ANTWERPEN-HORECA.BE

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPEN-HORECA.BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.646.864

Publication

19/07/2011
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 11111151"

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 7 1ULI 2011

11

Orrriemem!^gsr.r ; 0 3 U e 3 -lf "'J o 8 3 i} 

Be?4a!n19bE2

(vomi) : Antwerpen-Horeca.be

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Aalmoezenierstraat 46/4, 2000 Antwerpen

Onlemrej sÇzts : Oprichting

De ondergetekenden,

Goum Walter, wonende te 2000 Antwerpen, Aalmoezenierstraat 46/4;

Dandois Ben, wonende te 2100 Deurne, René Kerssestraat 13;

Bresseleers Luc, wonende te 2000 Antwerpen, Aalmoezenierstraat 46

stichten hierbij op datum van 01/01/2011 een vereniging zonder winstgevend doel, overeenkomstig de wet

van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 01 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2

mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 en stellen de statuten als volgt vast:

HOOFDSTUK I. -- Naam, zetel, doel, vermogen, duur der vereniging

1. De vereniging zonder winstgevend doel draagt de naam "Antwerpen-Horeca.be", v.z.w,

2. De zetel der vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Aalmoezenierstraat 46/4, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

3. De duur der vereniging is onbeperkt. Ze kan te allen tijde ontbonden worden.

4. De vereniging heeft tot doel :

De link tussen cultuur en horeca te leggen en de betere horecabedrijven in Antwerpen te promoten door middel van de portaalsite voor horeca en cultuur: http://antwerpen-horeca.be".

De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële, niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen

HOOFDSTUK Il. -- Leden, verplichtingen, aanneming, ontslag.

5. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage van minimum E 100,00 per jaar. Door het betalen van deze bijdrage verklaren zij zich akkoord met de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

Elk toegetreden lid kan indien gewenst ook toegetreden erelid worden, mits een lidmaatschapsbijdrage van minimum ê 200,00 per jaar.

6. Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de wet. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

7. De kandidaat-leden worden geselecteerd door de Raad van Bestuur volgens het klanten-tevredenheidsprincipe en hebben allemaal dezelfde noemer de liefde voor hun vak, de stad en als belangrijkste normen klantvriendelijkheid en kwaliteit.

8. Elk effectief of toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. Het lidmaatschap van toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning. Effectieve leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden geacht ontslag nemend te zijn.

9. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derde (2/3) van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

10. Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurenterende notaris, hetzij var. de perso(o)r,(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

allen tijde tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van heet lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij

ontbinding van de vereniging.

HOOFDSTUK III  Algemene Vergadering

11. De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

12. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor: wijzigen van de statuten, benoemen en ontslaan van bestuurders, benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging, kwijting geven aan de bestuurder en commissarissen, goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen, ontbinden van de vereniging, uitsluiten van een lid, omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

13. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste éénmaal per jaar, namelijk de tweede zaterdag van de maand januari. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per brief of per e-mail. De oproeping bevat de agendapunten; Na de kenbaammaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van twee derde (2/3) van de aanwezige leden. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens één vijfde (1/5) van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens (bv. 15 dagen) voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

14. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derde (213) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde (2/3) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde (213) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van vier vijfde (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

15. De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

HOOFDSTUK 1V.  Raad van Bestuur

16. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

17. De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering in te richten aan de Raad van Bestuur.

18. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een onbepaalde termijn. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. intussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

19. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

20. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of recht met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, aile legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

21. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht.

22. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijtagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

HOOFDSTUK V.  Boekjaar, Begroting en Jaarrekening

23. Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december van elk jaar.

24. Ieder jaar wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de

Voce-behouden aan het Belgisch Staatsblad

MCOD 2.2

Lttlí B - Vervolg

Algemene Vergadering. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig artikell7 § 2 van de wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

HOOFDSTUK VI.  Ontbinding en vereffening.

25. Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan een andere vereniging met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

BENOEMINGEN

De eerste effectieve leden, oprichters, Goum Walter, Dandois Ben en Bresseleers Luc, voornoemd worden

benoemd tot bestuurders.

Goum Walter Dandois Ben Bresseleers Luc

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bk van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perro(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERPEN-HORECA.BE

Adresse
AALMOEZENIERSTRAAT 46, BUS 4 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande