ATOMOS

Divers


Dénomination : ATOMOS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 843.775.185

Publication

02/03/2012
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ATOMOS

(verkort)

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Itegemstraat 372, 2590 Berlaar

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte voor notaris Lade Leemans verleden te Sint-Pieters-Leeuw op 24 januari 2012 met de volgende melding : Geregistreerd te Dilbeek 01/02/2012, boek 601 blad 38 vak 06 rol vijf verz. één Ontvangen : vijfentwintig euro (25,00 EUR) De Ontvanger (getekend) Martine Wauters, Eerstaanwezend lnspecteur,blljKt hetgeen volgt:

Vis veschenen als stichter

De heer GOEN Stefaan Anne Johan Alexandre, geboren te Leuven op negentien februari negentienhonderdvijfenvijftig , nationaal nummer 55.02.19-305.03, identiteitskaartnummer 591-1632667-65, Belgische nationaliteit, wonende te 2590 Berlaar, Itegembaan 372 .

2/ dat de volgende tekst wordt aangenomen als zijnde de statuten van de stichting :

STATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - ACTIVITEITEN -. DUUR

ARTIKEL 1: Naam.

De private stichting draagt ais naam ATOMOS.

Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van een stichting moeten de naam ervan vernielden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting" alsook het adres ervan. De naam van de stichting kan worden gewijzigd volgens de regels van de statutenwijziging. De stichting mag voor het voeren van haar activiteiten en zonder noodzaak tot statutenwijziging, één of meerdere handelsnamen aannemen.

ARTIKEL 2: Zetel.

De zetel van de stichting is gevestigd te 2590 Berlaar, Itegembaan 372.

De zetel kan naar goeddunken van en met eenvoudige meerderheid binnen de Raad van bestuur verplaatst worden naar elke andere plaats in België, mits inachtneming van de taalwetgeving.

ARTIKEL 3: Doel - Activiteiten.

De stichting heeft tot doel het waarborgen, het beschermen, het in stand houden en vrijwaren van de eenheid, van het familiaal karakter en van de stabiliteit van het patrimonium van de stichter en zijn familie, alsook van de materiële en immateriële toekomst, de welstand, het levenskader, de goede verstandhouding en hechte banden van de naaste familie van de stichter na zijn overlijden. Eén en ander weloverwogen dat in de huidige stand van de samenleving na een overlijden te pas en te onpas moeilijke, pijnlijke en langdurige discussies en disputen ontstaan omtrent een vermogen waardoor de eerlang bestaande familiale eenheid en solidariteit wordt tenietgedaan zonder dat de overledene alsdan nog kan ingrijpen of de zekerheid heeft dat iemand dat in zijn of haar plaats zal kunnen of willen doen, en waarbij de stichter meent dat het instandhouden van deze waarden en principes ook na een overlijden, zoals hierboven, hierna of in latere akten of documenten nader uiteengezet, een fundamentele morele betrachting uitmaakt die op zichzelf uiterst beschermenswaardig en maximaal na te streven is, en dit zowel voor de goede orde van de samenleving, van het ingebrachte familiale patrimonium als van de bestemming ervan.

Bovendien heeft de stichting tot doel om alle instellingen, organisaties, instanties en personen die vanuit een gelijkaardige levensbeschouwelijke instelling gelijk(w)aardige doelstellingen van solidariteit, cohesie, samenleven en harmonie tussen mensen en groepen van mensen nastreven, te beschermen en te ondersteunen.

Om dit doel te verwezenlijken mag de stichting, in België zowel ais in het buitenland, alle burgerlijke, roerende, onroerende en financiële handelingen en activiteiten stellen en verrichten die zij daartoe rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk nodig of nuttig acht en kan zij eveneens economische activiteiten voeren doch in zoverre dergelijke economische activiteiten ondergeschikt zijn aan het in de vorige alinea vermelde belangeloos oogmerk. Zo mag zij, bij wijze van voorbeeld, ook het hetgeen hierna volgt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblac

*iaosssos"

r

NEERGELEGD

17 -02- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDI r1gileECHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De stichting kan onroerende goederen aan- en verkopen, huren en verhuren, alle andere zakelijke of persoonlijke rechten verbonden aan een onroerend goed verwerven of toestaan, in zekerheid geven of nemen, verwerven en vervreemden onder bezwarende titel of om niet, dit alles in de ruimste zin van het woord.

De stichting kan participeren in of samenwerken met andere stichtingen, met andere natuurlijke personen of rechtspersonen, die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken.

Zij mag deelnemen aan de activiteiten van andere stichtingen, organisaties, rechts- en natuurlijke personen, instellingen of initiatieven, in de ruimste zin van het woord, met hetzelfde, gelijkaardige of verwante doelstellingen en dit door inbreng, fusie, splitsing, borgstelling, terbeschikkingstelling van tegoeden, of anderszins.

Zij mag garanties, zakelijke of persoonlijke zekerheden, liquide of andere middelen, fondsen, andere materiële of immateriële activa, arbeid of know-how, in de ruimste zin van het woord, verschaffen aan derden voor haar eigen verplichtingen of ter verwezenlijking van haar belangeloos oogmerk.

Zij mag optreden als bestuurder of adviseur van natuurlijke personen of rechtspersonen in de ruimste zin van het woord.

Zij mag overgaan tot het uitgeven van leningen, obligatieleningen, certificaten of andere effecten zoals de vigerende wetgeving het toelaat en voorziet.

Zij mag effecten, tegoeden, vermogensrechtelijke en andere belangen, aile in de ruimste zin van het woord, al dan niet in haar vermogen tijdelijk of definitief ingebracht, aanhouden, bewaren, beheren en beschikken, beleggen, in zakelijke of persoonlijke zekerheid geven of nemen, zakelijke of persoonlijke rechten erop vestigen of toestaan, één en ander in overeenstemming met de wil, de opdracht of de overeenkomst met de inbrenger of de ter beschikking steller.

Zij mag in het algemeen alle handelingen stellen die met het voorgaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Het doel kan niet worden gewijzigd dan volgens de regels vereist voor een statutenwijziging zoals hierna verder bepaald.

ARTIKEL 4: Duur.

De stichting bestaat vanaf heden en voor een onbepaalde duur.

De stichting houdt op te bestaan van zodra haar doel is verwezenlijkt, haar duurtijd is verstreken, zij haar doel redelijkerwijs niet meer kan verwezenlijken of tot haar ontbinding met vereffening wordt besloten bij besluit van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan te allen tijde besluiten de stichting nog slechts te laten voortbestaan voor een door haar vastgestelde bepaalde duur, De beslissingen worden genomen met dezelfde meerderheden als deze vereist voor een statutenwijziging.

BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 5: Benoeming en ambtsbeëindiging.

De stichting wordt bestuurd door een Raad van bestuur, bestaande uit ten minste drie bestuurders. De bestuurders moeten steeds door minstens één bestuurder van de categorie "A" worden voorgedragen of, bij ontstentenis daarvan, door een meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur.

Zolang de Raad van bestuur minstens drie leden telt, dient niet in vervanging te worden voorzien bij het wegvallen van een bestuurder.

De bestuurders worden benoemd door de Raad van bestuur volgens de regels van beraadslaging zoals hierna verder bepaald, Bij de benoeming worden telkens ook de modaliteiten van benoeming, waaronder de duur van het mandaat, bepaald. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Raad van Bestuur volgens de regels van beraadslaging zoals hierna verder bepaald. In voorkomend geval, worden zij eerst gehoord.

De bestuurder waarvan de termijn van zijn mandaat verstreken is, blijft in functie tot zolang de stichter of de raad van bestuur, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

Elke benoeming en ambtsbeëindiging moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het stichtingsdossier op de griffie van de rechtbank en bekendmaking in de bijlag en tot het Belgisch Staatsblad. ARTIKEL 6: Samenstelling van de Raad van bestuur Vergaderingen.

De Raad van bestuur telt bestuurders van de categorie "A" en bestuurders van de categorie "B".

Bestuurders van de categorie "A" hebben bij elke stemming een niet-overdraagbaar vetorecht, derwijze dat bij uitoefening ervan en zelfs al is een gewone of bijzondere meerderheid voorhanden, het vetorecht elke meerderheid doorbreekt en de beslissing niet tot stand komt. Het vetorecht wordt door de bestuurder naar eigen goeddunken, zonder beperking of verantwoordingsplicht uitgeoefend.

Bestuurders van de categorie "B" beschikken niet over een vetorecht en nemen deel aan de stemmingen met elk één stem.

De Raad van bestuur kan uit zijn leden een voorzitter en een secretaris benoemen. Bij afwezigheid van de voorzitter, wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. Wanneer een rechtspersoon is aangewezen als bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers, een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon en dit conform artikel 61, §2 van het Wetboek van Vennootschappen.

De Raad van bestuur komt samen telkens wanneer het belang van de stichting dit vereist en in ieder geval minstens om de drie maanden, alsook op verzoek van één bestuurder.

De Raad wordt samengeroepen door middel van een uitnodiging die dient toe te komen ten minste drie dagen voor de vergadering en die de agenda bevat. De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e-mail. De vergaderingen worden gehouden op de plaats zoals vermeld in de oproepingsbrief. Iedere bestuurder kan, hetzij schriftelijk, hetzij per telegram, telex of telefax volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Elke bestuurder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, benevens zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Onverminderd het bepaalde inzake het vetorecht en behoudens overmacht, kan de Raad slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is en alsdan worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, tenzij de wet of de statuten andere meerderheden zouden voorzien. Bij onthouding van één of meerdere bestuurders, worden de besluiten genomen met de meerderheid van de andere bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit, doorslaggevend. Eén en ander wederom onverminderd het bepaalde inzake het vetorecht.

Bij dringende noodzakelijkheid kan tot schriftelijke besluitvorming binnen de raad worden overgegaan.

Er worden notulen opgemaakt die worden bijgehouden op de zetel van de stichting en die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of in elk geval door minstens twee bestuurders.

ARTIKEL 7: Bevoegdheid.

De Raad van bestuur is bevoegd alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting.

Hij kan met name en onder meer:

* alle overeenkomsten sluiten, met inbegrip van minnelijke schikkingen, compromissen, scheidsrechterlijke bedingen, dadingen, verkrijging en vervreemding van roerende en onroerende goederen, huur en verhuur zonder beperking van duur;

* schenkingen en legaten aannemen, met goedkeuring van de regering, indien vereist.

* alle inkomsten ontvangen en beheren, fondsen beleggen, leningen aangaan met of zonder hypotheek of andere zakelijke zekerheden, opheffing verlenen van hypotheek of andere zakelijke rechten;

* afstand doen van alle rechten, rechtsvorderingen, hypotheken of andere zakelijke zekerheden, met of zonder kwitantie, van alle inschrijvingen, overschrijvingen, randmeldingen, verzet en beslag;

* alle rechtsvorderingen instellen en voeren, als eiser of verweerder;

* personeel benoemen en ontslaan, alle diensten instellen en organiseren, de arbeidsvoorwaarden bepalen;

* adviseurs en experts, onder meer voor het toezicht op de boekhouding, benoemen buiten de raad;

* een huishoudelijk reglement opstellen, dat evenwel met deze statuten niet in strijd mag komen.

Deze opsomming houdt geen beperking in.

De leden van de Raad van bestuur oefenen hun ambt in college uit.

De leden van de Raad van bestuur kunnen overeenkomen de taken onderling te verdelen. Deze verdeling kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs indien zij is bekendgemaakt.

De Raad mag een directiecomité, een adviesraad of een ander orgaan samenstellen waarvan de leden gekozen worden binnen of buiten de Raad en waarvan de benaming, de zetel, de samenstelling, de bevoegdheden en de werkingsmodaliteiten door de Raad worden vastgesteld.

De Raad mag het dagelijkse bestuur van de stichting, het bestuur van één of meerdere sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de Raad, delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers.

De Raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keuze toekennen.

ARTIKEL 8: Vertegenwoordiging.

De stichting wordt ten aanzien van derden, in en buiten rechte, en met inbegrip van de akten en handelingen waarvoor de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door.

I.Eén bestuurder van de categorie *An, onwel;

2.Eén afgevaardigd-bestuurder, ofwel;

3.De meerderheid van de bestuurders naargelang de meerderheden die voor de kwestieuze handeling of akte krachtens de wet of de statuten vereist zijn.

Binnen het kader van het dagelijkse bestuur, is de stichting tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur. De stichting is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzonder gevolmachtigden.

ARTIKEL 8bis: Boekjaar

Het boekjaar loopt van één januari tot en met éénendertig december.

ARTIKEL 9: Bezoldiging.

De bestuurders oefenen hun ambt onbezoldigd uit, tenzij de Raad van Bestuur tot een bezoldiging zou besluiten als vergoeding voor het geleverde werk doch zonder zelf enig rechtstreeks vermogensvoordeel uit de stichting te mogen halen zolang de hoedanigheid van bestuurder geldt.

ARTIKEL 10: Belangenconflicten

De bestuurder die rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan de bestuurders voorgelegde verrichting, moet dit mededelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt. Zijn verklaring, alsook de rechtvaardigingsgronden betreffende voornoemd strijdig belang moeten worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur die de beslissing moet nemen. Ingeval de private stichting een of meer commissarissen heeft benoemd, moet de betrokken bestuurder tevens die commissarissen van het strijdig belang op de hoogte brengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurder met een strijdig belang zal na zijn mededeling en verklaring de vergadering verlaten en niet deelnemen aan de beraadslaging of de stemming omtrent de beslissing of verrichting waarover het strijdig belang handelt. De Raad van Bestuur zetelt alsdan rechtsgeldig met de nog aanwezige of vertegenwoordigde

leden.

Indien de meerderheid van de bestuurders een tegenstrijdig belang hebben, kan de raad van bestuur rechtsgeldig beslissen met een quorum van de helft van de bestuursleden die nog kunnen zetelen.

Wanneer alle bestuurders een tegenstrijdig belang hebben, dan stellen deze de stichters of hun rechthebbenden daarvan in kennis en kan de beslissing slechts worden genomen of mag de verrichting slechts worden gedaan voor rekening van de stichting door een lasthebber ad hoc, die voor die verrichting in het bijzonder werd aangesteld.

STATUTENWIJZIGING

ARTIKEL 11: Statutenwijziging

Alle statutaire bepalingen van de stichting kunnen worden gewijzigd door de Raad van bestuur, op een vergadering waarop minstens alle bestuurders van de categorie "A" aanwezig of vertegenwoordigd zijn en bij unanimiteit onder hen. Deze bepaling geldt ook indien er maar één bestuurder van de categorie "A" voorhanden is. Zijn er geen bestuurders van de categorie "A" voorhanden, dan gebeurt de besluitvorming op een vergadering waarop alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en met unanimiteit onder hen.

Behalve indien de Wet het anders bepaalt, gebeurt de statutenwijziging bij onderhandse akte die wordt bekendgemaakt in het stichtingsdossier dat ter griffie wordt gehouden en door publicatie in de bijlag en bij het Belgisch Staatsblad indien de Wet dit laatste verplicht. De Wet bepaalt thans dat elke wijziging van de gegevens vermeld in artikel 28, 3° en 5° tot 8° van de wet van 27 juni 1921, bij authentieke akte worden vastgesteld.

ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 12

De Raad van Bestuur kan beslissen over de ontbinding van de private stichting op de wijze voorgeschreven voor een statutenwijziging.

De ontbinding moet worden uitgesproken door de rechtbank van eerste aanleg op verzoek van een stichter, zijn rechthebbenden, van één of meer bestuurders of door het openbaar ministerie voor de redenen opgesomd door de wet.

ARTIKEL 13

In geval van ontbinding moet het actief, na aanzuivering van het passief, worden overgedragen aan de private stichting, rechtspersoon met belangeloos of sociaal oogmerk of de natuurlijke persoon die hetzelfde of een gelijkaardig doel nastreeft als deze private stichting of een doel dat daar nauw bij aansluit.

De bestemming van het actief mag in geen geval de rechten van de schuldeisers van de private stichting schaden. Hun vordering verjaart na vijf jaar vanaf de bekendmaking van de beslissing betreffende de bestemming van het actief.

ln geval van gerechtelijke ontbinding beslist de rechtbank over de bestemming op voorstel van de vereffenaar die daarbij maximaal rekening zat moeten houden met de wil van de stichter zoals uitgedrukt in huidige akte of in latere akten of documenten die van de stichter uitgaan.

ln geval van vrijwillige ontbinding treedt de Raad van Bestuur of de door deze aangewezen bestuurder of derde op als vereffenaar.

Over de bestemming beslist de vereffe-'naar, die daarbij maximaal rekening zal moeten houden met de wil van de stichter zoals uitgedrukt in huidige akte of in latere akten of documenten die van de stichter uitgaan

De stichter of zijn rechthebbenden hebben evenwel het recht, wanneer het belangeloos doel van de stichting is verwezenlijkt of dit redelijkerwijs niet meer kan worden verwezenlijkt, de goederen terug te nemen, die de stichter aan de verwezenlijking van dat doel heeft besteed, dan wel een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen (op datum van ontbinding). Dit geldt eveneens voor de goederen die bij zaakvervanging of door wederbelegging in de plaats zijn gekomen.

De stichter is geen vergoeding verschuldigd voor de meerwaarde, gerealiseerd door de stichting op de destijds door hem ingebrachte goederen.

ARTIKEL 14

Voor alles waarin deze statuten niet voorzien, is de Wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend twee van overeenkomstige toepassing.

3/ OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Benoeming eerste bestuurders

Worden benoemd tot bestuurder van de categorie "A" voor onbepaalde duur: de heer GOEN Stefaan Anne Johan Alexandre, voornoemd. Wordt benoemd tot bestuurder van de categorie "B" voor onbepaalde duur: Mevrouw SERKEYN Isabelle François Julienne, geboren te Bonheiden op eenendertig mei negentienhonderdzevenenzestig , nationaal nummer 67.05.31-090.34, identiteitskaartnummer 590-8716917-38, Belgische nationaliteiten wonende te 2590 Berlaar, Itegembaan 372 ; en De heer GOEN Matthieu Paul Caroline, geboren te Antwerpen (Wilrijk) op zeven december negentienhonderddrieënnegentig , nationaal nummer 93.12.07.445.24, identiteitskaartnummer 590-8717006-30, Belgische nationaliteit, wonende te 2590 Berlaar, Itegembaan 372 bestuurders die allen verklaard hebben hun mandaat te aanvaarden in zoverre aanwezig.bestuurders die allen verklaard hebben hun mandaat te aanvaarden in zoverre aanwezig.

Tot afgevaardigde bestuurder wordt benoemd: de heer GOEN Stefaan Anne Johan Alexandre, voornoemd.

Boekjaar

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Het eerste boekjaar van de private stichting loopt van de datum van oprichting van de stichting tot en met'

eenendertig december tweeduizend twaalf..

De stichting verklaart de verbintenissen aangegaan in haar naam of voor haar rekening over te nemen en te

bekrachtigen vanaf één septembertweeduizend negen..

Volmacht

De stichter geeft bij deze bijzondere volmacht aan de BVBA Hugo Decker Accountants, ltegembaan 99, bus

9 te Eerlaar, evenals aan zijn of haar bedienden, aangestelden of lasthebbers, met de mogelijkheid van

indeplaatsstelling, alle nuttige en noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de stichting bij

de bevoegde diensten.

--Voor eensluidend uittreksel

Tegelijkertijd mee neergelegd : uitgifte van de akte, eventueel volmacht.

Lode Leemans,

Notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

...

" Vobr-behouden aan het Belgisch "Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ATOMOS

Adresse
ITEGEMSTRAAT 372 2590 BERLAAR

Code postal : 2590
Localité : BERLAAR
Commune : BERLAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande