ANTUMEG

BV CVBA


Dénomination : ANTUMEG
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 508.499.239

Publication

04/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 30.05.2014, NGL 30.06.2014 14242-0527-015
31/12/2012
ÿþ Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

bs 1;t; hrc isb -ejetiaind \81\\\RIgn

NEERGELEGD

*1«..m." " " " " " " " "

1 8 -12- 2012

GRIFFIE REGhlflijAKJK van

KOOPHANDFi ta MECHELEN

Ondernemingsnr : 51/40 koq g

Benaming

(voluit) : ANTUMEG

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

Coöperatieve Vennootschap niet Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 2500 Lier, Anton Bergmannlaan 15

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Coussement te Duffel op 13 december 2012, nog te registreren, blijkt dat een Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "ANTUMEG" werd opgericht:

Oprichters:

1) De heer VAN LIERDE Johan Virginie Theofiel Camiel, geboren te Herentals op 8 juni 1953, wonende te 2470 Retie, Heide 4.

2) De heer VAN ORSHAEGEN Walter Maria Femand, geboren te Hove op 30 augustus 1961 (R.R. 61.08.30-365.72), wonende te 2547 Lint, Luitersheide 1.

3) De heer VERSTRAETEN Erik Jan Alice, geboren te Beveren op 28 september 1966 (R.R. 66.09.28275.43), wonende te 2222 Heist-op-den-Berg (ltegem), Dulft 13.

4) De heer MOURIAU DE MEULENACKER Miguel Marie Robert Julienne Henri Jean, geboren te Leuven op 25 oktober 1966 (R.R. 66.10.25-213.08), wonende te 2500 Lier, Berlaarsesteenweg 40.

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het vast gedeelte waaronder het kapitaal niet kan worden verlaagd bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in 100 aandelen zonder nominale waarde, maar met een fractiewaarde van één 100-ste van het kapitaal.

De comparanten verklaren dat het minimum kapitaal van de vennootschap, groot, achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), volledig werd geplaatst, doch slechts werd volstort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00), door de comparanten in deze als volgt:

- door de heer VAN LIERDE Johan, voornoemd, voor een bedrag van vierduizend zeshonderdvijftig euro vijftig eurocent (¬ 4.650,00) (vijfentwintig aandelen) waarvan volstort duizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 1.550,00).

- door de heer VAN ORSHAEGEN Walter, voornoemd, voor een bedrag van vierduizend zeshonderdvijftig euro vijftig eurocent (¬ 4.650,00) (vijfentwintig aandelen) waarvan volstort duizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 1.550,00).

- door de heer VERSTRAETEN Erik, voornoemd, voor een bedrag van vierduizend zeshonderdvijftig euro vijftig eurocent (¬ 4.650,00) (vijfentwintig aandelen) waarvan volstort duizend vijfhonderdvijftig euro (¬ 1.550,00).

- door de heer MOUR1AU DE MEULENACKER Miguel, voornoemd, voor een bedrag van vierduizend zeshonderdvijftig euro vijftig eurocent (¬ 4.650,00) (vijfentwintig aandelen) waarvan volstort duizend vljfhonderdvijftig euro (¬ 1,550,00).

De storting of overschrijving in geld van het kapitaal werd door de inschrijvers gedaan op een bijzondere rekening die geopend werd op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank, onder nummer BE05 7310 2888 6975 , blijkens attest afgeleverd op 11 december2012.

Het bewijs van die deponering werd aan de instrumenterende notaris overhandigd.

Na attest van de notaris dat de oprichtingsakte werd verleden, kan de vennootschap vrij over die rekening beschikken.

De statuten luiden als volgt:

TITEL I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1; naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aangenomen.

Zij draagt de naam: "ANTUMEG''.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 2: zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2500 Lier, Anton Bergmannlaan 15.

De zetel mag verplaatst worden binnen het nederlandstalige deel van België of het tweetalig Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bij eenvoudige beslissing van het bestuursor-gaan van de vennootschap, welke beslissing moet bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag ook bij eenvoudige beslissing van haar bestuursorgaan, administratieve zetels, bijhuizen, filialen en werkplaatsen oprichten.

Artikel 3: doel

De vennootschap heeft tot doel:

de uitoefening door de vennoten in naam en voor rekening van de vennootschap van aile activiteiten verbonden aan de uitoefening van het ambt van gerechtsdeurwaarder evenals alle werkzaamheden die ermee verenigbaar zijn, met inachtname van de regels van de plichtenleer eigen aan dit ambt en met inachtname van de normale vergoeding voor het door de gerechtsdeurwaarder-vennoot gepresteerde werk.

Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap mag alle beheers-, commerciële, productieve, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die zich rechtstreeks of onrechtstreeks met voormelde doelstellingen aansluiten of die van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, te bevorderen of te beveiligen. Zo mag zij o.a. roerende of onroerende goederen aankopen of verkopen, overeenkomsten van roerende en onroerende leasing of leningen afsluiten.

Zij mag alle zaken verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel, voor zover die verrichtingen niet verboden zijn krachtens de wet of de uitvoeringsbesluiten en voor zover zij in overeenstemming zijn met het ambt van gerechtsdeurwaarder.

De vennootschap mag, op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen. Doch overeenkomsten die gerechtsdeurwaarders niet mogen afsluiten en activiteiten of functies die zij niet mogen vervullen, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten, respectievelijk uitgeoefend worden. Zij mag eveneens zich borg stellen voor zulke ondernemingen, voor zover dit in haar voordeel is.

Zij kan eveneens bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen zijn.

Artikel 4; duur

De duur van de vennootschap is onbepaald en zal ingaan vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen.

Tenzij bij gerechtelijke beslissing kan ze alleen worden ontbonden door een beslissing van de algemene vergadering genomen in de vorm en de voorwaarden hierna voorzien voor het wijzigen van de statuten.

TITEL II : KAPITAAL-VOLSTORTING-WINSTVERDELING:

Artikel 5: Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het vast gedeelte waaronder het kapitaal niet kan worden verlaagd bedraagt achttienduizend zeshonderd-euro (¬ 18.600,00). Het is verdeeld in 100 aandelen zonder nominale waarde, maar met een fractiewaarde van één 100-ste van het kapitaal. Dit gedeelte van het kapitaal kan slechts gewijzigd worden bij statutenwijziging. Boven dit vast gedeelte kan het kapitaal vrij veranderen, zonder statutenwijziging, in functie van toetredingen, bijnemingen, terugnemingen, uittredingen en uitsluitingen.

Artikel 6: Bestemming van de winst

Het batig slot dat de jaarrekening aanwijst nadat aile lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste een/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Over de reservering of uitkering van het saldo beslist de algemene vergadering.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

De bestuurders bepalen het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald. De uitbetaling moet geschieden binnen het jaar na de algemene vergadering waarop het bedrag is vastgesteld. De dividenden die niet geïnd zijn, verjaren door verloop van vijf jaren.

Artikel 7: Verdeling netto-actief na ontbinding.

Bij ontbinding van de vennootschap zal het bestuursorgaan, of in voorkomend geval de aangestelde vereffenaar, overgaan tot de vereffening van de vennootschap. Na aanzuivering van alle kosten, lasten en schulden der vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, wordt het netto-actief onder de vennoten verdeeld, Hierbij wordt in voorkomend geval rekening gehouden met de verschillende mate van volstorting van de verschillende aandelen.

TITEL III: BESTUUR VENNOOTSCHAP-MACHTEN BESTUURDERS

Artikel 8: Omvang bevoegdheden bestuurders

Elke bestuurder Is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ten overstaan van derden zal de vennootschap verbonden zijn door de enkele handtekening van één bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders kunnen gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen zijn geoorloofd. Gevolmachtigden verbinden de vennootschap uitsluitend binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders in geval van overdreven volmacht.

TITEL (V: BOEKJAAR - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9: Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot en met éénendertig december van elk jaar. Artikel 10: Jaarlijkse algemene vergadering

De jaarlijkse algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet elk jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand mei om 11,OOu. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Daarnaast kunnen extra algemene vergaderingen op verzoek van het bestuursorgaan samengeroepen worden.

Artikel 11: Voorwaarden tot toelating en uitoefening van stemrecht op de jaarvergadering

De oproepingen voor de algemene vergadering worden bij aangetekende brief vijftien dagen op voorhand toegezonden aan de vennoten, bestuurders en eventueel aangestelde commissarissen. De oproeping bevat de agenda van de vergadering en de vermelding dat de krachtens de wet aan voormelde personen mee te delen documenten (jaarrekening, eventueel jaarverslag en verslag commissaris) hen onverwijld en kosteloos kunnen worden verzonden.

De vennoten, die aan de vergadering wensen deel te nemen, moeten vijf dagen voor de vergadering hun voornemen met gewone brief, aan de zetel van de vennootschap gericht, bekend maken. De bestuurders en commissarissen zijn vrijgesteld van deze formaliteit.

Vervulling van de formaliteiten voor de bijeenroeping van de vergadering en voor de toelating tot de vergadering is evenwel niet vereist, wanneer alle vennoten aanwezig zijn en met éénparigheid van stemmen de agenda vaststellen waarover zij ter vergadering zullen beraadslagen en hierover met de vereiste meerderheid besluiten.

Artikel 12: Notulen

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De notulen bevatten een beknopt verslag van het verloop van de vergadering.

De notulen worden aan het einde van de vergadering ondertekend door de voorzitter en de vennoten die het vragen.

Van elke buitengewone algemene vergadering, die voor notaris wordt gehouden, wordt een authentiek proces-verbaal opgemaakt.

Artikel 13: Vertegenwoordiging.

De vennoten mogen zich op de algemene_ vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot, en drager van een schriftelijke volmacht waarvan de vorm door de bestuurders bepaald wordt. Minderjarigen en rechtspersonen worden door hun voogden of wettelijke vertegenwoordigers vertegenwoordigd.

Artikel 14: Stemkracht.

Elk aandeel geeft recht op één stem. De besluiten worden met eenvoudige meerderheid van stemmen (meer voor- dan tegenstemmen) genomen, behoudens de wettelijke beschikkingen ter zake bij de buitengewone algemene vergadering. Bij gelijkheid van stemmen wordt het voorstel verworpen.

TITEL V: RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN VENNOTEN

Artikel 15: Aandelen en aandelenregister.

Alle aandelen zijn op naam en zijn voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van de aandelen gehouden, waarin wordt aangetekend:

1. de naam, de voornamen en de woonplaats van elke vennoot;

2. het aantal aandelen dat elke vennoot bezit, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen en de terugbetalingen, met opgave van de datum;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum;

4. de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting van elke vennoot;

5. de gedane stortingen;

6. de opgave van de bedragen die voor de uittreding, voor de gedeeltelijke terugneming van aandelen en voor de terugneming van stortingen worden aangewend.

De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en door de inschrijving in voormeld register. Elke vennoot of belanghebbende derde kan van dat register inzage nemen. Van dle inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de aandelen.

Artikel 16: Opvraging van de stortingen.

Het bestuursorgaan doet opvraging van de stortingen op de aandelen die bij hun intekening niet volledig afbetaald werden, Hij bepaalt de tijdstippen van de stortingen en stelt het bedrag vast in een bericht dat minstens dertig dagen voor het tijdstip, vastgesteld voor de storting, per aangetekend schrijven wordt verzonden.

De vennoot die, na het verstrijken van deze opzegging, nalaat elke op de aandelen gevraagde storting te doen, moet aan de vennootschap intresten vergoeden die, vanaf de dag van de opeisbaarheid van de storting, berekend worden tegen de wettelijke intrestvoet vermeerderd met drie ten honderd. Daarenboven mag het bestuursorgaan, nadat een tweede bericht gedurende een maand zonder resultaat is gebleven, de vennoot vervallen verklaren en hem als vennoot uitsluiten, onverminderd het recht het verschuldigd gebleven bedrag en elke schadevergoeding en gebeurlijke intresten van hem te vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het bestuursorgaan mag de vennoten toelating geven hun aandelen vervroegd te volstorten; in dit geval bepaalt hij de voorwaarden onder dewelke de vervroegde stortingen toegelaten zijn.

Het uitoefenen van de rechten, verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden verricht, wordt opgeschort zolang deze stortingen, regelmatig opgevraagd en opeisbaar, niet gedaan werden,.

Artikel 17: Ondeelbaarheid.

Indien een aandeel aan verscheidene personen toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst, totdat een enkele persoon schriftelijk aangewezen is als eigenaar van het aandeel ten aanzien van de vennootschap.

Artikel 18: Toetreding van nieuwe vennoten

Om als vennoot in te treden in de vennootschap moet de kandidaat voorgesteld worden door tenminste één vennoot en aangenomen worden door de algemene vergadering, met een gewone meerderheid van stemmen. De algemene vergadering is niet verplicht de weigering van toetreding te verantwoorden en tegen haar besluit kan niet worden opgekomen.

Kunnen enkel als vennoot aangenomen worden: personen die het ambt van gerechtsdeurwaarder uitoefenen of kandidaat-gerechtsdeurwaarder zijn.

Het lidmaatschap wordt verkregen door het nemen van tenminste één aandeel, welk bij inschrijving voor minstens één vierde moet volgestort worden.

De oprichters zijn van rechtswege lid van de vennootschap door hun ondertekening van de oprichtingsakte.

De toetredende vennoot is gehouden tot betaling, boven het nominaal bedrag van zijn aandelen, van een inkomgeld waarvan het bedrag voor zijn toetreding vastgesteld wordt door de algemene vergadering. Dit inkomgeld dient dadelijk gestort te worden en wordt als onbeschikbaar geboekt op de balans onder de benaming inkomgelden, onmiddellijk na de rubriek "Kapitaal".

Artikel 19: Overdracht van aandelen.

De aandelen kunnen enkel aan vennoten worden afgestaan onder levenden of worden overgedragen bil overlijden.

Zij kunnen daarentegen niet worden afgestaan of overgedragen, zelfs met toestemming van de algemene vergadering of het bestuursorgaan aan derden, ook niet aan de erfgenamen of andere rechtverkrijgenden van de overleden vennoot tenzij deze reeds op het ogenblik van het overlijden de hoedanigheid van vennoot bezaten.

De aandelen kunnen echter worden afgestaan of overgedragen aan derden die vooraf overeenkomstig de bepalingen van artikel 18 van onderhavige statuten, als vennoot zullen zijn aanvaard.

Ingeval van overdacht van aandelen, geniet elk van de medevennoten een inkooprecht.

De medevennoten zullen over een termijn van 2 maanden beschikken om zich uit te spreken over het bod dat gedaan wordt. Deze termijn gaat in op de dag waarop zij bij ter post aangetekende brief verwittigd worden.

De inkoop zal geschieden in verhouding tot het aantal aandelen dat elke vennoot bezit. Indien bepaalde vennoten liet inkooprecht niet verlangen uit te oefenen, zal dit recht overgaan op de vennoten die dit wel verlangen uit te oefenen, waarbij dezelfde verhouding in acht genomen wordt.

De prijs van de inkoop zal bepaald worden in onderlinge overeenstemming, en bij gebrek aan overeenstemming door een bedrijfsrevisor, aangesteld in onderling overleg, en bij gebrek aan overeenkomst over de aan te stellen bedrijfsrevisor, zal, op verzoek van de meest gerede partij, er één aangesteld worden via de bevoegde Rechtbank,

Het schattingsverslag dient tegensprekelijk te worden opgemaakt, en deze schatting is bindend voor alle betrokken partijen.

Artikel 20: Uittreding van vennoten.

Een vennoot mag slechts uittreden of een gedeeltelijke terugbetaling vragen van zijn aandelen, gedurende de zes eerste maanden van het boekjaar. Deze terugbetaling of die uittreding is alleen toegelaten ais het maatschappelijk kapitaal daardoor niet wordt teruggebracht op een bedrag dat minder is dan het vast gedeelte van het kapitaal of als het getal der vennoten niet wordt herleid tot minder dan drie.

De uittreding geschiedt door schriftelijke kennisgeving bij aangetekend schrijven aan de vennootschap.

De vennoten die uittreden of hun recht van terugtrekking uitoefenen, zijn gehouden de uittreding en de terugbetaling, samen met het bestuursorgaan te ondertekenen in het aandelenregister.

Artikel 21: Uitsluiting van vennoten.

Een vennoot kan slechts uitgesloten worden op voorwaarde dat het minimumkapitaal gehandhaafd wordt en er tenminste drie vennoten overblijven.

Een vennoot kan alleen uitgesloten worden wegens tekortkoming aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien of indien hij andere daden verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

De algemene vergadering beslist over de uitsluiting bij meerderheid van drie vierden van de stemmen onder aftrek van de stemmen van de vennoot wier uitsluiting voorgesteld wordt.

Tot de uitsluiting kan echter eerst besloten worden nadat het met redenen omkleed voorstel tot uitsluiting aan de betrokken vennoot bij aangetekend schrijven bekend gemaakt is, met verzoek om zijn opmerkingen binnen de maand aan de vennootschap bekend te maken, indien de vennoot vraagt gehoord te worden, nodigt de algemene vergadering hem uit.

Het besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed en wordt vastgesteld in de notulen van de algemene vergadering die de beslissing tot uitsluiting neemt. Bijkomend wordt een proces-verbaal ervan gemaakt door de raad van bestuur. Hierin worden de feiten waarop de uitsluiting is gebaseerd vermeld. De raad van bestuur schrijft de uitsluiting in het vennotenregister in. Een eensluidend afschrift van het uitsluitingsbesluit wordt door de raad van bestuur binnen vijftien dagen bij een ter post aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot verzonden.

'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 22; Scheidingsaandeel.

Een uitgetreden, uitgesloten, overleden vennoot, of een vennoot die gelden terugneemt, heeft recht op de waarde van zijn lidmaatschap in de vennootschap, De rechthebbende kan de ontbinding noch de vereffening van de vennootschap vorderen, maar heeft slechts recht op de uitkering van de waarde van het scheidingsaandeel zoals dit zal blijken uit de jaarrekening van het boekjaar waarin de vennoot uitgetreden, uitgesloten of overleden is.

De waarde van het scheidingsaandeel omvat het bedrag dat door de betrokken vennoot op zijn aandelen gestort was, alsmede zijn aandeel in de reserves in de vennootschap. Het scheidingsaandeel is opeisbaar na verloop van drie maanden te rekenen van de goedkeuring van de jaarrekening. De algemene vergadering kan de read van bestuur toestaan deze betaling eerder te doen.

De vennoten en de rechthebbenden of rechtverkrijgenden van een vennoot mogen de vereffening van de vennootschap niet vorderen noch de verzegeling laten verrichten op de goederen der vennootschap, noch om boedelbeschrijving ervan verzoeken. Zij moeten zich neerleggen, wat de uitoefening van hun rechten betreft, bij de maatschappelijke boeken en geschriften en bij de beslissingen van de algemene vergaderingen.

De persoonlijke schuldeisers van een vennoot kunnen slechts beslag leggen op de renten en dividenden dle toekomen aan een vennoot en op het aandeel dat bij de ontbinding van de vennootschap aan deze wordt toegekend.

Artikel 23: Beperkte aansprakelijkheid van de vennoten.

De vennoten zijn slechts verbonden tot beloop van hun inschrijving. Er is niet onder hen hoofdelijkheid noch ondeelbaarheid.

De vennoot die is uitgesloten, uitgetreden of gedeeltelijk zijn aandelen heeft teruggenomen, blijft gedurende vijf jaar te rekenen van deze gebeurtenis, behalve wanneer de wet een kortere verjaringstermijn bepaalt, binnen de grenzen van zijn verbintenis als vennoot, persoonlijk instaan voor alle verbintenissen door de vennootschap aangegaan voor het einde van het jaar waarin zijn uitsluiting, uittreding of gedeeltelijke uittreding heeft voorgedaan.

De erfgenamen van een overleden vennoot en de gefailleerde, onbekwaamverklaarde of in staat van kennelijk onvermogen verkerende vennoot, blijven verbonden voor de verbintenissen van de vennootschap op dezelfde wijze als de ontslag nemende of uitgesloten vennoot.

Artikel 24: Vruchtgebruik op aandelen.

Indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, en tenzij de vruchtgebruiker en de bloot-eigenaar één van beiden bij geschrift aanwijzen, worden de aan het aandeel verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 25: Oproeping algemene vergëdering.

Wanneer een of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen, moeten de bestuurders een algemene vergadering samenroepen, met minstens de aangevraagde onderwerpen als agendapunten.

Artikel 26: Minderheidsvordering.

Een vordering tegen de bestuurders van de vennootschap kan voor rekening van de vennootschap door minderheidsvennoten worden ingesteld, wanneer die op de dag waarop de algemene vergadering zich uitspreekt over de aan de bestuurders te verlenen kwijting, effecten bezitten die ten minsten tien procent vertegenwoordigen van de stemmen verbonden aan het geheel van de op die dag bestaande effecten. Die vordering kan enkel worden ingesteld door personen die de kwijting niet hebben goedgekeurd en door personen die de kwijting wel hebben goedgekeurd maar waarvan blijkt dat zij ongeldig is.

Artikel 27: Individueel controlerecht.

Zolang de vennootschap voldoet aan de criteria bepaald in het wetboek van vennootschappen betreffende de boekhouding en de jaarrekening, heeft elke vennoot individueel de controlebevoegdheid zoals omschreven in het wetboek van vennootschappen. De vennoot kan zich hierbij laten vertegenwoordigen door een accountant.

Zodra de vennoctschap de drempelbedragen vermeld in paragraaf 1 van dit artikel overschrijdt, of indien de algemene vergadering daartoe onverplicht besluit, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het wetboek van vennootschappen en van de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

TITEL VI: BESTUURSORGAAN

Artikel 28: Statuut van het bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bestuurders, die steeds vennoot dienen te zijn en al dan niet bezoldigd.

Zijn er meer dan twee bestuurders, dan vormen zij een raad van bestuur,

Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een bepaalde tijd of zonder beperking van duur. De bestuurders die door de vennoten zonder beperking van duur zijn benoemd worden geacht benoemd te zijn voor de duur van de vennootschap. Zowel de opdrachten van bepaalde als van onbepaalde duur kunnen echter met een gewone meerderheid op elk ogenblik worden beëindigd.

Iedere bestuurder kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan het college van bestuurders of als er maar één bestuurder is aan de algemene vergadering. Hij is wel verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan warden voorzien.

De omvang van de bevoegdheden van de bestuurders is geregeld bij artikel 8 van onderhavige statuten. Artikel 29: Vergoeding van het bestuursorgaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van bestuurder is principieel kosteloos. Maar de algemene vergadering kan de bestuurders, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging toekennen, waarvan het bedrag jaarlijks opnieuw wordt vastgesteld op de jaarvergadering en dat ten laste komt van de vennootschap.

Artikel 30: Verantwoordelijkheid van de bestuurders.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap. Zij zijn overeenkomstig het gemeen recht verantwoordelijk voor de vervulling van hun taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Zij zijn jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van het wetboek van vennootschappen of van de statuten.

In geval van faillissement van de vennootschap kunnen de bestuurders -overeenkomstig de wet- persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk worden verklaard voor het geheel of een deel van de schulden indien komt vast te staan dat een door hen begane, kennelijk grove fout, heeft bijgedragen tot het faillissement.

Artikel 31: Bescherming van het kapitaal.

Ingeval het netto-actief daalt tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet -overeenkomstig artikel 431 wetboek van vennootschappen- de buitengewone algemene vergadering binnen de twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of had moeten vastgesteld worden, bijeenkomen -na oproeping door de bestuurders- om te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De bestuurders zullen overeenkomstig het wetboek van vennootschappen een bijzonder verslag opstellen dat aan de vennoten vijftien dagen op voorhand ter beschikking wordt gesteld, met een motivering van hun voorstellen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot minder dan zesduizend tweehonderd euro van het maatschappelijk kapitaal kan iedere belanghebbende de ontbinding voor de rechtbank vorderen.

Artikel 32: Jaarrekening.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maken de bestuurders de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, en vormt één geheel. De jaarrekening wordt door de algemene vergadering goedgekeurd.

Binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening, leggen de bestuurders overeenkomstig het wetboek van vennootschappen de jaarrekening en de andere door het wetboek van vennootschappen vereiste documenten neer bij de plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België.

Artikel 33: Kwijting.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de bestuurders te verlenen kwijting voor hun bestuursdaden van het afgelopen jaar.

TITEL VII: WOONSTK.EUZg " -

Artikel 34: Woonstkeuze.

Elke vennoot, bestuurder, commissaris en vereffenaar is gehouden een woonplaats te kiezen en die aan de bestuurder(s) mee te delen. Bij verandering van woonst worden bestuurder(s) hiervan op de hoogte gebracht, zo niet wordt geacht woonstkeuze gedaan te zijn op de vorige woonplaats.

Hij wiens woonplaats in het buitenland is, wordt geacht woonplaats in de zetel van de vennootschap te kiezen, tenzij hij een andere in België gelegen woonplaats heeft bekendgemaakt aan de bestuurders.

TITEL VIII: Overname wettelijke bepalingen.

Artikel 35: Overname wettelijke bepalingen

Alle clausules in bovenvermelde statuten die naar de inhoud wettelijke voorschriften hernemen, zijn opgenomen ten titel van informatie zonder het karakter van statutaire bepalingen te vertonen.

OVERGANG- EN SLOTBEPALINGEN

1. Benoeming van eerste bestuurders. Worden als eerste bestuurders benoemd :

1. De heer VAN ORSHAEGEN Walter, voornoemd

2. De heer Miguel Mouriau de Meulenacker, voornoemd

Hier aanwezig en zij verklaren allen hun opdracht te aanvaarden, en niet getroffen te zijn door een

verbodsbepaling dienaangaande.

Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

2. Eerste jaarvergadering - Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt tot en met

eénendertig december tweeduizend dertien.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaartweeduizend veertien.

3. Overname van verbintenissen.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van het wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sinds 1 oktober 2012 door de 1--leer Van Lierde en de Heer Van Orshaegen jegens Mevrouw Schuurmans Magda, met betrekking de huurovereenkomst van een pand te Mechelen, Melaan 28.

Deze overname zal slechts in werking treden vanaf 1 januari 2013, doch nooit alvorens het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft, namelijk op de dag van neerlegging van een uittreksel van de onderhavige akte op de griffie van de territoriaal bevoegde rechtbank van koophandel.

4. Volmacht voor administratieve handelingen na de oprichting.

Partijen geven volmacht aan de heer De Ridder Jean-Pierre, kantoorhoudende te Lint, Liersesteenweg 6, or

een in de plaats gestelde, om de vennootschap te vertegenwoordigen bij de verschillende overheidsdiensten,

zoals onder meer kamer van ambachten en neringen, ondememingsregister, diensten van de B.T,W., om de

vennootschap na de oprichting in te schrijven en administratieve vergunningen te verkrijgen.

Voor analytisch uittreksel

De Notaris

Hiermee tegelijk neergelegd

-afschrift van de akte,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

28/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 25.07.2016 16347-0394-015

Coordonnées
ANTUMEG

Adresse
ABTON BERGMANNLAAN 15 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande