ADVOCATENKANTOOR MERCURIUS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR MERCURIUS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 598.740.319

Publication

19/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

17-02-2015

Griffie

*15303206*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0598740319

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

ADVOCATENKANTOOR MERCURIUS

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Uit een akte verleden voor Karl Van Looy, notaris te Antwerpen, op 17 februari 2015, te registreren, blijkt dat:

Meester STAS Dirk Louis Antoine, advocaat, geboren te Antwerpen op zeven november

negentienhonderd negenenvijftig, wonende te 2650 Edegem, Drie Eikenstraat 36, intekenend op alle honderd (100) aandelen, mits een intekenprijs achttienduizend zeshonderd euro (18.600,- ¬ ), volledig volstort.

Heeft opgericht een burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een éénpersoons-Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming

ADVOCATENKANTOOR MERCURIUS. De vennootschap werd opgericht voor onbepaalde tijd. De vennootschap is gevestigd te 2610 Antwerpen-Wilrijk, Groenenborgerlaan 84 bus 6. De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder overeenkomstig de geldende deontologische voorwaarden.

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar, voorlopig bewindvoerder en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken met uitsluiting van iedere handelsactiviteit. De vennootschap kan met inachtneming van de ter zake geldende reglementaire bepalingen samenwerken met andere advocaten, advocatenkantoren of advocatenassociaties, deelnemen in samenwerkingsverbanden, associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken. De vennootschap mag eveneens leningen en kredietopeningen toestaan aan vennootschappen of particulieren onder om het even welke vorm, doch met uitzondering van wettelijk gereglementeerde activiteiten. De vennootschap kan zich eveneens borg stellen of aval verlenen in de meest ruime zin.

De vennootschap mag tevens roerende en onroerende of (zakelijke) rechten daarop als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van advocaat. Zo kan de vennootschap onroerende goederen verwerven, beheren, verkopen, bouwen, opschikken, uitrusten, ombouwen, afbreken, verhuren, gratis ter beschikking stellen aan de zaakvoerder en haar gezin, onderverhuren, huren, doch niet met het oog op koop en wederverkoop. Zij mag echter onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

Onderwerp akte :

Groenenborgerlaan 84 Bus 6 2610 Antwerpen

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro en het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder nominale waarde. Het gehele kapitaal is geplaatst en de aandelen zijn volledig volstort ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,- ¬ ), zoals blijkt uit het bankattest dat afgegeven is aan ondergetekende notaris en door hem bewaard wordt. Ondergetekende notaris bevestigt dat de deponering van de gelden geschiedde bij de ING Bank te Antwerpen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en dat op heden een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,¬ ) ter beschikking staat van de vennootschap blijkens het hem overhandigd bankattest.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot.

Zolang het doel van de vennootschap de uitoefening van het beroep van advocaat is, met de zaakvoerder vennoot zijn.

Met éénparigheid van stemmen wordt als niet-statutair zaakvoerder benoemd, de heer Stas Dirk, voornoemd, die aanvaardt. Hij is bevoegd de vennootschap alleen optredend de vennootschap te verbinden.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is, ingevolge artikel 12 der statuten.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De zaakvoerders kunnen bijzondere en beperkte volmachten geven. Deze gevolmachtigden verbinden de vennootschap aan derden binnen de perken van de hun verleende volmacht. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste vrijdag van juni te achttien uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone, de bijzondere en buitengewone algemene vergadering worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Er zijn geen bijzondere voorwaarden opgenomen in de statuten om toegelaten te worden op de algemene vergadering

Elk aandeel geeft recht op één stem. Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het effect is aangewezen.

Om één enkele persoon als eigenaar van het effect aan te wijzen, dienen de onver-deelde eigenaars een gemeenschappelijk lasthebber aan te stellen die als zodanig zal optreden. Zo dit niet in der minne kan gebeuren worden de rechten geschorst totdat de voorzitter van de rechtbank van koophandel op verzoek van de meest gerede partij, een lasthebber zal hebben aangeduid. Ingeval van splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen een blote eigenaar en een vruchtgebruiker, zal het eraan verbonden stemrecht uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden en eindigt op éénendertig december tweeduizend vijftien De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in tweeduizend zestien

Na aanzuivering van alle kosten, schulden en lasten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, wordt het netto actief verdeeld onder de vennoten.

Zijn alle aandelen niet in gelijke mate volgestort dan zullen de vereffenaars, vooraleer de bewerkingen van de uitkeringen te beginnen, het evenwicht herstellen hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen hetzij door voorafgaandelijke terugbetaling in speciën te doen in voordeel van die aandelen die voordien zijn volgestort in een grotere verhouding.

Het netto actief wordt, na de eventuele gelijktrekking van vennoten zoals in voorgaand lid bepaald, onder de vennoten verdeeld in verhouding tot de aandelen die zij bezitten. Elk aandeel geeft recht op een gelijk deel.

Er wordt bij deze volmacht, met recht van indeplaatsstelling, gegeven aan de heer Duerinck Jurgen te 9120 Kallo, J.F. Faveletstraat 30 om alle inschrijvingen, wijzigingen en schrappingen te doen bij het ondernemingsloket, en alle formaliteiten te vervullen bij de BTW administraties alsmede bij eventuele andere belastingadministraties op te treden en formaliteiten te vervullen.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Karl Van Looy

Notaris

Precies onderwerp van openbaarmaking: afschrift, uittreksel

01/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 29.08.2016 16492-0015-014

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR MERCURIUS

Adresse
GROENENBORGERLAAN 84, BUS 6 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande