ADVOCAAT JAN BERGMANS

Divers


Dénomination : ADVOCAAT JAN BERGMANS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 630.768.828

Publication

02/06/2015
ÿþ Mod Word 11.1

3" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



11110.14,401 iN

i

m

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

21 MEI 2015

afdeea~twerPen

Ondernemingsnr : 0 6 3 0 " 7 ie " 8 2

Benaming

(voluit) ; Advocaat Jan Bergmans

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Olmenlaan 62, 2840 Reet

(volledig adres)

Onderwerp akte : Uittreksel uit oprichtingsakte

Blijkt uit de onderhandse akte van 27 februari 2015, dragend volgend relaas van registratie: "Geboekt te Antwerpen Negen blad geen verzendingen deel 62-19 blad 47 vak 812 de 8 APR, 2015, ontvangen: vijftig euro (¬ 50,00)", dat er tussen 1) Advocaat Jan Bergmans, Olmenlaan 62 te 2840 Rumst - Reet, en 2) Advocaat Janick Dams, Anselmostraat 68 te 2018 Antwerpen, een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap werd opgericht.

De vennoot sub 1) is de beherende vennoot; de vennoot sub 2) is de stille vennoot.

De vennoot sub 1) doet een inbreng van 18.500,00 euro en ontvangt hiervoor 185 aandelen; de vennoot sub 2) doet een inbreng van 100,00 euro en ontvangt hiervoor één aandeel. Het onderschreven kapitaal bedraagt dus 18.600,00 euro

STATUTEN

Naam: Advocaat Jan Bergmans met als rechtsvorm een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel: Olmenlaan 62, 2840 Reet. Hij kan overgebracht worden naar een andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist is, door een beslissing van de zaakvoerder.

Duur: De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Doel: Het' uitoefenen van het beroep van advocaat door een persoon ingeschreven - op het tableau van de Orde van Advocaten van Antwerpen, en/of een orde lid van de Orde van Vlaamse Balies, -op de lijst van de staglairs, op de EU-lijst of op de B-lijst voor zover van toepassing, hetzij alleen, hetzij met anderen met wie zij zich mag associëren overeenkomstig de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies; Het uitoefenen van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, voor zover toegelaten door de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden

van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken, zoals: - het optreden als

scheidsrechter, -het optreden als gerechtelijk mandata ris, bestuurder, vereffenaar en curator,

-didactische en andere activiteiten die verband houden met het recht, zoals het geven van lessen en het houden van conferenties, seminaries, colloquia en academische cursussen in België en in het buitenland,

-de publicatie van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit. De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

Zij mag, hetzij alleen, hetzij met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor haar rekening of voor rekening van derden, alle roerende, onroerende of financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling ervan. De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken. De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde overheden, eerbiedigen.

Bestuur: De heer Jan BERGMANS treedt op ais werkend of beherend vennoot, zijnde met hoofdelijke aansprakelijkheid in de zin van art. 202 W.Venn. Janick Dams treedt op als stille vennoot in de zin van art. 206 W.Venn. Dit impliceert dat hij enerzijds enkel gehouden is tot het bedrag van zijn beloofde inbreng maar dat hij anderzijds geen enkele daad van bestuur, zelfs niet onder volmacht, zal verrichten.

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op 18.600,00 euro.

Aandelen: Het kapitaal is vertegenwoordigd door 186 aandelen met gelijke stemrechten, verdeeld onder de oprichters zoals supra vermeld. De aandelen zijn op naam en ondeelbaar.

Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn. Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

vooe

`bbeboudge

aan het

Belgisch

Staatsblad

Aandelenregister: De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer, Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat - de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;- de gedane stortingen; - de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-,ger en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Overdacht van aandelen: De enige vennoot kan vrij zijn aandelen of een gedeelte ervan overdragen aan een advocaat ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van de bevoegde balie, op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst (lijst leden buitenlandse balies, niet EU) of aan een advocaat met wie hij zich mag verenigen. In geval er meerdere vennoten zijn, mogen de aandelen slechts onder Levenden of bij overlijden overgaan mits toestemming van de helft van de vennoten binnen de drie maanden na de aanvraag, aan een advocaat ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van de bevoegde balie, op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst (lijst leden buitenlandse balies, niet EU) of aan een advocaat met wie hij zich mag associëren.

Uitsluiting - uittreding: In geval van aanhoudende onenigheid tussen vennoten, en/of wanneer het vennootschapsbelang zulks vereist, kan de algemene vergadering, bij gewone meerderheid, een vennoot uitsluiten, die er toe gehouden zal zijn diens aandelen over te dragen aan inbrengwaarde, aan een vooraf bepaalde derde-opvolger. Wanneer één van de vennoten wenst uit te treden, dient dit voorgelegd te worden aan de algemene vergadering, die haar goedkeuring m.b.t. het verzoek tot uittreding, alsook m.b.t. de identiteit van de overnemer van de aandelen van de uittredende vennoot dient te verlenen.

De waarde van de aandelen wordt vastgesteld op de inbrengwaarde van de aandelen.

Zaakvoerders: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, welke werkende vennoot dienen te zijn en die ingeschreven zijn als advocaat bij de Orde van Advocaten van de bava egde balie,

Tot statutair zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd: De heer Jan Bergmans, voornoemd. Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen zou verzetten. Een statutair zaakvoerder kan enkel worden afgezet door een beslissing genomen met 3/4 meerderheid van de aandeelhouders. De zaakvoerder oefent zijn bevoegdheden uit in alle onafhankelijkheid en overeenkomstig de wettelijke en deontologische voorschriften, Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen. Op de jaarvergadering zal zijn eventuele bezoldiging bepaald worden. Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekendgemaakt warden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

Bestuursbevoegdheid: De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap. Uitzondering wordt gemaakt voor die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is, De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte. De zaakvoerder kan ook gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Hij mag enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen toekennen.

Controle: Het toezicht van de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Iedere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Dit houdt in dat hij inzage mag nemen in al de boeken, de briefwisseling, de processen-verbaal en algemeen in al de geschriften van de vennootschap

Algemene vergadering: De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de 2° vrijdag van de maand mei op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging, De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is.

Boekjaar - jaarrekening - bestemming van het resultaat: Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.Bij het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoerder een inventaris opgesteld; alsmede de jaarrekening en het jaarverslag. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Deze wordt voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

Ontbinding en vereffening: Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging van de statuten.De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s) of door de zorgen van één of meerdere vereffenaars die worden aangeduid (minstens wiens aanstelling wordt goedgekeurd) door de stafhouder van de Orde van advocaten te Advocaten, en die noodzakelijkerwijze advocaat moeten zijn.

Slotbepalingen: Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op 27 februari 2015 en zal worden afgesloten op éénendertig december 2015.. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2016. Eerste comparant keurt alle handelingen goed, alsook alle verbintenissen die zijn aangegaan in naam van de ven-'nootschap in oprichting vanaf 1 januari 2015, overeenkomstig artikel 60 W, Venn,-

Evenwel zal deze bekrachtiging enkel gevolgen met zich meebrengen vanaf de dag waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft

Jan Bergmans

Beherend vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCAAT JAN BERGMANS

Adresse
OLMENLAAN 62 2840 REET

Code postal : 2840
Localité : Reet
Commune : RUMST
Province : Anvers
Région : Région flamande