ANTWERPS STUDENTEN KORPS - STUDENTENWERKGROEP, AFGEKORT : ASK - STUWER

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPS STUDENTEN KORPS - STUDENTENWERKGROEP, AFGEKORT : ASK - STUWER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 880.735.452

Publication

30/10/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111Milt111111

" an ail Antwerpen

2 LU. 2,n;

afdeling Aniwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onclernemingsnr : 0880.736.452

Benaming

(voluit) : Antwerps Studentenkorps-Studentenwerkgroep

(verkort) ASK-Stuwer

Rechtsvorm Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte Benoeming , ontslag en statuutwijzigingen

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 21 april 2014 unaniem besloten tot de aanstelling van de volgende bestuurders In de Raad van Bestuur (deze mandaten gaan in vanaf 1 juli 2014:

- Kirsten Melis, wonende te Claesstraat 11, Brasschaat, geboren te Herentals op 11 september 1991;

- Thomas Otten, wonende te Kriekhof 12, Lint, geboren te Wilrijk op 12 augustus 1994;

Jen5 Op de Beeck, wonende te Hogekant 14, Westerio geboren te Herentals op 25 april 1993

Hans Vercauteren, wonende te Polendam 16, 2340 Boerse, geboren te Turnhout op 14 november 1990 blijft bestuurder en wordt benoemd tot voorzitter,

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 1 juli 2014 unaniem het ontslag van de volgende bestuursleden uit de Raad van Bestuur aanvaard:

-Nick Ideler, wonende te Waadvogelstraat 20, Heinkenszand (NL), geboren te Goes op 30 juni 1992; Tirn Vandevenne, wonende te Driesstraat 3, Zelem, geboren te Keulen (Duitsland) op 26 juli 1988;

 Chaim Van den Berghe, wonende te Kerkhoflei 8, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, geboren te Bonheiden op 23 december 1992;

De algemene vergadering beslist unaniem de bestuursleden Nick Ideler, 11m Vandevenne, Chaim Van den Berghe en Hans Vercauteren te kwijten van elke aansprakelijkheid i.v.m. de activiteiten en de beslissingen aangaande hun bestuursfunctie voor het academiejaar 2013-2014 in het kader van A.S.K.-Stuwer vzw.

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 1001 2610 Wilrijk heeft op 21 september 2014 unaniem besloten tot de aanstelling van de volgende bestuurders in de Raad van Bestuur (deze mandaten gaan onmiddelijk in:

Kaat Vancasteren, wonende te Spoorweglei 51, Nipen, geboren te Bonheiden op 15 september 1992; Volgende personen blijven bestuurder in deze:

Hens Vercauteren, wonende te Polendam 16, 2340 Beerse, geboren te Turnhout op 14 november 1990;

-Thomas Otton, wonende te Kriekhof 12, Lint, geboren te Wilrijk op 12 augustus 1994;

-Jans Op de Beeck, wonende te Hogekant 14, Westerlo geboren te Herentals op 25 april 1993.

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 21 september 2014 unaniem het ontslag van de volgende bestuursleden uit de Raad van Bestuur aanvaard:

-Kirsten Melis, wonende te Claesstraat 11, Brasschaat, geboren te Herentals op 11 september 1991.

by v c2br

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nr bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

20/03/2014
ÿþMDD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II II 111111 IIIIIIIII

*19069658*

r

11 i

i

" " ift7!! 1s6Gi01tli?FId4l ?0 At'i)i;'crjxyb?, o~

0 T tiWt 2014

Griffie

V, boh, aal Bel Staa

Ondernemingsnr : 0880.735.452

Benaming

(voluit) : Antwerps Studentenkorps-Studentenwerkgroep

(verkort) : ASK-Stuwer

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Edegemsesteenweg 100, 2610 Witrijk

Onderwerp akte : Statuutwijzigingen

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 2 maart

2014 besloten tot tot enkele wijzigingen van de statuten. Dit betreft de volgende artikels:

Art. 2 §1, Artikel 2 §5, Artikel 3 §4, Artikel 25 §6

Hieronder worden de gecoördineerde statuten gedrukt:

Aanhef

De vereniging ASK-Stuwer, overkoepelende studentenvereniging van de campussen "Drie Eiken" en

"Middelheim" van de Universiteit Antwerpen, is ontstaan tengevolge van een `fusie' tussen de overkoepelende

studentenverenigingen ASK en Stuwer, de overkoepelende studentenverenigingen van respectievelijk campus

"Middelheim" en campus "Drie Eiken".

De stichtende leden, ondergetekenden, zijn:

- De heer Thomas Daniel Carine l'anis, Guido Gezellelaan 22, 2640 Mortsel, België

- De heer Bruno Monique Willy Claeskens, Kapelsesteenweg 332, 2930 Brasschaat, België

- De heer Frédéric Simonne Ludovic Van Diest, Zilverberkenlel 18, 2930 Brasschaat, België

- De heer Michael Gustaaf Bernard Camerlinck, Prins Boudewijnlaan 95, 2610 Wilrijk, België

- De heer Stijn Luc Urbaan Paridaens, Broek 66,1500 Halle, België

Titel I - Benaming, zetel, doel.

Artikel 1.

§1 De vereniging is genaamd "Antwerps Studenten Korps  Studentenwerkgroep", afgekort: "ASK-STUWER", en heeft haar zetel te Wilrijk, 2610, Edegemsesteenweg 100, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

§2 De vereniging heeft ter herkenning een wapenschild, een kleurentint en een clublied, Het wapenschild bestaat uit vier delen. In het bovenste deel dat heel de breedte van het schild inneemt staat geschreven "A.S,K.-STUWER". Daaronder zijn er aan de linkerkant twee delen en aan de rechterkant één deel. In het bovenste deel aan de linkerkant staat een afbeelding van Brabo. In het onderste deel aan de linkerkant staat een afbeelding van de Antwerpse burcht "Het Steen", In het deel aan de rechterkant staat een afbeelding van de Vlaamse Leeuw. Het kleurenlint bestaat in volgorde uit de kleuren blauw, groen en blauw. Het wapenschild wordt op dit lint weergegeven, Het clublied staat weergegeven in de Rode codex van de buitencampussen van de universiteit Antwerpen.

Artikel 2.

§1 De vereniging stelt zich tot doel, als overkoepelende studentenvereniging van campus "Drie Eiken" (hierna CDE), campus "Groenenborger" (hierna CGB), campus "Middelheien" (hierna CMI), campus "Hoboken" en campus "Merksem" van de Universiteit Antwerpen, de belangen van de studenten van de Universiteit Antwerpen te behartigen, ln het bijzonder de belangen van de studenten ingeschreven aan CDE, CGB, CMI, Hoboken en Merksem en in het bijzonder op educatief, sociaal en cultureel vlak. Hiertoe zal de vereniging onder meer informatiedagen, feesten, sportactiviteiten, culturele actvititeiten ... organiseren.

§2 De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zo kan zij bijvoorbeeld ook haar medewerking verlenen aan alle verenigingen, kringen of instellingen die een gelijkaardig of ruimer doel als het hare nastreven. De vereniging mag alle roerende en onroerende

Op de laatste bfz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

N/kk yc1&)er Verso : Naam en handtekening.

Ucor2:r er

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

~

goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen waarvan de inkomsten worden aangewend om haar maatschappelijk doel te bereiken.

§3 De vereniging zal trachten het doel na te streven in een geest van pluralisme en los van elke politieke partij of welke politieke organisatie ook, zonder onderscheid van cultuur, ras, geslacht of ievensbeschouwing.

§4 De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

§5 De vereniniging wordt vertegenwoordigd in de "Verenigde Universiteit Antwerpen Studenten", afgekort

VUAS, door de praeses en maximum 3 andere effectieve leden van de vereniging.

Titel il - Leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 3,

§1 De vereniging bestaat uit tenminste vier effectieve leden, verder praesidiumleden genoemd. De praesidiumleden zijn dezelfde personen als de leden van de algemene vergadering.

§2 Over de toetreding van nieuwe praesidiumleden wordt beslist door de reeds toegetreden praesidiumleden die ook lid zullen zijn op het tijdstip van de eigenlijke toetreding van de nieuwe werkende leden.

§3 Elkeen die praesidiumlid is geweest van de vereniging tot het einde van een werkingsjaar is het volgende werkingsjaar 'erelid', Elkeen die 3 keer praesidiumlid is geweest van deze vereniging tot het einde van een werkingsjaar is vanaf het volgende werkingsjaar 'bijzonder erelid' voor het leven. Elkeen die voorzitter (praeses) is geweest van de vereniging tot het einde van een werkingsjaar is vanaf het volgende werkingsjaar pro-senior voor het leven. Per uitzondering kan een praesidiumlid dat zijn werkingsjaar niet volledig heeft afgemaakt, wel tijdelijk de status van `erelid' krijgen.Op dezelfde wijze kan een praesidiumlid ook de status van 'bijzonder erelid' of 'pro-senior' krijgen. Hierover wordt gestemd op een vergadering van het praesidium en hiervoor is een absolute meerderheid vereist. Ereleden, bijzondere ereleden en pro-senioren krijgen gratis toegang en consumpties op alle publieke activiteiten georganiseerd door de vereniging en alle opvolgers van de vereniging. Bovendién moeten zij op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten van de vereniging. Bij ongehoord gedrag kunnen 'ereleden', `bijzondere ereleden' en 'pro-senioren' aile voorgaande privileges tijdelijk of permanent verliezen. De procedure hiervoor verloopt volgens art. 9 §4. 'Ereleden, 'bijzondere ereleden' en 'pro-senioren' zijn geen leden in de zin van de wet. Zij hebben dan ook geen rechten of plichten die buiten art. 3 §3 vallen.

§4 Alleen tot praesidiumlid kan worden benoemd elkeen die correct ingeschreven is aan de Universiteit Antwerpen. Daarbij moeten de kandidaat praesidiumleden tenminste reeds 1 jaar regelmatig ingeschreven zijn geweest aan de Universiteit Antwerpen, en meerbepaald aan Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger, Campus Middelheim, Campus Hoboken of Campus Merksem.

§5 Alleen tot praesidiumlid kan worden benoemd elkeen die voldoet aan de tradities van het studentenleven, in het bijzonder de toelatingsvereisten die algemeen gelden in de meerderheid van de studentenverenigingen die resorteren onder de kringraad. De reeds toegetreden praesidium leden beslissen of de kanditaat aan deze vereiste voldoet. Indien nog niet aan deze voorwaarde is voldaan bij de benoeming, moet aan deze voorwaarde voldaan zijn in de loop van het eerstkomende werkingsjaar. Zoniet is art. 4 §2 van toepassing.

§6 Alleen tot actief praesidiumlid kan worden benoemd elkeen die geen effectief lid (praesidiumlid) is van een andere studentenvereniging.

§7 Verdere procedurele voorwaarden voor de toetreding als effectief lid in de VZW worden uitgewerkt art. 24 van deze statuten.

§8 Een persoon die tot grote waarde is geweest voor de vereniging of nog steeds van grote waarde is, kan benoemd worden tot 'steunend erelid'. Deze benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur en kan van bepaalde of onbepaalde duur zijn. De 'steunende ereleden' krijgen een lint met hierop een benoeming(PeterlMeterlHonoris Causal...) en dienen dit naar eer en geweten te dragen. Ze worden verwacht steun en hulp te bieden waar nodig. Tevens mogen zij genieten van de voordelen die dit lint hun brengt. Bij ongehoord gedrag kan de Raad van Bestuur de benoeming van `steunend erelid' ontnemen. Hiervoor is wel een consensus vereist in de Raad van Bestuur. `Steunende ereleden' zijn geen leden in de zin van de wet. Zij hebben dan ook geen rechten of plichten die buiten art. 3 §8 vallen.

Artikel 4.

§1 Elk lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk of mondeling en wordt overgemaakt aan de voorzitter (praeses) van de Raad van Bestuur.

§2 Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer het werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te worden in de vereniging.

§3 Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 213 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

§4 De Raad van Bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin

beslist wordt over de uitsluiting.

Artikel 5,

Het ontslag nemend, uitgesloten of overleden praesidiumlid heeft geen recht op het maatschappelijk bezit.

Artikel 6.

De praesidiumleden van de vereniging zijn geen financiële bijdrage verschuldigd,

Titel III. - De algemene vergadering.

Artikel 7.

1\1k1L idekt

vaar Z1

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge §1 De algemene vergadering is samengesteld uit alle praesidiumleden.

§2 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur (de praeses), bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter (vice-praeses), bij diens afwezigheid door de penningmeester (de financiën).

§3 Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Artikel 8.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- goedkeuring van en wijziging van de statuten

- benoeming en afzetting van bestuurders, kwijting verlenen aan bestuurders

- goedkeuring van begroting en jaarrekening

- de ontbinding van de VZW

- de uitsluiting van een werkend lid,

Artikel 9.

§1 De algemene vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur binnen de 6 maand na afsluiting van het boekjaar.

§2 De algemene vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht.

§3. De Raad van Bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de praesidiumleden het vraagt. De praesidiumleden moeten dit per brief of per e-mail vragen aan de voorzitter van Raad van Bestuur.

§4 Ieder praesidiumlid kan een aanvraag tot definitieve uitsluiting van een lid indienen. Deze aanvraag wordt ingediend bij de voorzitter, die binnen een maand een algemene vergadering moet bijeenroepen en ten vroegste 8 dagen na het indienen van de aanvraag. Wanneer een aanvraag met de meerderheid zoals bepaald in art. 12 §2 van deze statuten wordt aangenomen, is diegene tegen wie de aanvraag is gericht ontheven ais lid van de vereniging. De betrokkene heeft het recht gehoord te worden, De betrokkene mag de stemming echter niet bijwonen.

§5 De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel van een praesidiumlid moet op de agenda worden geplaatst. De voorstellen uitgaande van de praesidiumleden moeten uiterlijk 4 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering gestuurd worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd mits toestemming van de Raad van Bestuur of indien 1/3 van praesidumleden hierom verzoekt.

§6 De oproeping gebeurt ten minste 8 dagen op voorhand bij brief of bij e-mail. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda,

Artikel 10.

Behoudens het geval waarin een bijzonder quorum door de wet wordt vereist, worden de beslissingen op de Algemene Vergadering getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Elk praesidiumlid heeft één stem. De stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt is desnoods beslissend,

Artikel 11.

Ingeval een beslissing getroffen wordt door de algemene vergadering zonder dat ten minste de helft van de praesidiumleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, heeft de Raad van Bestuur het recht de beslissingen te schorsen tot een nieuwe buitengewone algemene vergadering, of uiterlijk tot de volgende gewone algemene vergadering, welke dan definitief uitspraak doet welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumleden weze, dit alles onder voorbehoud van de bepalingen der artikelen 8, 12 en 20 der wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 12. Bijzondere meerderheden

§1 Voor statutenwijzigingen is een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de praesidiumleden en een 2/3 stemmeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumeden vereist. Indien dit quorum niet wordt behaald, zal or een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen zonder vereist aanwezigheldsquorum. Deze tweede vergadering mag wel niet eerder dan 15 dagen na de eerste worden gehouden.

§2 Voor de uitsluiting van een lid is er een stemmeerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumleden vereist;

§3 Voor een wijziging van het doel van de vereniging is een aanwezigheidsquorum van 213 van de praesidiumleden en een 4/5 stemmeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde praesidlumleden vereist.

§4 Voor de ontbinding van de vereniging is een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de praesidiumleden en

een 4/5 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumleden vereist.

Artikel 13.

§1 Van elke algemene vergadering worden er notulen gemaakt.

§2 De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek bijgehouden op de zetel van de vereniging.

§3 De praesidiumleden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de algemene vergadering

door toezending van een verslag van de algemene vergadering bij e-mail.

Titel IV,  De Ftaad van Bestuur.

Ondertitel 1; Algemene bepalingen

W ck- fek-r

Vaarvikler

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14.

De Raad van Bestuur bestaat uit één voorzitter (praeses), één of twee ondervoorzitters (vice-praeses), en één penningmeester (de financiën). Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal praesidiumleden.

Artikel 15.

De bestuurders worden bij volstrekte meerderheid verkozen door de praesidiumleden van het academiejaar voorafgaande aan het academiejaar van hun bestuurdersmandaat, Bij verkiezing van een nieuwe bestuurder tijdens het academiejaar wordt de beslissing genomen door alle praesidiumleden. Hiervoor dient tevens 3/4 van de stemgerechtigden aanwezig te zijn. Indien dit quorum niet wordt behaald, zal er een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen zonder vereist aanwezigheidsquorum. Deze tweede vergadering mag wel niet eerder dan 15 dagen na de eerste worden gehouden. De stemming over de benoeming van bestuurders is geheim. De overige regels inzake de verkiezingen van bestuurders worden geregeld in art.23 van deze statuten.

Artikel 16.

Het mandaat van de bestuurders duurt totdat de nieuw verkozen bestuurders in functie treden volgens de bepalingen van deze statuten. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Artikel 17.

Bij het openvallen van een mandaat, maken de overige bestuurders verder de raad uit; deze bewaart dezelfde bevoegdheid als wanneer hij voltallig was. De Raad van bestuur moet wel tenminste uit 3 leden bestaan.

Artikel 18.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De stem van de voorzitter is desnoods beslissend.

Artikel 19.

De Raad van Bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt de VZW in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren.

Artikel 20.

AI de handelingen die de vereniging verbinden worden behalve bijzondere opdracht ondertekend door één van de bestuurders, welke tegenover derden geen bewijs te leveren hebben van een beraadslaging of bijzondere volmacht,

Artikel 21.

De rechtsvorderingen, zowel als eiser dan ais verweerder, worden ingesteld op benaarstiging van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt.

Ondertitel 2: Werking Raad van Bestuur

Artikel 22.

§1 De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

§2 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. Dit gebeurt mondeling of schriftelijk.

§3 De Raad van Bestuur kan over alle onderwerpen vergaderen die de bestuurders aanbrengen.

§4 Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn, De. beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij onenigheid vanwege de voorzitter, kan de voorzitter een algemene vergadering bijeenroepen waarop de beslissende beslissing wordt genomen.

§5 Van de samenkomsten van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen worden samengebracht in het notulenboek. Het notulenboek wordt op de zetel van de vereniging bijgehouden. De bestuurders worden op de hoogte gehouden door de toezending van een exemplaar van de notulen bij mail.

§6 Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging, Het ontslag gebeurt schriftelijk of mondeling en wordt overgemaakt aan de voorzitter. De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzeggingstermijn in acht nemen.

§7 Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijk voorwaarden om lid te zijn.

§8 Een bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de algemene vergadering met een gewone meerderheid, maar blijft een praesldiumlid van de vereniging. De stemming over de afzetting gebeurt schriftelijk en geheim.

§9 Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

§10 De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en de begroting op.

§11 De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na afsluiten van het boekjaar en binnen de vier eerste weken van het academiejaar. Een exemplaar van de begroting en de jaarrekening wordt aan de uitnodiging van de algemene vergadering gehecht.

tide.s2 "

t/caor

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

§12 Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders

Titel V. Verkiezingsreglement Raad van Bestuur

Artikel 23,

§1 Om rechtsgeldig te kunnen vergaderen over verkiezingen, zoals bedoeld in art. 15, dient 4/5 van de stemgerechtigden aanwezig te zijn. Het aantal wordt naar boven afgerond,

§2 De normale verkiezingsprocedure moet afgerond zijn in een Algemene Vergadering voor het einde van de maand mei.

§3 De praesidiumleden van het lopende werkingsjaar die een bestuursfunctie wensen uit te oefenen binnen de Raad van Bestuur gedurende het volgende werkingsjaar, moeten dit aan de voorzitter (praeses) van het lopende werkingsjaar melden. De voorzitter zal hiertoe een oproep doen minstens vier weken voor de eigenlijke verkiezingen. Kandidaatstelling kan gebeuren tot op de verkiezingsvergadering zelf.

§4 De praesidiumleden van het lopende werkingsjaar verkiezen onder haar praesidiumleden één voorzitter (praeses), één of twee vice-voorzitters (vice-praeses) en één penningmeester (financiën) voor het volgende werkingsjaar. De functies worden opeenvolgend verkozen: voorzitter, vice-voorzitter(s) en penningmeester. Het aantal te verkiezen vice-voorzitters (1 of 2) wordt bepaald door de nieuw verkozen voorzitter. Eerst wordt op de verkiezingsvergadering gevraagd wie kandidaat is voor een bepaalde functie. Om de beurt wordt elke kandidaat verwacht een motivatie van de kandidatuurstelling te geven. Hierna krijgt heel het praesidium de kans om vragen te stellen aan de kandidaat. Hierop volgt de eigenlijke stemming, Indien er evenveel of minder kandidaten dan openstaande mandaten zijn voor een bepaalde functie, dan gaat de kandidaat rechtstreeks door naar de tweede ronde. Indien er meer kandidaten zijn dan openstaande mandaten voor een bepaalde functie, wordt er een stemming gedaan waarbij elke stemgerechtigde een voorkeur dient te geven aan evenveel kandidaten als er openstaande mandaten zijn. Er gaan evenveel kandidaten door naar de volgende ronde als er openstaande mandaten zijn. De kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Indien door een gelijk aantal stemmen niet duidelijk is wie naar de volgende ronde gaat, dan wordt de stemming opnieuw gedaan voor de kandidaten die het hoogste gelijk aantal stemmen hebben. Indien een gelijk aantal stemmen behouden blijft, telt de stem van de aftredende voorzitter dubbel, in de tweede ronde wordt er per mandaat voor de kandidaat, tegen de kandidaat of onthouding gestemd.

§5 De stemming in de tweede ronde gebeurt bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Onthoudingen tellen niet mee voor de bepaling van een volstrekte meerderheid.

§6 Bij gelijk aantal stemmen in de tweede ronde dient de stemming van de tweede ronde opnieuw te gebeuren. Indien een gelijk aantal stemmen behouden blijft, telt de stem van de aftredende voorzitter dubbel.

§7 Indien er een kandidaat voor een bepaald mandaat niet verkozen wordt in deze tweede ronde, schuift de verliezende kandidaat van de eerste ronde met de meeste voorkeurstemmen door en wordt de tweede stemmingsronde opnieuw uitgevoerd. Deze procedure loopt verder totdat de openstaande mandaten gevuld zijn of er geen kandidaten meer over blijven. Deze stemming gebeurt tevens bij volstrekte meerderheid.

§8 Een praesidiumlid dat reeds in de Raad van Bestuur van de vereniging heeft gezeten, heeft altijd voorrang op een praesidiumlid dat nog niet in de Raad van Bestuur heeft gezeten.

§9 De vergaderingen van de verkiezingen vinden plaats achter gesloten deuren en de beraadslagingen zijn geheim. De stemmingen gebeurt hoofdelijk, schriftelijk en geheim. Enkel de einduitslag wordt meegedeeld.

§10 Indien er tijdens het werkingsjaar nieuwe bestuursleden, die een functie tijdens dat werkingsjaar moeten uitoefenen, moeten worden verkozen, geldt bovenstaande procedure, behalve art.23 §2. Zij worden verkozen door de praesidiumleden van het lopende jaar.

§11 Op de Algemene Vergadering waarop de verkiezingen plaatsvinden wordt beslist vanaf welke datum de

nieuwe verkozen bestuurders in functie treden.

Titel VI. Verkiezingsreglement nieuwe praesidiumleden

Artikel 24.

§1 Een oproep naar kandidaten om praesidiumlid te worden van de vereniging moet duidelijk kenbaar worderï gemaakt door publicatie of affichage. Er moeten minstens twee verkiezingen voor nieuwe leden plaats vinden, één voor het komende werkingsjaar (die gehouden moeten worden voor het einde van de maand mei) en één voor het lopende werkingsjaar (die gehouden moeten worden voor het einde van de maand oktober).

§2 De kandidaten moeten de gelegenheid krijgen zich behoorlijk voor te steilen aan het kiescollege. Het kiescollege krijgt de hierbij de kans vragen te stellen aan de kandidaten. De kandidaten worden hiervoor uitgenodigd door de voorzitter van lopende werkingsjaar.

§3 Het kiescollege wordt gevormd door praesidiumleden van het lopende werkingsjaar die het werkingsjaar daaropvolgend met zekerheid nog steeds werkend lid zullen zijn. Wanneer nieuwe praesidumleden moeten worden verkozen voor het lopende werkingsjaar, wordt het kiescollege gevormd door de praesidiumleden van het lopende werkingsjaar.

§4 De vergaderingen van de verkiezingen vinden plaats achter gesloten deuren en de beraadslagingen zijn geheim. De stemmingen gebeuren hoofdelijk, schriftelijk en geheim. De mogelijke stemmen zijn voor, tegen of onthouding. Enkel de einduitslag, d.w.z. de namen van de verkozenen, worden meegedeeld. Van het geheime

M0D 2.2

4 t en schriftelijke karakter van de stemming kan worden afgeweken wanneer unaniem wordt beslist tot een stemming bij handopsteking.

§5 De stemming gebeurt bij volstrekte meerderheid. Bij gelijk aantal stemmen dient een extra stemmingsronde te gebeuren. Indien een gelijk aantal stemmen behouden blijft, wordt de kandidaat niet toegelaten tot het praesidium.

§6 De kandidaten worden persoonlijk op de hoogte gebracht van hun al dan niet verkiezing tot bestuurslid. Titel VII. Dagelijkse werking: Vergaderingen van het praesidium

Artikel 25.

§1 Het praesidium vergadert op bijeenroeping door de voorzitter, Deze vergaderingen vinden plaats op zondagavond, tenzij een andere dag met unanimiteit door de praesidiumleden wordt overeengekomen. Deze vergaderingen dienen wekelijks plaats te vinden, behalve in examenperiodes en behalve om uitzonderlijke redenen (over deze uitzonderlijke redenen wordt unanieme overeenstemming vereist). In elke geval dient er binnen een week voor elke activiteit van de vereniging een vergadering plaats te vinden,

§2 De `vergaderingen van het praesidium' zijn enkel samengesteld uit praesidiumleden van het lopende werkingsjaar. Elk praesidiumlid dient tijdig op deze vergadering aanwezig te zijn. Enkel omwille van een goede reden die aanvaardt wordt door de voorzitter, wordt een afwezigheid geëxcuseerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge §3 De `vergaderingen van het praesidium' worden voorgezeten door de voorzitter (presses) van de vereniging, bij diens afwezigheid door een ondervoorzitter (vice-praeses), en bij diens afwezigheid door de penningmeester (financiën). Op iedere vergadering van het praesidium dient minstens één van hen aanwezig te zijn.

§4 Elk praesidiumlid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander praesidiumlid.

§5 Andere personen (niet-leden) mogen de vergadering van het praesidium in zijn geheel of gedeeltelijk bijwonen, op uitnodiging van een praesidiumlid en na goedkeuring door de Raad van Bestuur. Deze personen zijn aanwezig in de functie van adviseur, en hebben geen stemrecht.

§6 Op de 'vergaderingen van het praesidium' dient ondermeer het volgende te gebeuren:

-bepalen van de weektaken (opkuis, verspreiding UAntwerpen-snelkrant, schrijven artikels voor

UAntwerpen-snelkrant,...)

-de Raad van Bestuur dient de vergadering te informeren over de beslissingen genomen in de verschillende

raden waar zij in zetelen, omwille van hun functie in de Raad van Bestuur

-de commissies dienen de vergadering te informeren over de voorbereiding van activiteiten

-de beslissingen van de commissies worden voorgelegd aan aile praesidiumleden ter bekrachtiging. Deze

kunnen bij samenkomst met een aanwezigheidsquorum van 213 de genomen beslissingen vernietigen, maar

slechts met absolute meerderheid.

-taakverdeling voor activiteiten

-evaluatie activiteiten

-bespreking gang van zaken

§7 De 'vergadering van het praesidium' kan slechts beslissingen nemen indien minimaal 1/2 van de praesidiumleden aanwezig is. Er zal naar gestreefd worden de beslissingen zoveel mogelijk met consensus te nemen, Indien er toch gestemd dient te worden, wordt een voorstel aanvaard indien het de absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen behaalt. Onthoudingen worden niet meegeteld bij de uitgebrachte stemmen. Elk praesidiumlid heeft één stem. Bij staking van stemmen wordt de beslissing niet aangenomen. Er wordt gestemd bij handopsteking, tenzij het om personen gaat. In dit laatste geval is de stemming geheim en schriftelijk.

§8 De secretaris maakt een verslag van de vergadering en zorgt ervoor dat elk praesidiumlid een kopie krijgt van dit verslag.

Titel VIII. Dagelijkse werking: Commissies

Artikel 26.

§1 Voor de dagelijkse werking van de vereniging worden er commissies opgericht voor de uitwerking en de organisatie van de verschillende activiteiten en functies.

§2 De bestuurders stellen bij aanvang van het werkingsjaar de commissies samen uit de praesidiumleden en benoemen een commissievoorzitter voor elke commissie.

§3 De bevoegdheden van de commissies worden bepaald door de Raad van Bestuur.

KJ eL Ikier`

teeerebite-

Voo~~-~er

MOD 22

Luik B - Vervolg

§4 Beslissingen binnen de commissies woeden hoofdelijk gestemd en met gewone meerderheid goedgekeurd, De beslissingen worden voorgelegd aan aile praesldiumleden ter bekrachtiging, Deze kunnen bij samenkomst met een aanwezigheidsquorum van 2/3 de genomen beslissingen vernietigen, maar slechts met absolute meerderheid.

§5 De commissievoorzitter zorgt voor de goede werking van de commissie

§6 De commissies komen naar behoeven samen. Na elke activiteit stelt de betrokken commissie een schriftelijk verslag op.

§7 De commissies kunnen op eigen initiatief vergaderingen bijeenroepen om gemeenschappelijke problemen op te lossen en om initiatieven uit te werken.

Titel VIII. Ontbinding van de vereniging

Artikel 27.

De vereniging kan op elk ogenblik worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De ontbinding en vereffening van de vereniging gebeurt volgens de bepalingen van de wet van 21 juni 1921.

Artikel 28.

In geval van ontbinding van de vereniging, krijgt het netto actief van het maatschappelijk bezit een bestemmming die zoveel mogelijk het doel van deze maatschappelijke overeenkomst benadert. Deze bestemming wordt bepaald door de algemene vergadering binnnen drie maanden na de bekendmaking van het besluit tot ontbinding van de vereniging en, ingeval gedurende deze termijn de algemene vergadering mocht in gebreke blijven, door de beheerders op dat ogenblik in functie.

Titel VIV. Boekjaar en werkingsjaar

Artikel 29.

Het boekjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

Artikel 30.

Het 'werkingsjaar' of 'lopend jaar' loopt vanaf de infunctietreding van het nieuwe bestuur (ten uiterste op de vrijdag van de week die begint na het einde van de examenperiode van het tweede semester van de Universiteit Antwerpen) tot de infunctietreding van het daaropvolgende bestuur (ten uiterste op de vrijdag van de week die begint na het einde van de examenperiode van het tweede semester van daaropvolgende jaar van de Universiteit Antwerpen).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-bí:holidett aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten)

F' h` . 1 A f _ _ bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

fv i.1~  ~il~l~ Verso : Naam en handtekening

vocx21' 44e-r-

18/09/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iw II

1 142729

Neergelegd ter griffie van doeflochiban van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 9 ~r; 2013

Ondernemingsnr : 0880.735.452

Benaming

(voluit) : Antwerps Studentenkorps-Studentenwerkgroep

(verkort) : ASK-Stuwer

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : Benoeming , ontslag en statuutwijzigingen

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 21 april 2013 unaniem besloten tot de aanstelling van de volgende bestuurders in de Raad van Bestuur (deze mandaten gaan in vanaf 1 juli 2013):

- Hans Vercauteren, wonende te Polendam 16, 2340 Beerse, geboren te Turnhout op 14 november 1990;

- Chaim Van den Berghe, wonende te kerkhoflei 8, 2861 Onze-lieve-vrouw-waver, geboren te Bonheiden op 23 december 1992

- Nick Ideler, wonende te Waadvogelstraat 20, 4451D..1 Heinkenszand (NL), geboren te Goes (NL) op 30 juni 1992 blijft bestuurder en wordt benoemd tot voorzitter.

- Tim Vandevenne, wonende te Driesstraat 3, 3545 Zelem, geboren te Keulen (DE) op 26 juli 1988 blijft bestuurder en wordt benoemd tot vice-voorzitter,

Hans Vercauteren wordt benoemd tot penningmeester en Chaim Van den Berghe wordt benoemd tot vice-voorzitter.

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 1 juli 2013 unaniem het ontslag van de volgende bestuursleden uit de Raad van Bestuur aanvaard:

- Caroline Vogels, wonende te Kapellen 14, 2950 Kapellen, geboren te Brasschaat op 6 juni 1991

- Stephanie Vogels, wonende te Kapellen 14, 2950 Kapellen, geboren te Brasschaat op 3 april 1989.

De algemene vergadering beslist unaniem de bestuursleden Caroline Vogels, Stephanie Vogels, Tim Vandevenne en Nick Ideler te kwijten van elke aansprakelijkheid i.v.m. de activiteiten en de beslissingen aangaande hun bestuursfunctie voor het academiejaar 2012-2013 in het kader van A.S.K.-Stuwer vzw,

ti tccP~. ~r

.fie-maddl

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

$ijragenr treYBeigfsch Stnàt"sb1âd"ÿÿ t8/09"/2013`= Annexes dû Moniteur Iidgè

17/07/2012
ÿþMoa 2.2

ln de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Cilideri <erningsnr : 0880.735.452

Eer1amiS ,i

(volte) : Antwerps Studentenkorps-Studentenwerkgroep ASK-Stuwer

.vcnt~ cr Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zatei . Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk

Oíiders Xcrp a.,ts : Benoeming , onstiag ert statuutwijzigingen

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 23 april 2012 unaniem besloten tot de aanstelling van de volgende bestuurders in de Raad van Bestuur (deze mandaten gaan in vanaf 2 juli 2012):

Nick [deler, wonende te Weadvogelstraat 20, 4451DJ Heinkenszand (NL), geboren te Goes (NL) op 30 juni 1992;

- Tim Vandevenne, wonende te Driesstraat 3, 3545 Zelem, geboren te Keulen (DE) op 26 juli 1988;

- Caroline Vogels, wonende te Spoorstraat 14, 2950 Kapellen, geboren te Brasschaat op 6 juni 1991 blijft bestuurder en wordt benoemd tot voorzitter;

Stephanie Vogels, wonende te Spoorstraat 14, 2950 Kapellen, geboren te Brasschaat op 3 april 1989 blijft bestuurder en wordt benoemd tot penningmeester,

Nick [dater wordt benoemd tot vice-voorzitter en 11m Vandevenne wordt benoemd tot vice-voorzitter.

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 2 juli 2012 unaniem het ontslag van de volgende bestuursleden uit de Raad van Bestuur aanvaard:

- Brecht Gorissen, wonende te Waardstraat 82, 3520 Zonhoven, geboren te Heusden-Zolder op 14 mei 1987;

- Gerljan Loots, wonende te Kapelstraat 13, 2387 Baarle-Hertog, geboren te Turnhout op 18 mei 1987.

De Algemene Vergadering besliste verder ook unaniem de bestuursleden Brecht Gorissen, Gertjan Loots, Caroline Vogels en Stephanie Vogels te kwijten van elke aansprakelijkheid i.v.m. de activiteiten en de beslissingen aangaande hun bestuursfunctie voor het academiejaar 2011-2012 in het kader van A.S.K.-Stuwer vzw.

RECHIMM; ~K KOOPHANDEL

0 6 -Dl- 2012



AN i`ÏiVÉR p ~=

h 11,11!1.1j II III~gIIII~Wsasa*

ci:. ..~ 1_a'' ' v,~i ~~~: ~~CRJ '.â3'Y' . iiI;F.73r - ~,f~ 7; - '~i"`,-(F~ç ~ni~r i'a ?

1 IJ iZ'" ~~`~

.°llr '^ . ~r.~" -.7.1',3r.":5("17.-C:.: -i~ `~T.'l~ . - .. " ff

- -, i_ ~1~~'- '2.:f'.G'~r1''':O

20/07/2011
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter " riffie

IIII1111111.111,1.11,11*

Ondememingsnr : 0880.735.452 Benaming

(volalt) : Antwerps Studentenkorps-Studentenwerkgroep

fyerkori) " ASK-Stuwer

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : Benoeming , onstiag en statuutwijzigingen

De Algemene Vergaderingen van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 1 mei? 2011 besloten tot de aanstelling van de volgende bestuurders in de Raad van Bestuur;

De algemene vergadering beslist unaniem de volgende bestuurders als opvolging voor de Raad van:

Bestuur. Deze mandaten gaan in vanaf 2 juli 2011:

- Brecht Gorissen, wonende te Waardstraat 82, 3520 Zonhoven, geboren te Heusden-Zolder op 14 mei:

" 1987;

- Gertjan Loots, wonende te Kapelstraat 13, 2387 Baarle-Hertog, geboren te Turnhout op 18 mei 1987;

- Caroline Vogels, wonende te Spoorstraat 14, 2950 Kapellen, geboren te Brasschaat op 6 juni 1991;

Stephanie Vogels, wonende te Spoorstraat 14, 2950 Kapellen, geboren te Brasschaat op 3 april 1989 blijft!

bestuurder en wordt benoemd tot penningmeester.

Brecht Gorissen wordt benoemd tot voorzitter, Gertjan Loots wordt benoemd tot vice-voorzitter, en Caroline!

Vogels wordt benoemd tot vice-voorzitter.

De Algemene Vergadering van ASK-Stuwer vzw te Edegemsesteenweg 100, 2610 Wilrijk heeft op 2 juliei 2011 plaatsgevonden.

De volgende bestuursleden dienen hun ontslag in:

- Sten Luyckx, wonende te Jukschot 26, 2980 Zoersel, geboren te Wilrijk op 18 oktober 1988;

- Evi Luyckx, wonende te Jukschot 26, 2980 Zoersel, geboren te Wilrijk op 15 oktober 1990;

- Sebastiaan Brughmans, wonende te Pastoor De Keyserlaan, 2920 Kalmthout, geboren te Ekeren op 24

april 1989;

Hun ontslag werd unaniem aanvaard door de Algemene Vergadering.

De algemene vergadering besliste verder ook unaniem de bestuursleden Sten Luyckx, Evi Luyckx, Sebastiaan Brughmans en Stephanie Vogels te kwijten van elke aansprakelijkheid i.v.m. de activiteiten en de beslissingen aangaande hun bestuursfunctie voor het academiejaar 2010-2011 in het kader van VZW ASK Stuwer.

De algemene vergadering heeft verder unaniem beslist tot enkele wijzigingen van de statuten. Dit betreft deE volgende artikels:

Art. 2 §5, Art 3 §1, Art. 3 §3. Art 9 §4, Art. 9 96, Art. 12 §1, Art. 14, Art. 15, Art. 23 §4, Art. 23 §5, Art. 23 §6, Art. 23 §7, Art. 23 §8, Art. 23 §9, Art. 25 §5 Het toevoegen van een extra paragraaf in Art. 3, met name Art.:

3 §8 "

Hieronder worden de gecoördineerde statuten gedrukt:

Aanhef

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso _ Naam en handtekening.

IY

Bijlagen-bij-het-Belgisch Staatsblad Y -20/07/2-011 Anoexes-dtr Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Mee 2.2

De vereniging ASK-Stuwer, overkoepelende studentenvereniging van de campussen 'Drie Eiken" en

"Middelheim" van de Universiteit Antwerpen, is ontstaan tengevolge van een 'fusie' tussen de overkoepelende

studentenverenigingen ASK en Stuwer, de overkoepelende studentenverenigingen van respectievelijk campus

"Middelheim" en campus "Drie Eiken".

De stichtende leden, ondergetekenden, zijn:

- De heer Thomas Daniel Carine Panis, Guido Gezellelaan 22, 2640 Mortsel, België

- De heer Bruno Monique Willy Claeskens, Kapelsesteenweg 332, 2930 Brasschaat, België

- De heer Frédéric Simonne Ludovic Van Diest, Zilverberkenlel 18, 2930 Brasschaat, België

- De heer Michael Gustaaf Bernard Camerlinck, Prins Boudewijnlaan 95, 2610 Wilrijk, België

- De heer Stijn Luc Urbaan Paridaens, Broek 66, 1500 Halle, België

Titel I - Benaming, zetel, doel.

Artikel 1.

§1 De vereniging is genaamd "Antwerps Studenten Korps  Studentenwerkgroep", afgekort: "ASK-STUWER", en heeft haar zetel te Wilrijk, 2610, Edegemsesteenweg 100, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

§2 De vereniging heeft ter herkenning een wapenschild, een kleurenlint en een clublied. Het wapenschild bestaat uit vier delen. In het bovenste deel dat heel de breedte van het schild inneemt staat geschreven "A.S.K.-STUWER". Daaronder zijn er aan de linkerkant twee delen en aan de rechterkant één deel. In het bovenste deel aan de linkerkant staat een afbeelding van Brabo. In het onderste deel aan de linkerkant staat een afbeelding van de Antwerpse burcht "Het Steen". In het deel aan de rechterkant staat een afbeelding van de Vlaamse Leeuw. Het kleurenlint bestaat in. volgorde uit de kleuren blauw, green en blauw. Het wapenschild wordt op dit lint weergegeven. Het clublied staat weergegeven in de Rode codex van de buitencampussen van de universiteit Antwerpen.

Artikel 2.

§1 De vereniging stelt zich tot doel, als overkoepelende studentenvereniging van campus "Drie Eiken" (hierna CDE), campus "Groenenborger" (hierna CGB) en campus °Middelheim" (hierna CMI) van de Universiteit Antwerpen, de belangen van de studenten van de Universiteit Antwerpen te behartigen, in het bijzonder de belangen van de studenten ingeschreven aan CDE, CGB en CMI en in het bijzonder op educatief, sociaal en cultureel vlak. Hiertoe zal de vereniging onder meer informatiedagen, feesten, sportactiviteiten, culturele actvititeiten ... organiseren.

§2 De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zo kan zij bijvoorbeeld ook haar medewerking verlenen aan alle verenigingen, kringen of instellingen die een gelijkaardig of ruimer doel als het hare nastreven. De vereniging mag aile roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen waarvan de inkomsten worden aangewend om haar maatschappelijk doel te bereiken.

§3 De vereniging zal trachten het doel na te streven in een geest van pluralisme en los van elke politieke partij of welke politieke organisatie ook, zonder onderscheid van cultuur, ras, geslacht of levensbeschouwing.

§4 De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

§5 De vereniniging wordt vertegenwoordigd in de "Verenigde Universiteit Antwerpen Studenten", afgekort

VUAS, door de praeses en 2 andere effectieve leden van de vereniging.

Tite! II - Leden.

Artikel 3.

§1 De vereniging bestaat uit tenminste vier effectieve leden, verder praesidiumleden genoemd. De praesidiumleden zijn dezelfde personen als de leden van de algemene vergadering.

§2 Over de toetreding van nieuwe praesidiumleden wordt beslist door de reeds toegetreden praesidiumleden die ook lid zullen zijn op het tijdstip van de eigenlijke toetreding van de nieuwe werkende leden.

§3 Elkeen die praesidiumlid is geweest van de vereniging tot het einde van een werkingsjaar is het volgende werkingsjaar 'erelid'. Elkeen die 3 keer praesidiumlid is geweest van deze vereniging tot het einde van een werkingsjaar is vanaf het volgende werkingsjaar 'bijzonder erelid' voor het leven. Elkeen die voorzitter (praeses) is geweest van de vereniging tot het einde van een werkingsjaar is vanaf het volgende werkingsjaar pro-senior voor het leven. Per uitzondering kan een praesidiumlid dat zijn werkingsjaar niet volledig heeft afgemaakt, wel tijdelijk de status van `erelid' krijgen.Op dezelfde wijze kan een praesidiumlid ook de status van 'bijzonder erelid' of 'pro-senior krijgen. Hierover wordt gestemd op een vergadering van het praesidium en hiervoor is een absolute meerderheid vereist. Ereleden, bijzondere ereleden en pro-senioren krijgen gratis toegang en consumpties op alle publieke activiteiten georganiseerd door de vereniging en alle opvolgers van de vereniging. Bovendien moeten zij op de hoogte worden gehouden van alle activiteiten van de vereniging. Bij ongehoord gedrag kunnen 'ereleden', 'bijzondere ereleden' en pro-senioren' alle voorgaande privileges tijdelijk of permanent verliezen. De procedure hiervoor verloopt volgens art. 9 §4. 'Ereleden, 'bijzondere ereleden' en 'pro-senioren' zijn geen leden in de zin van de wel. Zij hebben dan ook geen rechten of plichten die buiten art. 3 §3 vallen.

§4 Alleen tot praesidiumlid kan worden benoemd elkeen die correct ingeschreven is aan de Universiteit Antwerpen. Daarbij moeten de kandidaat praesidiumleden tenminste reeds 1 jaar regelmatig ingeschreven zijn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

geweest aan de Universiteit Antwerpen, en meerbepaald aan Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger of Campus Middelheim.

§5 Alleen tot praesidiumlid kan worden benoemd elkeen die voldoet aan de tradities van het studentenleven, in het bijzonder de toelatingsvereisten die algemeen gelden in de meerderheid van de studentenverenigingen die resorteren onder de kringraad. De reeds toegetreden praesidiumleden beslissen of de kanditaat aan deze vereiste voldoet. Indien nog niet aan deze voorwaarde is voldaan bij de benoeming, moet aan deze voorwaarde voldaan zijn in de loop van het eerstkomende werkingsjaar. Zoniet is art. 4 §2 van toepassing.

§6 Alleen tot actief praesidiumlid kan worden benoemd elkeen die geen effectief lid (praesidiumlid) is van . een andere studentenvereniging.

§7 Verdere procedurele voorwaarden voor de toetreding als effectief lid in de VZW worden uitgewerkt art. 24 van deze statuten.

§8 Een persoon die tot grote waarde is geweest voor de vereniging of nog steeds van grote waarde is, kan benoemd worden tot 'steunend erelid'. Deze benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur en kan van bepaalde of onbepaalde duur zijn. De 'steunende ereleden' krijgen een lint met hierop een benoeming(PeterfMeter/Honoris Causa/...) en dienen dit naar eer en geweten te dragen. Ze worden verwacht steun en hulp te bieden waar nodig. Tevens mogen zij genieten van de voordelen die dit lint hun brengt. Bij ongehoord gedrag kan de Raad van Bestuur de benoeming van `steunend erelid' ontnemen. Hiervoor is wel een consensus vereist in de Raad van Bestuur. 'Steunende ereleden' zijn geen leden in de zin van de wet. Zij hebben dan ook geen rechten of plichten die buiten art. 3 §8 vallen.

Artikel 4.

§1 Elk lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk of mondeling en wordt overgemaakt aan de voorzitter (praeses) van de Raad van Bestuur.

§2 Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer het werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid te worden in de vereniging.

§3 Een lid kan op elk moment wordén uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

§4 De Raad van Bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin

beslist wordt over de uitsluiting.

Artike 15.

Het ontslagnero_ end, uitgestoten of overleden praesidiumlid heeft geen recht op het maatschappelijk bezit.

Artikel 6.

De praesidiumleden van de vereniging zijn geen financiële bijdrage verschuldigd.

Titel III. - De algemene vergadering.

Artikel 7.

§1 De aigemene vergadering is samengesteld uit alle praesidiumleden.

§2 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur (de praeses), bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter (vice-praeses), bij diens afwezigheid door de penningmeester (de financiën).

§3 Elk werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

Artikel 8.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

- goedkeuring van en wijziging van de statuten

- benoeming en afzetting van bestuurders, kwijting verlenen aan bestuurders

- goedkeuring van begroting en jaarrekening

- de ontbinding van de VZW

- de uitsluiting van een werkend lid.

Artikel 9.

§1 De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur binnen de 6 maand na afsluiting van het boekjaar.

§2 De algemene vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de geval:en dat de Raad van Bestuur dit nodig acht.

§3. De Raad van Bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de praesidiumleden het vraagt. De praesidiumleden moeten dit per brief of per e-mail vragen aan de voorzitter van Raad van Bestuur.

§4 Ieder praesidiumlid kan een aanvraag tot definitieve uitsluiting van een lid indienen. Deze aanvraag wordt ingediend bij de voorzitter, die binnen een maand een algemene vergadering moet bijeenroepen en ten vroegste 8 dagen na het indienen van de aanvraag. Wanneer een aanvraag met de meerderheid zoals bepaald in art. 12 §2 van deze statuten wordt aangenomen, is diegene tegen wie de aanvraag is gericht ontheven ais lid van de vereniging. De betrokkene heeft het recht gehoord te worden. De betrokkene mag de stemming echter niet bijwonen.

§5 De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Elk voorstel van een praesidiumlid moet op de agenda worden geplaatst. De voorstellen uitgaande van de praesidiumleden moeten uiterlijk 4 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering gestuurd worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd mits toestemming van de Raad van Bestuur of indien 1/3 van praesidumleden hierom verzoekt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§6 De oproeping gebeurt ten minste 8 dagen op voorhand bij brief of bij e-mail. De oproeping bevat datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda.

Artikel 10.

Behoudens het geval waarin een bijzonder quorum door de wet wordt vereist, worden de beslissingen op de Algemene Vergadering getroffen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Elk praesidiumlid heeft één stem. De stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt is desnoods beslissend.

Artikel 11.

Ingeval een beslissing getroffen wordt door de algemene vergadering zonder dat ten minste de helft van de praesidiumleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, heeft de Raad van Bestuur het recht de beslissingen te schorsen tot een nieuwe buitengewone algemene vergadering, of uiterlijk tot de volgende gewone algemene vergadering, welke dan definitief uitspraak doet welke ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumleden weze, dit alles onder voorbehoud van de bepalingen der artikelen 8, 12 en 20 der wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wel van 2 mei 2002.

Artikel 12. Bijzondere meerderheden

§1 Voor statutenwijzigingen is een aanwezigheidsquorum van 213 van de praesidiumleden en een 2/3 stemmeerderheid van de aanwezige er vertegenwoordigde praesidiumeden vereist. Indien dit quorum niet wordt behaald, zal er een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen zonder vereist aanwezigheidsquorum. Deze tweede vergadering mag wel niet eerder dan 15 dagen na de eerste worden gehouden.

§2 Voor de uitsluiting van een lid is er een stemmeerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumleden vereist;

§3 Voor een wijziging van het doel van de vereniging is een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de praesidiumleden en een 4/5 stemmeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumleden vereist.

§4 Voor de ontbinding van de vereniging is een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de praesidiumleden en

een 4/5 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde praesidiumleden vereist.

Artikel 13.

§1 Van elke algemene vergadering worden er notulen gemaakt.

§2 De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek bijgehouden op de zetel van de vereniging.

§3 De praesidiumleden worden op de hoogte gebracht van de beslissingen van de algemene vergadering

door toezending van een verslag van de algemene vergadering bij e-mail.

Titel IV.  De Raad van Bestuur.

Ondertitel 1; Algemene bepalingen

Artikel 14.

De Raad van Bestuur bestaat uit één voorzitter (praeses), één of twee ondervoorzitters (vice-praeses), en één penningmeester (de financiën). Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal praesidiumleden.

Artikel 15.

De bestuurders warden bij volstrekte meerderheid verkozen door de praesidiumleden van het academiejaar voorafgaande aan het academiejaar van hun bestuurdersmandaat. Bij verkiezing van een nieuwe bestuurder tijdens het academiejaar wordt de beslissing genomen door alle praesidiumleden. Hiervoor dient tevens 3/4 van de stemgerechtigden aanwezig te zijn. indien dit quorum niet wordt behaald, zal er een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen zonder vereist aanwezigheidsquorum. Deze tweede vergadering mag wel niet eerder dan 15 dagen na de eerste worden gehouden. De stemming over de benoeming van bestuurders is geheim. De overige regels inzake de verkiezingen van bestuurders worden geregeld in art.23 van deze statuten.

Artikel 16.

Het mandaat van de bestuurders duurt totdat de nieuw verkozen bestuurders in functie treden volgens de bepalingen van deze statuten. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Artikel 17.

Bij het openvallen van een mandaat, maken de overige bestuurders verder de raad uit; deze bewaart dezelfde bevoegdheid als wanneer hij voltallig was. De Raad van bestuur moet wel tenminste uit 3 leden bestaan.

Artikel 18.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De stem van de voorzitter is desnoods beslissend.

Artikel 19.

De Raad van Bestuur bestuurt de VZW en vertegenwoordigt de VZW in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren.

Artikel 20.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Al de handeiingen die de vereniging verbinden worden beho!ve bijzondere opdracht ondertekend door één

van de bestuurders, welke tegenover derden geen bewijs te leveren hebben van een beraadslaging of

bijzondere volmacht.

Artikel 21.

De rechtsvorderingen, zowel als eiser dan als verweerder, worden ingesteld op benaarstiging van de

voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt.

Ondertitel 2: Werking Raad van Bestuur

Artikel 22.

§1 De Raad van Bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de Raad van Bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter.

§2 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. Dit gebeurt mondeling of schriftelijk.

§3 De Raad van Bestuur kan over alle onderwerpen vergaderen die de bestuurders aanbrengen.

§4 Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij onenigheid vanwege de voorzitter, kan de voorzitter een algemene vergadering bijeenroepen waarop de beslissende beslissing wordt genomen.

§5 Van de samenkomsten van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen worden samengebracht in het notulenboek. Het notulenboek wordt op de zetel van de vereniging bijgehouden. De bestuurders worden op de hoogte gehouden door de toezending van een exemplaar van de notulen bij mail.

' §6 Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk of mondeling en wordt overgemaakt aan de voorzitter. De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzeggingstermijn in acht nemen.

§7 Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijk voorwaarden om lid te zijn.

§8 Een bestuurder kan op elk moment worden afgezet door de algemene vergadering met een gewone meerderheid, maar blijft een praesidiumlid van de vereniging. De stemming over de afzetting gebeurt schriftelijk en geheim.

§9 Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

§10 De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en de begroting op.

§11 De jaarrekening en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na afsluiten van het boekjaar en binnen de vier eerste weken van het academiejaar. Een exemplaar van de begroting en de jaarrekening wordt aan de uitnodiging van de algemene vergadering gehecht.

§12 Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de Raad van Bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

Titel V. Verkiezingsreglement Raad van Bestuur

Artikel 23. ' "

§1 Om rechtsgeldig te kunnen vergaderen over verkiezingen, zoals bedoeld in art. 15, dient 4.5 van de stemgerechtigden aanwezig te zijn. Het aantal wordt naar boven afgerond.

§2 De normale verkiezingsprocedure moet afgerond zijn in een Algemene Vergadering voor het einde van de maand mei.

§3 De praesidiumleden van het lopende werkingsjaar die een bestuursfunctie wensen uit te oefenen binnen de Raad van Bestuur gedurende het volgende werkingsjaar, moeten dit aan de voorzitter (praeses) van het lopende werkingsjaar melden. De voorzitter zal hiertoe een oproep doen minstens vier weken voor de eigenlijke verkiezingen. Kandidaatstelling kan gebeuren tot op de verkiezingsvergadering zelf.

§4 De praesidiumleden van het lopende werkingsjaar verkiezen onder haar praesidiumleden één voorzitter (praeses), één of twee vice-voorzitters (vice-preeses) en één penningmeester (financiën) voor het volgende werkingsjaar. De functies worden opeenvolgend verkozen: voorzitter, vice-voorzitter(s) en penningmeester. Het aantal te verkiezen vice-voorzitters (1 of 2) wordt bepaald door de nieuw verkozen voorzitter. Eerst wordt op de verkiezingsvergadering gevraagd wie kandidaat is voor een bepaalde functie. Om de beurt wordt elke kandidaat verwacht een motivatie van de kandidatuurstelling te geven. Hierna krijgt heel het praesidium de kans om vragen te stellen aan de kandidaat. Hierop volgt de eigenlijke stemming. Indien er evenveel of minder kandidaten dan openstaande mandaten zijn voor een bepaalde functie, dan gaat de kandidaat rechtstreeks door naar de tweede ronde. Indien er meer kandidaten zijn dan openstaande mandaten voor een bepaalde functie, wordt er een stemming gedaan waarbij elke stemgerechtigde een voorkeur dient te geven aan evenveel kandidaten als er openstaande mandaten zijn. Er gaan evenveel kandidaten door naar de volgende ronde als er openstaande mandaten zijn. De kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Indien door een gelijk aantal stemmen niet duidelijk is wie naar de volgende ronde gaat, dan wordt de stemming opnieuw gedaan voor de kandidaten die het hoogste gelijk aantal stemmen hebben. Indien een gelijk aantal stemmen behouden blijft, telt de stem van de aftredende voorzitter dubbel. In de tweede ronde wordt er per mandaat voor de kandidaat, tegen de kandidaat of onthouding gestemd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§5 De stemming in de tweede ronde gebeurt bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Onthoudingen teilen niet mee voor de bepaling van een volstrekte meerderheid.

§6 Bij gelijk aantal stemmen in de tweede ronde dient de stemming van de tweede ronde opnieuw te gebeuren. Indien een gelijk aantal stemmen behouden blijft, telt de stem van de aftredende voorzitter dubbel.

§7 Indien er een kandidaat voor een bepaald mandaat niet verkozen wordt in deze tweede ronde, schuift de verliezende kandidaat van de eerste ronde met de meeste voorkeurstemmen door en wordt de tweede .stemmingsronde opnieuw uitgevoerd. Deze procedure loopt verder totdat de openstaande mandaten gevuld zijn of er geen kandidaten meer over blijven. Deze stemming gebeurt tevens bij volstrekte meerderheid.

§8 Een praesidiumlid dat reeds in de Raad van Bestuur van de vereniging heeft gezeten, heeft altijd voorrang op een praesidiumlid dat nog niet in de Raad van Bestuur heeft gezeten.

§9 De vergaderingen van de verkiezingen vinden plaats achter gesloten deuren en de beraadslagingen zijn geheim. De stemmingen gebeurt hoofdelijk, schriftelijk en geheim. Enkel de einduitslag wordt meegedeeld.

§10 Indien er tijdens het werkingsjaar nieuwe bestuursleden, die een functie tijdens dat werkingsjaar moeten uitoefenen, moeten worden verkozen, geldt bovenstaande procedure, behalve art.23 §2. Zij worden verkozen door de praesidiumleden van het lopende jaar.

§11 Op de Algemene Vergadering waarop de verkiezingen plaatsvinden wordt beslist vanaf welke datum de

nieuwe verkozen bestuurders in functie treden.

Titel VI. Verkiezingsreglement nieuwe praesidiumleden

Artikel 24.

§1 Een oproep naar kandidaten om praesidiumlid te worden van de vereniging moet duidelijk kenbaar worden gemaakt door publicatie of affichage. Er moeten minstens twee verkiezingen voor nieuwe leden plaats vinden, één voor het komende werkingsjaar (die gehouden moeten worden voor het einde van de maand mei) en één voor het lopende werkingsjaar (die gehouden moeten worden voor het einde van de maand oktober).

§2 De kandidaten moeten de gelegenheid krijgen zich behoorlijk voor te stellen aan het kiescollege. Het kiescollege krijgt de hierbij de kans vragen te stellen aan de kandidaten. De kandidaten worden hiervoor . uitgenodigd door de voorzitter van.lopende.werkingsjaar.

§3 Het kiescollege wordt gevormd door praesidiumleden van het lcpende werkingsjaar die het werkingsjaar daaropvolgend met zekerheid nog steeds werkend lid zullen zijn. Wanneer nieuwe praesidumleden moeten worden verkozen voor het lopende werkingsjaar, wordt het kiescollege gevormd door de praesidiumleden van het lopende werkingsjaar.

§4 De vergaderingen van de verkiezingen vinden plaats achter gesloten deuren en de beraadslagingen zijn geheim. De stemmingen gebeuren hoofdelijk, schriftelijk en geheim. De mogelijke stemmen zijn voor, tegen of onthouding. Enkel de einduitslag, d.w.z. de namen van de verkozenen, worden meegedeeld. Van het geheime en schriftelijke karakter van de stemming kan worden afgeweken wanneer unaniem wordt beslist tot een

stemming bij handopsteking. "

§5 De stemming gebeurt bij volstrekte meerderheid. Bij gelijk aantal stemmen dient een extra stemmingsronde te gebeuren. Indien een gelijk aantal stemmen behouden blijft, wordt de kandidaat niet toegelaten tot het praesidium.

§6 De kandidaten worden persoonlijk op de hoogte gebracht van hun al dan niet verkiezing tot bestuurslid. Titel VIL Dagelijkse werking: Vergaderingen van het praesidium

Artikel 25.

§1 Het praesidium vergadert op bijeenroeping door de voorzitter. Deze vergaderingen vinden plaats op zondagavond, tenzij een andere dag met unanimiteit door de praesidiumleden wordt overeengekomen. Deze .vergaderingen dienen wekelijks" .plaats" .te vinden, behalve in examenperiodes en behalve om uitzonderlijke redenen (over deze uitzonderlijke redenen wordt unanieme overeenstemming vereist). In elke geval dient er binnen een week voor elke activiteit van de vereniging een vergadering plaats te vinden.

§2 De 'vergaderingen van het praesidium' zijn enkel samengesteld uit praesidiumleden van het lopende werkingsjaar. Elk praesidiumlid dient tijdig op deze vergadering aanwezig te zijn. Enkel omwille van een goede reden die aanvaardt wordt door de voorzitter, wordt een afwezigheid geëxcuseerd.

§3 De `vergaderingen van het praesidium' worden voorgezeten door de voorzitter (praeses) van de vereniging, bij diens afwezigheid door een ondervoorzitter (vice-praeses), en bij diens afwezigheid door de penningmeester (financien). Op iedere vergadering van het praesidium dient minstens één van hen aanwezig te zijn.

§4 Elk praesidiumlid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander praesidiumlid.

§5 Andere personen (niet-leden) mogen de vergadering van het praesidium in zijn geheel of gedeeltelijk bijwonen, op uitnodiging van een praesidiumlid en na goedkeuring door de Raad van Bestuur. Deze personen zijn aanwezig in de functie van adviseur, en hebben geen stemrecht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§6 Op de `vergaderingen van het praesidium' dient ondermeer het volgende te gebeuren:

-bepalen van de weektaken (opkuis, verspreiding UA-snelkrant, schrijven artikels voor UA-snelkrant,...)

-de Raad van Bestuur dient de vergadering te informeren over de beslissingen genomen in de verschillende

raden waar zij in zetelen, omwille van hun functie in de Raad van Bestuur

-de commissies dienen de vergadering te informeren over de voorbereiding van activiteiten

-de beslissingen van de commissies worden voorgelegd aan aile praesidiumleden ter bekrachtiging. Deze

kunnen bij samenkomst met een aanwezigheidsquorum van 2/3 de genomen beslissingen vernietigen, maar

slechts met absolute meerderheid.

-taakverdeling voor activiteiten

-evaluatie activiteiten

-bespreking gang van zaken

§7 De 'vergadering van het praesidium' kan slechts beslissingen nemen indien minimaal 112 van de praesidiumleden aanwezig is. Er zal naar gestreefd worden de beslissingen zoveel mogelijk met consensus te nemen. Indien er toch gestemd dient te worden, wordt een voorstel aanvaard indien het de absolute meerderheid van de uitgebrachte stemmen behaalt. Onthoudingen worden niet meegeteld bij de uitgebrachte stemmen. Elk praesidiumlid heeft één stem. Bij staking van stemmen wordt de beslissing niet aangenomen. Er wordt gestemd bij handopsteking, tenzij het om personen gaat. In dit laatste geval is de stemming geheim en schriftelijk.

§8 De secretaris maakt een verslag van de vergadering en zorgt ervoor dat elk praesidiumlid een kopie krijgt van dit verslag.

Titel VIII. Dagelijkse werking: Commissies

Artikel 26.

§1 Voor de dagelijkse werking van de vereniging worden er commissies opgericht voor de uitwerking en de organisatie van de verschillende activiteiten en functies.

§2 De bestuurders stellen bij aanvang van het werkingsjaar de commissies samen uit de praesidiumleden en benoemen een commissievoorzitter voor.e~ke commissie.

§3 De bevoegdheden van de commissies worden.bepaald door de Raad van Bestuur.

§4 Besiissingen binnen 'de commissies worderi hoofdelijk gestemd en met gewone meerderheid goedgekeurd. De beslissingen worden voorgelegd aan alle praesidiumleden ter bekrachtiging. Deze [,tinnen bij samenkomst met een aanwezigheidsquorum van 2/3 de genomen beslissingen vernietigen, maar slechts met absolute meerderheid.

§5 De commissievoorzitter zorgt voor de goede werking van de commissie

§6 De commissies komen naar behoeven samen. Na elke activiteit stelt de betrokken commissie een schriftelijk verslag op:

§7 De commissies kunnen op eigen initiatief vergaderingen bijeenroepen om gemeenschappelijke problemen op te lossen en om initiatieven uit te werken.

Titel VIII. Ontbinding van de vereniging

Artikel 27.

De vereniging kan op elk ogenblik worden ontbonden, Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De ontbinding en vereffening van de vereniging gebeurt volgens de bepalingen van de wet van 21 juni 1921.

Artikel 28.

In geval van ontbinding van de vereniging, krijgt het netto actief van het maatschappelijk bezit een bestemmming die zoveel mogelijk het doel van deze maatschappelijke overeenkomst benadert. Deze bestemming wordt bepaald door de algemene vergadering binnnen drie maanden na de bekendmaking van het besluit tot ontbinding van de vereniging en, ingeval gedurende deze termijn de algemene vergadering mocht in gebreke blijven, door de beheerders op dat ogenblik in functie.

Titel VIV. Boekjaar en werkingsjaar

Artikel 29.

Het boekjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

Artikel 30.

Het 'werkingsjaar' of lopend jaar' loopt vanaf de infunctietreding van het nieuwe bestuur (ten uiterste op de

vrijdag van de week die begint na het einde van de examenperiode van het tweede semester van de

Universiteit Antwerpen) tot de infunctietreding van het daaropvolgende bestuur (ten uiterste op de vrijdag van

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

de week die begint na het einde van de examenperiode van het tweede semester van daaropvolgende jaar van de Universiteit Antwerpen).

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen-bij-het-Belgisch- Staatsblad- 20/07/2011---Annexes du Moniteur belge

"

"

Op de laatste hiz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting ai organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Coordonnées
ANTWERPS STUDENTEN KORPS - STUDENTENWERKGROE…

Adresse
EDEGEMSESTEENWEG 100 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande