AQUAHYDRO

Divers


Dénomination : AQUAHYDRO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 846.722.896

Publication

02/07/2012
ÿþMod word 11.1

fer.-->\~~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I Il1l lI lLII lI 11111 IllI 11111 lII II 1l

*iaissi~9

NEERCELECD

_ GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 U JiJN! 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier

Ondernemingsnr : Q 8/1C. fz2- . b gC

Benaming

(voluit) : Aquahydro

(verkort) :

Rechtsvorm : GVOA

Zetel : Blijkerstraat 2, 2360 Oud-Turnhout

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING EN BENOEMING BESTUURDER

In het jaar tweeduizend en twaalf, op 20 april zijn samengekomen,

1. de heer Ronny Eduard Augusta PEETERS, kinesist, geboren te Turnhout op 27 maart 1956, N.N. 56.03.27-207.83, identiteitskaartnummer 591-2495669-58, gehuwd onder het wettelijk stelsel van der gemeenschap met mevrouw Monique Elisa BOONS., wonende te 2470 Retie, Buizerstraat 12

Rechtsvorm, naam, zetel, doel, duur.

Artikel 1

De vennootschap wordt opgericht in de vorm van een coöperatieve vennootschap met onbeperkte en hoofdelijke aansprakelijkheid en draagt als naam: Aquahydro CVOA

Artikel 2

2. de heer Gert Eugène Joanna ROMMENS, kinesist, geboren te Turnhout op 19 februari 1976, N.N. 76.02.17-063.07, identiteitskaartnummer 590-7331282-48, gehuwd onder het stelsel van der gemeenschap met mevrouw Ann Coleta A BAX, samenwonende te 2360 Oud-Turnhout, Blijkerstraat 2

3. de heer Tom GYS, kinesist, geboren te Turnhout op 1 maart 1977, N.N. 77.03,01-061.92, identiteitskaartnummer 591-0319606-93, gehuwd onder het wettelijk stelsel blijkens huwelijkscontract met mevrouw Sofie Maria Vic Gebruers, samenwonende te 2470 Retie, Groenvinklaan 9A

Deze zijn samengekomen om onder hen een coöperatieve vennootschap op te richten waarin de vennoten onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk zijn en waarvan de statuten als volgt worden opgesteld.Hoofdstuk 1:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Blijkerstraat 2, 2360 Oud-Turnhout.

Hij kan worden overgebracht naar om het even welke andere plaats in het land op grond van eenvoudige beslissing van de bestuurder(s). De vennootschap mag eveneens door eenvoudige beslissing van de bestuurder(s), zowel in België als in het buitenland, administratieve en exploitatiezetels, agentschappen, bijhuizen en/of kantoren openen.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel: het verstrekken van diensten ivm fysiotherapie; het beoefenen en praktiseren van alternatieve revalidatietechnieken en -therapieën, waaronder hydrotoepassingen; het behandelen van mobiliteitstoornissen; massages, reiaxatieoefeningen en manuele therapieën ; uitbating van een centrum voor fysische fitheid, lichaamsontwikkeling, stretching; het geven van opleidingen in dit kader alsook algemene sportbegeleiding en training,

De vennootschap mag onder elke vorm samenwerken met kinesisten, kinesistenvennootschappen of -

associaties.

Zij mag op om het even welke manier alle activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

atsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

maatschappelijk doel kunnen bevorderen en op enigerlei wijze aan zo'n activiteit deelnemen. Ze kan participeren ln of een fusie aangaan met andere vennootschappen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor een onbepaalde duur vanaf haar oprichtingsdatum. Onafgezien van de wettelijke gronden voor ontbinding, kan de vennootschap steeds ontbonden worden op grond van een beslissing van de algemene vergadering, die in dal geval beraadslaagt volgens dezelfde formele regels ais bij wijziging van de statuten,

Hoofdstuk Il : Kapitaal, aandelen, verantwoordelijkheid

Artikel 5

Het kapitaal van de vennootschap is onbeperkt. Het minimum bedrag van het kapitaal is vastgesteld op duizendvijfhonderd euro (4.500,00 EUR) en met dit minimum kapitaal overeenstemmend aantal aandelen moet steeds onderschreven zijn. Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderdvijftig (150) aandelen met elk een nominale waarde van tien euro (10,00 EUR). Naast de bij de oprichting onderschreven aandelen, kunnen tijdens het bestaan van de vennootschap, op grond van een met gewone meerderheid van stemmen genomen beslissing van de algemene vergadering, andere aandelen uitgegeven worden. Die vergadering bepaalt dan de uitgifteprijs, het bij de inschrijving nog te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen waarop de nog te storten bedragen eisbaar worden alsook de op die bedragen verschuldigde intrest, Het stemrecht van de aandelen, waarop de verschuldigde eisbare stortingen niet werden verricht, zal dan rechtswege geschorst worden tot de vereiste stortingen uitgevoerd zijn.

Artikel 6

Alle vennoten zijn, ook boven hun inbreng, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap.

Artikel 7

De aandelen zijn op naam.

Zij zijn onverdeelbaar ten overstaan van de vennootschap, die bij onverdeeldheid het recht heeft de aan de onverdeelde aandelen verbonden rechten te schorsen, tot één van de mede-eigenaars tegenover haar als eigenaar zal zijn aangewezen.

Voor de aandelen die bezwaard zijn met een vruchtgebruik, zal het stemrecht toekomen aan de vruchtgebruiker, tenzij de naakte eigenaar zich hiertegen verzet. In dit laatste geval wordt het stemrecht geschorst zoals in vorig lid bepaald werd.

Artikel 8

De aandelen kunnen vrij worden afgestaan onder de levenden of bij overlijden overgedragen worden aan de medevennoot op voorwaarde dat het minimum aantal van twee vennoten gehandhaafd blijft. Bij overlijden van een vennoot blijft de vennootschap voortbestaan tussen de overlevende vennoten en de erfgenamen of legatarissen van de overleden vennoot, die met inachtneming van wat hierboven in artikel 7 werd bepaald. Overdracht onder de levenden aan een niet-vennoot is enkel toegestaan, bij beslissing met gewone meerderheid van stemmen van de algemene vergadering.

Hoofdstuk Ill: Vennoten

Artikel 9

Vennoten zijn:

" de oprichters;

" de natuurlijke en rechtspersonen die door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen als vennoot aanvaard warden, en die minstens één aandeel onderschreven hebben, waardoor zij impliciet ook de statuten van de vennootschap en al de door haar getroffen beslissingen onderschrijven;

" de erfgenamen en legatarissen van een overleden vennoot, mits inachtneming van de bepalingen van artikel 7.

Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Wordt de toetreding van een vennoot geweigerd, dan is algemene vergadering niet verplicht haar beslissing te rechtvaardigen.

Artikel 10

De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap bij:

uittreding;

uitsluiting;

overlijden;

" onbekwaamheidsverklaring, faillissement of kennelijk onvermogen.

Artikel 11

Een vennoot kan enkel uittreden, of een gedeeltelijke terugbetaling van zijn aandelen vragen, gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar. Deze terugbetaling of uittreding is enkel toegelaten indien daarvoor het kapitaal van de vennootschap niet verminderd wordt tot beneden het statutair minimumkapitaal, of het aantal vennoten daardoor niet wordt herleid tot minder dan twee.

De vennoten die uittreden zijn ertoe gehouden het ontslag en de terugbetaling te ondertekenen in het vennotenregister,

Artikel 12

Een vennoot wordt uitgesloten door de algemene vergadering, die beslist bij gewone meerderheid na te zijn gehoord of althans behoorlijk te zijn opgeroepen door middel van een aangetekend schrijven. De algemene vergadering is niet verplicht de motivatie van haar beslissing mede te delen.

Artikel 13

De uittredende, zich terugtrekkende of uitgesloten vennoot heeft recht op de waarde van zijn aandeel, zoals die waarde blijkt uit de gegevens van de door algemene vergadering goedgekeurde balans van het lopende boekjaar. Hierbij dient rekening gehouden te worden met zijn recht op een evenredig aandeel in de conventionele reserves, na aftrek weliswaar van het bedrag van de bijzondere heffing of roerende voorheffing, waartoe de terugbetaling eventueel aanleiding kan geven.

De regelmatig goedgekeurde balans is verbindend voor de vennoot, zelfs wat de schattingen van de activa betreft, behoudens bedrog.

De betaling zal geschieden in geld binnen de twee maanden na goedkeuring van de balans.

Artikel 14

De vennoten en de rechthebbende of rechtverkrijgende van een vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel de vereffening van de vennootschap vorderen, noch de zegels doen leggen op de goederen of bescheiden van de vennootschap, of die goederen en bescheiden laten inventariseren. Zij dienen zich wat de uitoefening van hun rechten betreft te houden aan de maatschappelijke geschriften en de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 15

De inschrijving van de vennoten in het aandeelhoudersregister moet geschieden door de bestuurder en op grond van documenten met bewijskracht, gedagtekend en ondertekend door de toetredende vennoot, wiens handtekening moet worden voorafgegaan door de met de hand geschreven vermelding: "goed voor onbeperkte en hoofdelijke verbintenis",

Hoofdstuk IV: Bestuur, controle

Artikel 16

De vennootschap wordt bestuurd door één bestuurder genaamd bestuurder, al dan niet vennoot. De bestuurder heeft de meeste uitgebreide machten om aile verrichtingen te stellen die nodig of nuttig zijn om het doel van de vennootschap te verwezenlijken, met uitzondering van de verrichtingen die door de wet of deze statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering..

De bestuurder vertegenwoordigt de vennootschap ten overstaan van derden, en in rechte, als eiser of als verweerder.

tsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17

Wordt tot bestuurder aangesteld voor de duur van de vennootschap:

Tom Gys, Rommens Gert, Peeters Ronny.

Bij ontslag zal de algemene vergadering in zijn vervanging voorzien.

Artikel 18

De bestuurder mag een deel van zijn machten delegeren aan volmachtdragers of directeuren, en hun vergoedingen bepalen.

Artikel 19

De controle op de vennootschap geschiedt overeenkomstig de vennootschappenwet. Indien de vennootschap er overeenkomstig deze bepaling wettelijk niet toe gehouden is een commissaris-revisor te benoemen, heeft elke vennoot individueel de meest uitgebreide controle- en onderzoeksbevoegdheid.

Hoofdstuk V: Algemene Vergadering

Artikel 20

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten, ook zij die afwezig waren of tegenstemden.

Haar bevoegdheden worden bepaald door de wet en de statuten.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de bestuurder door middel van een aangetekende brief, die de agenda bevat, en minstens acht dagen voor de vergadering per post moet zijn aangeboden. De vennoten worden in buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen, telkens wanneer het belang van de vennootschap dit vereist, of nog wanneer de vennoten die ten minste één vijfde van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen hierom verzoeken. ln dit laatste geval dient de vergadering te worden gehouden binnen de maand volgend op dit verzoek.

Artikel 21

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, of op elke andere plaats, vermeld in de oproepingen.

De vergadering wordt voorgezeten door de bestuurder, of bij afwezigheid, door de oudste vennoot onafgezien van de wettelijke regels inzake de vertegenwoordiging van onbekwamen, kan elke vennoot zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een andere vennoot, die in het bezit moet zijn van een bijzondere schriftelijke volmacht, Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door hun organen, zonder dat die zelf vennoot hoeven te zijn. Behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten een bijzonder quotum of bijzondere meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. Ieder aandeel met stemrecht geeft recht op één stem, zodat elke vennoot zoveel stemmen heeft ais hij aandelen met stemrecht heeft.

Artikel 22

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten over de punten die vermeld werden in de agenda. De vergadering waarop geheel het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigd is, kan, evenwel met eenparigheid van stemmen, beraadslagen en besluiten over aangelegenheden die niet op de agenda werden vernield. Daarvan wordt uitdrukkelijk melding gemaakt in de notulen van de vergadering. Indien alle vennoten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, dient het bewijs van de vervulling van de bijeenroepingsformaliteiten niet geleverd te worden.

Artikel 23

De jaarvergadering wordt telkens gehouden op de eerste maandag van september om 9.00 uur.

Hoofdstuk VI: Boekjaar, jaarrekening, winstverdeling

Artikel 24

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 april tot 31 maart van ieder jaar. Op het einde van ieder

Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

boekjaar maakt de bestuurder een inventaris en een jaarrekening op. Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel. De bestuurder stelt bovendien een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

Deze stukken worden ten minste vijftien dagen voor de jaarvergadering op de zetel van de vennootschap neergelegd.

Artikel 25

Het batige saldo van de balans, na aftrek van de algemene en exploitatiekosten, alsook van provisies, afschrijvingen en ristorno's, te verdelen onder de vennoten in functie van de verrichtingen die zij gedurende het afgesloten boekjaar met de vennootschap verricht hebben, vormt de nettowinst van de vennootschap. Van deze winst wordt jaarlijks vijf procent voor afgenomen voor de vorming van een wettelijke reservefonds. Deze voorafneming is niet meer verplicht van zodra dit reservefonds één tiende van het maatschappelijke kapitaal heeft bereikt. Over de aanwending van het resterende saldo beslist de algemene vergadering,

Hoofdstuk Vil: Ontbinding, vereffening

Artikel 26

Bij de ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, benoemt de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars wie mandaat te allen tijde door haar herroepen kan worden. Gaat de algemene vergadering niet over tot deze benoeming, dan is de bestuurder, die op het ogenblik van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar, behoudens andersluidend besluit vereffeningsverrichtingen te stellen die de wet opsomt.

Hoofdstuk VIII: Diverse bepalingen

Artikel 27

Voor de uitvoering van de statuten en voor alle zaken die de vennootschap aanbelangen, wordt iedere vennoot, bestuurder, commissaris, vereffenaar of volmachtdrager die in het buitenland woont en geen woonstkeuze deed in België, geacht de woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar hem alle betekeningen, kennisgevingen en aanmaningen geldig gedaan kunnen worden.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging onderhavige statuten bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel tot 31 maart 2013. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2013, Aangezien uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria, vermeld in artikel 12, 2 van de wet op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen, beslist de onmiddellijk na oprichting gehouden algemene vergadering geen commissaris te benoemen.

Inschrijving

De comparanten verklaren te erkennen dat de 150 aandelen van 10,00 EUR die het minimumkapitaal

vertegenwoordigen dat statutair werd vastgelegd op 1.500,00 EUR, als volgt werden onderschreven tegen

pari:

1.de heer Ronny PEETERS, 50 aandelen

1 de heer Gert ROMMENS, 50 aandelen

3. de heer Tom GYS, 50 aandelen

Afbetaling

De comparanten verklaren en erkennen dat elk aandeel door respectieve inbrenger volledig volstort werd in geld, zodat het bedrag van 1.500,00 EUR vanaf heden ter beschikking van de vennootschap staat.

Volmacht

Volmacht werd verleend aan R. Accountants bvba met zetel te 2360 Oud-Turnhout, Tramwissel 5, vertegenwoordigd door mevrouw Els Schenkels ten einde al het nodige te doen met het oog op de

inschrijving van de vennootschap bij de bevoegde administraties zoals de kruispuntbank van

ondernemingen en de administratieve belastingen op de toegevoegde waarde, alsook met het oog op alle beKendmakingen van de wijzigingen die in de toekomst aan die inschrijvingen zouden kunnen gebracht worden.

Waarvan akte,

Opgemaakt te Oud-Turnhout op 20 april 2012,

Ronny Peeters Gert Rommens Tom Gys

bestuurder bestuurder bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan h'et

Belg;scb

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AQUAHYDRO

Adresse
BLIJKERSTRAAT 2 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande