ALHUDA RELIEF

Association sans but lucratif


Dénomination : ALHUDA RELIEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.854.542

Publication

07/02/2014
ÿþ(t_"-DdA.0

Mon 2.2

aken kopie

II i i







*14037808*

9 lAta, Sti

KOOPKAND'EL péRgrlNOr1T

Griffie

In de bijlagen bij het Belgisch Staats na neerlegging van de

e

ettlet1T KVAN

a

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : ALHUDA RELIEF

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : De Bossen 15 Bus 1, Turnhout 2300

Onderwerp akte :

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt ais naam: "ALHUDA RELIEF ".

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te De bossen 15 BUS 1, 2300 Turnhout, België, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3. - § 1. De doel van de vereniging is puur humanitaire, wij proberen om juist het collectieve sociale aspect terug te brengen. Respect voor menselijke waarden en empathie zijn het fundament waar ons vzw op wenst voort te bouwen zoals:

- Het opzetten van ontwikkelingsprojecten in de armen landen.

- in het bijzonder de organisatie van watervoorzieningen, het oprichten van weeshuizen, het uitbouwen en herstellen van de infrastructuur voor scholen en medische hulpvoorzieningen.

- Het leveren van hulpgoederen (kleding, voedingsmiddelen, schoeisel, speelgoed, medicijnen, school- en ziekenhuisuitrusting, fietsen, waterpompen en leidingen, elektrische groepen en land bouwuitrusting).

§ 2. De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit; alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en' vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Ii. - LEDEN

Art. 5. - De vereniging is samengesteld uit minstens 3 leden. Er wordt geen maximumaantal vastgesteld.

Art. 6. - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Art, 7. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

o sV

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MflC) 2.2

Luik B - Vervolg

' De uittredende of uitgesloten leden, de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen aanspraken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bedragen, van toekomstige aanbrengsten of andere prestaties vorderen. In geen geval kan in deze gevallen, mededelingen of afschriften van rekeningen, verzegelingen van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris geelst worden.

TITEL 111.- ALGEMENE VERGADERING

Art. 8. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over een stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan een volmacht beschikken.

Art. 9. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor de goedkeuring van de statuten en de wijziging ' van de statuten; Het doel van de vereniging kan enkel gewijzigd worden mits goedkeuring van de oprichters.

TITEL 1V - boekhouding

Art. 10. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december behalve voor het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprichtingsdatum tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar,

TITEL V. - DIVERSE BEPALINGEN

Art. 11. - De vereniging zal onder meer warden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging fe ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 12. - In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan VZW ETIHIAD in Turnhout.

Art. 13. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Art. 14.  RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur bestaat uit:

Azzedine Zahdali: ACCOUNTANT

Ali Mohammed: VOORZITTER

Mohammed Djekboub :SECRETARIS

Turnhout 28/01/2014

Volgens de namen, voornamen en de handtekeningen van de stichtende leden.

Ali Mohammed Azzedine Zahdali Mohamed Djekoub

-

Op de laatste blz. van Luik E vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ALHUDA RELIEF

Adresse
DE BOSSEN 15, BUS 1 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande