving van artikel 61 & 2 Wetboek van Vennootschappen,

Artikel 4; Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur vanaf de neerlegging van het uittreksel van de

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Behoudens een rechterlijke beslissing, kan zij niet worden ontbonden dan door een besluit van de algemene

vergadering genomen met inachtneming van de vorm en de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

TITEL III - KAPITAAL AANDELEN AANSPRAKELIJKHEID

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.000 euro,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen,

Artikel 6: Wijzigingen van het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal mag in één of meerdere keren worden verhoogd of verminderd door een beslissing van de buitengewone algemene vergadering.

De aandelen zijn op naam en worden aangetekend in het register van aandelen dat bewaard wordt op de zetel van de vennootschap en daar ter inzage is van de vennootschap.

Artikel 7 : Overdracht aandelen

A. De afstand van aandelen onder levenden is vrij:

a.aan een medevennoot

In alle andere gevallen moet de overdracht, op straf van nietigheid, onderworpen worden aan de goedkeuring van ten minste de helft der vennoten in het bezit van minstens drie vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld, Indien de medevennoten in gebreke blijven binnen de maand te antwoorden op de aanvraag tot goedkeuring, hen bij aangetekend schrijven toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet tegen de afstand te verzetten.

De weigering van goedkeuring tot afstand van aandelen zal geen aanleiding kunnen geven tot verhaal voor de rechtbanken.

B. De overdracht of overgang van aandelen wegens overlijden is vrij:

a.aan een medevennoot

De erfgenamen en legatarissen van deelbewijzen, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet tot hoger opgesomde categorie behoren, hebben recht op de waarde van de overgelaten aandelen. Zij mogen er de afkoop van vragen bij ter post aangetekend schrijven aan de zaakvoerders der vennootschap gericht en waarvan binnen de maand door de zaakvoerder aan de verschillende vennoten bij aangetekend schrijven kopij wordt gezonden.

Deze vennoten genieten een voorkeurrecht tot het afkopen van de aandelen waarvan de overdracht voorgesteld is.

Dit voorkeurrecht is evenredig aan het aantal aandelen dat elke vennoot bezit.

Het in het geheel of ten dele niet uitoefenen van het voorkeurrecht door één of meer vennoten verhoogt het voorkeurrecht der anderen.

Indien het aantal af te stane aandelen niet nauwkeurig proportioneel is aan het aantal aandelen waarvoor het voorkeurrecht wordt uitgeoefend, worden, bij gebrek aan akkoord, de overtollige aandelen door het lot toegewezen.

De vennoot, die zijn voorkeurrecht wenst uit te oefenen, moet binnen de dertig dagen de zaakvoerders hiervan inlichten, die de overlater hiervan op hun beurt binnen de dertig dagen in kennis stellen.

Bij gebreke van naleving dezer kennisgevingen binnen de vastgestelde termijn wordt het voorkeurrecht als vervallen beschouwd.

Indien de overlevende vennoten geen aandelen wensen over te nemen, zullen voormelde erfgenamen of legatarissen als vennoot erkend worden.

De prijs waaraan de vennoot die van zijn voorkeurrecht wenst gebruik te maken de aandelen kan overnemen, is de waarde van de aandelen die jaarlijks, na de goedkeuring van de balans door de Algemene Vergadering, met eenparigheid van stemmen zal vastgesteld worden, rekening houdend met de werkelijke waarde van het maatschappelijk vermogen, of bij gebreke aan dergelijke vaststelling en behoudens minnelijke overeenkomst, door twee deskundigen, waarvan één door de overlater en één door de andere vennoten benoemd wordt.

In geval één der partijen in gebreke blijft haar deskundige te benoemen binnen de vijftien dagen van de ingebrekestelling door de andere partij zal deze laatste de benoeming van deze deskundige mogen vragen bij eenvoudig verzoekschrift gericht aan de Heer Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de zetel gevestigd is.

De vereffening van de aldus overgenomen aandelen zal contant dienen te geschieden evenwel indien de overnameprijs hoger ligt dan tien maal de nominale waarde, zal deze prijs betaalbaar zijn bij jaarlijkse schijven minstens één vierde der totale som, verhoogd met de wettelijke intrest vanaf de overnamedatum.

De erfgenamen of legatarissen en de schuldeisers van een vennoot zullen de zegels op de goederen en waarden van de vennootschap niet mogen leggen, noch hiervan de inventaris eisen. Voor de uitoefening van

1r 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

hun rechten zullen zij zich moeten gedragen naar de balans, rekeningen en geschriften alsmede de statuten van de vennootschap.

TITEL IV - VENNOTEN

Artikel 8: Toetreding

Zijn vennoten:

1° de ondertekenaars van huidige akte

2° de natuurlijke of rechtspersonen, ais vennoot aanvaard door een besluit van de algemene vergadering der vennoten, beslissend met een gewone meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De aanvaarding van een vennoot wordt aangetekend in het register van aandelen.

De vennoten kunnen beherende, hoofdelijk aansprakelijk, of stille vennoten, geldschieters, zijn.

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken dcor zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekende brief aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief. Bij overlijden van één der vennoten wordt de vennootschap voorgezet onder de overlevende vennoten. Hetzelfde geldt indien één der beherende vennoten ingevolge een blijvende invaliditeit van meer dan zesenzestig procent werkonbekwaam wordt bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot.

Artikel 9: Register van aandelen

De vennootschap zal in de administratieve zetel een register bijhouden dat de vennoten ter plaatse kunnen

inzien en dat voor elke vennoot vermeldt:

zijn naam, voornamen en woonplaats;

de datum van zijn aanvaarding, uittreding of uitsluiting;

-het aantal aandelen dat hij bezit, alsmede inschrijving op nieuwe aandelen, de terugbetaling van

aandelen, de overdracht van aandelen, samen met de datum waarop die verrichtingen hebben

plaats gevonden;

 het bedrag van de verrichte stortingen en de sommen die aan het vermogen werden onttrokken om de

aandelen terug te betalen.

Het orgaan van bestuur is belast met de inschrijvingen. Deze gebeuren op basis van gedagtekende en ondertekende bewijsstukken en in volgorde van de inschrijvingsdatum.

N.a.v, de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend,

Van de in het register van aandelen opgenomen vermeldingen wordt aan de aandeelhouders een afschrift afgeleverd nadat zij daartoe schriftelijk een aanvraag hebben ingediend bij het orgaan van bestuur. Die afschriften kunnen niet dienen als bewijs tegen de vermeldingen in het register van aandelen.

TITEL V - BESTUUR EN TOEZICHT

Artikel 10; Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, welke beherende vennoot moeten zijn,

benoemd door de algemene vergadering.

Rechtspersonen, al dan niet vennoot, kunnen nooit benoemd worden tot zaakvoerder. De duur van het mandaat van zaakvoerder is onbepaald.

Zij zijn ten allen tijde, zonder motivering of opzegging afzetbaar door de algemene vergadering.

Een zaakvoerder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn

vervanging voorzien kan worden.

De benoeming van de zaakvoerder en zijn ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel van een uittreksel uit het benoemingsbesluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlage van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De individuele onderzoeks en controlebevoegdheden van de vennoten kan worden overgedragen aan één of meer niet de controle belaste vennoten. Die vennoten worden benoemd door de algemene vergadering Zij mogen in de vennootschap geen andere taak uitoefenen of enig ander mandaat aanvaarden. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een accountant,

De vergadering kan hen een vaste vergoeding toekennen voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 11: Werking

is er slechts één zaakvoerder dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee zaakvoerders dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te beslissen.

Zijn er meer dan twee zaakvoerders dan vormen zij een college dat beraadslaagt en besluiten neemt met

een gewone meerderheid.

De zaakvoerders hebben het recht, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid, zich te doen helpen of vertegenwoordigen door mandatarissen of afgevaardigden, hiertoe bestuurders te benoemen, hun bevoegdheid vast te stellen, alsmede hun wedde en voorwaarden van hun indiensttreding en hun ontslag.

De bezoldiging van de zaakvoerders wordt door de Algemene Vergadering of door de oprichter vastgesteld en onder de algemene onkosten geboekt.

Artikel 12: Bevoegdheid

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om aile handelingen van bestuur en beheer te

verrichten die binnen het raam van het maatschappelijk doel vallen, met uitzondering van wat de wet of de

statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De zaakvoerder heeft de macht om, onder meer:

-alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, kortom

alle goederen verhandelen op alle mogelijke wijze en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan;

-leningen aan te gaan;

-het vermogen van de vennootschap geheel of gedeeltelijk in pand te geven of met hypotheek te bezwaren;

-het verlenen van opheffing van hypothecaire en andere inschrijvingen, beslag en andere acties die een vrije en onbezwaarde Levering van goederen belemmeren;

-dadingen en minnelijke schikkingen te treffen over de belangen van de vennootschap;

-de besluiten van de algemene vergadering uit te voeren;

-zijn verleende macht te delegeren bij wijze van bijzondere Lastgeving,

TITEL VI - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13: Werking

De algemene vergadering groepeert alle vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen.

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde maandag van de maand mei te 20:00u.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De vergadering wordt gehouden in de plaats, gelegen in België en op de dag en het uur aangewezen in de uitnodigingen,

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld m.b.t. hun verslag of de agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Artikel 14: Bijeenroeping

De zaakvoerder roept de gewone algemene vergaderingen en de buitengewone algemene vergaderingen bijeen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder ten minste 15 dagen váár de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder, alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

Artikel 15: Beslissingen

De vergadering komt bijeen en treft besluiten overeenkomstig de regels die in het Wetboek van

Vennootschappen voorzien zijn, voor zover de statuten geen afwijkende regeling voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

In de regel worden de besluiten geldig genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten, bij gewone meerderheid.

Elk aandeel geeft recht op één stem,

Elke vennoot beschikt over een aantal stemmen dat gelijk is aan het aantal aandelen dat hij bezit,

De onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen warden bij de berekening van de meerderheid verwaarloosd. Bij staking van stemmen is een voorstel verworpen.

Het stemrecht van vennoten die de eisbare stortingen niet hebben verricht, wordt geschorst tot op het ogenblik van de storting.

Voor een statutenwijziging gelden volgende aanwezigheids- en meerderheidsvereisten; op de vergadering dient ten minste 1/2 van het aantal aandelen aanwezig te zijn of vertegenwoordigd, zonlet moet een tweede vergadering warden samengeroepen met dezelfde agenda die dan kan besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Het voorstel is slechts goedgekeurd indien het de instemming bekomt van tenminste 3/4 der stemmen.

Dit alles onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere voorschriften bepaald bij de omzetting van vennootschappen, artikel 671 en volgende van genoemd Wetboek betreffende de fusie en de splitsing van vennootschappen en artikel 678 en volgende van genoemd Wetboek betreffende de inbreng van een algemeenheid of een bedrijfstak.

Artikel 16: Vertegenwoordiging

Een vennoot mag zich bij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door

een andere vennoot die stemrecht heeft.

Mede eigenaars, vruchtgebruikers en blote eigenaars en pandhoudende schuldeisers en schuldenaars dienen zich respectievelijk te laten vertegenwoordigen door één en dezelfde persoon.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Ingeval het aandeel gescheiden is in vruchtgebruik en in naakte eigendom, en dit behoudens afwijkende overeenkomst tussen partijen, zal de vruchtgebruiker alleen alle maatschappelijke rechten uitoefenen verbonden aan het aandeel, behoudens hetgeen bepaald is betreffende de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalsverhoging.

Bij het in pand geven van een aandeel mag het eraan verbonden stemrecht niet worden uitgeoefend door de pandhoudende schuldeiser.

Het orgaan dat de vergadering bijeenroept, mag de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat deze op de door dat orgaan aangeduide plaats en binnen de vastgestelde termijn worden neergelegd.

De vennoten kunnen bovendien per brief stemmen door middel van een formulier dat door het orgaan van bestuur is opgemaakt en dat hun volledige identiteit (naam, voornaam, beroep, woonplaats of zetel van de vennootschap), het aantal aandelen waarvoor zij aan de stemming deelnemen, de agenda en de stemwijze voor elk voorstel, vermeldt. Dat formulier moet worden gedagtekend en ondertekend (die handtekening moet worden gelegaliseerd door een notaris of een ander overheidsorgaan) en minstens drie dagen v66r de vergadering per aangetekende brief teruggestuurd naar de in de oproepingen vermelde plaats.

De vennoten of hun volmachtdragers moeten om toegang te krijgen tot de vergadering een aanwezigheidslijst ondertekenen en hun identiteit en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, opgeven.

De volmachten en de formulieren van de vennoten die per brief hebben gestemd, blijven aan de aanwezigheidslijst gehecht.

Artikel 17: Beraadslaging

Behalve in geval van statutenwijzigingen, beraadslaagt de algemene vergadering geldig welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der geldig uitgedrukte stemmen. De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda staan.

Artikel 18: Notulen

De notulen van de algemene vergadering worden overgeschreven in een bijzonder register. Delegaties,

uitnodigingen en stemmen uitgebracht per brief, fax, telex of telegram worden erbij gevoegd,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De notulen worden door de leden van het bureau en de vennoten die zulks vragen ondertekend. De afschriften en uittreksels voor te leggen aan het gerecht of elders worden ondertekend door één zaakvoerder,

Artikel 19: Verdaging

Ongeacht de in de agenda opgenomen punten heeft het bestuur het recht om zowel een gewone ais een buitengewone algemene vergadering na de opening van de debatten met drie weken uit te stellen.

Door dat uitstel, dat véér de sluiting van de vergadering door de voorzitter (het bestuur) ter kennis wordt gebracht en wordt vermeld in de notulen van die vergadering, vervallen enkel de beslissingen m.b.t. de goedkeuring van de jaarrekening. De verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen beslissingen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De vennoten dienen opnieuw te worden opgeroepen tegen de datum die door de raad wordt vastgesteld. Die oproeping vermeldt dezelfde agenda.

De formaliteiten die werden vervuld om aan de eerste vergadering deel te nemen (waaronder de neerlegging van aandelen of volmachten), blijven geldig voor de tweede. Nieuwe neerleggingen worden toegelaten binnen de statutaire termijnen.

Een uitstel kan slechts eenmaal plaatsvinden. De tweede vergadering beslist op definitieve wijze over de jaarrekening.

Artikel 20: Buitengewone algemene vergadering

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden door de zaakvoerders , telkens het belang van de vennootschap het vereist. Zij moeten er een bijeenroepen telkens een of meer vennoten die één vijfde van de aandelen in handen hebben dit vragen, op voorwaarde dat precieze punten voor behandeling door de algemene vergadering worden aangeduid.

Zij moet samenkomen binnen één maand na het verzoek.

TITEL VII - BOEKJAAR - JAARREKENING

Artikel 21: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Artikel 22: Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de balans, de resultatenrekening en zijn bijlagen. Deze zullen ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden onderworpen.

Artikel 23: Verslag

De jaarlijkse algemene vergadering hoort het verslag van de zaakvoerder en doet uitspraak over de

aanvaarding van de jaarrekening.

Na de goedkeuring van de jaarrekening doet de algemene vergadering uitspraak over de kwijting van de

zaakvoerders.

TITEL VIII - UITKERING VAN DE WINST

Artikel 24; Uitkering winst

De nettowinst volgens de resultatenrekening zal als volgt bestemd worden:

- vijf procent aan de wettelijke reserve, totdat deze éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt; -op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering over de bestemming die aan het overige deel van de winst zal worden gegeven met inachtneming van de wettelijke en statutaire voorschriften.

De dividenden zijn betaalbaar op de door het bestuur vastgestelde plaatsen en tijdstippen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

TITEL IX - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 25: Vervroegde ontbinding

,. .1 ,. i

! e , I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Benevens de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap vervroegd ontbonden worden bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering genomen in de voorwaarden voorzien voor de statutenwijzigingen.

De ontbinding van de vennootschap wordt openbaar gemaakt overeenkomstig de bepalingen vervat in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 26: Vereffenaar(s)

Ingeval van ontbinding duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt eveneens

hun bevoegdheden en hun vergoedingen.

Zolang de vereffenaars niet zullen aangeduid zijn, is de zaakvoerder van rechtswege betast met de vereffening.

De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de macht van de zaakvoerder.

Artikel 27: Liquidatiebonus

Na betaling van alle schulden, (asten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars het netto-actief, in geld, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de aandelen waarop niet voldoende Is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte aandelen.

De gelijkheid met de niet-afgeloste aandelen wordt door de vereffenaars hersteld door vooruitbetaling aan de houders van kapitaalaandelen van het bedrag van de nominale waarde van hun inbreng.

TITEL X  DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 28: Keuze woonplaats

Iedere zaakvoerder of vereffenaar die in het buitenland verblijft, doet voor de uitvoering van de statuten, woonstkeuze in de maatschappelijke zetel van de vennootschap, waar hen alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en betekeningen geldig kunnen gedaan worden.

De vermelding van de woonplaats in het laatste document van de vennootschap dat door de betrokkene werd mede ondertekend, geldt als kennisgeving van de in aanmerking te nemen woonplaats.

Indien de betrokkene geen wijziging van woonplaats aan de vennootschap heeft meegedeeld, kan deze hem alle kennisgevingen rechtsgeldig toezenden op de laatst gekende woonplaats. Zij behoudt zich nochtans het recht voor enkel de werkelijke woonplaats (of zetel) in aanmerking te nemen.

ln geval van geschil tussen een vennoot, zaakvoerder of vereffenaar en de vennootschap, zijn enkel de rechtbanken van de maatschappelijke zetel bevoegd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk van afziet,

Artikel 29: Wetboek van Vennootschappen

Voor alles wat niet in de onderhavige statuten is bepaald, verklaren de partijen te verwijzen naar het

wetboek van vennootschappen.

Bijgevolg worden de bepalingen van die wet waarvan niet rechtmatig is afgeweken, geacht in de onderhavige akte te zijn opgenomen en worden bepalingen die in strijd zijn met de dwingende voorschriften van die wet, geacht niet geschreven te zijn.

OVERGANGSBEPALINGEN

De oprichters nemen vervolgens volgende beslissingen:

1, Het eerste maatschappelijk boekjaar gaat in op datum van neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank, datum waarop de vennootschap volgens de oprichtingsakte begint te werken en eindigt op 31 december 2015.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

2. De eerste algemene vergadering wordt gehouden in het jaar 2016.

3. De oprichters verklaren dat zij alle verbintenissen en overeenkomsten door een van hen aangegaan in naam van de vennootschap en vooraleer deze rechtspersoonlijkheid verkreeg, voor rekening van de vennootschap overnemen. Deze overname heeft slechts uitwerking vanaf het verkrijgen door onderhavige vennootschap van rechtspersoonlijkheid en is van toepassing op alle handelingen gesteld voor de periode

vanaf 1 februari 2014.

Zij verklaren en erkennen van deze verbintenissen en overeenkomsten op de hoogte te zijn en verlenen aan de zaakvoerders alle nodige machten om alle formaliteiten te vervullen en alle akten te tekenen die noodzakelijk zouden blijken voor het op zich nemen door de vennootschap van deze verbintenissen en overeenkomsten.

4. De oprichters benoemen met éénparigheid van stemmen als eerste zaakvoerders voor onbepaalde tijd, mevrouw Toremans Katja voornoemd en de BVBA Buyens & Partners, met zetel te 3150 Haacht, Beverdijk 101, BTW BE 0810.366.803 RPR Leuven, met als vaste vertegenwoordiger de heer Buyens Chris.

De zaakvoerder zef pas zijn taak kunnen waarnemen na neerlegging van de stukken van de vennootschap op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

De zaakvoerder oefent zijn functie onbezoldigd uit zolang een algemene vergadering geen andersluidende beslissing neemt.

5. De oprichters beslissen geen commissaris te benoemen, evenmin worden controlerende vennoten aangesteld.

6. De oprichters beslissen met éénparigheid van stemmen de zaakvoerder te bekleden met alle machten noodzakelijk voor de uitvoering van onderhavige oprichting.

7. De oprichters beslissen voor onbepaalde duur een bijzondere volmacht te verlenen aan de heer De Cock Luc, erkend boekhouder-fiscalist, kantoorhoudende te 2220 Heist-op-den-Berg -- Liersesteenweg 97a, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen bij de diensten van de BTW alsook tegenover het ondernemingsloket en het sociaal verzekeringsfonds, zowel voor de inschrijving van de vennootschap als voor de latere wijziging of aanpassing, of schrapping ervan, alsmede het registratienummer aan te vragen en alle nodige aansluitingen te verrichten die verband houden met de oprichters van de vennootschap, met mogelijkheid van indeplaatsstelling en met bevoegdheid om afzonderlijk te handelen,

WAARVAN AKTE

Gedaan en verleden te Nijlen op 2 april 2014.

Ruyts Thomas, Torenrans Katja

Stille vennoot, Beherende vennoot,

Coordonnées
ADVIESBUREEL R & T

Adresse
Zetel : Goorstraat 71 te 2560 Nijlen

Code postal : 2560
Localité : NIJLEN
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande