ANTWERPSE KUNSTSCHAATSCLUB RUGGEVELD, AFGEKORT : AKR

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPSE KUNSTSCHAATSCLUB RUGGEVELD, AFGEKORT : AKR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 452.302.387

Publication

28/11/2014
ÿþ11

*14215085*

MOA 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

19 NOV. 2014

afdél17 ietwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0452.302.387

Benaming

(voluit) : Kunstschaatscub Deurne-Ruggeveld

(verkort) : KDR

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gebroeders van Raemdonckstraat 28, 2170 Merksem

Onderwerp akte : wijziging benaming, statutenwijziging, wijziging raad van bestuur

De bijzondere algemene vergadering van 18/09/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten tot volgende wijziging van benaming, nieuwe samenstelling van de raad van bestuur en wijziging van de statuten.

1) Naamswijziging:

ingevolge de intentie tot fusie met KWKA wordt de naam van de club gewijzigd in Antwerpse

Kunstschaatsclub Ruggevetd of afgekortAKR.

2) Ontslagen en benoemingen leden raad bestuur

Het ontslag van volgende bestuursleden werd aanvaard:

-Wim De Beider, Grensstraat 128a, 2950 Kapellen geboren op 19/01/1967 te Ekeren

- Brigitte Goris, Salicatilaan 12, 2160 Wommelgem, geboren op 05/03/1964 te Lier

- Chantal Vermeyen, Koolsveldlaan 64, 2110 Wijnegem geboren op 13/06/1970 te Antwerpen (secretaris)

- Joyce Peeters, Oostmalsesteenwezg 88b, 2520 Emblem geboren op 13/02/1989 te Lier'

Volgende nieuwe bestuursleden werden aanvaard:

- Maria Bouwens, Melkouwensteenweg 4, 2590 Berlaar geboren op 28/10/1952 te Berlaar als secretaris

- Diane Mertens, Antwerpsesteenweg 58b, 2630 Aartselaar geboren op 07/06/1965 te Antwerpen als

penningmeester

- Bernadette Colassin, Elf Novemberstraat 18, 2170 Merksem geboren op 10/04/1955 te Wilrijk

ais bestuurslid

Nieuwe samenstelling van de raad van bestuur vanaf 18/09/2014

voorzitter Erik Boens (wijziging functie)

secretaris: Maria Bouwens (nieuwe benoeming)

penningmeester: Diane Mertens (nieuwe benoeming)

Frank Orban: bestuurslid

Ingeborg Claes: bestuurslid

E3emadette Colassin: bestuurslid (nieuwe benoeming)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

3) nieuwe statuten

TITEL 1: NAAM - ZETEL - DOEL DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggevefd, afgekort AKR.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Gebroeders van Raemdonckstraat 28, 2170 Merksem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel de kunstschaatssport in al haar disciplines te bevorderen zoals, zonder limitatief te zijn: kunstschaatsen, solo-schaatsen, ijsdansen, synchroon schaatsen en groepsnummers. Alle initiatieven die hiertoe bijdragen behoren tot haar actieterrein. De vereniging is een volwaardig lid van de Provinciale Kunstschaatsfederatie Antwerpen (afgekort P.KA.), de Vlaamse Kunstschaatsen Bond (afgekort V.K.S.B.) en afgevaardigd bij de nationale federatie, de Koninklijke Belgische Kunstschaatsen Federatie (afgekort KB.K.F.).

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen, die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Volgende benaderingen dragen bij tot het behalen van deze doelstellingen en kunnen op zich een subdoelstelling volmen:

" De grote variatie van de leeftijd, de herkomst en sociale geaardheid van de leden;

" De inzet en betrokkenheid van de ouders van de leden;

" De organisatie van activiteiten die zowel het zuiver sportieve, het sociale als het educatieve aspect van het

clubteven benadrukken.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL li: LEDE N

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en de plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in de statuten en worden aangevuld in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder meerderjarig natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur ais dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist soeverein en heeft omtrent deze beslissingen een informatieplicht op de eerstvolgende algemene vergadering.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Er moet een vertegenwoordiging zijn van I effectief lid per categorie van toegetreden leden of betrokkenen bij de club: bijv. recreanten, competitieven, adult skaters, ijsdansers, trainers. Kandidaturen worden aan het begin van elk seizoen opgevraagd.

ARTIKEL 7

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt toegelaten.

Een kandidaat toegetreden lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk (via het door de raad van bestuur ter beschikking gesteld lidmaatschapsformulier) te richten aan de raad van bestuur. Om lid te worden moet men bovendien aan de hierna volgende eisen voldoen:

- Het fidmaatschapsformulier vervolledigen, waarbij het kandidaat-toegetreden lid wordt verzocht om kennis te nemen van zowel statuten als huishoudelijk reglement en zich met de inhoud ervan akkoord verklaart

- Een geneeskundig getuigschrift afleveren waaruit de medische geschiktheid blijkt van de kandidaat voor deze sport. De hernieuwing van dit attest dient op eigen initiatief van het toegetreden lid jaarlijks of bij overstap naar de wedstrijdschaatsers aan het bestuur bezorgd te worden.

- Een jaarlijkse bijdrage betalen (lidgeld + minstens I maand ijsgeld)

De raad van bestuur beslist als een college over de aanvaarding of weigering van een kandidaat toegetreden lid. De raad van bestuur hanteert hierbij het principe dat elke kandidaat wordt aanvaard indien er geen duidelijke hinderende redenen zijn. In het laatste geval dient een weigering duidelijk te worden geargumenteerd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mol] 2.2

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De jaarlijkse maximum ledenbijdrage wordt telkenmale bij aanvang van het nieuwe seizoen bepaald door de raad van bestuur. Het maximum voor zowel de effectieve leden ais de toegetreden leden kan nooit meer bedragen dan ¬ 2000 op jaarbasis.

Toegetreden leden die hun jaarlijkse bijdrage niet tijdig betalen ( toegetreden leden worden hiervan jaarlijks op de hoogte gebracht via uitnodiging tot betaling) worden geacht ontslagnemend te zijn als toegetreden lid. Door betaling van de lidmaatschapsbijdrage kan de hoedanigheid van toegetreden lid opnieuw worden verworven, behoudens bezwaar van de raad van bestuur.

ARTIKEL 9

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet via brief of mail aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Het effectief lid dat gedurende twee opeenvolgende statutaire algemene vergaderingen niet aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt geacht ontslagnemend te zijn, zonder dat een bijkomende beslissing van de algemene vergadering vereist is.

ARTIKEL 10

Elk toegetreden lid en/of familieleden waarvan de houding, het gedrag, de geschriften, de gedragingen in het openbaar of het privéleven, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging of de goede faam ervan zou benadelen, kan door de raad van bestuur worden uitgesloten.

Het bestuur mag tot de beslissing van de algemene vergadering, de effectieve leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, het reglement van inwendige orde of op de wetten en gebruiken met de eer en de wellevendheid.

Deze schorsing kan enkel van toepassing zijn op de deelname aan de activiteiten van de club, maar niet op de specifieke rechten als effectief lid.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL lil: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die effectief lid moeten zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan max. 3 adviserende personen, omwille van hun specifieke kennis, uitnodigen op de vergaderingen doch deze hebben geen stemrecht.

De bestuurders mogen geen wettelijke of feitelijke verwantschap met elkaar hebben tot in de tweede graad. ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd,

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden.

In geval van een vacature, kan de raad van bestuur een nieuwe kandidaat-bestuurder zoeken, die een proefperiode doorloopt. Na een positieve evaluatie door de meerderheid van de raad van bestuur wordt deze voorgesteld aan de algemene vergadering, die tot de benoeming als bestuurder kan overgaan. Kandidaat-bestuurders kunnen steeds zelf een schriftelijke kandidatuur indienen bij de raad van bestuur. Tijdens deze proefperiode heeft de kandidaat-bestuurder geen stemrecht.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlag en bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag of door overlijden.

De afzetting van een bestuurder door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit bij aangetekend schrijven via brief of via e-mail bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De eerstvolgende algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van de bestuurder, en kan in de vervanging ervan voorzien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

" IL MOD 22

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur tee de zaken van de verenigting en veitegenwoordtigt deze tin en butiten rechte. Htij tis bevoegd vaar alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter af, ingeval deze belet of afwezig is, de stem van de secretaris indien aanwezig en anders door de stem van de bestuurder met de grootste clubanciënniteit als effectief lid doorslaggevend.

Een bestuurder heeft het recht om op een bestuursvergadering zich te onthouden van stemmen indien dit gaat over een beslissing die zichzelf of een van de familieleden betreft. Met deze onthouding wordt dan geen rekening gehouden bij de telling.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag méér dan één volmacht dragen.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de vaarzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, in tweede instantie door de secretaris, of in derde instantie door de bestuurder met de grootste clubanciënniteit als effectief lid.

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt. Binnen de 14 dagen wordt het verslag via mail aan alle bestuurders bezorgd, die via e-mail hun bemerkingen kunnen geven. Bij de eerstvolgende raad van bestuur worden de notulen definitief ondertekend door de toen aanwezige leden van de raad van bestuur en worden zij ingeschreven in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden neergelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen, die belast wordt met de eenvoudige handelingen van dagelijks beheer. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de Post, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20:

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtgeldig vertegenwoordigd door de vaarzitter of de secretaris, die alleen kunnen handelen, of door twee bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

Met het doel de werking te specialiseren, de studie tot bepaalde gevallen te activeren, kunnen onderscheiden werkgroepen door de raad van bestuur al dan niet tijdelijk worden samengesteld.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De Raad van bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Het niet langer gemachtigd zijn om een functie binnen de raad van bestuur uit te oefenen, heeft als gevolg dat betrokkene aile stukken en documenten die hij in zijn bezit heeft en die gepaard gaan met het uitoefenen van de functie, onverwijld en binnen zeven kalenderdagen neerlegt op het zeteladres.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten

, 1 a MOD 22

binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 21:

Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan uit haar leden een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist

indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur of, ingeval deze belet of afwezig is, door de ondervoorzitter of, in tweede instantie door

de secretaris, of in derde instantie door de bestuurder met de grootste clubanciënniteit als effectief lid.

Toegetreden leden kunnen worden uitgenodigd door de raad van bestuur. Zij worden enkel uitgenodigd bij

wijze van eer en hebben daardoor geen stemrecht.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid

kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen, mits voorlegging van een schriftelijke volmacht. Elk lid

beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

r het wijzigen van de statuten,

r de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

r de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

r de uitsluiting van een lid van de vereniging,

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

r alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

De algemene vergadering dient elk jaar ten minste één rekeningtoezichter (bij voorkeur twee) te benoemen

teneinde onafhankelijke controle mogelijk te maken op de financiële werking van de club. De

rekeningtoezichter(s) mag/mogen geen lid zijn van de raad van bestuur. Een rekeningtoezichter is onbezoldigd.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de

effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te

behandelen agendapunten zijn vermeld. Het verzoek dient door deze leden te zijn getekend. In dit geval is de

Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen met vermelding op

de agenda van de gevraagde agendapunten. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de 40e dag

na dit verzoek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOp2.2

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Aile effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste vier dagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of, ingeval deze belet of afwezig is, de stem van het lid dat de vergadering voorzit.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.. De ongeldige en blanco stemmen alsook onthoudingen gelden steeds als negatieve stem. Ook voor gewone beslissingen worden de ongeldige, blanco stemmen alsook onthoudingen als negatieve stemm en beschouwd.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Het arohief is te allen tijde ter beschikking voor consultatie op de maatschappelijke zetel. Het archief van het lopende jaar is ter beschikking voor consultatie op het secretariaat. De procedure van consulteren is:

" Een schriftelijke aanvraag richten aan de raad van bestuur;

" Deze aanvraag kan uitsluitend gebeuren door een effectief lid;

" Een afspraak voor consultatie zal worden vastgesteld door de bestuursraad en bij voorkeur tijdens de cluburen;

" De consultatie kan uitsluitend gebeuren door een effectief lid;

- De te consulteren stukken zijn niet uitleenbaar, noch kopieerbaar;

- De consultatie gebeurt steeds onder toezicht van een bestuurder.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Er wordt ten minste één rekeningtoezichter aangesteld teneinde een verificatie van de rekeningen en de bewijsstukken mogelijk te maken. Als gevolg hiervan wordt een rapport opgemaakt door de rekeningtoezichter dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene

vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of

"

Voor-

behouden

aan het

.Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VII: SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 38

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk.

ARTIKEL 37

Geschillen en of beroep tegen bepaalde beslissingen dienen te worden gemeld per aangetekend schrijven, binnen de 8 dagen na het feit, aan de raad van bestuur, p.a. het secretariaat van de vereniging. Deze zullen worden behandeld tijdens het sportieve seizoen binnen de 2 maanden na melding. De aantekening werkt niet schorsend ten opzichte van de beslissing. Het gestelde probleem zal behandeld worden door de raad van bestuur of een college samengesteld uit drie effectieve leden: een lid van de raad van bestuur, een lid naar keuze van de benadeelde, een lid samen gekozen door de raad van bestuur en de benadeelde.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de bijzondere algemene vergadering van 18/09/2014

Te Deurne

Aldus opgemaakt en aangenomen op de bijzondere algemene vergadering van 18/09/2014

Te Deurne

Voorzitter secretaris

Erik Boens Maria Bouwens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luit( 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/08/2013
ÿþMOD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- I III 13I.1 j11111.171111 II

behouder

aan het

Belgisch

5teatsbiac

i



Neergelegd ter griffie van de Rer dtbank vatenphandél te Antwerpen, op

º%i 6 AUG, 2813

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0452.302.387

Benaming

(voluit) : Kunstschaatsclub Deurne Ruggeveld

(verkort) : KDR

Rechtsvorm : VZW

Zetei : Gebr. van Raemdonckstraat 28, 2170 Merksem

Onderwerp aide : Nieuwe samenstelling raad van bestuur '0 '1

2013

Ontslag bestuursleden:

- PR, marketing & communicatie: Claes Anneleen, Reebokdreef 14, 2900 Schoten, geboren op 26/06/1967

te Deume

Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur:

- Voorzitter/penningmeester, Erik Boens, Gebr, van Raemdonckstraat 28, 2170 Merksem, geboren op 19/07/1969, te Berchem (wijziging functie)

- Ondervoorzitter: Claes Ingeborg, Rijksweg 127, 2880 Bornem, geboren op 1010611966, te Mechelen - Secretaris: Chantal Verheyen, Kooisveldlaan 64, 2110 Wijnegem, geboren op 1310611970, te Antwerpen

(nieuwe benoeming) + bestuurder

- bestuurslid: Wim De Belder, Grensstraat 128a, 2950 Kapellen, geboren op 19/01/1967 te Ekeren

- bestuurslid: Frank Orban, Kloosterveld 21, 2960 St. Job in 't Goor, geboren op 29/09/1964 te Schoten (wijziging functie)

- bestuurslid: Joyce Peeters, Oostmaisesteenweg 88b, 2520 Emblem, geboren op 13/02/1989 te Lier (nieuwe benoeming)

- bestuurslid: Gons Brigitte, Salicatilaan 12, 2160 Wommelgem, geboren op 05/03/1964, te Beveren Waas (wijziging functie)

Erik Boens

penningmeester

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pe solo)nten; bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekemmno

18/07/2012
ÿþe Li

MOD 2.2

r~-~r'/ -~, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

L



r

i

i

i

i

i

u

i

i

i

il

11

11

*12127269*

be a Bi Sta

==NK

KOOPHANDEL

0 9 JOLI 2012

ANTeMPEN

Ondernemingsnr : 0452.302.387

Benaming

(voluit) : Kunstschaatsclub Deurne Ruggeveld vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Ruggeveldlaan 488, 2100 Deurne

Onderwerp akte : Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur -r" wijziging adres maatschappelijke zetel.

Ontslag Bestuursleden

Penningmeester: Casteels lise, Lodewijck van Berckenlaan 39, 2600 Berchem, geboren op 2210211977, te

Wilrijk

Secretaris: Daemen Roberto Michèle M, Kloosterveld 5, 2960 Sint Job in 't Goor, geboren op 07/05/1970, te

Merksem

Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur:

Voorzitter ; Orban Frank, Kloosterveld 21, 2960 St, Job in 't Goor, geboren op 29/06/1964, te Schoten Ondervoorzitter Claes Ingeborg, Boterlaarbaan 58, 2100 Deume, geboren op 10/06/1966, te Mechelen PR, marketing & communicatie: Claes Anneleen, Reebokdreef 14, 2900 Schoten, geboren op 26/06/1967 te Deurne

Penningmeester: Erik Boens, Gebr. van Raemdonckstraat 28, 2170 Merksem, geboren op 19/07/1969, te Berchem (nieuwe benoeming)

Secretaris : Gods Brigitte, Salicatilaan 12, 2160 Wommelgem, geboren op 0510311964, te Beveren Waas. (nieuwe benoeming)

Ledenwerving en evenementen : Wim De Belder, Grensstraat 128a, 2950 Kapellen, geboren te Ekeren op 19/01/1967 (nieuwe benoeming)

De nieuwe maatschappelijke zetel is vanaf 31 mei 2012

Gebr, van Raemdonckstraat 28, 2170 Merksem

Frank Orban

voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

06/01/2012
ÿþ~l"

Mod 2. t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 6 DEC. 2011

ANT%irker2PEixl

behouden

Iniinu~Mm~~~wn~i~u~Mu1

Staatsblad

12005301+

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 452.302.387

Benaming

(voluit) : Kunstschaatsclub Deurne Ruggeveld vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Ruggeveldlaan 488, 2100 Deurne

Onderwerp akte : Nieuwe samenstelling Raad van Bestuur:

Voorzitter : Orban Frank, Kloosterveld 21, 2960 St. Job in 't Goor, geboren op 29/0611964, te Tilburg

Penningmeester: Casteels Ilse, Lodewijck van Berckenlaan 39, 2600 Berchem, geboren op 22/02/1977, te Wilrijk

Secretaris: Daemen Roberto Michèle M, Kloosterveld 5, 2960 Sint Job in 't Goor, geboren op 07/05/1970, te Merksem

Public Relations / bestuurslid: Claes Anneleen, Reebokdreef 14, 2900 Schoten, geboren op 26/06/1967, te Deurne

Ombudsvrouw / bestuurslid: Claes Ingeborg, Boterlaarbaan 58, 2100 Deurne, geboren op 10/06/1966, te Mechelen

OP*1T.LPrCe : JJ STEE+.t 7. eis +EooGAj-tr12.S R .

Annexes du Nlóniteur belge

Bíjtagen by hëf Bèlgisch SfWátsGtád ='116/0r12012

22/08/2011
ÿþ Mod 2.1

LU,i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

il

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

I1J11,111 JI 1611 j11111

RECHTBANK KOOPHANDEL

~~~" 20P1

Ondernemingsnr : 452.302.387

Benaming

(voluit) : Kunstschaatsclub Deurne Ruggeveld vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Ruggeveldlaan 488, 2100 Deurne

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur:

Voorzitter : Van Steen Olivier, Eureroasstraat 8, 2600 Berchem, geboren op 24/06/1979, te Boom Ondervoorzitter: Orban Frank, Kloosterveld 21, 2960 St. Job in 't Goor, geboren op 29/06/1964, te Tilburg Penningmeester: Casteels Ilse, Lodewijck van Berckenlaan 39, 2600 Berchem, geboren op 22/02/1977, te

Wilrijk

Secretaris: Van Steen Olivier, Eureroasstraat 8, 2600 Berchem, geboren op 24/06/1979, te Boom

Public Relations / bestuurslid: Claes Anneleen, Reebokdreef 14, 2900 Schoten, geboren op 26/06/1967, te Deurne

Ombudsvrouw / bestuurslid: Claes Ingeborg, Boterlaarbaan 58, 2100 Deume, geboren op 10106/1966, te Mechelen

KBKF- VKSB afgevaardige / bestuurslid: Hoogaers Elisa, Euterpasstraatl1, 2600 berchem, geboren op 24/06/1950, te Antwerpen

OK-r.,5 et OS I.Jw S KI 4TTo

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2011- Annexes du Moniteur belge

30/07/2015
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11 15 02 8*

Rechtbankvan koophandel

Antwerpen

2 0 JULI 2015

afdelinelfi/rpen

Ondernemingsnr : 0452.302.387

Benaming

(voluit) : Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld

(verkort) : AKR

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gebroeders van Raemdonckstraat 28, 2170 Merksem

Onderwerp akte : wijziging raad van bestuur

De algemene vergadering van 2610612015, geldig samengeroepen en beschikkende over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid heeft in haar zitting besloten volgende wijziging van de raad van bestuur te aanvaarden.

Ontslagen en benoemingen leden raad van bestuur

Het ontslag van volgende bestuurslid werd aanvaard:

Diane Mertens:, Antwerpsesteenweg 52B, 2630 Aartselaar geboren op 07/06/1965 te Antwerpen

Volgend bestuurslid werd aanvaard:

Nicholas Gené, August Van de Wielei 183, 2100 Deume geboren op 30105/1972 te Deume

Nieuwe samenstelling van de raad van bestuur vanaf 26/06/2015:

voorzitter Erik Boens

secretaris: Maria Bouwens

penningmeester: Nicholas Gené

Frank Orban: bestuurslid

Ingeborg Claes: bestuurslid

Bernadette Colassin: bestuurslid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ANTWERPSE KUNSTSCHAATSCLUB RUGGEVELD, AFGEKO…

Adresse
GEBR. VAN RAEMDONCKSTRAAT 28 2170 MERKSEM

Code postal : 2170
Localité : Merksem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande