ANNO XYZ ALGEMENE BOUWONDERNEMING EN MACHINALE SCHRIJNWERKERIJ, AFGEKORT : ANNO XYZ

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ANNO XYZ ALGEMENE BOUWONDERNEMING EN MACHINALE SCHRIJNWERKERIJ, AFGEKORT : ANNO XYZ
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 563.357.093

Publication

07/10/2014
ÿþMod 2.I

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 6 SEP, 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De Griffler Griffie

1111111.1111113011

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ondememingsnr : 05C o33

Benarning

(voluit) S-BVBA Starter

Anno XYZ

Algemene Bouwonderneming en Machinale Schrijnwerkerij

Rechtsvorm: Starter Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel Gasstraat 47 te 2300 Turnhout

Onderwerp akte: oprichting

Uit een akte van oprichting verleden voor notaris Claire Boone te Turnhout Notaris met standplaats te Turnhout, de dato 22 september 2014, neergelegd ter registratie, blijkt hetgeen volgt;

VENNOTEN:

De Heer JANSSEN, Jozef Cornelius Constantia, geboren te Turnhout 14 december 1957, wonende te 2300 Turnhout, Gasstraat 47 (RR 57.12.14-029,56)

.RECHTSVORM NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Zij draagt de naam ""Anno XYZ Algemene Bouwonderneming en Machinale Schrijn-werkerij", afgekort "S-BVBA Anno XYZ"

Artikel 2.- ZETEL.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2300 Turnhout, Gasstraat 47. De zetel zal kunnen verplaatst worden naar elke an-dere plaats in het land bij eenvoudig besluit van de zaak-voerder

Artikel 3.- DOEL.

De vennootschap heeft tot doel, in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden of voor gemeenschappelijke rekening met derden:

Algemeen timmeren schrijnwerk. Vervaardigen en plaatsen van vensterluiken, ramen, buiten- en binnendeuren. De vervaardiging en plaatsing van trappen en leuningen. Vervaardiging van meubels voor werkplaatsen, woningen, vitrines, rekken, toonbanken, kantoormeubelen, meubels voor restaurants en scholen, badkamermeubels en keukens.

Plafonneer- en cementeer-, en andere pleisterwerken, plaatsen van chapes, leggen van parketvloer en het plaatsen van aile houten wand-, vloer-, en plafondbekleding. De installatie van al dan niet verplaatsbare tussenwanden.

Fabricage en plaatsen van ijzerwerk, metalen luiken, en metalen schrijnwerk en schrijnwerk in kunststof en algemene metaalbewerking. De vervaardiging en montage van metalen constructiewerken en gebinten voor de bouw alsook met betrekking tot metalen vloeren.

De import, de export, de aankoop, de verkoop, de montage, de installatie, de herstellingen en onderhoud van alle soorten elektriciteitsinstallaties alsmede de daarvoor bestemde toestellen.

Op de laatste blz. van kiiihB vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

rlektriciteitswerken.

Olaswerken.

Algemene bouwonderneming inhoudende het optrekken van gebouwen en onder kap brengen alsmede de coördinatie van de andere aan onderaannemers toevertrouwde en door deze uitgevoerde voltooiingswerken aan gebouwen. Alsmede de afwerking en inrichting van gebouwen.

Restauratiewerken van gebouwen en monumenten.

Slopingswerken van gebouwen en kunstwerken, bouwen van stellingen alsmede het invoegen en reinigen van gevels, het bouwen van niet metalen kunstwerken. Isolatiewerkzaamheden.

Waterdicht maken en bedekken van gebouwen met asfalt en teer. Het droogmaken van gebouwen anders dan met asfalt en teer. Leggen van tegelvloeren en mozaïek, warmte en geluidsisolering.

De montage van serres, veranda's in hout, metaal of kunststof.

Onderneming voor het plaatsen van centrale verwarming met warm water en stoom. Het installeren van sanitaire inrichtingen en gasverwarming, voor lood- en zinkwerken en voor het installeren van waterverzachters, airco en ventilatiesystemen.

Onderneming voor het schilderen van gebouwen, voor het behangen en garneren, plaatsen van glas, spiegelglas, gekleurde ramen en het aanwenden van alle doorschijnend en doorzichtig materiaal.

Onderneming voor het bedekken van gebouwen, metalen en niet-metalen dakbedekldngswerken van gebouwen, steen en marmerwerken voor gebouwen.

Onderneming voor het leggen van stoepdallen en betonklinkers, aanleggen van parken en tuinen met inbegrip van aanplantingen, plaatsen van afsluitingen en omheiningen. Leggen van kabels en diverse leidingen.

aan- en verkoop, import en export van alle daarmee verband houdende producten en diensten.

De exploitatie van bossen, houthakken en de productie van zowel hout als mijnhout, gekloofde staken, palen en brandhout.

De vennootschap is eveneens gerechtigd aile commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen te doen die rechtstreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten of die verwezenlijking ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken, dit alles mag zowel in binnen- als in het buitenland verricht worden voor eigen rekening of voor rekening van derden.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van die aard zouden zijn de

verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

Zij kan door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst of afspraak, deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, wier maatschappelijk voorwerp gelijk is, verwant of analoog aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot verwezenlijking van haar doel.

Zij kan zich ten gunste van derden borgstellen of hen aval verlenen, optreden als hun agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Zij mag de functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen.

Het beheer van onroerende goederen, roerende goederen en portefeuillewaarden in België en/of in het buitenland.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag ondermeer onroerende goederen, huren, verhuren, verwerven, beheren, in erfpacht nemen, bouwen, ruilen, in leasing nemen, opschikken uitrusten en ombouwen. Alsook het verwerven en beheren van zakelijke rechten op onroerende goederen.

Voorgaande opsomming is aanwijzend en niet beperkend.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van die aard zouden zijn de

verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

Zij kan door middel van inschrijving, inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst of afspraak, deelnemen in alle andere Belgische of buitenlandse vennootschappen, instellingen of ondernemingen zonder onderscheid, ongeacht of zij opgericht zijn of nog moeten opgericht worden, wier maatschappelijk voorwerp gelijk is, verwant of analoog aan het hare of waarvan de deelname of samenwerking kan bijdragen tot verwezenlijking van haar doel.

Zij kan zich ten gunste van derden borgstellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Zij mag de functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen.

Deze opsomming is niet beperkend, doch enkel aanwijzend.

DUUR.

De vennootschap werd opgericht voor onbepaalde duur,

ICAPITAAL.

.,

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op één euro (1,00 EUR), verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Het kapitaal kan vertegenwoordigd worden door aandelen met of zonder stemrecht.

Op de aandelen zonder stemrecht en hun houders zijn de artikelen 238, 240,241 en 331 van het Wetboek van vennootschappen van toepassing.

Een kapitaalvermindering is niet toegelaten gedurende de startersfase van vijfjaar te rekenen vanaf heden.

HOOFDSTUK III : BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING.

Artikel negen - Zaakvoerders.

Op voorwaarde dat het in de startersfase na-tuurlijke personen betreft, wordt het bestuur van de vennootschap toevertrouwd aan één of meer al dan niet aandeel bezittende zaakvoerders (natuurlijke of rechtspersonen), aangesteld door de algemene vergadering die hun man-daat ook kan herroepen en hernieuwen.

Wanneer de startersfase beëindigd is, kunnen tevens rechtspersonen aangesteld worden. Artikel tien - Bevoegdheid..

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide be-ivoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappe-lijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de ven-mootschap jegens derden en in rechte als eiser en verweerder,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien meerdere zaakvoerders in functie zijn, zal voor aile handelingen de handtekening van minstens één zaakvoerder vereist en/Of voldoende zijn.

De handtekening van de zaakvoerder(s) moet in elk geschrift dat de verantwoordelijkheid van de vennootschap engageert, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de vermelding van de hoedanigheid van de ondertekenende zaakvoerder, alsmede door de vermelding "voor de S-BVBA Anno XYZ Algemene Bouwonderneming en Machinale schrijnwerkerij".

De vennootschap mag pas de vermelding "BVBA" voeren wanneer zij voldoet aan de dienaangaande wettelijke en statutaire vereisten.

Artikel elf Vergoeding.

Het bedrag van de eventuele bezoldigingen van de zaakvoerder wordt vastgesteld door de algemene vergadering en is te boeken bij de algemene kosten.

Artikel twaalf Tegenstrijdig belang.

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de artikelen 259 en volgende van het Wetboek van vennootschappen na te komen.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden genomen of de venichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Artikel dertien - Algemene vergadering.

De regelmatig samengestelde algemene vergade-ring vertegenwoordigt aI de vennoten. Ze beraadslaagt en beslist over alle zaken die de vennootschap aanbelangen. Haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet of tegen stemmen.

Ieder jaar wordt een algemene vergadering van de vennoten gehouden de tweede vrijdag van de maand december om veertien uur op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aan te duiden in de oproepingsbrievm Is deze dag een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering op de eerst volgende werkdag plaats, telkens om veertien uur.

De oproepingen voor de algemene vergadering gebeuren overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel veertien - Processen-verbaal.

De processen-verbaal van de algemene vergade-ring worden ondertekend door de vennoten die aanwezig zijn. Afschriften daarvan worden geldig ondertekend door de zaakvoerder.

INVENTARISSEN - JAARREKENING - WINST-VERDELING - RESERVE.

Artikel vijftien Boekjaar - Jaarrekening - Verslag.

e

t

-

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één juli en eindigt op dertig juni van ieder

jaar.

..

Op het einde van elk boekjaar maakt de zaak-voerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

De zaakvoerder stelt bovendien een verslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid indien de wet dit vereist. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

De jaarrekening wordt binnen de dertig dagen overeenkomstig de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen neergelegd.

Artikel zestien - Winstverdeling  Reserve.

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de nettowinst van de vennootschap uit.

In het in artikel 211bis W. Venn. bedoelde geval is artikel 319 W. Venn. Niet van toepassing, maar houdt de algemene vergadering jaarlijks een bedrag in van tenminste één/vierde van de nettowinst voor de vorming van een reservefonds. Deze verplichting tot afneming geldt tot op het ogenblik dat het reservefonds het bedrag heeft bereikt van het verschil tussen het minimumkapitaal vereist bij artikel 214, § 1 W. Venn., en het geplaatst kapitaal.

De algemene vergadering kan beslissen, overeenkomstig de regels van de statutenwijziging, dat dit reservefonds wordt geincorporeerd in het kapitaal.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.hap, is gehouden artikel 259 en artikel 264 -Welboek van Vennootschappen na te leven.

Artikel zeventien.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is van rechtswege vereffenaar.

De algemene vergadering van de ontbonden ven-nootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ont-slaan.

Artikel achttien.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in. het Wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge VEREFFENING.

BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS BEN VENNOOT TELT. Artikel negentien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts éën vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel twintig - Overdracht van aandelen onder levenden.

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel éénentwintig - Overlijden van de enige vennoot zonder overgang van aandelen.

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het wetboek van vennootschappen toegepast.

Artikel tweeëntwintig - Overgang van aandelen wegens overlijden.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Indien de enige vennoot erfgenamen of legata-rissen nalaat zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 249 van het wetboek van vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot oefent de eraan verbonden rechten uit.

Artikel drieëntwintig - Zaakvoerder Benoe-ming.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden. Artikel vierentwintig Ontslag.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze ten allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel vijfentwintig Controle.

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

Artikel zesentwintig - Algemene vergadering.

De enige vennoot oefent aile bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met opgaaf van de agenda. Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen. In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel zevenentwintig.

Voor alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk anders geregeld is, vindt het Wetboek van vennootschappen toepassing. De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling. Voor alle verbintenissen, die uit onderhavige statuten voortspruiten kiezen zaakvoerders en commissarissen domicilie in de huidige of toekomstige zetel van de vennootschap,

Overgangsbepalingen.

Het eerste boekjaar eindigt op dertig juni tweeduizend zestien.

De eerste jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en zeventien, de tweede vrijdag van december.

De comparant verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, de verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, overneemt. Deze overname zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. Aile verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan gezegd artikel 60 en dienen, van zodra de vennootschap de rechtspersoonlijkheid heeft verworven, te worden bekrachtigd.

Benoeming zaakvoerder

En onmiddellijk heeft de oprichter, beraadslagend als algemene vergadering, benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap, opmerkende dat de benoeming slechts uit-werking zal hebben vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het gebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, overeenkomstig artikel 2 § 4 van het Wetboek van Vennootschappen:

De Meer Jozef Janssen, hier aanwezig en die verklaart het mandaat te aanvaarden en dat de uitoefening van deze functie hem niet verboden en is dat geen maategel zich hiertegen verzet, en. Dit mandaat is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist..

Aan hem worden de machten toegekend zoals voorzien hi de artikelen tien en volgende van de statuten

Volmacht

Als bijzondere volmachtdrager wordt aange-steld: Accountantskantoor van de Korput vertegenwoordigd door Peter van de Korput met recht van indepIaatsstelling, teneinde huidig opgerichte vennootschap te vertegenwoordigen bij alle administraties, onder meer de Kruispuntbank voor ondernemingen, het Ondernemingsloket en de bevoegde BTW-administratie, teneinde alle verklaringen te doen en in het algemeen alles te kunnen doen wat noodza-kelijk blijkt te zijn.Bijgevoegde stukken:

sk or.

de

-oprichtingsakte dd. 22 september 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij-van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

' Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

31/10/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
ANNO XYZ ALGEMENE BOUWONDERNEMING EN MACHINA…

Adresse
GASSTRAAT 47 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande