ARMEENSE CULTURELE LIEFDADIGHEISUNIE, AFGEKORT : NUARD

Association sans but lucratif


Dénomination : ARMEENSE CULTURELE LIEFDADIGHEISUNIE, AFGEKORT : NUARD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.872.426

Publication

23/09/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111 1!ffIll91111

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

2 SEP 2014

Griffie

472.872.426

Armeense Culturele Liefdadigheisunie

Nuard vzw

Vereniging zonder winstoogmerk

Tweemontstraat 256, 2100 Deume Antwerpen

Modernisering statuten + wijziging Raad Van Bestuur

van de Algemene Vergadering van (08/01/2014) werden volgende beslissingen unaniem;

Ondernemingsnr ; Benaming

(voluit) :

(verkort):

Rechtsvorm:

Zetel

Onderwerp akte:

Bij de beslissing goedgekeurd:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Neerleggen gemoderniseerde statuten herbenoeming Raad van Bestuur

Wijziging zeteladres:

Vanaf 08/01/2014 wordt volgende het nieuwe zeteladres van Nuard vzw: Van Heetveldelei 101, 2100; Deume. Het oude adres is niet meer geldig.

Gemoderniseerde statuten:

TITEL I.  Benaming, maatschappelijk zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd ; " Armeense Culturele Liefdadigheidsunie " Vereniging zonder winstoogmerk, evenwaardig afgekort tot:" Nuard v.z.w. ".

Art, 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd 2100 Deume-Antwerpen, Van heetveldele 101. Arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de bevordering van de Armeense cultuur, taal en gewoonten buiten de grenzen van Armenië en in het bijzonder in België om aldus onder meer enerzijds een uitwisseling van beide' culturen na te streven en anderzijds de integratie te bevorderen van personen met een verschillende culturele achtergrond. Zonder dat deze opsomming beperkend is, zal zij ter bevordering van dit doel onder meer: onderricht organiseren een radio- en/of televisieomroep oprichten, een tijdschrift uitgeven. De vereniging mag' evenwel aile handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te; maken hebben.

TITEL il.  Leden, bijdrage

Art, 4. De vereniging bestaat uit wettelijke en reglementaire leden. Enkel de wettelijke leden maken deel uit' van de algemene vergadering. De rechten van de reglementaire leden [zijn de lidkaart-houders zonder stem in de algemene vergadering] zijn beperkt tot deze toegewezen door het Huishoudelijk Reglement, (facultatief).

Art. 5. Het aantal wettelijke leden is onbepaald, doch mag niet minder bedragen dan drie. De oprichters zijn de eerste wettelijke leden. Om als wettelijk lid te worden aangenomen, dient het kandidaat wettelijk lid dit via een aangetekend schrijven, gericht aan de raad van beheer van de vereniging, kenbaar te maken. Hij/zij wordt: ais wettelijk lid aangenomen door de raad van beheerbij gewone meerderheid van stemmen. De beslissing is zonder beroep en dient niet gemotiveerd te worden.

Art. 6. De ontslagneming en uitsluiting van een wettelijk lid gebeurt op de wijze bepaald door de wet van mei 2002. De uittredende en uitgesloten wettelijke leden moeten aile rekeningen met de vereniging vereffenen, en mogen slechts een gebeurlijk krediet terugvorderen.

Art. 7. Aan de wettelijke leden zal geen financiële bijdrage worden gevraagd.

TITEL iII.  De algemene vergadering

Art, 8, De algemene vergadering wordt samengesteld uit de wettelijke leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander wettelijk lid. Eén lid kan echter maximum 2 stemmen uitbrengen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9. De wijze van beraadslagen en de bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn bepaald in de wet van 2 mei 2002. Na de kenbaarrnaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoordverklaring van 2/3e der aanwezigen.

Om geldig te kunnen beslissen dient steeds een meerderheid van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd te zijn. Besluiten worden aangenomen bij gewone meerderheid van stemmen. Een bijzondere meerderheid is evenwel vereist in de gevallen voorzien door de wet en de statuten.

Art. 10. De besluiten van de AV. worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar, op aanvraag kunnen zij een afschrift ontvangen. Zowel de besluiten als de dagorde worden kenbaar gemaakt bij gewone brief. Besluiten die niet moeten gepubliceerd of neergelegd worden ter griffie zullen in de Armeense taal mogen opgesteld worden.

Art, '11. ledere wijziging in de statuten wordt binnen de maand ter publicatie doorgestuurd naar het Belgisch Staatsblad. Dit geld eveneens voor de benoeming, het ontslag, de herroeping en de herverkiezing van de bestuurders

TITEL IV.  De raad van bestuur

Art. 12. De vereniging wordt beheerd door een bestuurraad van tenminste drie personen, al dan niet lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om postliggende stukken, postassignaties, aangetekende brieven, en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Art, 13. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden, zonodig enkel deze van de voorzitter.

Art. 14. De voltallige raad van bestuur is elke 5 jaren ontslagnemend. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar en te allen tijde afzetbaar Het mandaat van bestuurder eindigt ook door het overlijden, ontslag, ontzetting.

Art. 15, Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder kan de Raad van bestuur een redelijke ontslagtermijn voorzien totdat in de vervanging is voorzien of totdat de lopende bezigheden van de bestuurder werden afgesloten.

Art. 16. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 17. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, en zonder afbreuk te doen aan aile andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, aile daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aile bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet leden.

Art. 18. De akten die de vereniging onderschrijft worden beschouwd ais geldig, wanneer ze getekend worden door 1 van de bestuurders, tenzij het om transacties gaat die de som van 10,000 euro overschrijden. In dat geval is de handtekening van minimum twee bestuurders vereist.

TITEL V.  Diverse bepalingen

Art. 19, Een huishoudelijk reglement zal door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

Art. 20. Lidmaatschap tot de vereniging sluit aanvaarding van statuten en huishoudelijk reglement in.

Art. 21, Het dienstjaar begint 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Bij uitzondering zal het eerste dienstjaar aanvangen op 15 juni 2000 en eindigen op 31 december 2001.

Art. 22, De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgende dienstjaar zullen onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 23. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering 1 of meer vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto-vermogen van het maatschappelijk bezit gegeven wordt. De bestemming zal plaatsvinden ten voordele van een vereniging die gelijkaardige doeleinden nastreeft. Deze beslissingen zullen gepubliceerd worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad,

Art, 24. Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is blijft de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Opgemaakt te Antwerpen op 25 juni 2014

Op de bijeenkomst van de Raad van Bestuur van 08/01/2014 verkozen hiernavolgende personen tot bestuurders voor een duur van 5 jaar

Voorzitter: (Minasyan Gevorg ), Van Heetveldelei 101 - 2100 Deurne , Geboren te (Talin ) op 01/11/1950, RRN: 50110149520

Ondervoorzitter: (Chamsaryan Hayk ), (Herentalsebaan 623 - 2100 Deume , Geboren te (Yerevan ) op 1803-1986, RRN: 86031855553

Penningmeester: (Nalbandyan Anya), (Van Heetveldelei 101 - 2100 Deume ), Geboren te (Erevan-Tumanian) op 23/10/1953, RRN: 53102342073

Secretaris: (Shahverdyan Narine , (Tweemontstraat 366 - 2100 Deume ), Geboren te (Erevan ) op 26/05/1977, RRN: 77052648004

4..

a

Voor-

nehouden aan het Belgisch

Staatsblad Luik B - Vervolg

Oude bestuurders ontslagen:-

Galoustian Artour

Davtian Armen

Isaean Hovik

MOD 2.2

Ten opzichte van derden wordt de vzw rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter Gevorg Minasyan

Opgemaakt te Antwerpen op 25/06/2014 in drie originele exemplaren.

Getekend: Gevorg Minasyan

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

, -y ----------------- ...... .....

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
ARMEENSE CULTURELE LIEFDADIGHEISUNIE, AFGEKO…

Adresse
TWEEMONTSTRAAT 256 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande