ADVOCATENKANTOOR PATRICK POELS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR PATRICK POELS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 567.807.910

Publication

25/11/2014
ÿþ Mod Word 11.1

t,iMifl ,E In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

N l4 E F Fi G E.!

~r+wwMwr.Y.w " ~...~-.M-~ wwwrw+ww.1

14 -1i- 2014

~r~e....~aa.~..~.........G..... -i `---y

Ondernemingsnr . " t 4 c

Benaming

(voluit) : ADVOCATENKANTOOR PATRICK POELS

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap ow Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 2800 Mechelen, Nekkerspoelstraat, 61

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bernard De Lafonteyne, geassocieerd notaris, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Bracke Hildegard & De Lafonteyne Bernard, geassocieerde notarissen", met zetel te 9260 Wichelen, Margote 751001  RPR Dendermonde 0812.317.491, op 07 november 2014, neergelegd ter Registratiekantoor Dendermonde, dat er door: De Heer POELS Patrick, nationaal nummer 690414 001-86, geboren te Bon-heiden op veertien april negentienhonderd negen en zestig, ongehuwd, wonende 9340 Lede, Gery Helderenberglaan 23

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam "ADVOCATENKANTOOR PATRICK POELS", waarvan de zetel gevestigd is te 2800 Mechelen, Nekkerspoelstraat 61.

De zetel van de vennootschap mag bij gewoon besluit van de zaakvoerders) overgebracht worden naar een andere plaats in België , in het zelfde taalgebied of in het tweetalige gebied Brussel-Hoofdstad.

Iedere verplaatsing van de zetel van de vennootschap, zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de zaakvoerder(s).

Indien de zetel van de vennootschap zou verplaatst worden en gevestigd worden buiten het arrondissement Antwerpen zal op dat adres geen kantoor gevestigd worden waar contact met het cliënteel plaats vindt, zonder de regels voorzien voor de tweede kantoren na te leven (OVB-reglement meerdere kantoren).

Doel:

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat door een persoon ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van Mechelen op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst voor zover van toepassing, hetzij alleen, hetzij met anderen met wie zij zich mag associëren overeenkomstig de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de eigen reglementen van de Orde van Advocaten te Mechelen en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het beroep van advocaat, voor zover toegelaten door de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken.

Zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en. curator, didactische en andere activiteiten die verband houden met het recht, zoals het geven van lessen en het houden van conferenties, seminaries, colloquia en academische cursussen in België en in het buitenland, de publicatie van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit. De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven. Zij mag, hetzij alleen, hetzij met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, voor haar rekening of voor

RECH" i'BENitficari KOOPHANDEL AlvrwPgpFN o#d tAeCoNnE1<f

q«.1...." " " .«..." " " " " " " 1

Op de laatste biz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

rekening van derden, aile roerende, onroerende of financiële handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die kunnen bijdragen tot de ontwikkeling ervan.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde overheden, eerbiedigen.

Kapitaal. Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro. Het is volledig geplaatst en verdeeld in honderd aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. Het kapitaal is gevormd door inbreng in geld en volstort tot beloop van 12.400 euro, zoals blijkt uit een attest van deponering van het gestorte kapitaal, afgeleverd door BKCP- Agentschap Dendermonde op 06.11.2014.

Overdracht of overgang van de aandelen

De aandelen zijn op naam en ondeelbaar.

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uit-geoefend door één enkel persoon. De vennootschap aanvaardt slechts als eigenaar van één of meerdere aandelen, die persoon die in het aandelenregister is ingeschreven.

Enkel een natuurlijke persoon-advocaat, of rechtspersoon, waarvan uitsluitend advocaten vennoot zijn en die de uitoefening van het beroep van advocaat als doel heeft, kan aandeelhouder zijn.

Zijn er toch meerdere eigenaars van eenzelfde aandeel dan zijn de lid-maatschapsrechten op die aandelen ten aanzien van de vennootschap geschorst tot er duidelijkheid over het eigendomsrecht bestaat.

De individuele vennoten zullen zich, zonder toestemming van de algemene vergadering gegeven volgens de vereisten van een statutenwijziging, onthouden de aandelen in pand te geven of enigszins de aandelen als zekerheid af te staan, en dit op straffe van gedwongen overdracht van de aandelen aan de andere vennoten aan de nominale waarde van de aandelen en dit pro rata het aantal aandelen dat elke vennoot bezit in het kapitaal, na aftrek van de over te dragen aandelen.

De enige vennoot kan vrij zijn aandelen of een gedeelte ervan overdragen aan een advocaat ingçschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van de Mechelen, op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst (lijst leden buitenlandse balies, niet EU) of aan een advocaat met wie hij zich mag verenigen.

In geval er meerdere vennoten zijn, mogen de aandelen slechts onder levenden of bij overlijden overgaan mits de eenparige toestemming van de vennoten binnen de drie maanden na de aanvraag, aan een advocaat ingeschreven op het tableau van de Orde van Advocaten van Mechelen, op de lijst van de stagiairs, op de EU-lijst of op de B-lijst (lijst leden buitenlandse balies, niet EU) of aan een advocaat met hij zich mag associëren.

Tegen de weigering van goedkeuring is geen verhaal mogelijk; niettemin zal de vennoot die het geheel of een gedeelte van de aandelen wil overdragen of zijn erfgenaam of legataris die ze moet overdragen, van de weigerende partijen mogen eisen dat deze zouden worden afgekocht binnen de drie maanden tegen een prijs vastgesteld op basis van de reële waarde die overeenstemt met het boekhoudkundig netto-actief van de laatst goedgekeurde jaarrekening (of van de laatste tussenstaat die niet meer dan zes maand oud is sedert het verlies van de hoedanigheid van vennoot) eventueel aangepast teneinde rekening te houden met de economische waarde van bepaalde activa.

Indien de overdrager van de aandelen (al dan niet gedwongen) zich niet akkoord kan verklaren met de waarde waartegen de aandelen moeten worden overgedragen als boven uiteengezet, mag deze de bevoegde rechtbank vragen een expert aan te stellen om de waarde van de aandelen te laten waarderen. De kosten van de aanstelling en expertise zelf vallen ten laste van de verzoeker in deze.

Indien de enige vennoot overlijdt en erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen bepaald of toegestaan in artikel 249 van het wetboek van

vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing, maar dient binnen een termijn van één maand na het overlijden van de vennoot, de procedure voor het wijzigen van het doel van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

~

Voor; behouden aan het Belgisch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap ingeleid te worden, tenzij de erfgenamen of legatarissen de hoedanigheid hebben van advocaat.

Bestuur en vertegenwoordiging.

I. Bestleur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders die advocaat moeten zijn. Ieder zaakvoerder beschikt individueel over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

2. Ve egenwoordiging

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Zijn er meerdere zaakvoerders benoemd dan dienen zij gezamenlijk te handelen.

3. Bezoldiging en duur van de opdracht

Het mandaat van de zaakvoerder is (kosteloos), tenzij de algemene vergadering anders beslist. In dat geval kan de algemene vergadering, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, hem een wedde toekennen, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering is vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

4. Statutaire zaakvoerder

De functie van statutaire zaakvoerder geldt steeds voor de duur van de vennootschap.

De aanstelling tot de functie moet blijken uit de tekst van de statuten.

Een statutair zaakvoerder kan enkel worden afgezet door een beslissing genomen met unanimiteit van de aandeelhouders.

Tot statutair zaakvoerder wordt benoemd voor de duur van de vennootschap: de heer POELS Patrick, voornoemde oprichter.

Alge ene vergadering.

Jaarlijks op de laatste vrijdag van de maand juni te achttien uur wordt de jaarvergadering gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproeping.

De algemene vergadering mag verder bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist, op verzoek van de zaakvoerders of commissarissen indien er zijn. Deze moeten de algemene vergadering bijeenroepen wanneer de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een ter post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de commissarissen en zaakvoerders.

Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

Evenwel kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Hij kan die niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot die handelt in de plaats van de algemene vergadering worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Het stemrecht verbonden aan aandelen ingeschreven op naam van een echtgenoot gehuwd onder het beheer van de gemeenschap van goederen, komt uitsluitend toe aan deze echtgenoot op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen toebehoren aan zijn persoonlijk vermogen dan wel aan het gemeenschappelijk vermogen dat tussen beide echtgenoten bestaat.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt en de aandelen niet zijn volgestort, komt de bevoegdheid om" aanvullende stortingen of de volstorting van de aandelen te vragen uitsluitend toe aan de algemene vergadering die tevens de voorwaarden, de termijn en de wijze van volstorting bepaalt.

Boekjaar.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op één en dertig december van elk jaar.

Op de laatste blz. van Zutk BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor- " behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het" Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Winstverdeling

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

De netto-winst zoals dié blijkt uit de resultatenrekening kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Ontbinding en vereffening

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

Buiten de wettelijke bepalingen inzake ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt zoals bij een wijziging van de statuten. De vereffening wordt verwezenlijkt door de zaakvoerder(s) of door de zorgen van één of meerdere vereffenaars die worden aangeduid (minstens wiens aanstelling wordt goedgekeurd) door de stafhouder van de Orde van advocaten te Mechelen, en die noodzakelijkerwijze advocaat moeten zijn.

Aan de vereffenaar(s) worden de meest uitgebreide machten toegekend om de vereffening van de vennootschap tot een goed einde te brengen. Zij mogen de daden vermeld in de artikelen 186 en 187 van het wetboek van vennootschappen stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaande machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Deontologische bepalingen

Voor de bepalingen van het gemeen recht voor de zaken die niet expliciet geregeld worden door deze statuten wordt verwezen naar het Wetboek van vennootschappen, evenals naar de deontologische beginselen, de reglementen van de Orde van Vlaamse Balies en de reglementen van de Orden van Advocaten waarvan de zaakvoerder en de vennoten deel van uitmaken.

Meer in het bijzonder en behoudens latere wijzigingen van dit reglement:

a) Zal de vennoot die door de raad van de Orde aangemaand werd zich terug te trekken uit de vennootschap van rechtswege ophouden ervan deel uit te maken;

b) zal de vennoot die het voorwerp uitmaakt van een schorsing slechts vervangen mogen worden door één van zijn vennoten mits de voorafgaandelijke toestemming van de stafhouder en zonder dat de geschorste vennoot, rechtstreeks of onrechtstreeks, een gedeelte zou mogen ontvangen van door hem uitgevoerde handelingen gedurende de duur van de schorsing;

c) zal de vennoot die het voorwerp uitmaakt van een voorlopig tuchtrechtelijke maatregel in de zin van de voorschriften voorzien door het voormelde reglement van inwendige orde of van een grotere tuchtstraf, zelfs niet definitief, de andere vennoten op de hoogte brengen alsmede de advocaten die met de vennootschap gegroepeerd zijn;

d) moeten de vennoten de beroepsaansprakelijkheid van de vennootschap verzekeren zoals deze van de vennoten zelf.

In geval van een geschil in verband met dit samenwerkingsverband of met een in samenhang daarmee gesloten andere overeenkomst, dat niet in onderling overleg opgelost wordt, zullen partijen eerst trachten het geschil op te lossen door bemiddeling onder leiding van de Stafhouder. Indien deze bemiddeling niet resulteert in een oplossing, zal het geschil conform art. 48 van het gecoördineerd reglement van de Orde van Advocaten te Mechelen door middel van arbitrage worden beslecht door de Raad van de Orde.

OVERGANGS -en SLOTBEPALINGEN :

A. Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar begint vanaf de neerlegging ter griffie van het uiticcksel van de oprichtingsakte en eindigt op één en dertig december tweeduizend en vijftien, met dien verstande dat het alle verrichtingen zal omvatten die sinds één juni tweeduizend en veertien voor rekening van de vennootschap in oprichting werden gedaan.

B. Eerste jaarvergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni 2016 om achttien uur.

C. Volmacht.

De oprichter heeft bijzondere volmacht gegeven aan DB Accountancy te Tielt, evenals aan zijn/haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij het ondernemings-loket voor de inschrijving van de vennootschap bij de KBO en voor de inschrijving bij de BTW-administratie en tevens voor het bekomen van alle vergunningen en attesten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Tegelijk hiermede neergelegd:

- uitgifte akte oprichting dd. 07/11/2014

Notaris BERNARD DE LAFONTEYNE, geassocieerd notaris, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Bracke Hildegard & De Lafonteyne Bernard, geassocieerde notarissen", met zetel te 9260 Wichelen, Margote 751001 RPR Dendermonde 0812.317.491.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor- *

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR PATRICK POELS

Adresse
NEKKERSPOELSTRAAT 61 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande