ANTWERPSE RAAD VAN KERKEN, AFGEKORT : A.R.K.

Association sans but lucratif


Dénomination : ANTWERPSE RAAD VAN KERKEN, AFGEKORT : A.R.K.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 865.324.528

Publication

10/02/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2,2

Griffie

3 JAN. 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

>14039010*

i

III

Neergelegd fer griffie ven. til" Cechthunk von feccphtandel to Ant3aerkr,yre,

Ondernemingsnr : 865.324.528

Benaming

(voluit) : Antwerpse Raad van Kerken

(verkort) : ARK

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : St-Pietersstraat 1 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Beslissingen van de statutaire vergadering van 19.12.2013

Verplaatsing van de zetel

De zetel is thans gevestigd op het adres Clementinastraat 20 2018 Antwerpen

Wijzing van artikel 6.2 der staturen

Het artikel luidt nu

De lidkerken betalen een jaarlijks lidgeld, waarvan het bedrag elk jaar wordt vastgesteld door de algemene

ledenvergadering. Het bedrag wordt bepaald op minimum 10 euro en maximum 100 euro

Ontslagen

Ds Katelijne Depoortere,Pyckestraat 38 2018 Antwerpen (geb Kortrijk 09.01.1978) voorzitter

Luc De Kimpe Autolel 210 2160 Wommelgem (geb Antwerpen 15.12.1945) penningmeester

Wilhelmus Gommeren Herentalsebaan 27 2160Wommelgem (geb Oud en Nieuw Gastel NL 20.08.1930)

secretaris

Benoemingen

Jozef Van Glabbeek Clementinastraat 20 2018 Antwerpen (geb Turnhout 25.10.1952) Voorzitter Ann Babb Leo Van Hullebuschstraat 37 26 2900 Schoten (geb london 18.06.1938) Onder voorzitter Emma vann der Kaden Grotesteenweg 648 2600 Berchem (Schiedam 04.10,1944) Secretaris Edward Hiett Prins Boudewijnfaan 323/2 2650 Edegem (geb Wilrijk 31.08.1948) Penningmeester

. ozef- JAN CiAtlBe.Ev- Veo( -r7te&

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

30/07/2015
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

15 111L1 2015

FSBLJAD afdeling Antwerr

r n

~e

Ondernemingsnr : 865.324.528

Benaming

(voluit) : Antwerpse Raad van Kerken

(verkort) : ARK

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Clementinastraat 20, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : 1. Wijziging Statuten, 2. Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge 1. STATUTEN

1.Naam en zetel

De vereniging met ondernemingsnummer 865.324.528 draagt ais naam: Antwerpse Raad van Kerken vzw, afgekort: ARK vzw. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te Clementinastraat 20, 2018 Antwerpen, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

2. Grondslag

De Antwerpse Raad van Kerken (ARK) is een gemeenschap van kerken, die Jezus Christus als Heer en Verlosser belijdt in overeenstemming met de Heilige Schrift, Ze tracht haar roeping ter ere van de ene God, Vader, Zoon en Heilige Geest gezamenlijk te vervullen.

3, Doelstelling

De vereniging wil in getuigenis en dienstbetoon gestalte geven aan het gebed van Jezus Christus:

"Opdat allen één zijn en de wereld gelove" (Joh. 17,21).

3.1. Naar de kerken toe tracht ze dit doel te bereiken door zich in te zetten voor een consequente gezamenlijke bezinning op vragen aangaande geloof en leven. Zij zal met name proberen de contacten en samenwerking tussen de verschillende kerken te bevorderen. De geest waarin dit alles gebeurt is die van onderlinge loyaliteit en wederzijds respect.

3.2, Naar de wereld toe wil de vereniging proberen vorm te geven aan de gemeenschappelijke

verantwoordelijkheid van de kerken voor de wereld waarin wij leven. Zij zal met name zich inzetten om van het evangelie te getuigen in woord en daad.

4. Territorium

De vereniging bestrijkt in principe de provincie Antwerpen.

5.Leden en toetreding tot de vereniging

De vereniging heeft werkende (stemgerechtigde) en toegetreden (niet-stemgerechtigde) leden. De leden zijn met de oecumene begane christelijke organisaties of groeperingen. die de grondslag (artikel 2) en de. doelstelling (artikel 3) onderschrijven en op het territorium (artikel 4) gevestigd zijn. De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding van nieuwe leden.

5.1. Alleen kerken kunnen toetreden ais werkende (stemgerechtigde) leden, hierna lidkerken genoemd. Het' minimum aantal lidkerken bedraagt drie.

5.2. Andere christelijke groepen (parochies, gemeenten, kloostergemeenschappen, spiritualiteitgroepen,, verenigingen, werkverbanden, enz,) al of niet gegrond in de lidkerken, kunnen toetreden als toegetreden (niet-stemgerechtigde) leden, hierna ondersteunende leden genoemd. Ook kerken, die (nog) niet wensen toe te treden ais lidkerk kunnen op deze wijze lid worden van de vereniging.

5.3. Toetreding als lid gebeurt door ondertekening van een toetredingsformulier als ook voor ontvangst en het onderschrijven van deze statuten.

6.Lidgeld en inkomsten van de vereniging (Artikel 10 is hier verwerkt in 6.3)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

6.1. De lidkerken betalen een jaarlijks lidgeld, waarvan het bedrag elk jaar wordt vastgesteld door de

Algemene Vergadering. Het maximumbedrag van dit lidgeld mag echter de 150 euro niet overschrijden.

6.2. De ondersteunende leden worden uitgenodigd om jaarlijks een vrije bijdrage te geven.

6.3. De inkomsten van de vereniging worden gevormd door de boven genoemde lidgelden en bijdragen.

Mochten grotere uitgaven nodig worden geacht dan-wordt ook op andere wijze geld ingezameld.

7.De Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is het hoogste gezagsorgaan in de vereniging en heeft ais bevoegdheid:

-wijziging van de statuten

- benoeming en afzetting van bestuurders

- goedkeuring van rekeningen en begrotingen

- vaststelling van de hoogte van het jaarlijks lidgeld

- ontbinding van de vereniging

- bepaling van het beleid van de vereniging

- aanvaarding of uitsluiting van leden.

7.1. Samenstelling: De Algemene Vergadering, bestaat uit de leden van de vereniging. Zij worden vertegenwoordigd door een onbeperkt aantal afgevaardigden. Stemgerechtigd zijn echter maximaal twee afgevaardigden per lidkerk (5.1). De stemgerechtigde leden kunnen zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander !id. De andere afgevaardigden hebben een adviserende stem. De Raad van Bestuur heef het recht om gasten uit te nodigen voor de vergadering.

7.2. Frequentie van de Algemene Vergadering: Elk jaar moet tenminste één Algemene Vergadering worden gehouden, zij kan evenwel in bijeengeroepen worden wanneer tenminste één vijfde van de lidkerken dit vraagt.

7.3. Oproeping tot de Algemene Vergadering: De oproeping gebeurt door de Raad van Bestuur, door gewone schriftelijke mededeling, tenminste B dagen voor de Algemene Vergadering, toegestuurd aan de leden en ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders. Zij bevat de dagorde, de dag, het uur en de plaats waar de vergadering zal plaatsvinden.

7.4. Wijze en rechtsgeldigheid van de Algemene Vergadering: De Algemene Vergadering wordt in de regel voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste van de andere bestuurders die aanwezig zijn. De voorzitter duidt de secretaris voor de Algemene Vergadering aan.

7.4.1. In aile gevallen is de Algemene Vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal van de

aanwezige of vertegenwoordigde lidkerken mocht zijn. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, volgt na beraad een tweede stemming, bij nieuwe staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend.

7.4.2. Bij afwijking op voorgaande alinea worden de beslissingen van de Algemene Vergadering die betrekking hebben op de wijziging van de statuten, op de wijziging van de doelstelling, op de uitsluiting van leden, of de vrijwillige ontbinding van de vereniging, slechts genomen mits inachtneming van de speciale voorwaarden van aanwezigheid, van meerderheid en eventueel van gerechtelijke homologatie, rechtsgeldig vereist door de artikelen acht, twaalf en twintig van de wet van 27 juni 1921 (gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, gecoördineerd en bijgewerkt tot 14 mei 2014).

7.4.3. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden vastgelegd in door de voorzitter en de secretaris ondertekende verslagen en worden in een speciaal register bijgehouden. De uittreksels ervan, die voorgelegd moeten worden aan wettelijke overheidsinstanties, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. De verslagen worden in de eerstvolgende Algemene Vergadering voorgelegd.

8. De Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit vertegenwoordigers van tenminste drie lidkerken (5.1), waaronder een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

8.1. Verkiezing en samenstelling.: De Raad van Bestuur wordt door de Algemene Vergadering gekozen uit de brede achterban van de lidkerken (5.1), Zij worden benoemd voor een termijn van 3 jaar en zijn ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar. Bekwaamheid en representativiteit ten opzichte van de eigen achterban en ten opzichte van de werking van de vereniging zelf zijn de voornaamste criteria. De voorzitter, de penningmeester en de secretaris dienen in hun functie gekozen te worden door de Algemene Vergadering en moeten bij voorkeur hun wortels hebben in verschillende lidkerken. Deze functies zijn niet cumuleerbaar. De andere functies worden intern binnen de raad van bestuur verdeeld.

8.2. Opdracht De Raad van Bestuur heeft de opdracht om er op toe te zien dat binnen het kader van de grondslag, de doelstelling van de vereniging (artikel 2 en artikel 3) wordt bereikt. Zij zal de grote lijnen ervoor uitzetten, het beleid formuleren, bestaande activiteiten evalueren en nieuwe initiatieven ontplooien. Zij legt verantwoording af aan de Algemene Vergadering en aan de wettelijke overheidsinstanties.

Om haar taak beter te kunnen vervullen kan de Raad van Bestuur zich laten bijstaan door adviseurs. Ook kan ze deskundigen op het veld van de oecumene tot adviserend bestuurslid coöpteren.

8.3. Oproeping tot de vergadering van de Raad van Bestuur: De oproeping gebeurt door gewone schriftelijke mededeling, tenminste 8 dagen voor de vergadering, door uitnodiging van de voorzitter, secretaris of op verzoek van twee bestuurders.

8.4. Wijze van rechtsgeldigheid van besluiten van de Raad van Bestuur: De bestuursvergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij zijn afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste van de andere bestuurders die aanwezig zijn. Besluiten worden getroffen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen.

.J

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter beslissend. De besluiten worden vastgelegd in ondertekende verslagen en worden in een speciaal register bijgehouden.

Bevoegdheid: De Raad van Bestuur heeft in zijn bevoegdheid aile handelingen van bestuur en beschikking te verrichten, van welke aard ook, die voor het verwezenlijken van de doelstelling dienstig zijn, mits zij niet door de wet of deze statuten bij uitsluiting aan de Algemene Vergadering zijn opgedragen, Het bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of als verweerder in de persoon van de voorzitter. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

8.5.1. De Raad van Bestuur kan uit zijn midden een dagelijks bestuur vormen en dit machtigen voor alle dagelijkse handelingen De voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester zijn altijd lid van dit bestuur,

8.5.2. De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen en ter goedkeuring aan de

Algemene Vergadering voorleggen, waarvan de inhoud echter niet mag afwijken van hetgeen in deze statuten is bepaald.

9.Rekeningen begroting en plichten

Elk jaar, op 31 december, wordt de rekening van het voorbije boekjaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgende boekjaar opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan een binnen de wettelijke termijn van 6 maanden te houden Algemene Vergadering. Minimaal één door de Raad van Bestuur aangestelde afgevaardigde bestuurder zal jaarlijks de financiële rekeningen nakijken en verslag uitbrengen aan de Algemene Vergadering. Het dagboek en de jaarrekeningen met het resultaat of een van beide, worden ondertekend ter ontlasting van de penningmeester. De penningmeester, de voorzitter en de secretaris zijn volmachtdragers voor de financiële rekeningen. De penningmeester zal de bij wet verplichte ledenlijst bijhouden. Alle schriftstukken vermelden "vzw", ondernemingsnummer en zetel van de vereniging.

10.De bestemming van het vermogen van de vereniging ingeval zij wordt ontbonden

Bij ontbinding van de vereniging, om welke reden dan ook, moet het vermogen van de vereniging bestemd worden tot een doel dat aansluit bij het doel van de vereniging, welk vermogen tot een belangeloze doelstelling moet worden aangewend.

Aldus aangenomen op de Algemene Vergadering gehouden te Antwerpen, 18 november 2002 en gewijzigd op de Algemene Vergadering van 18 juni 2015

Voor de lidkerken:

Anglicaanse Kerk, Gretrystraat 39, 2018 Antwerpen

Andrew Wagstaff ,Embrecht van Groesen

Deutschsprëchige Evangelische Gemeinde in der Provinz Antwerpen, Bredabaan 220, 2170 Merksem Thorsten Jacobi, Gunda Wilckens

Evangelisch-Lutherse Kerk, Tabakvest 59, 2000 Antwerpen

Gijsbertus van Hattem, Veronica Kuchenbecker van Hattem

Grieks-Orthodoxe Kerk, Jan Van Gentstraat 11, 2018 Antwerpen

Angelos Kamilidis, Emma Van Der Kaden

Rooms-Katholieke Kerk, Schoenmarkt 2, 20001 ntwerpen

Jozef Van Glabbeek, Michael Franzen

Verenigde Protestantse Kerk in België, pfa Lange Winkelstraat 5, 2000 Antwerpen Johannes P. Neels, Anne-Gera Los

2. Wijziging Samenstelling Raad van Bestuur:

De volgende bestuursleden waren ontslagnemend:

Ann Babb, Edward Hiett, Tim De Mey, Martins Buysse, Lucas Gabriels, Luc Dumullier.

Opgenomen in de raad van bestuur werden:

Angelos Kamaiidis, Embrecht van Groesen, Gijsbertus van Hattem, Johannes Pieter Neels,

Lieven Gorissen, Thorsten Jacobi

Na deze ontslagen en benoemingen is de Raad van Bestuur als volgt samengesteld:

M00 2,2

Luik B - Vervolg

Angelos Kamalidis, Ter Rivièrenlaan 153, 2100 Deurne, 561010-45902, Lydia Kavata, GR

Embrecht van Groesen, Paardemarkt 17, 2000 Antwerpen, 710925-56347, Raamsdonk, NL

Emma Van Der Kaden, Nationalestraat 4 b.35, 2000 Antwerpen, 441004-37217, Schiedam, NL (secretaris)

Gijsbertus van Hattem, Tabakvest 59, 2000 Antwerpen, 550311-51342, Weststelltingwerf, NL (penningm.)

Gunda Wilckens, Rochuslei 21, 2930 Brasschaat, 421112-24683, Hamburg, D

Johannes P,Neets, Lange Winkelstraat 5, 2000 Antwerpen, 550512-55581, Vlaardingen, NL (ondervoorz.)

Jozef Van Glabbeek, Clementinastraat 20, 2018 Antwerpen, 521025-18137 Turnhout, B (voorzitter)

Lieven Gorissen, Houtsniplei 23, 2950 Kapellen, 430625-06533, Antwerpen, B

Michel Franzen, Ringlaan 77, 2610 Wilrijk, 601123-42726 Wilrijk, B

Thorsten Jacobi, Bredabaan 220, 2170 Merksem, 650116-57724, Bochum, D

Handtekeningen Bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

~ " l

Voor-

behouden. aan het. Bergjsa

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2015 - Annexes du Moniteur belge





Coordonnées
ANTWERPSE RAAD VAN KERKEN, AFGEKORT : A.R.K.

Adresse
CLEMENTINASTRAAT 20 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande