ARCHITECTENBUREAU DISENO DOS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ARCHITECTENBUREAU DISENO DOS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 881.352.490

Publication

30/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 20.06.2014, NGL 20.06.2014 14215-0454-009
01/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 20.06.2013, NGL 25.06.2013 13222-0045-009
09/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 20.06.2012, NGL 04.07.2012 12259-0248-009
12/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 20.06.2011, NGL 06.07.2011 11266-0239-009
18/03/2011
ÿþVoorbehouder aan het Belgisch Staatsbla

mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I~IV~WW~1~~9~VNN~

+iioaans+

NEERGELEGD

0 8 -43- 2011

GRIF P'tE:t~ï r~ tt:i~iC van KOf1PHANDEr ME.CHEt-EN

Ondememingsnr : 0881.352.490

Benaming : ARCHITECTENBUREAU DISENO DOS

(voluit)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Achterbist 41

2560 Nijlen

Onderwerp akte ; BVBA: wijziging

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering gehouden op het kantoor van!; geassocieerd notaris An Verwerft te Grobbendonk op 4 maart 2011 blijkt dat de vennootschap de volgende beslissingen heeft genomen:

1. Doelswilziginq.

De vergadering verklaart kennis te hebben van de staat van actief en passief afgesloten op 31 december 2010 en van het verslag van de zaakvoerder, dat de doelsuitbreiding verantwoordt en beslist het doel te wijzigen als volgt :

'De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest:; brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van:; derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere

uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving,

binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises, evenals hetii i uitvoeren van aile activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar:: zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in hete: buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële;: verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire:. beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotrechten verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke. vorm en welke wijze dan ook, is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van;; i professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of derde niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen:: in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende:: de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en. artikelen 169 en` ::170 van de programmawet van 20 juli 2006, de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van de Orde van;: Architecten, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het;: beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, het Reglement van de Beroepsplichten, dei; aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van architect door een;; rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.'

2. Wiiziaina van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met de bepalingen van de

Wet van 26 juni 1963 tot instelling van de Orde van Architecten, zoals aewiiziad door de wet

°! van 15 februari 2006 betreffende de uitoefenina van het beroep van architect in het kader van

een rechtspersoon.

Met eenparigheid van stemmen beslist de vergadering de statuten te wijzigen om ze in! overeenstemming te brengen met bepalingen van de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van de Orde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

motl2.1

van Architecten, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon.

3. Vaststelling van de statuten om ze in overeenstemming te brenaen met de door de vergadering getroffen beslissingen en aanpassing aan het Wetboek van Vennootschappen. De vergadering beslist éénpang de statuten vast te stellen als volgt :

A. Naam - duur - zetel - doel

Artikel 1. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam "ARCHITECTENBUREAU DISENO DOS".

De rechtspersoon heeft slechts één benaming. Enkel deze en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden; Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap en wordt aangevuld met de woorden `burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een BVBA'.

Bij de benaming en op alle stukken die van de vennootschap uitgaan moeten de namen en de juiste titels van alle vennoten vermeld worden. De vennoten die bij de Orde van architecten zijn ingeschreven, worden als dusdanig aangeduid.

De vennootschap zal de oprichtingsakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel, bevoegd voor de maatschappelijke zetel.

Artikel 2. De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf heden.

Zij verkrijgt evenwel pas rechtspersoonlijkheid vanaf de dag waarop het uittreksel uit : de oprichtingsakte neergelegd wordt ten griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, en vangt haar activiteiten aan vanaf dezelfde dag.

Behoudens de gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door i een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 3. De vennootschap is gevestigd te 2560 Nijlen, Achterbist 41

Alle vennoten-architecten moeten ingeschreven zijn bij de Raad van de Orde van Architecten van de provincie waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gevestigd is.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Vlaamse en Hoofdstedelijk', ; gewest bij besluit van de zaakvoerder(s). Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 4. De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises, evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het'; buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotrechten verkrijgen. Hoewel de vennootschap bevoegd is om financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten mogen deze niet op een commerciële wijze verricht worden en moeten deze verrichtingen gebeuren volgens het beheer van een goed huisvader. Bovendien mogen deze verrichtingen enkel het doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die :'behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dienen en moeten ze aan dit doel

ondergeschikt zijn. Handelsverrichtingen onder welke vorm ook mogen geen deel uitmaken van

het doel van de vennootschap. Aan- en verkopen mogen slechts gedaan worden in functie van het doel, zoals hier omschreven.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook, is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of derde niet- onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikelen 169 en

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recte : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

170 van de programmawet van 20 juli 2006, de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van de Orde van Architecten, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, het Reglement van de Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

B. Kapitaal en aandelen

Artikel 5. Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro.

Het is vertegenwoordigd door honderd ondeelbare aandelen zonder vermelding van waarde, met een fractiewaarde van één/honderdste van het kapitaal.

Artikel 6. Tot verhoging of tot vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de hierna volgende bepalingen.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld moeten conform artikel 309 van het Wetboek van Vennootschappen de nieuwe aandelen het eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen. Dit voorkeurrecht is imperatief, niet verhandelbaar en kan worden uitgeoefend binnen de termijn bepaald door de algemene vergadering met als minimum vijftien dagen na- het openstellen der inschrijving. Zowel de uitgifte zelf als de termijn van inschrijving moeten per aangetekende brief ter kennis worden gebracht

. van de vennoten. "

Op aandelen waarop geen voorkeurrecht wordt uitgeoefend, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 249 tweede lid van het Wetboek van Vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het i kapitaal bezitten.

Artikel 7. Moet de algemene vergadering uitspraak doen over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal, dan kan zij dit slechts mits te voldoen aan de voorwaarden gesteld voor een statutenwijziging en mits de aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden ook gelijk worden behandeld en de oproeping tot de algemene vergadering het doel en de werkwijze der kapitaalvermindering vermeldt.

Artikel 8. De aandelen zijn op naam; zij zullen nooit kunnen vertegenwoordigd worden door verhandelbare titels.

In de zetel van de vennootschap wordt overeenkomstig artikel 233 van het Wetboek van Vennootschappen een aandelenregister gehouden.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van °, architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen moet vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten.

Artikel 9. Aandelen zijn slechts overdraagbaar onder levenden of kunnen maar overgaan bij " overlijden ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die overeenkomstig artikel 11 van de statuten vennoot kan worden.

Artikel 10. Elk aandeel is ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omtrent hetzelfde aandeel, worden de rechten verbonden aan dit aandeel geschorst tot een gemeenschappelijke vertegenwoordiger wordt aangeduid die daartoe schriftelijk is aangewezen door alle gerechtigden.

Indien een aandeel bezwaard is met vruchtgeburik worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Indien het gaat om architect-aandelen, dan kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden aan een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd om het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikelen 169 en 170.

Artikel 11. Ten minste 60 % van de aandelen, alsook van de stemrechten, moeten rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen overeenkomstig artikel 2 §1 van Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikelen 169 en 170 van de programmawet van 20 juli 2006 en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

" Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke of rechtspersonen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten. Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals blijkt uit het aandelenregister.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon-architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. Tot aan de regularisatie zal de vennootschap, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naar en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het.beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. Tot aan de regularisatie zal de vennootschap, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naar en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn. indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar beraadslaagd en beslist wordt tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect: rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien..

indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon-architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de ; vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar beraadslaagd en beslist wordt tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap kan nooit haar eigen aandelen verwerven.

Een Stagiair kan slechts vennoot zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten uitoefent.

Conform artikel 5 van de Wet van 20 februari 1939 kunnen ambtenaren en beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, niet als vennoot aanvaard worden.

De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de Orde van architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect of die strijdig zijn met de bepalingen van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van archtitect, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikelen 169 en 170 van de programmawet van 20 juli 2006, de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van de Orde van Architecten, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, het Reglement van de Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen. Zij sullen steeds de aanbevelingen van de Orde van architecten naleven. Vennoten die een beroep zouden gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect of met de deontologie dienen uit te treden als vennoot.

Indien door erfopvolging of door boedelscheiding van aandelen nieuwe vennoten ontstaan, zullen zij met adres en beroep aan de Orde van architecten bekendgemaakt worden. Zij zullen in afwachting van hun aanvaarding door de Raad van de Orde van architecten geen stemrecht hebben en geen bestuursdaden mogen stellen; zij hebben enkel het recht op deelname in de winst en/of de waarde van de aandelen.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake, is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

mod 2.1

Nieuwe vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architecten-vennoten die bovendien drie-vierde van de architect-aandelen bezitten. Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts aanvaard worden indien zij opgenomen zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen, splitsing van eigendomstrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom en/of toetreding van nieuwe vennoten moet vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van architecten met opgave van naam, adres en beroep van de kandidaat-vennoot.

Elke voorgenomen overdracht van aandelen mag niet tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan zestig procent van het maatschappelijk kapitaal.

Ç. Bestuur en vertegenwoordiging

Artikel 12. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders. Elke zaakvoerder moet een natuurlijke persoon zijn die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en moet ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke zaakvoerder die, om het even welke reden zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in

; vervanging te voorzien. ;

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan'; vertegenwoordigd worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op

één van de tabellen van de orde van architecten. "

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularistatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. Tot aan de regularisatie zal de vennootschap, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naar en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar beraadslaagd en beslist wordt tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het 9 maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het'. beroep van architect is te aanzien.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

" De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt, moet bonverwijid een algemene vergadering worden gehouden alwaar beraadslaagd en beslist wordt tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 13. De zaakvoerder(s) kan/kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur.

De volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod2.9

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent worden vermeld.

Elke architectuurovereenkomst vermeldt de identiteit van de architect-vennoot in naam en voor rekening van de vennootschap belast met de architectuuropdracht.

Artikel 14. Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Hij vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en i verweerder.

Behoudens andersluidende beslissing, zal de zaakvoerder tevens de vaste vertegenwoordiger zijn van de vennootschap indien deze een bestuurdersmandaat opneemt in een andere vennootschap overeenkomstig artikel 61 §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 15. Het ambt van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering met een gewone meerderheid beslist een vaste vergoeding toe te kennen, waarvan zij het bedrag jaarlijks vaststelt en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

D. Toezicht

Artikel 16. Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap en kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap en kan zich laten bijstaan door een accountant. i "

" Zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden vermeld in artikel 12 paragraaf 2 van de wet op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen, zal er geen commissaris benoemd worden, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

E. Algemene veraaderinq

Artikel 17. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de twintig juni om 14.00 uur.

Ten allen tijde kan op de dag en het uur vermeld in de oproeping een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Ten allen tijde kan op de dag en het uur vermeld in de oproeping ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten."

Wijziging van de statuten mag slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van architecten goedgekeurd zijn.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Artikel 18. De zaakvoerders en/of de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

" Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. Zij zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken nadat één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Zij moeten tevens de algemene vergadering bijeenroepen telkens een architect-vennoot hen daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

"

Elk aandeel geeft recht op één stem. Behoudens wettelijke afwijkingen beraadslaagt de i algemene vergadering op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen en worden ; de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

De vergaderingen zullen uitspraak doen overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 19. Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf 'stemgerechtigd vennoot is.

Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

F. Inventaris - laarrekenina - reserve - winstverdeling

Artikel 20. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de zaakvoerders de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig artikel 92 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van ruik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

Artikel 21. Het batig slot van de resultatenrekening nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Deze winst wordt jaarlijks als volgt verdeeld:

- vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve. Deze voorafname is niet meer verplicht wanneer deze reserve éénitiende heeft bereikt van het kapitaal. Ze wordt opnieuw verplicht indien om welke reden ook de reserve is aangetast.

-het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. De uitbetaling van deze dividenden zal gebeuren op plaats en datum door de zaakvoerders te bepalen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge G. Ontbinding - vereffening

Artikel 22. De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaats heeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan. De zaakvoerders van de vennootschap die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, worden dan van rechtswege vereffenaars, onder voorbehoud van de homologatie van hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan echter ten allen tijde bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan, onder voorbehoud van de homologatie van hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek ván Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit

Artikel 23. Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten.

Bij ontbinding van de vennootschap zal er een vereffenaar worden aangesteld. Deze moet gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, bijvoorbeeld schrapping of overlijden van vennoten-architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Artikel 24. Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief ten minste gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, zal artikel 332 van het Wetboek van Vennootschappen van toepassing zijn.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro zal artikel 333 van het Wetboek van Vennootschappen worden toegepast.

H. Bepalingen van toepassing ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt.

Artikel .25. Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de

vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 26. Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel 27. Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Artikel 28. Is de enige vennoot ook de enige zaakvoerder en heeft deze bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap zoals bedoeld in artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen dan kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, zowel ten aanzien van de vennootschap als ten aanzien van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd. De tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten worden, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het stuk bedoeld in het eerste lid.

blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste

mod 2.1

Artikel 29. Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder

Is,

oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 14 van deze statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

Artikel 30. De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de ; algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met opgaaf van de agenda. Laatstgenoemde formaliteit moet niet vervuld worden wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen. In ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

I. Algemene Bepalingen "

Artikel 31. Alle aandeelhouders, obligatiehouders, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in den vreemde hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden

gedaan betreffende de zaken van de vennootschap. "

Artikel 32. Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en

beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006. "

Artikel 33. Alle vennoten zijn voor hun activiteiten binnen de vennootschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel 34. In geval van terugtreding, ontslag, uitsluiting, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals een schorsing of een schrapping, van de architect-rechtspersoon wordt voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 35. Deze statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

J. Algemeen kader

Artikel 36. Voor al hetgeen in de statuten niet is voorzien verwijzen de oprichters naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. en de bepalingen van Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals gewijzigd door de wet van 15

" februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikelen 169 en 170 van de programmawet van 20 juli 2006, de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van de Orde van Architecten, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, het Reglement van de Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

De clausules of artikels van onderhavige statuten die in tegenstrijd zouden zijn met de bepalingen van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikelen 169 en 170 van de programmawet van i 20 juli 2006, de Wet van 26 juni 1963 tot instelling van de Orde van Architecten, zoals gewijzigd door de wet van 15 februari 2006 betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon, het Reglement van de Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen, worden geacht niet geschreven te zijn.

Voor ontledend uittreksel tot publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

An VERWERFT.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 2.1

Geassocieerd notaris.

In bijlage: eensluidende uitgifte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

30/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 20.06.2010, NGL 28.06.2010 10224-0251-009
24/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 20.06.2009, NGL 22.06.2009 09261-0374-009
26/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 20.06.2008, NGL 23.06.2008 08265-0109-010

Coordonnées
ARCHITECTENBUREAU DISENO DOS

Adresse
ACHTERBIST 41 2560 NIJLEN

Code postal : 2560
Localité : NIJLEN
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande