ALFA ARCHITECTUUR - MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP

BV CVBA


Dénomination : ALFA ARCHITECTUUR - MULTIPROFESSIONELE ARCHITECTENVENNOOTSCHAP
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 553.683.027

Publication

18/06/2014
ÿþmod 11.1

In cie bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

O

11

II

Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

O li JUNI 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

De Gregiffie

Ondememingsnr : O 5.53  .33

Benaming (voluit) : Alfa Architectuur - Multiprofessionele

architectenvennootschap

(verkort)

Rechtsvorm: Burgerlijke Vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Kuiltjesstraat 51

2360 Oud-Tumhout

Onderwerp akte :OPRICHTING

Het blijkt uit een akte verleden voor meester Tom Coppens, geassocieerd notaris te Vosselaar op 28 mei 2014. ; Dat tussen:

1."Bouw Technisch Burd besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met maatschappelijke zetel gevestigd te 2360 Oud-Tumhout, Kuiltjesstraat 51, ondernemingsnummer BTW BE 0469.661.029 rechtspersonenregister Turnhout; vertegenwoordigd door haar zaakvoerder: "Citait" gewone

commanditaire vennootschap met maatschappelijke zetel gevestigd te 2360 Oud-Turnhout, Kuiltjesstraat 51, ondernemingsnummer 0824.210.384 rechtspersonenregister Turnhout, op haar beurt vertegenwoordigd door haar beherend vennoot en vaste vertegenwoordiger: de heer Moelans, Kurt Louis ; Jeanne, zaakvoerder, geboren te Turnhout op 27 december 1967 (rijksregisternummer 67,12.27-147.49), wonende te 2276 Lille, Houtzijde 49C.

"ArchiBeta" burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met maatschappelijke zetel gevestigd te 2930 Brasschaat, Hulshout 24, ondememingsnummer BTW BE 0860.683.077 rechtspersonenregister Antwerpen; vertegenwoordigd door haar zaakvoerder: de heer Nijs Bert, architect, geboren te Usumbura (thans Bujumbura) Burundi (destijds Urundi) op 24 april 1961, (rijksregistemummer 61.04.24201.97), wonende te 2930 Brasschaat, Hulshout 24.

3. Mevrouw Michielsen Kathleen Liliane Franciscus, onderwijzeres, geboren te Beerse op 5 februari 1968, (rijksregisternummer 68.02,05-068,60), wonende te 2275 Lille, Houtzijde 49C, een Burgerlijke Vennootschap met handelsvorm onder de rechtsvorm van coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht. Haar naam luidt "Alfa Architectuur  Multiprofessionele

architectenvennootschap».

Zetei. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2360 Oud-Turnhout, Kuiltjesstraat 51.

Duur. De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur; zij verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag

van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte.

Doel.

De vennootschap heeft tot doel het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect evenals het verlenen van diensten die niet onverenigbaar zijn met de uitoefening van het beroep van

architect. Deze diensten omvatten:

- Architectuur;

- Stedenbouwkunde;

- Landschapsarchitectuur;

- Infrastructuur en burgerlijke bouwkunde.

- Verkeerskunde;

- Diensten met betrekking tot planeconomie;

- Bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, sanitair, "HVAC", EPB, EPC, VC);

- Kunst die in de architectuur geïntegreerd is;

- Decoratie en interieurinrichting;

 Design;

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden: Recto '. Naam en hoedanigheid van de instsumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

- Topografie;

 Expertises;

met dien verstande dat de handelingen van architectuur in België steeds voorbehouden worden aan personen die in België gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de vennootschap aile onroerende of roerende verrichtingen nastreven cite rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Hoewel de vennootschap bevoegd is om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten, zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden:

 het gebeurt op een niet commerciële wijze;

 volgens het beheer van een goed huisvader;

 de verrichtingen moeten het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die behoren tot de

uitoefening van het beroep van architect evenals het verlenen van diensten die niet onverenigbaar zijn met

de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn. Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze deelneming van uitsluitend professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

,Kapitaal.

Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro 18.600,00); het wordt gevormd door een inbreng in geld. Het is volgestort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) en is gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting, geopend bij BNP Paribas Fortis.

De vennootschappen "Bouw Technisch Buron, "ArchiBeta" en mevrouw Michielsen, allen vernoemd, verbinden er zich respectievelijk toe nog vierduizend achthonderdzesendertig euro (¬ 4.836,00), zevenduizend vierhonderdveertig euro 7.440,00) en honderdvierentwintig euro (¬ 124,00) bij te storten.

Winstverdeling  Reserves  Vereffening.

Van de te bestemmen winst van het boekjaar wordt minimum vijf procent voorafgenomen voor de vorming van een reservefonds, totdat dit fonds één/tiende van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Over de bestemming van het saldo wordt beslist door de jaarvergadering op voorstel van het bestuur. Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden cm die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk kunnen verdeeld worden; zij overhandigen hun de gcederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

Boekiaar.liet boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de neeriegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte tot 31 december 2015.

Algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering wordt gehouden op de laatste werkdag van de maand mei om 20.00 uur,

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen, kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Het bestuursorgaan mag de vorm van de volmachten bepalen.

Elk aandeel geeft recht op één stem,

Bestuur  Controle.

1. Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun cpdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn. De niet-statutaire zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor aile zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en vocr rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent,

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, on beschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van een zaakvoerder zal

Op de laatsto blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad mad11.1



de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

2. Bevoegdheid.

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en met dien verstande dat uitsluitend architecten beslissingen zullen nemen en handelingen stellen in verband met alles wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort. De statuten kunnen de bevoegdheid van de zaakvoerders beperken. Zodanige beperking kan aan derden niet worden tegengeworpen, ook niet al is ze openbaar gemaakt.

3, Vertegenwoordiging.

Is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn wordt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder vertegenwoordigd door elke zaakvoerder individueel handelend voor zover deze een architect is, zo niet is steeds de mede-ondertekening door een architect-zaakvoerder nodig.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien de vennootschap benoemd wordt tot bestuurder, zaakvoerder of lid van het directiecomité van een andere vennootschap, dan zal zij onder haar vennoten of werknemers een vaste vertegenwoordiger benoemen die belast wordt met de uitvoering van deze opdrachten. In voorkomend geval zal, in afwijking van de algemene regel inzake externe vertegenwoordiging opgenomen in de vorige alinea, de vennootschap enkel geldig kunnen vertegenwoordigd worden door de aldus benoentde vaste vertegenwoordiger.

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris.

4. Overlijden/ontslag zaakvoerder.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder..

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien, (conform artikel 2 § 2, 2e lid van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect)

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s). De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel,

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van bet beroep van architect 'ts te aanzien. (conforrn anikel 11,1 van de aanbeveling van 27 april 2007

Benoemingen

Tot zaakvoerder werd benoemd voor een periode welke zal eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2020: de heer Bert Nijs, voormeld.

DE NOTARIS

(get.) J. COPPENS

Tegelijk hierbij neergelegd: uitgifte van de akte.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 01.08.2016, NGL 31.08.2016 16512-0597-012

Coordonnées
ALFA ARCHITECTUUR - MULTIPROFESSIONELE ARCHI…

Adresse
KUILTJESSTRAAT 51 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande