AGENT PROVOCATEUR BELGIUM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : AGENT PROVOCATEUR BELGIUM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 507.991.968

Publication

09/01/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

vennootschappen met een identiek, analoog, gelijkaardig of samenhangend doel, of dat de ontwikkeling van haar bedrijf kan begunstigen.

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders, benoemd voor een termijn van ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van de aandeelhouders en te allen tijde door haar afzetbaar. De uittredende

bestuurders zijn herbenoembaar.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de Raad van Bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Als een rechtspersoon tot bestuurder is benoemd, moet zij, in de uitoefening van deze functie, een natuurlijke persoon aanduiden (vaste vertegenwoordiger) om haar te vertegenwoordigen.

De opdracht van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigt onmiddellijk na de algemene vergadering die in de nieuwe benoemingen heeft voorzien.

Behalve andersluidend besluit van de algemene vergadering, is het bestuurdersmandaat onbezoldigd. De Raad van Bestuur is evenwel gemachtigd om aan bestuurders belast met

bijzondere functies en opdrachten een bijzondere bezoldiging toe te kennen, die ten laste zal komen van de algemene kosten.

BERAADSLAGINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

A/ De raad kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Elke bestuurder kan, schriftelijk of door ieder ander communicatiemiddel met een materiële drager, fax en e-mail inbegrepen, aan een andere bestuurder, volmacht geven om hem te vertegenwoordigen op een bepaalde vergadering van de Raad en om er geldig in zijn plaats te stemmen. Een bestuurder kan niet meer dan één andere bestuurder vertegenwoordigen.

B/ In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden met eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening en de aanwending van het toegestane kapitaal.

C/ De besluiten van de Raad worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen. Bij staking van stemmen, is de stem van de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevend. Wanneer de Raad van Bestuur echter bestaat uit twee bestuurders, houdt de stem van de voorzitter op doorslaggevend te zijn.

BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, ter uitzondering van die handelingen, die door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

DAGELIJKS BESTUUR.

a) De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap alsook de

vertegenwoordiging van de vennootschap in het kader van dit bestuur, toevertrouwen hetzij aan één of meer van zijn leden die de titel van afgevaardigde bestuurder dragen, hetzij aan één of meer afgevaardigden gekozen buiten zijn midden.

In geval van meerdere algemene bevoegdheidsdelegaties, bepaalt de Raad van bestuur de respectievelijke toekenningen.

b) Bovendien, kunnen de Raad van Bestuur en de afgevaardigden tot het dagelijks bestuur, binnen de perken van hun eigen bevoegdheden, bijzondere machten verlenen aan om het even welke lasthebber.

c) De Raad kan ten alle tijde het mandaat van de hierboven genoemde personen herroepen.

d) Hij bepaalt de toekenningen, de machten en de vaste of veranderlijke bezoldigingen, ten laste van

de algemene kosten, van de personen aan wie hij bevoegdheden toekent.

EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID - AKTEN EN RECHTSGEDINGEN.

De vennootschap wordt vertegenwoordigd, ook in de rechtsgedingen :

- ofwel door twee bestuurders, samen handelend;

- ofwel, binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, door elke afgevaardigde belast met dit bestuur,

alleen handelend.

Deze ondergetekenden moeten geen blijk geven ten aanzien van derden van een voorafgaand

besluit van de Raad van Bestuur.

Bovendien is de vennootschap geldig verbonden door de bijzonder gevolmachtigden binnen de

grenzen van hun volmacht.

CONTROLE.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, is de vennootschap niet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

verplicht een commissaris-revisor te benoemen, zolang de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het wetboek van Vennootschappen.

Elke aandeelhouder heeft dan individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. BIJEENKOMST

De jaarvergadering wordt van rechtswege gehouden op de laatste donderdag van juni om 10 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag, of een zondag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, op hetzelfde uur.

Een buitengewone vergadering mag bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist. Dit moet gebeuren op verzoek van aandeelhouders die samen één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

OPROEPING

De gewone en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangeduid in de oproeping.

De oproepingen moeten de agenda bevatten, met daarin de onderwerpen die behandeld moeten worden en gebeuren overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien dagen vóór de vergadering, tenzij ze met voorafgaandelijk en uitdrukkelijk akkoord met andere middelen zoals fax of e-mail worden uitgenodigd onder voorwaarde dat de ontvanger van de e-mail duidelijk is.

Eenieder kan afzien van dergelijke oproeping en zal in ieder geval als geldig opgeroepen beschouwd worden indien hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

TOELATING TOT DE VERGADERING.

De Raad van Bestuur kan eisen dat de eigenaars van aandelen op naam, hem binnen een termijn van vijf kalenderdagen voor de vergadering schriftelijk inlichten (brief of volmacht) van hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen en het aantal titels aanduiden met welke zij wensen deel te nemen aan de stemming.

De obligatiehouders mogen deelnemen aan de vergadering, maar met adviesgevende stem, als zij de voorschriften, vermeld in de vorige alinea, vervuld hebben.

STEMRECHT - BERAADSLAGING.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

BERAADSLAGINGEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING

Tenzij de wet een bijzondere meerderheid vereist, worden de besluiten van de algemene

vergadering genomen met gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen op de vergadering.

Indien, ingeval van benoeming, geen enkele kandidaat de gewone meerderheid van stemmen haalt, wordt overgegaan tot een herstemming tussen de kandidaten die de meeste stemmen behaald hebben. Bij een gelijkheid van stemmen bij de herstemming, wordt de oudste kandidaat verkozen. Alvorens aan de vergadering deel te nemen, dienen de aandeelhouders of hun vertegenwoordigers de aanwezigheidslijst te ondertekenen met vermelding van de naam van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen.

BIJZONDERE MEERDERHEID

Wanneer de vergadering moet besluiten tot een verhoging of een vermindering van het kapitaal, tot de fusie of splitsing van een vennootschap met andere organismen, tot de ontbinding of elke andere wijziging van de statuten, kan zij alleen dan op geldige wijze beraadslagen wanneer de voorgestelde wijzigingen zijn aangeduid in de oproepingen, en indien de aanwezigen minstens de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe oproeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige aandeelhouders vertegenwoordigde kapitaal.

Een wijziging van statuten is alleen aangenomen, wanneer zij drie vierden van de stemmen heeft verkregen.

Wanneer de beraadslaging evenwel betrekking heeft op de wijziging van het maatschappelijk doel, op de wijziging van de respectieve rechten van soorten aandelen of effecten, op de ontbinding van de vennootschap tengevolge van daling van het netto-actief tot minder dan de helft of één vierde van het maatschappelijk kapitaal, op de omzetting van de vennootschap, of op een fusie, een splitsing, een inbreng van een algemeenheid of van een bedrijfstak, is de vergadering slechts op geldige wijze samengesteld kan zij slechts beraadslagen en besluiten mits naleving van de voorschriften betreffende aanwezigheid en meerderheid bepaald in de Vennootschappenwet.

JAARREKENING.

Het boekjaar vangt aan op de laatste zaterdag van de maand maart van het lopende jaar en eindigt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

op de laatste vrijdag van maart van het daaropvolgend jaar.

WINST.

De winst wordt bepaald overeenkomstig de wet. Van deze winst wordt er vijf procent voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming houdt op verplicht te zijn, wanneer dit reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. De voorafneming moet worden hervat als deze wettelijke reserve aangetast werd.

Op voorstel van de raad van bestuur, bepaalt de algemene vergadering de bestemming te geven aan het saldo van de winst, onder voorbehoud evenwel van de wettelijke bepalingen.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 617 van het wetboek van vennootschappen. DIVIDENDEN.

De eventuele uitbetaling van dividenden geschiedt jaarlijks, een of meerdere malen, op de plaats en op het tijdstip, vastgesteld door de raad van bestuur.

De raad kan, op eigen verantwoordelijkheid, besluiten tot de uitkering van interimdividenden en er de uitbetalingsdatum en -modaliteiten van bepalen, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

VERDELING.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, wordt het netto-aktief bij voorkeur aangewend om het volstorte niet afgeloste bedrag van de aandelen in geld of in aandelen terug te betalen.

Indien alle aandelen niet in gelijke mate volstort werden, moeten de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door opvraging van bijkomende stortingen op de aandelen die niet in voldoende mate volstort werden, hetzij door voorafgaande terugbetaling ten bate van de in een hogere mate volstorte aandelen.

Het gebeurlijk saldo wordt gelijkelijk over alle aandelen verdeeld.

VOORAFGAANDELIJKE TOELATING(EN)

De notaris heeft de aandacht van de comparanten gevestigd op de mogelijkheid van in werking

zijnde administratieve regels die voorafgaande toelatingen of licenties opleggen aan de

vennootschap in de uitoefening van haar doel.

OVERGANGSBEPALINGEN

A/ Algemene vergadering

De comparanten, bijeengekomen in algemene vergadering, nemen met éénparigheid van stemmen,

de volgende besluiten :

1) Afsluiting van het eerste boekjaar :

Het eerste boekjaar, vandaag aangevat, zal afgesloten worden op vijfentwintig maart tweeduizend

zestien.

2) Eerste jaarvergadering :

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in juni tweeduizend zestien.

3) Bestuurders :

De vergadering besluit het oorspronkelijk aantal bestuurders vast te stellen op drie die zal eindigen

op het einde van de jaarvergadering van 2020.

Tot bestuurders worden aangesteld door de vergadering:

1. De heer HOGARTH, Garry Tweeddale, geboren te Londen, op 28 maart 1955, woonachtig te Hillside Manor, Barnet Lane, Totteridge, N20 8AS, Londen (Verenigd Koninkrijk).

2. De heer WILKS, Keith Scott, voornoemd.

3. Mevrouw BROOKS, Amanda, geboren te Edgware (Verenigd Koninkrijk), op 23 september 1962, woonachtig te Flat 4, Abbey Court, Clandon Gardens, Finchley, N3 3bg, Londen, Verenigd Koninkrijk.

De bestuurders zijn hier vertegenwoordigd en aanvaardend.

Hun opdracht is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. De vertegenwoordiging van de vennootschap zal uitgeoefend worden overeenkomstig artikel 22 van de statuten door de handtekening van de gedelegeerde bestuurder binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, of door de gezamenlijke handtekening van de twee bestuurders.

4) Controle over de vennootschap

De leden van de vergadering verklaren dat uit ter goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de

vennootschap, voor het eerste boekjaar, zal voldoen aan de criteria, opgenomen in artikel 15 van het

Wetboek van vennootschappen.

Dientengevolge besluit de vergadering geen commissaris aan te stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

5) Overname van verbintenissen

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, besluit de vergadering unaniem dat alle verbintenissen, alsmede de verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten gevoerd in naam van de vennootschap in oprichting, overgenomen zijn door de huidig opgerichte vennootschap.

Deze overname heeft evenwel slechts gevolg vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft.

De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging ter griffie van de bevoegde rechtbank, van het uittreksel van de statuten.

B/ Delegatie van bijzondere bevoegdheden :

Als bijzondere lasthebber wordt aangesteld de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KREANOVE, met zetel te 1180 Brussel, Kersbeeklaan 308, met recht tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde en andere instanties, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank voor Ondernemingen te verzekeren.

Te dien einde mag de lasthebber, in naam van de vennootschap, alle verklaringen afleggen, alle akten en documenten ondertekenen, indeplaatsstellen, en al het nodige doen in de ruimste zin van het woord.

VOOR GELIJKVORMING UITTREKSEL

Meester Catherine Gillardin, Geassocieerd Notaris te Brussel

Terzelfdertijd neergelegd:

- 1 afschrift;

- 1 gelijkvorming uittreksel

- 2 volmachten

05/12/2016 : ME. - JAARREKENING 25.03.2016, GGK 30.06.2016, NGL 30.11.2016 16690-0295-027
24/03/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
AGENT PROVOCATEUR BELGIUM

Adresse
DE KEYSERLEI 58/60, BUS 19 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande