AERTS-STOFFELS INVEST

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : AERTS-STOFFELS INVEST
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 887.367.975

Publication

06/11/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 24.09.2013, NGL 31.10.2013 13651-0081-017
21/02/2013
ÿþOndernemingsnr : Benaming 887.367.975

(voluit) (verkort) AERTS-STOFFELS INVEST

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Poederleeseweg 25, 2275 LILLE

(volledig adres)

Onderwerp akte :

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKELEN 629 VAN HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN





lAgenda van de bijeenkomst van de Raad van Bestuur.

De Raad van estuur van de Vennootschap is heden samengekomen ten einde het Bijzonder verslag in, uitvoering van artikel 629 van het Wetboek van Vennootschappen op te stellen.

Op de buitengewone algemene vergadering van 5 mei 2012 zal aan de aandeelhouders worden voorgesteld om de NV AERTS STOFFELS INVEST ('de Vennootschap') de toestemming te geven om aan de BVBA AERTS-RETAIL met zetel te 2275 LILLE, POEDERLEESEWEG 25 en ingeschreven in het RPR van; TURNHOUT (ondernemingsnummer 0844.579.196) een lening toe te staan van 345.000¬ (hierna de 'Verrichting' genoemd).

De BVBA AERTS RETAIL zal deze fondsen aanwenden om 31 aandelen Klasse A, die 50% van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, van de Vennootschap (hierna 'Aandelen' genoemd) over te; nemen die heden aangehouden worden door de heer AERTS Karel Jozef en mevrouw STOFFELS Joanna' Adriana.

In dit verslag geeft de raad van bestuur (i) een uiteenzetting van het voorwerp en de verantwoording van de voorgenomen verrichting en (ii) het belang dat de vennootschap heeft bij het toekennen van de lening van 345,000¬ aan de EVBA AERTS-RETAIL (iii) de voorwaarden waartegen de verrichting wordt aangegaan (iv) de' aan de verrichting verbonden risico's voor de liquiditeit en de solvabiliteit van de vennootschap en (y) de prijs waartegen de derde geacht wordt de aandelen te verkrijgen,

Artikel 629 van het Wetboek van Vennootschappen bepaalt immers dat het voorschieten van middelen, toestaan van leningen of stellen van zekerheden door een naamloze vennootschap met het oog op de verkrijging van haar eigen aandelen maar onder de volgende voorwaarden toegelaten is:

1.de verrichtingen gebeuren onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur en tegen billijke marktvoorwaarden, met name wat betreft de rente die de vennootschap ontvangt en de zekerheid die aan de: vennootschap wordt verstrekt. De kredietwaardigheid van iedere betrokken tegenpartij moet nauwgezet: onderzocht wordenl

2.

Ide raad van bestuur stelt een verslag op waarin de redenen voor de verrichting, het belang dat de vennootschap bij het aangaan van een dergelijke verrichting heeft, de voorwaarden waartegen de verrichting wordt aangegaan, de aan de verrichting verbonden risico's voor de liquiditeit en de solvabiliteit van de vennootschap en de prijs waartegen de derde geacht wordt de aandelen te verkrijgen, worden vermeld (...)

4.het voor die verrichting uitgetrokken bedrag moet overeenkomstig artikel 617 voor uitkering vatbaar zijn. De vennootschap neemt aan de passiefzijde van haar balans een niet voor uitkering beschikbare reserve op, ten bedrage van de totale financiële bijstand;

2Voorwerp en omschrijving van de verrichting

Op de Bijzondere Algemene Vergadering van 5 mei 2012 zal aan de aandeelhouders worden voorgesteld om de NV AERTS STOFFELS INVEST ('de Vennootschap') de toestemming te geven om aan om aan de BVBA AERTS-RETAIL met zetel te 2275 LILLE, POEDERLEESEWEG 25 en ingeschreven in het RPR van TURNHOUT (ondernemingsnummer 0844.579.196) een lening toe te staan van 345.000¬ (hierna de Verrichting' genoemd).

De heer AERTS Karel en mevrouw STOFFELS Joanna zullen de participatie die zij in de vennootschap aanhouden (31 aandelen Klasse A die 50% van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen) overdragen aan de BVBA AEITS-RETAIL (hierna tAandelen` genoemd).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ascel Vilard 11.i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de

11 FEI

KOOPHANDEL TURNHOUT

Ds griffier

Grette

Ert.-7.L.L G D RIFFIE itiAl\k VAN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

De verkoopprijs van de 31 Aandelen Klasse A van de Vennootschap werd door partijen bepaald op het bedrag van 1.200.000¬ , of 38.710¬ per Aandeel.

De lening van 345.000¬ die de Vennootschap voornemens is toe te kennen aan de BVBA AERTS-RETAIL zal een deel van de verkoopprijs van de Aandelen die zij verschuldigd is, financieren (hierna de 'Verrichting' genoemd)

De Vennootschap zal  zodat de invloed van de Transactie op de liquiditeit (en cashflow) van de Vennootschap zeer beperkt blijft - het door haar uitgeleende bedrag van 345.000¬ zelf ontlenen van een kredietinstelling. Het krediet zal een looptijd van 5 jaar hebben, de rentevoet zal gelijk zijn aan 3,06%.

De Vennootschap staat op haar beurt een lening toe aan de BVBA AERTS-RETAIL onder de volgende voorwaarden:

" De looptijd van de lening bedraagt maximaal 7 jaar

" De lening wordt toegestaan tegen een Bruto-intrestvoet van 4,09 % per jaar , met dien verstande dat de intrest voor de eerste maal verschuldigd en opeisbaar is vanaf de tweede verjaardag van de Overeenkomst zodat de eerste interestbetaling pas plaats zal vinden in 2015.

3Verantwoording van de verrichting _ belang van de verrichting

De transactie heeft zoals gesteld betrekking op de overdracht van de participatie die één van de meerderheidsaandeelhouders van de Vennootschap aanhoudt aan de BVBA AERTS-RETAIL,

De BVBA AERTS-RETAIL werd speciaal met het oog op de overname van de aandelen opgericht door de kinderen van de heer AERTS Herman en mevrouw STOFFELS Rita. De heer AERTS Herman en mevrouw STOFFELS Rita zijn eigenaar van 31 aandelen Klasse B van de Vennootschap.

Door de overname van de aandelen van de Vennootschap door de BVBA AERTS-RETAIL, ziet de vennootschap zich verzekerd van de opvolging zowel op het niveau van de aandeelhouders als dat van het bestuur.

De BVBA AERTS-RETAIL zal de overnameprijs maar gedeeltelijk financieren via de lening die de Vennootschap haar toestaat.

Het saldo van de verkoopprijs betrekt zij uit (i) het kapitaal dat werd bijeengebracht door de oprichters van de BVBA AERTS-RETAIL (nl. 102.000¬ ) en (ii) een lening bekomen bij BNP FORTIS die werd aangegaan voor de periode vanaf ondertekening ervan tot en met 30.10.2013 (iii) een achtergestelde rentedragende lening die toegestaan wordt door de heer AERTS Herman en mevrouw STOFFELS Rita, voor een maximale termijn van 20 jaar na de ondertekening van onderhavige overeenkomst en waarvan de BVBA AERTS-RETAIL de aflossingen van het kapitaal ten vroegste na het 7de jaar na de ondertekening ervan, en dit nadat partijen daaromtrent tot overeenstemming gekomen zijn, dient opgestart te worden.

De BVBA AERTS-RETAIL voorziet overigens geen problemen om haar verbintenissen en verplichtingen jegens haar schuldeisers na te komen. De Raad van Bestuur verwijst daarvoor naar de (positieve) operationele cashflow zoals deze in het door de BVBA AERTS-RETAIL opgestelde financieel plan (m.b.t, de volgende 3 boekjaren) naar voor komt (nl, 31.03.2012: 125.258¬ ; 31.03.2013: 222.777¬ ; 31.03.2014: 227.088¬ ). De prognose van de Netto Cash-flow laat eenzelfde beeld zien (nl. 31.03.2012: 108.835¬ ; 31.03.2013: 113.777¬ ; 31.03.2014: 118.088¬ ).

De door de Partijen overeengekomen rentevoet van 4,09% op jaarbasis zal overigens hoger zal zijn dan de markrente op deposito's, en het gemiddelde van de credit- en debetrente die door BNP-Paribas-Fortis aan de Vennootschap wordt verleend, zodat zij, dankzij de positieve marge ten gunste van de Vennootschap, de rendabiliteit van haar thesaurie kunnen verhogen.

De als vergoeding vastgestelde rente biedt aan de Venncotschap, het onmiskenbare voordeel dat die rente hoger is dan de gewone rente op de deposito's, en is voor de kredietnemer gelijk is aan de (markt)rentevoet die aangerekend wordt in gelijkaardige gevallen. Het gaat dus om een positieve evenwichtige Verrichting ten gunste van de Vennootschap zonder daarbij de BVBA AERTS-RETAIL te benadelen of haar onbillijke voorwaarden op te leggen.

4De risico's van de Verrichting voor de solvabiliteit en de liquiditeit van de Vennootschap

De Verrichting houdt geen risico's in voor de solvabiliteit en de liquiditeit van de

Vennootschap, die, na de Verrichting, haar financiële verbintenissen zal kunnen nakomen,

De Verrichting wordt immers gepland onder de vorm van een rentende lening ten bedrage van 345.000¬ die wordt toegekend aan de BVBA AERTS-RETAIL terwijl deze vennootschap op de actiefzijde alleszins kan beschikken over een deelneming in de Vennootschap die in waarde (1.200.000¬ ) veel hoger is dan de financiering die haar desgevallend door de Vennootschap zou worden verleend.

De aan de Verrichting bestede sommen zouden uitsluitend bestaan uit beschikbare en uitkeerbare sommen van de Vennootschap in de zin van artikel 617 Venn.W. Deze sommen zouden op een andere manier kunnen worden uitgekeerd, hetzij door de betaling van een uitzonderlijk dividend, hetzij door de aanpassing van het eigen vermogen van de Vennootschap.

Ten slotte zal de Verrichting de capaciteit van de Vennootschap om haar financiële verbintenissen na te komen, onaangetast laten. De Raad van Bestuur verwijst daarvoor naar de (positieve) operationele cashflow zoals deze in het door haar opgestelde financieel plan (m.b.t. de volgende 3 boekjaren) naar voorkomt (nl, 31,03.2012: 571.582¬ ; 31.03.2013: 606.505¬ ; 31.03.2014: 650,731¬ ). De prognose van de Netto Cash-flow laat eenzelfde beeld zien (nI.31,03,2012: 471,582¬ ; 31.03.2013: 287.505¬ ; 31.03.2014: 3331.731E

Zoals eerder vermeld, zal de Vennootschap, na het welslagen van de verkoop van de aandelen aan de BVBA AERTS-RETAIL, haar opvolging verzekerd zien zonder dat de liquiditeitlsolvabiliteit daardoor in het gedrang ziet komen.

5De aankoopprijs voor de Aandelen

Voor" De partijen bepaalden de verkoopprijs van de 31 Aandelen Klasse A van de Vennootschap op het bedrag van 1.200.000¬ . De prijs per aandeel bedraagt 38,710¬ per Aandeel.

behoudetil 6Het aanleggen van een niet-beschikbare reserve

Yen het Artikel 629, § 1, 4', Venn.W. stipuleert dat de aan deze Verrichting bestede sommen moeten kunnen worden uitgekeerd in overeenstemming met artikel 617 Venn.W. De Vennootschap moet op de passiefzijde van haar balans een niet-beschikbare reserve boeken waarvan het bedrag overeenstemt niet de totale financiële steun.

Belgisch Op basis van de meest recente afgesloten en goedgekeurde jaarrekeningen beschikte de Vennootschap, per 31.03.2011, over beschikbare reserves voor een bedrag van ¬ 1.348.340. Ze zal de voornoemde verplichtingen dus moeiteloos kunnen nakomen.

Staatsblad De Raad van Bestuur bemerkt dat de reserves tijdens de periode waarop de jaarrekening per 31.03.2012 betrekking heeft, ingevolge de winst van het boekjaar ten bedrage van 384.582¬ , maximum zullen dalen tot het bedrag van 348.340¬ (de bewuste cijfers werden nog niet goedgekeurd door de gewone algemene aandeelhoudersvergadering) en dit ingevolge de uitkering ervan aan de aandeelhouders van de Vennootschap. Uit de tussentijdse rapportering die de Raad van Bestuur onder ogen heeft gekregen, blijkt evenwel dat de Vennootschap in het boekjaar per 31.03,2012 geen verliezen zal laten optekenen.

Opgemaakt op 5 mei 2012, te LILLE.









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2013 - Annexes du Moniteur belge



















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/11/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 25.09.2012, NGL 31.10.2012 12631-0410-017
13/06/2012
ÿþMod word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie vat d t R G E L E G D

r RIrrlE RECHTE3ANK VAN



MAU



INB~IWWNIWV~~'~I~~IW~

*iziosoas*

0' 4r 1L3N1 2012

KOOPHANDEI. TDáRgNHriIOUT

Griffie

Ve beho aan Belg Staat

Ondernemingsnr : 887.367.975

Benaming

(voluit) : AERTS-STOFFELS INVEST

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Poederleeseweg 25, 2275 LILLE

(volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag - Benoeming Bestuurder

Op een Bijzondere Algemene Vergadering van de Vennootschap, gehouden op 23 mei 2012, werd besloten:

1. Tot het ontslag van de heer AERTS Karel en mevrouw STOFFELS Joanna als bestuurder van de Vennootschap, en dit met onmiddellijke ingang.

2. Tot het ontslag van de heer AERTS Karel als Afgevaardigd Bestuurder van de Vennootschap, en dit met onmiddellijke ingang.

3. Tot de benoeming van de heer AERTS Dirk, AERTS Greet en mevrouw AERTS Ann tot bestuurder van de Vennootschap, voor een termijn van 5 jaar.

4.Tot de benoeming van AERTS Dirk, AERTS Greet en mevrouw AERTS Ann tot Afgevaardigd bestuurder van de Vennootschap, voor een termijn van 5 jaar,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen -

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

07/10/2011 : ME. - JAARREKENING 31.03.2011, GGK 27.09.2011, NGL 30.09.2011 11570-0580-017
05/11/2010 : ME. - JAARREKENING 31.03.2010, GGK 28.09.2010, NGL 28.10.2010 10597-0354-017
06/11/2009 : ME. - JAARREKENING 31.03.2009, GGK 29.09.2009, NGL 30.10.2009 09840-0392-017
05/12/2008 : ME. - JAARREKENING 31.03.2008, GGK 30.09.2008, NGL 28.11.2008 08837-0093-017
09/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 24.09.2015, NGL 29.09.2015 15636-0424-017

Coordonnées
AERTS-STOFFELS INVEST

Adresse
POEDERLEESEWEG 25 2275 LILLE

Code postal : 2275
Localité : Poederlee
Commune : LILLE
Province : Anvers
Région : Région flamande