ANTWERP VOLLEY INVEST, AFGEKORT : A.V.I.

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ANTWERP VOLLEY INVEST, AFGEKORT : A.V.I.
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 552.839.721

Publication

02/06/2014
ÿþ Mod Word 11.1

nam3i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1111/1111111! !Ill 1

Vc:m beho

aan Belg Staat

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

21 MEI 2014

afdeling Antwenoen

tinme



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 5 5 2 " 8 3 9 " 7 21

Benaming

(voluit) : Antwerp Volley Invest

(verkort) :

Rechtsvorm: coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk

Zetel:. Arenaplein 1, 2100 Deurne-Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte OPRICHTING

Het blijkt uit een akte verleden voor Erik VAN TRICHT, geassocieerd notaris te Merksem, stad Antwerpen, op dertien mei tweeduizend veertien "Ter Registratie aangeboden op het Eerste Registratiekantoor Antwerpen Twee", dat:

-de onderlinge verzekeringsvereniging "VERZEKERINGEN PRECURA ASSURANCES", met maatschappelijke zetel te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Louis Met-tewielaan 74, rechtspersonenregister Brussel 0459.415.754;

-de naamloze vennootschap "CALLANT VERZEKERINGEN ANTWERPEN", met maatschappelijke zetel te 2600 Antwerpen (E3erchem), Ultbreidingstraat 184, B.T.W.-nummer F3E444.457.364, rechtspersonenregister Antwerpen 0444.457.364;

-de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MAR-CONSULT', met maatschappelijke zetel te 2650 Edegem, Boerenlegerstraat 136, rechtspersonenregister Antwerpen 824674994;

-de heer DAVIDSON Gustavus [I.K. 591-0074468-741 [R.R. 541014-297,021, geboren te Fierentals op 14 oktober 1954, wonende te 2280 Grobbendonk, Schransstraat 35 bus F2;

-de naamloze vennootschap "QUATRO", met maatschappelijke zetel te 2930 Brasschaat, Hoogboomsteenweg 15, BTW BE BE0876.115A80, rechtspersonenregister Antwerpen BE0876,115.480;

een vennootschap met sociaal oogmerk met handelsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid wensen op te richten met de volgende statuten:

-De naam van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met een sociaal oogmerk is Antwerp Volley lnvest, in het kort A.V,1.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, die begint te lopen vanaf de datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

De vennootschapsnaam "Antwerp Volley Invest" zal gebezigd worden in alle akten, facturen aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerle of door de afkorting "CVBA - 50".

-De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2100 Antwerpen (Deurne), Arenaplein nr. 1 en kan worden verplaatst bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

-de vennootschap heeft tot doel het bevorderen van de sport in het algemeen en meer bepaald de voIleybaisport in het bijzonder en meer specifiek de sportieve werking van volleybarclub PRECURA Antwerpen (AA 1333) en de clubs waarmee zij samenwerkt, te ondersteunen. Dit doel behelst de risico's die inherent zijn aan de ondersteuning en financiering van sportclubs

De vennootschap kan overgaan tot het stellen van alle handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België als in het buitenland.

De vennootschap mag, in het kort gezegd, alles doen wat dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kan bevorderen of ermee ln verband staat.

Haar sociaal oogmerk bestaat erin aan de vereniging zonder winstoogmerk Topvolley Antwerpen en haar partner-clubs de nodige middelen ter beschikking te stellen om de sport in het algemeen en in het bijzonder de volleybalsport in de regio Antwerpen te bevorderen.

Net voornaamste oogmerk van de vennootschap mag nooit bestaan in het ver-lenen van onrechtstreekse vermogensvoordelen aan haar vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap heeft wel tot doel het verzamelen van financiële middelen en het ontwikkelen van commerciële activiteiten ter ondersteuning van volleybalclub PRECURA Antwerpen (AA 1333), voornoemd en van haar partner-clubs.

De vennootschap kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze ln de hand kunnen werken.

Het sociaal oogmerk dat de vennootschap nastreeft via haar activiteiten is het volgende:

Mobiliseren van financiële middelen om ze te investeren in een infrastructuur of vereniging die aan geïnteresseerde leden de gelegenheid biedt de sport in het algemeen en in het bijzonder de volleybalsport te beoefenen tegen een bescheiden vergoeding die haalbaar is gelet op het inkomen van de betrokken individuen. Gelet op deze lage lidgelden voor de beoefenaars, supporters en medewerkers van deze vereniging zal het financieel rendement dat aan de investeerders wordt geboden beperkt zijn.

-De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die op heden ingaat. Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering krachtens de inzake statutenwijziging geldende regels en voorwaarden.

-Het kapitaal van de vennootschap is onbeperkt en deels vast en deels veranderlijk. Het veranderlijk gedeelte wordt verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding, respectievelijk uittreding of uitsluiting van de vennoten, door bijstorting of terugname van inbrengen.

De verrichtingen geschieden zonder dat daarvoor de statuten moeten warden gewijzigd.

Het kapitaal is onbeperkt. Het minimum wordt echter bepaald op 25.000 euro,

Tot beloop van dit minimum bedrag wordt het vast gedeelte van het kapitaal gevormd. Een met dit vast gedeelte van het kapitaal overeenstemmend aantal aandelen werd onderschreven als volgt:

- Verzekeringen Precura Antwerpen, voornoemd, tekent in op 50.000 euro door een inbreng in geld, waarvan thans reeds gestort wordt. Vijfduizend euro geldt ais intekening op het vast gedeelte van het kapitaal; het saldo geldt als intekening op veranderlijk gedeelte van het kapitaal. In vergoeding voor deze inbreng ontvangt Verzekeringen Precura Antwerpen 20 aandelen.

- de naamloze vennootschap Caltant Verzekeringen Antwerpen, voornoemd, tekent in op 5.000 euro door een inbreng in geld, die thans wordt volgestort. Deze 5.000 euro geldt als intekening op het vast gedeelte van het kapitaal. ln vergoeding voor deze inbreng ontvangt Callant Verzekeringen Antwerpen 2 aandelen,

- de naamloze vennootschap Quatre, voornoemd, tekent in op 5.000 euro door een inbreng in geld, die thans wordt volgestort. Deze 5.000 euro geldt als intekening op het vast gedeelte van het kapitaal. ln vergoeding voor deze inbreng ontvangt Quatro 2 aandelen.

- de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Mar-Consult, voornoemd, tekent in op 6.000 euro door een inbreng in geld, die thans wordt volge-stort, Deze 5.000 euro geldt als intekening op het vast gedeelte van het kapitaal In vergoeding voor deze inbreng ontvangt Mar-Consult 2 aandelen.

- de heer DAVIDSON Gustavus, voornoemd, tekent in op 5.000 euro door een inbreng in geld, die thans wordt volgestort. Deze 6.000 euro geldt als intekening op het vast gedeelte van het kapitaal. In vergoeding voor deze inbreng ontvangt hij 2 aandelen.

De oprichters verklaren en erkennen dat elk van de 10 aandelen waarop in geld is ingeschreven en die zijn uitgegeven ter vergoeding van het vast gedeelte van het kapitaal, volgestort zijn (10 x 2.500 euro) De overige 18 aandelen waarop Verzekeringen Precura Antwerpen heeft ingetekend worden vandaag ook gestort zodat in totaal de som van zeventigduizend euro (¬ 70.000,-) van nu af ter beschikking is van de vennootschap zoals blijkt uit het voorgelegde bankattest afgeleverd door Beffius Bank te Brussel op 13 mei 2014, (voor het vast gedeelte van het kapi-taal van 26.000 euro en een bewijs van overschrijving naar dezelfde rekening van 45.000 euro overeenkomend met de intekening op het variabel gedeelte van het kapitaal.

-Het vast gedeelte van het kapitaal kan enkel worden verhoogd of verminderd bij besluit van de Algemene Vergadering en met in acht name van de regels voorzien voor een statutenwijziging en met naleving van de wettelijke vormvereisten in verband met de vaststelling van een kapitaatsverhoging.

-Het boekjaar stemt overeen met het seizoen. Het boekjaar begint op 1 juli van ieder jaar en eindigt op 30 juni.

Het eerste boekjaar zal aanvangen op het ogenblik dat het uittreksel van deze akte is openbaar gemaakt door neerlegging ter griffie en eindigen op 30 juni 2015.

Daar de vennootschap vandaag met haar bedrijvigheid start, worden alle rechtshandelingen die de vennootschap reeds stelt, geacht te zijn gedaan in naam van en voor rekening van de rechtspersoonlijkheid van de vandaag opgerichte vennootschap,

De Algemene Vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen op de eerste vrijdag van de maand december om 18.00 uur en moet zich onder meer uitspreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

Op het einde van elk boekjaar stelt de Raad van Bestuur, overeenkomstig de bepalingen van toepassing ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de Algemene Vergadering moet worden overgelegd.

De Raad van Bestuur brengt eveneens ieder jaar een bijzonder verslag uit over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft gehouden op het realiseren van het sociale oogmerk.

-Zijn vennoot:

1.de ondertekenaars van de oprichtingsakte, hierna "oprichters" genoemd;

2.de rechtspersonen, openbare instellingen of natuurlijke personen die door de Raad van Bestuur ais vennoot werden aanvaard en die de door de Raad van Bestuur vastgestelde voorwaarden onderschrijven;

-De vennootschap houdt op haar zetel een (elektronisch) register bij, waarvan de vennoten ter plaatse inzage kunnen nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

-De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens vijf (5) en maximum negen (9) leden, al dan niet vennoten, en benoemd door de Algemene Vergadering.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, wordt een vaste vertegenwoordiger (natuurlijke persoon) aangeduid die gelast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam zou vervullen.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum vier (4) jaar, Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering.

Het mandaat van de bestuurders wordt op deze wijze voorzien dat telkens na het verstrijken van twee (2) jaar een/derde (1/3) van de bestuurders van rechtswege ontslagnemend is. Bij de benoeming zal bepaald worden wanneer het mandaat ver-strijkt.

Het mandaat is evenwel verlengbaar en uittredende bestuurders zijn herkies-baar.

Mandaten verstrijken telkens op de dag van de algemene vergadering die gehouden wordt in het jaar waarin het mandaat verloopt. De Algemene Vergadering mag een bestuurder echter op elk ogenblik, zonder reden of zonder vooropzeg, ontslaan.

Het mandaat van de bestuurders is niet bezoldigd. Als de bestuurders een op-dracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een beloning wor-den toegekend. Deze beloning mag echter in geen geval een participatie in de vennootschapswinst uitmaken.

De benoeming van een bestuurder treedt in werking né de aanvaarding van het mandaat.

De aanvaarding wordt vermoed plaats te vinden op de datum van de algemene vergadering waarop de bestuurder is benoemd, tenzij een uitdrukkelijke verklaring van de betrokkene voorligt dat hij weigert zijn mandaat op te nemen.

Binnen de acht (8) dagen na de benoeming, moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

-De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en één (1) of twee (2) ondervoorzitters.

De Raad van Bestuur komt samen telkens het belang van de vennootschap die vereist, op bijeenroeping en onder voorzitterschap van de voorzitter of, zo deze verhinderd is, van de ondervoorzitter(s).

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen wanneer ten minste de helft van de leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Elke bestuurder mag echter maar één (1) andere bestuurder vertegenwoordi-gen.

De beslissingen worden opgenomen in notulen die in een bijzonder register worden ingeschreven en ondertekend door alle aanwezige bestuurders. Afschriften of uittreksels voor te brengen in of buiten rechte moeten door twee (2) bestuurders worden ondertekend.

ing aval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter én de ondervoorzit-ters, wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door het oudste lid.

De Raad van Bestuur wordt ook samengeroepen telkens wanneer twee (2) bestuurders daarom verzoeken, De Raad van Bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar en komt bijeen op de zetel van de vennootschap of elke andere plaats die wordt opgegeven in het oproepingsbericht,

De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden om alles te doen wat nodig of nuttig is om het doel van de vennootschap te verwezenlijken.

Alles wat niet expliciet door de wet of de statuten wordt voorbehouden aan de Algemene Vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur mag aan de lasthebbers van zijn keuze en binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

De Algemene Vergadering moet van deze volmachten op de hoogte worden gebracht.

-De controle op de financiële toestand, de jaarrekening en de regelmatigheid van de verrichtingen die moet worden weergegeven in de jaarrekening, wordt toevertrouwd aan een vennoot gelast met een controleopdracht of opgedragen aan een commissaris.

De vennoot gelast met een controleopdracht wordt aangesteld door de Algemene Vergadering van de vennoten onder haar leden. Een commissaris kan alleen een natuurlijke of rechtspersoon zijn erkend door het instituut der bedrijfsrevisoren en wordt eveneens benoemd door diezelfde Algemene Vergadering.

Het mandaat van de venncot gelast met een controleopdracht of van de commissaris bestrijkt een hernieuwbare termijn van drie (3) jaar.

De controlerende vennoot of de commissaris kan, binnen de termijn van zijn mandaat, enkel om een wettige reden door de Algemene Vergadering worden ontslagen, op straffe van schadevergoeding.

-Voor al de niet in deze statuten geregelde punten zijn de eventuele aandeel-houdersovereenkomst(en) en het Wetboek van vennootschappen van toepassing, Indien er tegenspraak zou zijn tussen deze statuten en een aandeelhoudersover-eenkomst hebben de bepalingen van deze laatste voorrang.

Benoeming van de bestuurders

Uit de voormelde inbrengen en vergoeding in aandelen blijkt dat er vandaag in vergoeding voor de inbrengen alleen aandelen, zonder aanduiding van categorie, zijn toegekend. Daar er nog geen verschillende aandelencategorieën zijn, besluiten de oprichters dat voor de samenstelling van de raad van bestuur nog geen rekening dient gehouden te worden met de vertegenwoordiging van de verschillende aandelencategorieën, zoals voorgeschreven door artikel 21 van de statuten.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Worden benoemd tot bestuurders van de vennootschap:

De heren VAN MECHELEN Walter, DE MEULDER Kristof en CALLANT Peter, alsook de heer DE BOECK Benedict Louis Rosalie, allen voornoemd of vertegenwoordigd zoals gezegd

Het mandaat van de heer VAN MECHELEN Walter loopt tot na de jaarvergadering, te houden in het jaar 2017.

Het mandaat van de heer DE MEULDER Kristof loopt tot na de jaarvergadering, te houden in het jaar 2017. Het mandaat van de heer CALLANT Peter loopt tot na de jaarvergadering, te houden in het jaar 2015. Het mandaat van de heer DE BOECK Benedict loopt tot na de jaarvergadering, te houden ln het jaar 2015. Verklaring betreffende de controle

De oprichters verklaren dat het volgens hen een kleine vennootschap zal betreffen. Hierdoor moet de controle niet opgedragen worden aan een of meer com-missarissen.

RAAD VAN BESTUUR

in toepassing van artikel 2 paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen wordt het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid van de vandaag opgerichte vennootschap opgeschort tot aan de neerlegging van deze akte op de griffie van de rechtbank van koophandel. De benoeming van de bestuurders zal automatisch, doch pas op dat ogenblik in werking treden, te rekenen vanaf heden«

De onder dit voorbehoud benoemde bestuurders hebben na de oprichting een vergadering gehouden van de raad van bestuur met het oog op de benoeming van een voorzitter en van een of twee ondervoorzitters en de goedkeuring van een lening aan de vereniging zonder winstoogmerk Topvolley Antwerpen.

Besluiten:

1.- De heer VAN MECHELEN Walter werd benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur«

De heer DE BOECK Benedict werd benoemd tot ondervoorzitter van de raad van bestuur«

Deze benoemingen zullen onder dezelfde voorwaarden in werking treden te rekenen vanaf heden. De bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad zal voor derden het voldoende bewijs zijn van de neerlegging van deze akte op de griffie van de rechtbank van koophandel en dus van de effectieve benoeming van de bestuurders en dus van de effectieve inwerkingtreding van de functie, zoals hiervoor besloten.

2.- De raad van bestuur besluit een lening te verstrekken aan de vereniging zonder winstoogmerk Topvolley Antwerpen van 60.000 euro, ter delging van de bondschulden (aan de Belgische Volleybalbond) en tot betaling van de inschrijving in de competitie 2014  2015 Lige A.

De heer VAN MECHELEN Walter, voornoemd,

ontvangt volmacht vanwege de raad van bestuur om de raad te vertegenwoordigen in onderhandeling over de modaliteiten van deze lening (waaronder termijn, interest, waarborg, wijze van terugbetaling en zo meer), alsook voor de ondertekening van de overeenkomst tussen de vennootschap en de vereniging zonder winstoogmerk Topvolley Antwerpen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

meester Erik van Tricht, geassocieerd notaris te Merksem-Antwerpen



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd: -afschrift oprichtingsakte dd. 13 mei 2014



Op de laatste blz. van Luit( B vermelden: R" ecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwcordigen

Verso : Naam en handtekening

06/11/2014
ÿþOndernemingsnr : 0552.839.721.

Benaming

(voluit) : Antwerp Volley Invest

(verkort) : A.V.I.

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk

Zetel : Arenaplein 1, 2100 Deurne-Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : statutenwijziging

Het blijkt uit een akte verleden voor meester Erik VAN TRICHT, geassocieerde notaris te Merksein, stad Antwerpen op dertien oktober tweeduizend veertien "Ter registratie aangeboden op het 1ste Registratiekantoor Antwerpen 2", dat door:

- 1. De onderlinge verzekeringsvereniging "VERZEKERINGEN PRECURA ASSURANCES", met maatschappelijke zetel te 1080 Sint-Jans-Molenbeek, Louis Mettewielaan 74, rechtspersonenregister Brussel 0459.415.754.

- 2. De naamloze vennootschap "CALLANT VERZEKERINGEN ANTWERPEN", met maatschappelijke zetel te 2600 Antwerpen (Berchem), Uitbreidingstraat 184, B.T.W.-nummer BE0444.457.364, rechtspersonenregister Antwerpen 0444.457.364,

- 3. De Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "MAR-CONSULT', met maatschappelijke zetel te 2650 Edegem, Boerenlegerstraat 136, rechtspersonenregister Antwerpen 0824.674.994.

- 4. De heer DAVIDSON Gustavus, geboren te Herentals op 14 oktober 1954, wonende te 2280 Grobbendonk, Schransstraat 35 bus E2 ,

- 5. De naamloze vennootschap "QUATRO", met maatschappelijke zetel te 2930 Brasschaat, Hoogboomsteenweg 15, BTW BE BE0876.115.480, rechtspersonenregister Antwerpen BE0876.115.480; de buitengewone algemene vergadering werd gehouden van ANTWERP VOLLEY INVEST" in het kort "A.V.f. " coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk met maatschappelijke zetel te 2100 Antwerpen (Deurne), Arenaplein 1, met ondernemingsnummer 0552.839.721. en ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen.

Er werden volgende beslissingen genomen:

- Verslag van Coopburo

Met het oog op een mogelijke erkenning voor de Nationale Raad voor de Coöperaties werd door de raad van bestuur een advies gevraagd aan Coopburo te Leuven. Uit haar verslag van 12 augustus 2014 blijkt dat de statuten werden onderzocht in functie van de erkenningsvoorwaarden, zoals bepaald in het Koninklijk Besluit van 8 januari 1962 en vervolgens werden enkele onvolledigheden en tegenstrijdigheden met het Wetboek van vennootschappen toegelicht. De vennoten verklaren kennis te hebben van dit verslag. De raad van bestuur stelt voor om het advies, zoals vermeld in het besluit van dit verslag integraal op te volgen en de statuten in de voorgestelde zin aan te passen. Hiertoe is deze vergadering bijeengeroepen en werden de volgende voorstellen op de agenda geplaatst.

- Verslag met betrekking tot de doelwijziging

Artikel 3 van de statuten vermeldt het doel van de vennootschap en artikel 4 handelt over het sociaal oogmerk,

In uitvoering van het verslag van Coopburo heeft de raad van bestuur voorgesteld om

-Te vermelden dat de vennoten geen of slechts een beperkt vermogensvoordeel nastreven (toepassing van artikel 661, 1° W.Venn.)

-In artikel 3 het sociaal oogmerk te schrappen en dit nauwkeurig te vernielden in artikel 4 (toepassing van

artikel 661, 2° W.Venn.).

Dit voorstel van de raad van bestuur is gedateerd op 12 oktober 2014.

In toepassing van artikel 413 van het Wetboek van vennootschappen, is het verslag vergezeld van een staat

van actief en passief op datum van 10 oktober laatst.

Dit verslag wordt aan de notaris overhandigd voor neerlegging, samen met het uittreksel van deze akte.

- Doelwijziging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mad Word 11.1

l

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 8 OKT, 2014

afdeling An e n

Urine

*1A2032 1*

i

IA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vore-.4 bliouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ingevolge het voormelde voorstel tot doelwijziging wordt

-Het vierde lid van het doel ("Haar sociaal oogmerk bestaat erin ... in de regio Antwerpen te bevorderen") wordt geschrapt.

-Het vijfde lid van het doel ("Het voornaamste oogmerk ... vermogensvoordelen aan haar vennoten") wordt vervangen door de volgende tekst: "De vennoten mogen hierbij enkel een beperkt vermogensvoordeel nastreven."

- Aanpassing van de omschrijving van het sociaal oogmerk.

Artikel 4 van de statuten dat handelt over het sociaal oogmerk, wordt aangepast als volgt:

"Het sociaal oogmerk dat de vennootschap nastreeft in haar activiteiten is het volgende: aan de vereniging zonder winstoogmerk Topvolley Antwerpen en haar partner-clubs de nodige middelen ter beschikking te stellen om de sport in het algemeen en in het bijzonder de volleybalsport in de regio Antwerpen te bevorderen. Het moet deze verenigingen mogelijk maken om te investeren in een infrastructuur of in een vereniging die aan geïnteresseerde leden de gelegenheid biedt de sport in het algemeen en de volleybalsport in het bijzonder, te beoefenen tegen een bescheiden vergoeding die haalbaar is gelet op het inkomen van de betrokken individuen, Gelet op de lage lidgelden voor de beoefenaars, supporters en medewerkers van deze verenigingen, zal het financieel rendement dat aan de investeerders wordt geboden, beperkt zijn."

- Aanpassing van de voorwaarden voor de uittreding.

Artikel 15 van de statuten voorziet dat een vennoot slechts kan uittreden vanaf het vierde jaar. Hierdoor is de situatie denkbaar dat een werknemer-vennoot geen afstand kan doen van zijn hoedanigheid van vennoot één jaar na het einde van de arbeidsovereenkomst, zoals voorzien is in artikel 661, 8° van het Wetboek van vennootschappen.

Om hieraan te verhelpen wordt het eerste lid van artikel 15 van de statuten aangevuld met de volgende bepaling: "Niettemin heeft elke vennoot-werknemer het recht afstand te doen van zijn hoedanigheid van vennoot uiterlijk een jaar na het einde van zijn arbeidsovereenkomst waardoor hij met de vennootschap was gebonden."

Verduidelijking van het onbezoldigd karakter van het mandaat van bestuurder.

Het negende lid van artikel 21 wordt vervangen door de letterlijke tekst van artikel 2, 3° van het koninklijk besluit van 8 januari 1962 om alle misverstanden te vermijden, Hierdoor zal dit negende lid voortaan luiden als volgt:

"Het mandaat van bestuurders en commissarissen is niet bezoldigd; wel mag hen een prestatiegeld en, als ze een opdracht hebben met bijzondere of vaste prestaties, een andere beloning worden verleend; die beloning mag in geen geval een participatie in de vennootschapswinst zijn,"

- Aanpassing van het stemrecht in de algemene vergadering

Het tweede lid van artikel 29 (toekomstig artikel 30) van de statuten wordt aangevuld met de volgende bepaling: "Dit percentage wordt op een twintigste gebracht wanneer een of meer vennoten de hoedanigheid hebben van personeelslid in dienst genomen door de vennootschap." Hiermee wordt deze bepaling in overeenstemming gebracht met artikel 661, 4° van het Wetboek van vennootschappen.

- Het voorzien van de mogelijkheid om ristorno's uit te keren.

Een erkende vennootschap is niet verplicht om een ristomo te storten. Als ze het doet, moet dat ten belope van de transacties die de vennoot met coöperatieve vennootschap heeft verricht.

Daar de statuten thans de mogelijkheid van een ristorno niet voorzien, wordt voorgesteld om dit toch te voorzien, doch wel conform de voorschriften van artikel 1, §2, 5° van het Koninklijk Besluit van 8 januari 1962. Hiertoe wordt een nieuw eerste lid ingevoegd in artikel 36 (toekomstig artikel 37) van de statuten omdat een ristomo als kost geboekt wordt en dus eerder zal geschieden dan de bepaling van het bedrijfsoverschot.

Het nieuwe eerste lid van artikel 36 (toekomstig artikel 37) van de statuten luidt als volgt:

"Indien de raad van bestuur zou voorstellen een ristomo uit te betalen mag dit aan vennoten alleen worden uitgekeerd naar rata van verrichtingen die zij met de vennootschap gedaan hebben. Deze ristorno's kunnen niet worden verleend op basis van andere criteria."

- Hernummering van de artikelen van de statuten en coördinatie van de statuten

van de statuten

De raad van bestuur heeft vastgesteld dat de statuten 2 artikelen met nummer 28 hebben, het ene getiteld `oproepingen' en het volgende getiteld `volmachten'. Dit laatste artikel wordt voortaan artikel 29 en alle volgende artikelen van de statuten schuiven een nummer op. Bovendien bevat afdeling 9 drie artikelen, genummerd 36 tot 38, volgend op artikel 38 'slotafrekening'. Deze 3 artikelen zullen de artikelen 40 tot en met 42 worden. In de mate in andere artikelen verwezen wordt naar deze artikelen van de statuten dient de nummering in deze artikelen ook aangepast te worden.

Bijzondere bevoegdheden worden verleend aan de notaris teneinde deze hernummering van de artikelen en de coördinatie van de statuten te realiseren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

meester Erik Van Tricht, notaris te Merksem-Antwerpen

Tegelijk hiermee neergelegd:

-afschrift buitengewone algemene vergadering dd. 13 oktober 2014, verslag raad van bestuur met staat van

actief en passief + gecoördineerde statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/01/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 23.12.2015, NGL 08.01.2016 16005-0511-010

Coordonnées
ANTWERP VOLLEY INVEST, AFGEKORT : A.V.I.

Adresse
ARENAPLEIN 1 2100 DEURNE(ANTW)

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande