APOSTOLISCHE GELOOF ZENDING, AFGEKORT : AGZ CHRISTELIJK CENTRUM ''NIEUWE CREATIE

Association sans but lucratif


Dénomination : APOSTOLISCHE GELOOF ZENDING, AFGEKORT : AGZ CHRISTELIJK CENTRUM ''NIEUWE CREATIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.824.772

Publication

06/01/2015
ÿþMon 22

In de bijlagen bij het BelgisC gillopie

na neerlegging van de akte terIgéiffigee1egd ter griffie vin de

RECHTBANK VAN XDOPII'LNDIer

EUR aEL.GE 0 9 mn. 2O

12- 201ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

De Griffier

STAATSSL/. Griffie

Ondernemingsnr : o 5 6.3. 2 2--

Benaming

(voluit) : Apostolische Geloof Zending

(verkort) : AGZ Christelijk Centrum "Nieuwe Creatie"

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kwakkelstraat 43/3, 2300 Turnhout

Onderwerp akte ; Oprichting vzw

STATUTEN

Op de algemene vergadering gehouden op 5 september 2014 zijn de bestuurders:

Voorzitter: Daniel Soto geboren op 02/05/1959 te Oranjestad, Aruba en wonende op het adres: Kwakkelstraat 43/3, 2300 te Turnhout

Secretaris: Luz Adriana Gomez Zapata geboren op 1610111971 te Pereira, Colombia en wonende op het adres: Kwakkeistraat 4313, 2300 te Turnhout

Penningmeester: Blerina Driesen geboren op 07/01/1981 te Fier, Albanië en wonende op het adres: Engstraat 73/6, 2340 te Vlimmeren

samen gekomen en unaniem besloten over te gaan tot het opstellen en publiceren van de volgende statuten. De statutaire en wettelijke bepalingen warden daarbij gerespecteerd.

TITEL I: NAAM, ZETEL

Artikel 1. De benaming van de vereniging is: Apostolische Geloof Zending, in het kort AGZ, Christelijk Centrum "Nieuwe Creatie". Zij heeft haar zetel: Kwakkelstraat 43/3, 2300 Turnhout, Gerechtelijk arrondissement; Turnhout, maar kan te allen tijde overgebracht worden naar enige andere plaats in België en dit op eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering,

TITEL II: DOEL, ACTIVITEITEN, MIDDELEN, DUUR

Artikel 2. Doel: verkondigen van Gods Woord en dit op grond van de Bijbel, bevordering en realisatie van de geestelijke doelstellingen van de christelijke bevolking in België en wereldwijd.

Artikel 3. Activiteiten: Om dit doel te bereiken mag de vzw 'Nieuwe Creatie", sociale, geestelijke of morele. werken, met de Bijbel als basis oprichten, steunen of onderhouden. Zij mag ook Bijbels en andere christelijke: , lectuur, klank- en beeldcasseftes, voorwerpen met betrekking tot het doel: drukken, maken, opnemen, verspreiden, invoeren en uitvoeren, kopen en verkopen, enz.; dit alles rekening houdend met alle wettelijke verplichtingen hieraan verbonden.

De vzw van "Nieuwe Creatie' Christelijk Centrum, mag om haar doelstelling te bereiken, roerende en onroerende goederen bezitten, huren of beheren. Zij mag ook alcoholvrije koffiekroegen, christelijke boekwinkels, enz. uitbaten. Verder ook nog veld- en andere evangelisatieprogramma's inrichten, alsook inrichten van evangelische concerten of andere evangelische culturele evenementen, voor zover dit alles door de wet toegelaten is.

Artikel 4. De vereniging kan voor het bekostigen van haar activiteiten alle bijdragen, schenkingen, legaten en rechten van materiële of immateriële aard aanvaarden van leden of van derden. Zij worden uitsluitend aangewend voor het realiseren van het statutaire doel. Zij kan alle roerende en onroerende, materiële of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MoNlr~

29 - ELGlSCH

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

immateriële goederen nodig voor de verwezenlijking van haar doel huren, huurkopen, in vruchtgebruik nemen of in volle eigendom bezitten. Zij kan personeel in dienst nemen.

Artikel 5. De verenging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL III : LEDEN

Artikel 6. De vereniging heeft gewone leden en hun aantal is onbeperkt maar mag niet minder zijn dan drie. Zij hebben alle rechten en plichten zoals deze bepaald zijn in de wet van 27 juni 1921.

Artikel 7. Toetreding: Wie als lid wil toetreden dient daarvoor schriftelijk een aanvraag in bij de Raad van Bestuur. Door deze aanvraag verklaren de kandidaat leden zich uitdrukkelijk akkoord met de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, De Raad van Bestuur aanvaardt de kandidaat leden op grond van de procedure omschreven in het huishoudelijk reglement. Noch de Raad van Bestuur noch de Algemene Vergadering kunnen verplicht worden zicht te verantwoorden over de uitslag van de beraadslagingen.

Artikel 8. Einde lidmaatschap: Het lidmaatschap neemt een einde door ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur, door het overlijden van het lid of door uitsluiting. De leden die om een of andere reden nauwe voeling verliezen met de activiteiten van de vereniging worden geacht ontslag te nemen.

Elk lid kan uitgesloten worden als diens levenswijze niet meer beantwoordt of afbreuk doet aan het doel of de goede naam van de vereniging en haar getuigenis schaadt.

De criteria en de te volgen procedures zijn vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De Algemene Vergadering neemt hot besluit tot uitsluiting op voordracht van de Raad van Bestuur,

Artikel 9. Aanspraken op het vermogen: Zowel bij ontslag, bij overlijden als bij uitsluiting kan de betrokkenen noch zijn erfgenamen enige aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, de vrijwillige gestorte bedragen of de inbrengingen van de betrokkenen. Uitzonderlijk zijn de leningen als er op dat ogenblik een terugbetalingovereenkomst tussen de betrokkenen en de vereniging bestaat. In zulk geval zal het contract de voorziene uitvoeringsvoorwaarden behouden.

Artikel 10. Diversen: De leden van de vereniging kunnen niet verplicht worden tot het betalen van enige bijdrage. Zij hebben geen persoonlijke aansprakelijkheid voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11. Bijeenroeping: De Algemene Vergadering komt rechtsgeldig eenmaal per jaar samen in de maand maart, op de plaats, datum en uur zoals vermeld zal staan in de uitnodiging die, vergezeld van de dagorde, aan elk lid zal worden verstuurd. Deze uitnodiging zal tenminste 8 dagen bij voorbaat aan elk lid overhandigd worden of verstuurd en is ondertekend door wie de vergadering bijeenroept.

Artikel 12, Vergaderprocedures: De Algemene Vergadering is wettig samen en kan geldig beslissen wat het aantal aanwezige leden ook moge zijn, uitgezonderd voor de beraadslagingen en besluiten omschreven in art.44. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens ontstentenis door de bestuurder die het langst in functie is. Zij mogen ook stemmen over punten die niet in de dagorde vermeld staan.

Artikel 13. Gewone besluitvorming: Besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Elk lid kan slechts één stem uitbrengen. Leden die niet aanwezig kunnen zijn, mogen zich laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht tot stemming te geven aan een ander lid van de vereniging. Elk lid kan slechts één volmachtstem uitbrengen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Over personen wordt bij geheime stemming beslist. In zulke gevallen nemen de betrokkenen geen deel aan de stemming, Aangestelde en bezoldigde werknemers die deel uitmaken van de Algemene Vergadering nemen geen deel aan de beraadslagingen en stemmingen die henzelf betreffen.

Artikel 14, Bijzondere besluitvorming: Voor de volgende beraadslagingen en besluiten gelden bijzondere regels:

4.De benoemingen en afzettingen van bestuurders en de uitsluiting van een lid vereisen een twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,

2.Met verwijzing naar de wettelijke bepalingen is er voor wijziging van de statuten, voor wijziging van de doelstelling en voor de ontbinding van de vereniging in eerste zitting de aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden der leden vereist.

3.Twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen dienen de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging goed te keuren.

4.Voor de wijziging van de doelstelling is de goedkeuring van vier vijfden van die stemmen vereist.

5.Bij onvoldoende aanwezigheid kan na vijftien dagen een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Deze beslist geldig ongeacht het aantal aanwezigen en volgens de hiervoor bepaalde meerderheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 15. Verslagen en uittreksels: De besluiten voor de wijzigingen van de statuten, de ontbinding van de vereniging, de benoeming of afzetting van de bestuurders, commissarissen en gevolmachtigden worden binnen een maand in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad beken gemaakt.

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een register of op losse bladen, bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging.

TITEL V: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16. Samenstelling en mandaten: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum 3 leden en benoemd door de Algemene Vergadering. Als de Algemene Vergadering is samengesteld uit drie gewone leden , bestaat de Raad van Bestuur uit twee personen.

De mandaten worden in de regel niet vergoed.

Als het aantal bestuurders is teruggevallen beneden het minimum, roepen de overblijvende bestuurders binnen de drie maanden een Algemene Vergadering bijeen om nieuwe bestuurders te verkiezen.

Artikel 17. Functies: De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke andere functie die nodig geacht wordt voor haar goede functionering.

Artikel 18. Vergaderingen en besluitvorming: De Raad van Bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of op vraag van twee bestuurders. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden de functies waargenomen door de bestuurder het langst in functie.

beslissingen van de Raad van Bestuur zijn slechts geldig en bindend als ze genomen worden met een gewone meerderheid en in aanwezigheid van twee derden van de bestuurders. In geval van een staking van stemmen wordt het punt voor een definitieve beslissing verwezen naar de eerstvolgende vergadering. Bij nieuwe staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn vervanger doorslaggevend.

De Raad van Bestuur beraadslaagt en besluit te allen tijde ais college.

Artikel 19. Verslagen: De notulen van de vergadering worden opgetekend in een register of op lossen bladen bijeengehouden in een kaft, voorzien van een volgnummer en bijgehouden op het secretariaat van de vereniging. Deze notulen, evenals de uittreksels, worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 20. Bevoegdheden: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om alle beheersdaden te stellen, met uitzondering van wat bij wet voorbehouden is aan de Algemene Vergadering. Hij is tevens bevoegd personeel in dienst te nemen en te ontslaan. Bij alle uitzonderlijke aangelegenheden die het dagelijks beheer overstijgen, zal de zin van de te nemen beslissingen bepaald worden door de Algemene Vergadering. Voor de administratieve zaken volstaan de handtekening(en) van de voorzitter of de secretaris, of door een haar gemachtigd persoon. De vereniging is door handtekeningen wettelijk gebonden. Voor het beheer van eigen financieel vermogen van de vereniging volstaat de handtekening van de penningmeester tot een bedrag dat de Raad van Bestuur bepaalt. Daarboven is een bijkomende handtekening van de vaarzitter of secretaris vereist. Dit bedrag kan door de Raad van Bestuur op een van haar vergaderingen aangepast worden, Deze beslissing wordt opgenomen in het verslag van de vergadering.

De Raad van Bestuur stelt een huishoudelijk reglement op en left het ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Dit reglement en aile latere wijzigingen wordt aanvaard in aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de leden en met een twee derden meerderheid der stemmen.

De Raad van Bestuur houdt een register van het actuele ledenbestand bij, verzorgt de wettelijk verplichte publicaties en neerleggingen van documenten zoals bepaald door de wet.

Artikel 21. Dagelijks bestuur: De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging in opdracht geven aan een of meer door haar aangestelde personen of aan een dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit beheer verbonden. Zij stelt de bevoegdheden vast.

TITEL VI: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 22. Boekjaar: Het boekjaar begint op 01 januari van elk jaar en eindigt op 31 december, voor de eerste maal op 31 december 2015.

De Raad van Bestuur stelt de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar op en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

TITEL VII: ONTBINDING

Artikel 23. Bij vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering een vereffenaar aan en bepaalt diens bevoegdheid zowel bij vrijwillige of rechterlijke ontbinding, op welk ogenblik en door welke oorzaak zij zich ook voordoet, dient het netto overblijvend actief per afdeling van de vereniging berekend te worden na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten,

De Algemene Vergadering wijst het netto overblijvend actief toe aan het Christelijk Centrum "Nieuwe Creatie".

.`

V"

,r Vábr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 24. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is voorzien, verwijst de vzw naar de bepalingen van de wetgever en naar het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Voor eensluidend afschrift,

Ondertekend op 5 september 2014

De voorzitter Penningmeester De secretaris

Danny Soto Blerina Driesen Luz Adriana Gomez Zapata

Luik B - Vervolg

MOb 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

x

`,.

Coordonnées
APOSTOLISCHE GELOOF ZENDING, AFGEKORT : AGZ…

Adresse
KWAKKELSTRAAT 43/3 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande