APOVE

Divers


Dénomination : APOVE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 632.849.378

Publication

09/07/2015
ÿþ~

"

Mod Wort 11.1

j*< N4 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden mumpim

aan het

Belgisch Staatsblar

G59, 'V\S 31 Apove

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikei 1

De naam van de gewone commanditaire vennootschap luidt: Apove.

De naam dient steeds gevolgd te worden door de woorden "gewone commanditaire vennootschap" of

"Comm. V".

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Bouwelsesteenweg 168, bus 1 te 2560 Nijlen,

De zetel mag zonder statutenwijziging naar elke andere plaats in België worden overgebracht, door beslissing van de zaakvoerder(s), met inachtneming van de taalwetgeving terzake.

De vennootschap mag, bij beslissing van de zaakvoerder(s), in België en in het buitenland bijkantoren oprichten.

Artikel3

De vennootschap heeft tot doel:

a) oprichten, overnemen, inrichten van apotheken, aan  en verkoop, in- en uitvoer, fabricatie, groot- en kleinhandel van scheikundige producten, farmaceutische en para-farmaceutische artikelen;

b) handel in kruiden, parfumerie, cosmetica, toiletverband, dieet, labo, optische, onderhoud en aanverwante diensten;

c} industriële en/of klinische ondernemingen in iedere handelsactiviteit die met gezondheidszorg in verband staat, in de ruimste zin van het woord;

d) onderneming voor nijverheidsteelten, het houden van vee allerhande, onder andere ter vetmesten;

e) nijverheid voor het bereiden van droge granen en groenten, nijverheid voor het bereiden van kruiderijen,; fabricatie van viugoliën, droge en vloeibare extracten, moedertincturen van planten en vruchten;

f) farmaceutische nijverheid, fyto-farmaceutische nijverheid, nijverheid van de essences, extracten en aroma's;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) (verkort) :

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Bouwelsesteenweg 168 bus 1, 2560 Nijlen

(volledig adres)

Onderwerp akte ; OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een overeenkomst tot oprichting van een gewone commanditaire vennootschap "Apove", van 1 juli 2015 dat de volgende vennootschap werd opgericht:

r: ï .r'~. r

= Y~1

30 "05- 2015

Griffie

"

_ra

~~

~.: :.'.-:..w:-=--- " ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

g) handel in producten van de landbouw, tuinbouw en voedingsbedrijven, groothandel in farmaceutische producten en geneeskrachtige kruiden.

Bovenstaande activiteiten kunnen ook in onderaanneming uitgevoerd worden.

De vennootschap kan opbrengsten verwerven via het beoefenen van sport, de voetbalsport in het bijzonder en dit zowel in open lucht als in een zaal, Ten einde haar doel te verwezenlijken kan de vennootschap alle rechtshandelingen en daden stellen in de meest ruime zin, die voor de verwezenlijking nodig of nuttig mochten zijn, waaronder.

a) Het inrichten en deelnemen aan sportwedstrijden, sportstages en tornooien.

b) Het huren of verwerven van om het even welke roerende of onroerende goederen, het in gereedheid brengen en het uitbaten van sportvelden.

c) Het uitgeven van tijdschriften, websites, cd-roms en sportpublicaties.

d) Het zich interesseren in alle sportondernemingen en alle daaruit voortvloeiende of ermee in verband staande nijverheden.

De vennootschap kan alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, betrekking hebben op het realiseren van het doel van de vennootschap. Zij kan onder eender welke vorm participaties verwerven en/of aanhouden in alle bestaande of nog op te richten rechtspersonen en vennootschappen. Zij kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, ondermeer door deel te nemen aan het bestuur van de ondernemingen waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen. De vennootschap beoogt de verdere gunstige ontwikkeling van de vennootschappen waarin zij participeert te stimuleren, te plannen en te coördineren.

De vennootschap kan zich ten gunste van iedere onderneming waarvan het doel gelijkwaardig, overeenkomstig of verwant is met het hare, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Bovenstaande opsomming is niet limitatief, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. Meer bepaald mag de vennootschap, voor eigen rekening In België en in het buitenland een eigen roerend of onroerend vermogen beheren/uitbouwen (aankoop, verkoop, huur en verhuur), haar middelen beleggen of investeren in roerende goederen of in onroerende goederen of rechten, zelfs gefinancierd door leningen en alle handelingen stellen die hiermee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van apotheker.

Artikel 4

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd en verkrijgt de rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging ter griffie van het uittreksel uit deze akte.

KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 5

1. Geplaatst kapitaal

Het geplaatst kapitaal bedraagt DUIZEND EURO (¬ 1.000,00) en is verdeeld in HONDERD (100) aandelen zonder vermelding van waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Wanneer een aandeel is opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik, komen de stemrechten, behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, in alle gevallen en dus zowel op de gewone, de bijzondere als de buitengewone algemene vergadering toe aan de vruchtgebruiker, met inbegrip van het stemrecht ingeval van fusie of met fusie gelijkgestelde verrichting, splitsing, partiële splitsing, inbreng of verkoop van een algemeenheid, ontbinding, kapitaalverhoging en kapitaalvermindering, uitgezonderd de gevallen waar deze statuten het anders regelen of er dwingende wetsbepalingen bestaan die hiervan afwijken. Het recht op dividend en het recht op de reserves bij de verdeling van het liquidatiesaldo komt toe aan de vruchtgebruiker.

2. Kapitaalverhoging - Voorkeurrecht

Alleen de algemene vergadering kan beslissen tot kapitaalverhoging volgens de in deze statuten vastgestelde modaliteiten inzake aanwezigheid en meerderheid zoals bij statutenwijziging.

h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bij elke kapitaalverhoging waartoe wordt overgegaan zal aan de bestaande vennoten een voorkeurrecht worden gegeven om in te schrijven op de kapitaalverhoging, naar evenredigheid van hun aandelenbezit, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist en zulks overeenkomstig de bepalingen inzake statutenwijziging.

Derden kunnen alleen inschrijven op een kapitaalverhoging indien alle vennoten daarmee instemmen met eenparigheid van stemmen.

Bij splitsing van het eigendomsrecht van een effect in blote eigendom en vruchtgebruik, om welke reden ook, komt het recht van voorkeur in geval van kapitaalverhoging toe aan de vruchtgebruiker. Indien de vruchtgebruiker zijn recht van voorkeur niet uitoefent, komt dit recht toe aan de blote eigenaar.

De nieuwe aandelen die de vruchtgebruiker of de blote eigenaar bij uitoefening van het recht van voorkeur bij kapitaalverhoging met eigen middelen verkrijgt, behoren hem in volle eigendom toe.

Het staat de vruchtgebruiker en de blote eigenaar evenwel vrij om in gezamenlijk akkoord van deze regeling af te wijken, onder meer door gezamenlijk in te tekenen op de kapitaalverhoging.

Artikel 6

Het kapitaal van de vennootschap werd samengesteld door inbrengen van de gecommanditeerde vennoten en van de stille vennoten. De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

Vennoten zijn de natuurlijke en rechtspersonen die alsdusdanig zijn opgetreden in de oprichtingsakte of die na de oprichting als vennoten door de gecommanditeerde vennoten zijn aanvaard.

Iedere wijziging van gecommanditeerde vennoot dient te worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De overige vennoten zijn stille vennoten; zij staan slechts voor de schulden en verliezen van de vennootschap in tot beloop van hun inbreng.

Een vennoot kan slechts vrijwillig uittreden in het geval voorzien in artikel 781 van het Wetboek van Vennootschappen, met name wanneer voorgesteld wordt de vennootschap om te zetten ïn een andere rechtsvorm of wanneer hem nieuwe verplichtingen worden opgelegd waartoe hij zich niet wenst te verbinden.

Een vennoot mag zijn aandelen niet verpanden.

Indien een vennoot zijn aandelen verpandt of in geval van onbekwaamheid, afwezigheid, kennelijk onvermogen of faillissement van een vennoot of indien een vennoot niet langer tot de vennootschap wenst te behoren (artikelen 39, 5° en 43 van het Wetboek van Vennootschappen), verliest de betrokken persoon van rechtswege zijn hoedanigheid van vennoot binnen de drie maanden nadat deze feiten zich hebben voorgedaan of ter kennis werden gebracht van de vennootschap, tenzij de aandelen of het aandelenpakket van de betrokken vennoot voor het verstrijken van die termijn zijn of is aangeboden aan de andere vennoten. De gecommanditeerde vennoot I vennoten zullen handelen op dezelfde wijze als in geval van overdracht onder de levenden.

Indien de aandelen niet worden overgenomen door de andere vennoten heeft de van rechtswege uitgesloten vennoot recht op de nettowaarde van zijn aandeel die zal worden vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap van het boekjaar dat werd afgesloten onmiddellijk voorafgaand aan het jaar waarin de uitsluiting plaatsvond en zonder meerekening van de winst van het lopende boekjaar, maar wel rekeninghoudend met de eventueel tijdens het lopende boekjaar geleden verliezen. Bij gebrek aan akkoord zal deze waarde worden vastgesteld door een deskundige aan te stellen zoals hierna bepaald bij overdracht van aandelen (artikel 8 van de statuten),

De rechten verbonden aan deze aandelen worden tot aan de uitsluiting of tot aan de overdracht geschorst. Bij oprichting is het kapitaal als volgt samengesteld:

Inbreng in geld E Aantal aandelen

- De heer Luyten Jef 990,00 99

- Mevrouw Hermans Lien 10,00 1

1.000,00 100

Het kapitaal is volledig volstort bij oprichting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

De aandelen zijn op naam en moeten ingeschreven worden in het register van aandelen.

Op aanvraag van de vennoten dienen hun certificaten van inschrijving te worden afgeleverd; de kosten van

de certificaten vallen ten laste van de vennoten. De certificaten zijn niet vatbaar voor overdracht.

Artikel 8

1. De overdracht of overgang aandelen geschiedt door de ondertekening van het register der aandelen en met inachtneming van de vormvereisten van het burgerlijk recht.

2. Overdracht van aandelen, onder levenden of bij overlijden, of de toetreding van een nieuwe vennoot, is slechts geldig en tegen-'steibaar indien de overdracht wordt ingewilligd met een drie vierde meerderheid van alle vennoten, na aftrek van de rechten waarop de overdracht slaat.

3. Indien de overige vennoten de goedkeuring tot overdracht weigeren dan moeten zij deze aandelen ofwel zelf overnemen ofwel toestemmen in de toetreding van een nieuwe vennoot die de waarde van de aandelen vergoedt. Indien de partijen niet minnelijk overeenkomen over de ovemamevergoeding, dan wordt deze vastgesteld door een deskundige, aangewezen in gemeen akkoord en bij gebreke van akkoord door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, op verzoek van de meest gerede partij.

Tegen de beslissing van de deskundige staat geen verhaal open.

4. De overdrachten die zouden gebeuren in strijd met voorgaande bepalingen zijn niet tegenstelbaar aan de vennootschap.

5. Al de kennisgevingen gedaan in toepassing van dit artikel moeten gebeuren bij ter post aangetekend schrijven met ontvangstmelding.

6. Onder overdracht van aandelen wordt verstaan: elke vorm van overdracht in de ruimste zin, met inbegrip van, doch niet beperkt tot de volle eigendom, de blote eigendom of het vruchtgebruik, met inbegrip van koopverkoop, ruil, inbreng in vennootschap en overdracht ingevolge overlijden, ontbinding met vereffening, fusie, splitsing, inbreng van een algemeenheid, inbreng van een bedrijfstak, gedwongen uitvoering, openbare verkoop, openbaar koopaanbod of openbaar bod tot omruiling.

7. Ingeval van overdracht onder de levenden dient de prijs te worden betaald binnen de twee maanden nadat deze werd vastgesteld.

In geval van overlijden van een vennoot dienen zijn erfgenamen, de overige vennoten hiervan in kennis te stellen en indien zij wensen toe te treden tot de vennootschap zijn zij verplicht aan de overige vennoten de toelating hiertoe te vragen. De overige vennoten hebben dan 2 maanden de tijd om hun standpunt mede te delen. Indien de overige vennoten of minstens één van hen de goedkeuring niet verlenen zijn zij of is hij verplicht de aandelen zelf te kopen of te laten kopen door een door de overige vennoten aanvaarde derde. De prijs wordt bepaald zoals hierboven vermeld en dient te worden betaald binnen de zes maanden na het verzoek van de erfgenamen, of indien er onenigheid bestaat over de bepaling van de prijs, binnen de 2 maanden na de vaststelling van de prijs, indien deze vaststelling buiten de periode van zes maanden valt,

8. De rechten verbonden aan de aandelen van een overleden vennoot worden geschorst tot aan de goedkeuring van de overdracht of de overdracht aan de overige vennoten of de door hen aangeduide derde(n).

Artikel 9.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamheid, de afwezigheid, het kennelijk onvermogen of faillissement van een vennoot en evenmin door de verklaring van één of meer vennoten dat zij niet langer tot de vennootschap willen behoren.

In geval van onbekwaamheid, afwezigheid, kennelijk onvermogen of faillissement van een vennoot of indien een vennoot niet langer tot de vennootschap wenst te behoren, wordt gehandeld zoals hiervoor bepaald onder artikel 6.

Artikel 10.

Indien een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat één enkele persoon is aangewezen als eigenaar van het effect ten aanzien van de vennootschap.

In geval van onenigheid tussen de rechthebbenden of van hoogdringendheid kan de voorzitter van de rechtbank van koophandel, op verzoek van één van hen, een gezamenlijke mandataris aanwijzen.

C`

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bij splitsing van het eigendomsrecht van een effect in blote eigendom en vruchtgebruik worden de lidmaatschapsrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 11.

De zaakvoerders) vorderen de fondsen in op de ingeschreven maar niet volgestorte aandelen naargelang de behoeften van de vennootschap; zij stellen eigenmachtig het tijdstip van de invordering vast.

De aandeelhouder die verzuimt de ingevorderde fondsen te storten binnen de vijftien dagen na betekening van een aanma-'Hing door aangetekende brief zal hierop een interest verschuldigd zijn, berekend aan de wettelijke rentevoet, te beginnen van de dag van eisbaarheid tot de dag van de werkelijke storting.

Zolang de regelmatig opeisbare en opgevorderde fondsen op een aandeel niet zijn gestort, worden aile rechten aan dit aandeel verbonden geschorst, De zaakvoerders kunnen bovendien, na een tweede aanmaning die gedurende een maand zonder gevolg gebleven is, de aandeelhouder vervallen verklaren en zijn aandeel verkopen, op de wijze die zij het meest gepast achten.

De zaakvoerder(s) kunnen de vennoten toelaten hun aandelen bij voorbaat te volstarten. Daartoe kunnen zij alle voorwaarden stellen.

BESTUUR

Artikel 12

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders vennoten, die hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk zijn voor de verbintenissen van de vennootschap. De zaakvoerders dienen gecommanditeerde vennoot te zijn.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, besturen zij samen de vennootschap en vormen zij een college.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt als zaakvoerder, benoemt deze een vaste vertegenwoordiger, overeenkomstig de terzake geldende wettelijke bepalingen.

Werd benoemd tot statutair zaakvoerder, voor de duur van de vennootschap: de heer Luyten Jef, voornoemd.

Het is de statutaire zaakvoerder(s) te allen tijde toegestaan vrijwillig ontslag te nemen mits dit ontslag niet ontijdig is en in de opvolging kan worden voorzien.

Opvolgend zaakvoerder

Indien de heer Luyten Jef, voornoemd, niet langer zaakvoerder zal zijn, om welke reden dan ook, zal zij van rechtswege worden opgevolgd door: mevrouw Hermans Lien van Belgische nationaliteit, geboren te Herentals op 26 juli 1990.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de herroeping, de onbekwaamverklaring of het ontslag van een zaakvoerder.

Indien er een opvolgend statutair zaakvoerder is, zal deze van rechtswege opvolgen. De opvolgende zaakvoerder(s) zal I zullen tevens gecommanditeerde vennoot van de vennootschap worden. Zij zullen zorgen voor de nodige bekendmakingen in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Indien er meerdere zaakvoerders in functie zouden zijn, zullen de overblijvende zaakvoerders de vennootschap verder besturen en kunnen zij, indien zij dit gepast achten, de algemene vergadering samenroepen om een nieuwe statutaire zaakvoerder te benoemen.

Indien er geen zaakvoerders meer zijn, zal de algemene vergadering samenkomen om één of meerdere statutaire zaakvoerders/gecommanditeerde vennoten te benoemen. Deze vergadering wordt binnen de maand samengeroepen door de aandeelhouder die op de laatste algemene vergadering verschenen is met het meest aantal aandelen en die zal optreden in de hoedanigheid van zaakvoerder ad hoc.

Indien de betrokken aandeelhouder in gebreke blijft dit te doen binnen de maand na de vaststelling van voorgaand feit, zal iedere belanghebbende de toepassing van artikel 208 van het Wetboek van Vennootschappen kunnen vragen.

Artikel 16

Het college van zaakvoerders, de twee zaakvoerders samen of de enige zaakvoerder zijn bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

' Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17

ledere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Wanneer de vennootschap optreedt als bestuursorgaan van andere vennootschappen, dan wordt de vennootschap rechtsgeldig vertegenwoordigd door de vaste vertegenwoordiger die alleen handelt.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 20

Eik jaar wordt er een gewone algemene vergadering gehouden, op de zetel van de vennootschap of op een andere in de bijeenroepingen aangeduide plaats. Deze gewone algemene vergadering vindt plaats op de laatste vrijdag van de maand november, om twintig uur.

indien die dag een feestdag is, wordt de gewone aigemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag.

INVENTARIS - JAARREKENING

Artikei 27

Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgende kaienderjaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden de inventaris en de jaarrekening opgesteld overeenkomstig de Wet.

Over de winstverdeling en de reservevorming wordt beslist door de algemene vergadering op voorstel van de zaakvoerder,

ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 28

De vennootschap kan op elk ogenblik ontbonden worden door besiissing van de algemene vergadering,

Artikel 29

ln geval van ontbinding zal de algemene vergadering één of meer vereffenaars aanstellen, hun bevoegdheid en hun vergoeding vaststellen.

Het uitkeerbaar saldo van de vereffening wordt onder de vennoten verdeeld in verhouding tot hun aandelenbezit, waarbij rekening wordt gehouden met de ongelijke afbetaling van de aandelen.

Voor eensluidend uittreksel

Jef Luyten

Zaakvoerder

Tegelijk hiermee neergelegd:

- een originele oprichtingsakte van de vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
APOVE

Adresse
De zetel van de vennootschap is gevestigd te Bouwelsesteenweg 168, bus 1 te 2560 Nijlen,

Code postal : 2560
Localité : NIJLEN
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande