AL-RIDAA

Association sans but lucratif


Dénomination : AL-RIDAA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 885.553.382

Publication

23/12/2013
ÿþ

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd ter griffie von do.RerhtNank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 11 DU. `2533

13 3291*

V beh

aa Be Stat

Benaming ; A[-Ridaa

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Matheus Convensstraat 110, 2100 Deurne

Ondememingsnr : 885.553.382

Voorwerp akte ; Wijziging statuten en benoeming Raad van Bestuur

Wijziging statuten en benoeming Raad van Bestuur van Al-Ridaa vzw zoals gewijzigd tijdens de algemene vergadering van 24 november 2013

De Algemene Vergadering van Al Ridaa heeft tijdens de vergadering van, 24 november 2013 besloten de statuten volledig te herwerken. Ook de Raad van Bestuur wordt gewijzigd

1. Naam, doelstelling en zetel

artikel L De vereniging wordt genoemd: "Al -RIDAA vzw", heeft haar maatschappelijke zetel te Matheus Corvenstraat 110, 2100 Deurne en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

artikel 2. De vereniging heeft tot doel:

-bevorderen van de kennis en de beleving van de eigen cultuur.

-Het organiseren van religieuze activiteiten.

-het organiseren van vormende, informerende en ontspannende activiteiten met het oog op de emancipatie, de participatie en de maatschappelijke integratie van de Moslims gemeenschap in de Vlaamse samenleving;

-culturele uitwisseling en dialoog tussen de verschillende culturen en bevolkingsgroepen bevorderen.

artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

2. Leden

artikel 4. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie.

artikel 5. Kunnen lid worden: alle natuurlijke personen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven. Voor hun toetreding richten de nieuwe leden een schriftelijk verzoek tot de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

artikel 6. De leden zijn een lidmaatschapsbijdrage verschuldigd. Deze bijdrage zal jaarlijks door de raad van bestuur vastgesteld worden.

artikel 7. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van bestuur. Tenzij anders bepaald in de ontslagbrief wordt de uittreding effectief op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur.

3. De Algemene vergadering

artikel 8. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden, samengeroepen om te beraadslagen over de belangen van de vereniging en om te beslissen over de verwezenlijking van haar doelstellingen. Zij is het soevereine orgaan van de vereniging.

Zij alleen is bevoegd inzake:

-benoeming en herroeping van de bestuurders;

-goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-goedkeuring van het beheer gevoerd door de Raad van Bestuur;

-wijziging van de statuten;

-uitsluiting van leden;

-ontbinding van de vereniging;

-bestemming van goederen van de vereniging bij ontbinding.

artikel 9. De voorzitter roept de Algemene Vergadering samen minstens eenmaal per jaar en als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De uitnodigingen vermelden de dagorde en worden ten minste acht dagen voor de vergadering verstuurd.

Tevens moet de algemene vergadering door de raad van bestuur bijeengeroepen worden wanneer één vijfde van haar leden erom verzoekt.

artikel 10. Ieder lid mag zich op de zittingen van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid dat houder is van een volmacht.

Een lid van de algemene vergadering kan slechts houder zijn van één volmacht.

artikel 11. Alle leden hebben op de algemene vergadering stemrecht.

De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en I6 januari 2003, het anders bepaalt.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die haar of hem vervangt, doorslaggevend.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

artikel 12. De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd in een verslagboek dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris« De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard. Daar kunnen alle Ieden er inzage van nemen.

4. Raad van bestuur

artikel 13. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, door de Algemene Vergadering voor vier jaar benoemd, herbenoembaar en te allen tijde door haar afzetbaar.

artikelI4.

§1. De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking, doch met uitsluiting van die bevoegdheden die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn opgedragen.

§2. Tegen derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd is, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

§3. De Raad van Bestuur kan een afgevaardigde bestuurder aanduiden, alsook volmacht toekennen aan derden.

Artikel 15. De Raad van Bestuur duidt een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door een ander lid van de Raad van Bestuur.

artikel 16. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel I7. De Raad van Bestuur is bevoegd voor benoeming en ontslag van personeel. De raad van bestuur komt vier keer per jaar samen.

5. Ontbinding en vereffening

artikel I7. Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de Algemene Vergadering twee vereffenaars aanduiden en bevoegdheden bepalen.

In alle gevallen van ontbinding, vrijwillige of gerechtelijke, op welk ogenblik en om welke reden ze zich ook mocht voordoen, wordt het maatschappelijk kapitaal, dat netto overblijft, na vereffening, besteed aan een Moskeevereniging die dezelfde doelstellingen nastreeft, en die door de Algemene Vergadering is aangeduid.

6

6. Slotbepaling

Voor-rbehoudhn aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

artikel 18. Voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, waarbij aan de verenigingen zonder winstgevend doel rechtspersoonlijkheid wordt verleend, van toepassing.



artikel 19. wordt weggelaten. De samenstelling van de raad van bestuur wordt losgekoppeld van de statuten en wordt vanaf heden apart vermeld.

De Algemene Vergadering verkoos volgende Raad van Bestuur:

Asbaa Lahbib, voorzitter, Gallifortei 189, 2100 Deurne (herbenoeming)

Ouzil Mohamed, secretaris, Boshovestraat 7, 2100 Deurre (herbenoeming)

El Yafchi Mohamed, penningmeester, Ter Rivierenlaan 158 , Deurre (herbenoeming)

Elkhabib Mimoun, bestuurder, Eikblokstraat 33, 2100 Deurne (herbenoeming)

Bouassam Mohamed, bestuurder, Gallifortei 277, 2100 Deurre (herbenoeming)

Benamari Abderrahmane, bestuurder, Generaal Slingeneyerlaan 34, 2100 Deurre (herbenoeming)

Ouzil Ahmed. bestuurder, Eyendijkstraat, 2100 Deurre (herbenoeming)

El Matini Otmane, bestuurder, Leeuwlantstraat 67, 2100 Deerne. Geboren op 02 juli 1968 te Beni Touzi (Marokko) (nieuwe benoeming)

El Marchouhi Mustapha, bestuurder, Gallifortei 171, 2100 Deurne. Geboren te 16 oktober 1977 te Borgerhout (België) (nieuwe benoeming)

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 24 november 2013

Lahbib Asbaa

voorzitter

Mohamed Ouazil

secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AL-RIDAA

Adresse
MATTHEUS CORVENSSTRAAT 110 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande