ARTYPE

Association sans but lucratif


Dénomination : ARTYPE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.884.385

Publication

04/09/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

_ de heer Max Ghislain Greyson, wonende te te Boelaerlei 96, 2140 Borgerhout, geboren op 17 april 1988 te Wilrijk;

_ mevrouw Carmien Barbara Michels, wonende te Paul Van Ostaijenlaan 2, 3001 Heverlee, geboren op 14 oktober 1990 te Leuven;

en

_ de heer Bart Clement G. Hanssen, wonende te Sniederspad 36, 2980 Halle (Zoersel), geboren op 27 juni

1958 te Brecht,

De zetel van de vereniging is gevestigd te te Boelaerlei 96, 2140 Borgerhout in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

[II] NAAM // ADRES // DOEL // DUUR

Artikel 1. Naam

De vereniging wordt ARType genoemd.

Artikel 2. Adres

Onderwerp akte : Oprichting

Oprichtingsakte ARType vzw

[I] VOORAF

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Artype

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Te Boelaarlei 96

2140 Antwerpen (Borgerhout (Antwerpen))

België

*14307748*

Luik B

0560884385

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

02-09-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 3. Doel

ARType stelt zich tot doel om nieuwe, relevante, eigentijdse kunstvormen te ondersteunen en met elkaar in aanraking te brengen. Daarbij wil ze groeikansen creëren voor beginnende en gevestigde artiesten door middel van eigen producties, samenwerkingen, opleidingen of andere ondersteunende of vormende activiteiten.

Woordkunst staat centraal bij ARType, in geschreven en geproken vorm. Het behoort tot de doelstellingen om hedendaagse nichevormen zoals slam poetry meer op de voorgrond te brengen en bij een groter publiek bekend te maken. Combinaties met muziek, dans, beeldende kunst, theater en andere disciplines zijn daarvoor een mogelijk middel.

ARType wil een vaste plaats innemen in het cultuurlandschap en wil beschikbaar zijn voor alle artiesten, nationaal en internationaal, die hetzelfde doel nastreven. Daarbij zal ARType proberen om zowel nieuw materiaal te creëren als respectvol om te gaan met bestaand materiaal uit de literaire- en cultuurgeschiedenis en het in een hedendaagse context te plaatsen.

Hiertoe zal de vereniging onder meer de volgende activiteiten ontwikkelen:

Artikel 4. Duur

[III] DE LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

_ het opzetten van projecten om voorstellingen, workshops of samenkomsten van kunstenaars te organiseren en/of te ondersteunen;

_ het uitgeven van artistieke werken in de vorm van bundels, boeken, tijdschriften, geluidsopnames, videoclips, cd s of andere dragers;

_ de communicatie van de leden vanuit een structurele basis ondersteunen;

_ een structurele basis bieden aan de leden in de vorm van praktische ondersteuning, zoals onder meer uitwisseling van contacten, boeking van repetitieruimtes, transport, promotie, etc;

_ een structurele basis bieden aan de leden in de vorm van administratieve ondersteuning, zoals het ontvangen en doorstorten van lonen en subsidies en alle andere activiteiten die binnen dit kader het maatschappelijk doel kunnen verwezelijken;

_ financiële middelen ter ondersteuning zoeken en aanvragen. Deze middelen aanwenden voor het opzetten van projecten om voorstellingen, workshops of samenkomsten van kunstenaars te organiseren en/of te ondersteunen.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden volgens de bepalingen van de statuten.

Artikel 5. Effectieve leden en toegetreden leden

In ARType zijn er effectieve leden en toegetreden leden.

De stichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering.

Artikel 6. Effectieve leden: aantal

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Er zijn vier effectieve leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

Artikel 7. Effectieve leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

Luik B - vervolg MOD 2.2

De Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen over de toelatingsvoorwaarden van effectieve leden. Om in aanmerking te komen voor toetreding moet een persoon:

_ minimum 18 jaar zijn ten tijde van de aanvraag tot toelating;

_ belangstelling tonen voor de activiteiten van ARType;

_ een bijdrage leveren aan het maatschappelijk doel dat ARType nastreeft.

Er kunnen per kandidaat-effectief lid bijkomende toelatingsvoorwaarden worden opgesteld en beoordeeld. Deze voorwaarden zullen nooit discriminerend zijn.

Een kandidaat-effectief lid van ARType dient hiervoor schriftelijk via post of e-mail een aanvraag in bij de dagelijks bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8. Effectieve leden: rechten en plichten

Effectieve leden beschikken over de volgende rechten:

_ kennisnemen van de besluiten van de Algemene Vergadering;

_ vragen aan de Raad van Bestuur om de Algemene Vergadering bij elkaar te roepen, althans voor zover minstens 1/5 van de effectieve leden hierom verzoekt;

_ een punt op de dagorde brengen, indien dit voorstel uitgaat van minstens één effectief lid;

_ de Algemene Vergadering bijwonen, of zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen;

_ stemmen op de Algemene Vergadering;

_ kwijting geven aan de bestuurders;

_ het recht op een bijzondere procedure in geval van uitsluiting;

_ de teruggave eisen van de betaalde bijdrage, voor zover het hen bij de statuten is verleend;

_ de ontbinding te vorderen van ARType, wanneer die de wet of de statuten ernstig schendt;

_ beroep aantekenen bij de rechtbank tegen de beslissing, genomen door de vereffenaars, over de bestemming van het vermogen in geval van ontbinding van de vereniging;

_ een beslissing van de rechtbank uitlokken betreffende de taak van de vereffenaars;

_ op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De Algemene Vergadering beslist autonoom of een kandidaat-effectief lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als effectief lid tot ARType wordt toegelaten, en dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Indien de Algemene Vergadering de toelating van een kandidaat-effectief lid weigert, kan dit kandidaat-effectief lid slechts een nieuwe aanvraag indienen vanaf 6 maanden na de eerste aanvraag.

Effectieve leden zijn aan de volgende plichten gehouden:

_ de wet en de statuten naleven.

Artikel 9. Effectieve leden: einde

Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit ARType. Het ontslag gebeurt schriftelijk per post of per email en wordt overgemaakt aan de dagelijks bestuurder.

Het effectief lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een effectief lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

_ wanneer het effectief lid niet meer voldoet aan zijn plichten of de inhoudelijke voorwaarden om effectief lid te zijn in ARType;

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, mits de stemming als agendapunt werd opgenomen voor de vergadering. De stemming over de uitsluiting van een effectief lid is openbaar.

De raad van bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de Algemene Vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat effectief lid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARType moet bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Artikel 12. Toegetreden leden

De toegetreden leden worden onderverdeeld in volgende categorieën:

_ lid van ARType voor onbepaalde duur;

_ lid van ARType voor bepaalde duur.

Artikel 13. Toegetreden leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

Een effectief lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden effectief lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Artikel 10. Effectieve leden: bijdrage

De bijdrage van de leden wordt vastgesteld op maximum ~ 5 per jaar.

De Algemene Vergadering kan een bijdrage opleggen als voorwaarde voor toetreding.

De Algemene Vergadering kan in de toekomst het bedrag voor jaarlijkse bijdrage wijzigen.

Artikel 11. Effectieve leden: ledenregister

De raad van bestuur van ARType is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de effectieve leden van ARType, moeten deze wijzigingen binnen de dertig dagen na kennisgeving ervan aan de dagelijks bestuurder in het ledenregister worden doorgevoerd. De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de dagelijks bestuurder.

De effectieve leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk of mondeling een aanvraag aan de dagelijks bestuurder.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van ARType.

De Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen over de toelatingsvoorwaarden van toegetreden leden. Om in aanmerking te komen voor toetreding moet een persoon:

_ belangstelling tonen voor de activiteiten van ARType;

_ een bijdrage leveren aan het maatschappelijk doel dat ARType nastreeft.

Er kunnen per kandidaat-toegetreden lid bijkomende toelatingsvoorwaarden worden opgesteld en beoordeeld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Een kandidaat-toegetreden lid van ARType dient hiervoor schriftelijk per post of per e-mail een aanvraag in bij de dagelijks bestuurder.

Deze voorwaarden zullen nooit discriminerend zijn.

De Algemene Vergadering beslist autonoom of een kandidaat-toegetreden lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als toegetreden lid tot ARType wordt toegelaten. De Algemene Vergadering dient deze beslissing niet te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Indien de Algemene Vergadering de toelating van een kandidaat-toegetreden lid weigert, kan dit kandidaat-toegetreden lid slechts een nieuwe aanvraag indienen vanaf 6 maanden na de eerste aanvraag.

Elk toegetreden lid moet een band hebben met ARType.

Artikel 14. Toegetreden leden: rechten en plichten

De toegetreden leden hebben alle rechten en plichten hen toegekend door de wet en deze statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit ARType.

Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de dagelijks bestuurder.

Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

_ wanneer het toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid te zijn in ARType.

De raad van bestuur kan bij 2/3 meerderheid de rechten en plichten van de toegetreden leden wijzigen zonder

instemming van de toegetreden leden.

Artikel 15. toegetreden leden: einde

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, indien de stemming vooraf werd opgenomen als agendapunt. De stemming over de uitsluiting van een toegetreden lid is niet geheim. De Algemene Vergadering kan een toegetreden lid schorsen tot ze acht over te gaan tot beslissing over de uitsluiting.

Een toegetreden lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden effectief lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Artikel 16. Toegetreden leden: bijdrage

De bijdrage van de toegetreden leden wordt vastgesteld op maximum ~ 5 per jaar.

De Algemene Vergadering kan een bijdrage opleggen als voorwaarde voor toetreding.

De Algemene Vergadering kan in de toekomst het bedrag voor jaarlijkse bijdrage wijzigen.

Artikel 17. Samenstelling

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid.

[IV] DE ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk effectief lid kan meerdere andere effectieve leden vertegenwoordigen.

Artikel 18. Bevoegdheden

De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn, uitgebreid met de bevoegdheden die reeds worden vermeld in andere artikels van de statuten:

_ de goedkeuring van de statuten;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

_ de toelaatbaarheid van leden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

_ de toelatingsvoorwaarden van leden;

_ de schorsing en uitsluiting van leden;

_ de goedkeuring van een wijziging van de statuten;

_ de benoeming van de dagelijks bestuurder;

_ de benoeming en afzetting van bestuurders;

_ de benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

_ kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

_ goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

_ de benoeming van de vereffenaars, wanneer ARType ontbonden zal worden;

_ de omzetting van ARType in een vennootschap met sociaal oogmerk;

_ het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

Artikel 19. Samenkomst

De voorstellen uitgaande van de effectieve leden moeten uiterlijk veertien dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering verstuurd worden aan de dagelijks bestuurder.

De Algemene Vergadering wordt tevens door de dagelijks bestuurder samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht.

De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de dagelijks bestuurder of een lid van de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door meer dan een effectief lid, moet op de agenda worden geplaatst.

De Algemene Vergadering moet minimaal éénmaal per jaar worden samengeroepen per post of e-mail door de dagelijks bestuurder, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

De dagelijks bestuurder is verplicht een Algemene Vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de effectieve leden het vraagt. De effectieve leden moeten dit schriftelijk per post of e-mail vragen aan de dagelijks bestuurder.

De oproeping gebeurt per brief of e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de dagelijks bestuurder.

Op de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd. Voorstellen voor schorsing of uitsluiting van leden kunnen niet op de dag zelf aan de agenda worden toegevoegd.

De dagelijks bestuurder roept alle effectieve leden op voor de Algemene Vergadering.

Artikel 20. Aanwezigheidsquorum & meerderheden

De Algemene Vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, bij uitsluiting van effectieve leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Elk effectief lid heeft één stem. De dagelijks bestuurder heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. De dagelijks bestuurder heeft tevens een vetorecht.

De beslissingen binnen de Algemene Vergadering over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van effectieve leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

Artikel 21. Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de Algemene Vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De effectieve leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van de verslagen per post of per e-mail.

Toegetreden leden hebben inzage in de notulen van de Algemene Vergadering op eigen vraag. Deze vraag moet aan de dagelijks bestuurder worden gericht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

[V] DE RAAD VAN BESTUUR Artikel 22. Samenstelling

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Artikel 23. Aantal

De raad van bestuur bestaat uit minimum 2 bestuurders. Er is geen maximum aantal bestuurders bepaald.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt ARType geldig vertegenwoordigd door minimaal 1 andere bestuurder. Artikel 24. Benoeming

De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar.

Artikel 25. Bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt en vertegenwoordigt ARType in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden delegeren.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en zijn herkiesbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit.

De Algemene Vergadering stelt de bestuurders aan. Kandidaat-bestuurders moeten effectief lid zijn voor ze aangesteld kunnen worden.

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris en penningmeester onder de bestuurders. De secretaris is tevens ondervoorzitter.

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder of een effectief lid. Een bestuurder kan meerdere andere bestuurders vertegenwoordigen.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 26. Samenkomst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter en de dagelijks bestuurder.

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van ARType dit vereist.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de dagelijks bestuurder, of bij overmacht door de secretaris.

De oproeping gebeurt per brief of e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter of secretaris.

Artikel 27. Aanwezigheidsquorum & stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten is er geen aanwezigheidsquorum vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

_ wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden in ARType;

_ wanneer een bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van de raad van bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

Artikel 28. Notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de raad van bestuur worden samengebracht in het notulenboek.

Effectieve leden hebben inzage in de verslagen.

Artikel 29. Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit ARType.

De beslissingen binnen de raad van bestuur over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van de verslagen per brief of e-mail.

Het ontslag gebeurt schriftelijk per brief of per e-mail en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur en de dagelijks bestuurder.

Indien door het ontslag de werking van ARType in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

[VI] HET DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 30. Voorwaarden en samenstelling

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur, bestaande uit 1 dagelijks bestuurder.

Artikel 31. Benoeming

De dagelijks bestuurder wordt benoemd door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

De stemming over de benoeming van de dagelijks bestuurder is openbaar.

Artikel 32. Bevoegdheden en duur

De dagelijks bestuurder kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen ARType stellen. Binnen deze bevoegdheid kan de dagelijks bestuurder ARType in en buiten rechte vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

_ wanneer de dagelijks bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om dagelijks bestuurder te worden in ARType;

_ wanneer een dagelijks bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van het dagelijks bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

[VII] VERTEGENWOORDIGING

Artikel 34. Meerhandtekeningclausule

ARType wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de handtekening van minimaal 1 bestuurder.

Artikel 35. Orgaan van vertegenwoordiging

ARType wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de dagelijks bestuurder.

Artikel 36. Voorwaarden en samenstelling van het orgaan van vertegenwoordiging

De dagelijks bestuurder wordt benoemd voor onbepaalde duur en is herkiesbaar. Zijn mandaat van dagelijks bestuurder is onbezoldigd. Onkosten worden wanneer mogelijk vergoed.

De dagelijks bestuurder oefent zijn bevoegdheden alleen uit.

Artikel 33. Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met ARType.

Het ontslag gebeurt schriftelijk per brief of e-mail en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur.

De dagelijks bestuurder die ontslag neemt moet een opzegtermijn van drie maanden in acht nemen, tenzij anders overeengekomen met de Algemene Vergadering.

Indien door het ontslag de werking van ARType in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een dagelijks bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

Enkel de dagelijks bestuurder kan optreden als orgaan van vertegenwoordiging, tenzij hij of zij deze bevoegdheid overdraagt aan een van de andere bestuurders.

Artikel 37. Duur mandaat van de leden van het orgaan van vertegenwoordiging

De leden van het orgaan van vertegenwoordiging worden benoemd voor onbepaalde tijd en zijn herkiesbaar.

Het mandaat van lid van het orgaan van vertegenwoordiging is onbezoldigd. Onkosten worden wanneer mogelijk vergoed.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 39. Einde mandaat van de leden van het orgaan van vertegenwoordiging

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elk lid van het orgaan van vertegenwoordiging kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met ARType. Het ontslag gebeurt schriftelijk per brief of e-mail en wordt overgemaakt aan de dagelijks bestuurder.

Het lid van het orgaan van vertegenwoordiging dat ontslag neemt, moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Indien door het ontslag de werking van ARType in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van het lid van het orgaan van vertegenwoordiging opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een lid van het orgaan van vertegenwoordiging wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

_ wanneer het lid van het orgaan van vertegenwoordiging niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om lid van het orgaan van vertegenwoordiging te worden in ARType;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

_ wanneer een lid van het orgaan van vertegenwoordiging in een bepaalde hoedanigheid lid was van het orgaan van vertegenwoordiging en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Het boekjaar van de ARType loopt van 1 januari tot 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van ARType en zal eindigen op 31/12/2015. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Artikel 40. Commissaris

De commissaris heeft recht op een vergoeding. Deze vergoeding wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering.

De benoeming van de commissaris gebeurt door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Er is geen minimum of maximumduur bepaald.

De commissaris moet een schriftelijk verslag opstellen.

De Algemene Vergadering spreekt zich uit over de kwijting van de commissaris.

Er komt een einde aan de opdracht van de commissaris na het verstrijken van de termijn waarvoor hij of zij werd aangesteld en na afzetting door de Algemene Vergadering.

De afzetting van een commissaris gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen op de Algemene Vergadering, er is geen aanwezigheidsquorum vereist.

Het mandaat van een lid van het orgaan van vertegenwoordiging eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid van het orgaan van vertegenwoordiging.

[VIII] BEGROTING & REKENINGEN

Indien ARType onder de voorwaarden valt van de zeer grote V.Z.W. moet een commissaris worden benoemd. Deze is lid van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Een commissaris die ontslag neemt is verplicht zijn of haar activiteiten verder te zetten tijdens het lopende boekjaar.

De stemming over de afzetting van commissaris gebeurt openbaar.

[IX] ONTBINDING, NIETIGHEID & VEREFFENING

Artikel 41. Ontbinding

ARType kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist.

De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het Openbaar Ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de V.Z.W. die:

(a) niet in staat is haar verbintenissen na te komen,

(b) haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht,

(c) in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde,

(d) gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten,

(e) minder dan drie leden telt.

Getekend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd te te Boelaerlei 96, Borgerhout op 01/09/2014, in vier exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan er één wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

De nietigheid van de V.Z.W. kan op vraag van elke belanghebbende door de rechtbank worden uitgesproken

(a) ingeval het doel van de V.Z.W. niet precies genoeg omschreven is,

(b) ingeval één van de doeleinden waarvoor de V.Z.W. is opgericht, strijdig is met de wet of met de openbare orde,

(c) ingeval de statuten de naam en het adres van de zetel van de V.Z.W., alsook het gerechtelijk arrondissement waaronder de V.Z.W. ressorteert niet vermelden.

Artikel 42. Bestemming netto  actief

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

[X] SLOT

Artikel 43. Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Stichter 2: Carmien Michels (Paul Van Ostaijenlaan 2, 3001 Heverlee)

Stichter 3: Bart Hanssen (Sniederspad 36, 2980 Halle-Zoersel)

Akte betreffende de benoeming van de bestuurders

Stichter 1: Max Greyson (te Boelaerlei 96, 2140 Borgerhout)

Op de eerste Bijzondere Algemene Vergadering op van ARType vzw 1/09/2014 te Borgerhout wordt unaniem beslist om als bestuurders aan te stellen:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

_ als voorzitter: Max Ghislain Greyson, wonende te te Boelaerlei 96, 2140 Borgerhout, geboren op 17 april 1988 te Wilrijk;

_ als secretaris: Inge Maria Jan Melis, wonende te Gloriantlaan 51 bus 19, 2050 Antwerpen, geboren op 20 oktober 1970 te Mol;

_ als penningmeester: Bart Clement G. Hanssen, wonende te Sniederspad 36, 2980 Halle (Zoersel), geboren op 27 juni 1958 te Brecht.

13/07/2015
ÿþ iL pI##°r MOD 2,2

A _ f~11. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



IIII11~i1u~uuwiu~u~ Rectutenk ven koophandel Antwerpen

15 00619*

0 2 JIlf.I 2095

afddler~+fwerpen





Ondernemingsnr : 0560.884.385

Benaming

(voluit) : ARType vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : te Boelaerlei 96, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur ARType vzw

De Algemene Vergadering van ARType vzw aanvaardt unaniem het ontslag van Max Greyson als voorzitter van de raad van bestuur, vanaf 29/06/2015.

Max Greyson blijft wel effectief lid van ARType vzw en blijft ook aangesteld als dagelijks bestuurder van de organisatie.

Pieter Michels wordt benoemd als nieuw lid van de raad van bestuur voor onbeperkte duur. Hij heeft vanaf 29/06/2015 de functie van bestuurder binnen ARType vzw.





"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij va :e perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ARTYPE

Adresse
TE BOELAERLEI 96 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande