B. REKENCENTRA - B. RECHENZENTREN - CENTRES DE CALCUL

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : B. REKENCENTRA - B. RECHENZENTREN - CENTRES DE CALCUL
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 424.436.564

Publication

17/07/2014
ÿþ" .%

Mod Word 11.1

_ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie



na neerlegging ter griffie van de akte

Rechtbank van r<001Dhandein Arihveroen

0 8 int ?Pi

IIII

11930,111.

Ou

II II

Ondernemingsnr : 0424.436.564

Benaming

(voluit) B. REKENCENTRA - B. RECHENZENTREN - B. CENTRES DE

CALCUL

naamloze vennootschap

Ingenieur Haesaertlaan 26, 2650 Edegem

REGIME ARTIKEL 537 W1B - UITKERING TUSSENTIJDS DIVIDENT -

ONMIDDELLIJK GEVOLGD DOOR KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA - STATUTENWIJZIGING - UITBREIDING MAATSCHAPPELIJK DOEL

ER BLIJKT UIT een akte verleden voor René Van den Kieboom te Antwerpen op 20/06/2014, dat werd gehouden de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap B.REKENCENTRA  B.RECHENZENTREN  B.CENTRES DE CALCUL, met zetel te 2650 EDEGENI, Ingenieur Haesaertslaan 26, BTW- en ondernemingsnummer BTW BE0424.436.564.

Volgende besluiten werden genomen:

EERSTE BESLISSING: VASTSTELLING VAN DE BELASTE RESERVES

De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves zoals die ten laatste op eenendertig maart tweeduizend dertien zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennootschap, de som bedragen van vijf miljoen zevenhonderd vierentachtigduizend achthonderd zesenveertig euro vierenzestig cent, zoals biet bh de goedgekeurde jaarrekening 'van eenendertig juni tweeduizend en twaalf.

TWEEDE BESLISSING: VASTSTELLING VAN HET UITKEERBAAR BEDRAG

De algemene vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag rekening houdende met de bepalingen van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen, vijf miljoen zevenhonderd vierentachtigduizend achthonderd zesenveertig euro vierenzestig cent

DERDE BESLISSING: BESLISSING TOT UITKERING VAN EEN TUSSENTIJDS DIVIDEND

De algemene vergadering beslist om over te gaan tot de onmiddellijke uitkering van een tussentijds dividend voor een bedrag van vier miljoen achthonderd achtentachtigduizend achthonderd achtentachtig euro negenentachtig cent (4.888.888.89 EUR), als onderstaand. De vergadering stelt vast dat ingevolge deze beslissing de aandeelhouders een schuldvordering hebben op de vennootschap ten belope van hun overeenkomstig deel in het tussentijds dividend.

De aandeelhouders verklaren deze schuldvordering overeenkomstig artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen onmiddellijk te willen inbrengen in het kapitaal van de Vennootschap mits inhouding en doorstorting van een roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10%) van het tussentijds dividend, mits creatie van duizend zesendertig (1.036) nieuwe aandelen.

VIERDE BESLISSING: LEZING EN ONDERZOEK VAN DE VERSLAGEN

De vergadering ontslaat de voorzitter van voorlezing van de in de agenda aangekondigde verslagen.

De aandeelhouders, aanwezig of vertegenwoordigd zoals hierboven aangegeven, verklaren voldoende tijdig een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen, met name

- het verslag opgesteld op achttien juni tweeduizend veertien door "J-B RONSE DE CRAENE & C", burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid te 9400 Ninove, Redestede 31, ondernemingsnummer 472.008.235, vertegenwoordigd door de heer Jean- Benoît RONSE DE CRAENE, bedrijfsrevisor, overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen door het bestuursorgaan aangesteld.

De conclusies van het verslag van voornoemde bedrijfsrevisor luiden letterlijk als volgt:

'6. CONCLUSIE

Tot besluit van ons onderzoek, verricht overeenkomstig de controlenormen van het

Instituut der Bedrijfsrevisoren, verklaren ondergetekende, bij het beëindigen van

onze werkzaamheden, J-B RONSE DE CRAENE & C° Burg. B.V.B.A.,

vertegenwoordigd door de Heer Jean-Benoit RONSE DE CRAENE, Bedrijfsrevisor, _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

(verkort) :

Rechtsvorm:

Zetel:

(volledig adres)

Onderwerp akte:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

dat:

1, de intentie door de vennoten geuit is om uiterlijk per 30 juni 2014 de kapitaalverhoging door te voeren bij de Naamloze Vennootschap B. Rekencentra- B. Rechenzentren- 13. Centres de calcul, Ingenieur Haesaertslaan 26 te 2650 Edegem, met ondememingsnummer 0424.436.564 via een inbreng in nature van de schuldvorderingen van de vennoten m.b.t. de dividenduitkering van 4.400.000,- euro netto zijnde 4.888,888,89 EUR bruto min 10% roerende voorheffing.

2, het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de beschrijving en de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor het bepalen van de vergoeding voor de inbreng in natura.

3. de beschrijving van de inbreng in nature voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid

4. de voor de inbreng in nature door het bestuursorgaan weerhouden methode van waardering in de gegeven omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt ten minste overeenstemt met de vergoeding voor een bedrag van 4.400.000,- EUR zodat de inbreng niet overgewaardeerd is. De waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden overstijgen het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen.

5. indien aile vennoten besluiten om de ontvangen netto dividenduitkering in het kapitaal op te nemen zal ais vergoeding voor deze inbreng 1.036 nieuwe aandelen van de Naamloze Vennootschap B. Rekencentra- B. Rechenzentren- B. Centres de calcul, zonder nominale waarde, gelijk aan de bestaande aandelen voor een waarde van 4.400.000,- EUR worden uitgegeven, waarna het kapitaal 5.400.000,- EUR zal bedragen vertegenwoordigd door 2.444 aandelen.

Huldig verslag wordt afgeleverd onder de uitdrukkelijke opschortende voorwaarde dat aile vennoten van de vennootschap hun reeds uitgedrukte intentie daadwerkelijk uitvoeren.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen "fairness opion" is.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 602 van het Wetboek van Vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in nature binnen de voorwaarden van artikel 537 Wetboek Inkomstenbelastingen en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt.

Denderwindeke, 18 juni 2014.

Burg. B.V.B.A, J-B RONSE DE CRAENE & C°

Vertegenwoordigd door de heer Jean-Benoît RON SE DE CRAENE

Bedrijfsrevisor'

- het verslag opgesteld door het bestuursorgaan overeenkomstig artikel 313 van het genoemde Wetboek de dato tien juni tweeduizend veertien;

De vergadering stelt vast dat zij geen opmerkingen heeft op voormelde verslagen en keurt de gegevens en de besluiten erin vervat goed.

Deze verslagen zullen worden neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel,

VIJFDE BESLISSING: KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA

a) Beslissing

De vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, om het kapitaal te verhogen ten belope van negentig procent (90%) van het tussentijds bruto-dividend, op onderstaande wijze, hetzij met een bedrag van vier miljoen vierhonderd duizend euro (4.400.000,00 EUR), om het kapitaal te brengen van een miljoen euro (1.000.000,00 EUR) op vijf miljoen vierhonderd duizend euro (5.400.000,00 EUR), met uitgifte van duizend zesendertig (1.036) nieuwe aandelen met dien verstande dal later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair zal worden aangerekend op het kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen.

De vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door de inbreng door de aandeelhouders van de zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering, zijnde negentig procent (90%) van de vordering tot uitkering van het tussentijds dividend, die zij hebben ten leste van de vennootschap, en welke uitvoering beschreven staat in het verslag van de bedriffsrevisor.

De nieuwe aandelen komen toe aan de heer TAVERNIER Jan, de heer TAVERNIER Karel, mevrouw TAVERNIER Katrien en mevrouw TAVERNIER Sylvia, allen voormeld, ieder respectievelijk tweehonderd negenenvijftig (259) aandelen,

ZESDE BESLISSING: VERWEZENLIJKING VAN DE KAPITAALVERHOGING

Inschrijving op en volstorting van de kapitaalverhoging

De aandeelhouders verklaren volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de Vennootschap, dat zij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering hebben ten leste van de Vennootschap, hetwelk uitvoerig staat beschreven in het voormelde verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting verklaren aile aandeelhouders negentig procent (90%) van deze schuldvordering te weten vier miljoen vierhonderd duizend euro in de Vennootschap in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10%) ais roerende voorheffing worden ingehouden en doorgestort.

De vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf (5) voorbije boekjaren.

Ais enige vergoeding voor onderhavige kapitaaIsverhoging worden duizend zesendertig (1.036) nieuwe aandelen uitgegeven.

ZEVENDE BESLISSING: VASTSTELLING VAN DE VERWEZENLIJKING VAN DE KAPITAALVERHOGING

4

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat voormelde kapitaalverhoging met vier miljoen vierhonderd duizend euro (4,400,00,00 EUR) daadwerkelijk verwezenlijkt werd en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk gebracht werd op vijf miljoen vierhonderd duizend euro (5.400.000,00 EUR), vertegenwoordigd door tweeduizend vierhonderd vierenveertig (2.444) aandelen, zonder nominale waarde,

ACHTSTE BESLISSING: MACHTIGING AAN HET BESTUURSORGAAN

De vergadering verleent alle machten aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen beslissingen, waaronder de betalingen valn,-de_ roerende voorheffing ten belope van 10 procent (10%) van het tussentijds dividend waarvan hierv_oDir4e/,.

NEGENDE BESLISSING;r..gpEptguRING VAN HET VERANTWOORD VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR MET SefREkj<ING: TO-VIDE VOORGESTELDE UITBREIDING VAN HET MAATSCHAPPELIJK DOEL/.4

!

De vergaderirig ilsete peipang"ehetegerantwoord verslag van de raad van bestuur met betrekking tot de

voorgestelde uitbeidk hetakehappelijk doel en bijgevoegde samenvattende staat van activa en

passive van de vennogiSchafi afgeildten per eenendertig maart tweeduizend veertien goed.

TIENDE BESL1SING UleREIDING VAN HET MAATSCHAPPELIJK DOEL

De vergadering b'eSliitelfriCa'alsChappelijk doel uit te breiden alsvolgt; "de exploitatie landbouw"

ELFDE BESLISSING:15PDFACHT VOOR DE AANPASSING EN COÖRDINATIE VAN DE STATU-1TEN

De vergadering beslist tot aanpassing en coördinatie van de statuten overeenkomstig de genomen beslissingen en overeenkomstig de wijzigingen van het Wetboek van Vennootschappen, en last notaris René Van den Kieboom, met standplaats te Antwerpen, om de statuten te coördineren en het nodige te doen voor de neerlegging ter publicatie in de Bijlag en tot het Belgisch Staatsblad.

&De tekst van arti-kel 4 wordt vervangen door volgende tekst;

De vennootschap heeft tot doel:

.het ontwerp, het uitwerken, het inplanten en het vervreemden van systemen; het operationeel als wetenschappelijk onderzoek; de dienstverlening desbetreffend; alsmede het leveren van machines en middelen in verband met de automatisering en de organisatie op het terrein van de administratie en de productie, van bedrijven in België en in het buitenland gelegen;

ade exploitatie fandbouw,

De vennootschap mag zelf of door tussenkomst van derden, aile mogelijke handels-, nijverheid-, financiële, roerende en onroerende handelingen en verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met het maatschappelijk doel of welke dit doel op welke wijze ook kunnen bevorderen. Zij zal zich mogen interesseren door middel van inbreng, opslorping, fusie of deelneming of op elke andere wijze in ondernemingen, vennootschappen of instellingen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wiens doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen..

B.De tekst van arti-kel 5 wordt vervangen door volgende tekst:

"ARTIKEL 5,

Het maatschappelijk kapitaal Is vastgesteld op vijf miljoen vierhonderd duizend euro en verdeeld in tweeduizend vierhonderd vierenveertig aandelen zonder nominale waarde, ieder vertegenwoordigend een/ tweeduizend vierhonderd vierenveertigste van het kapitaal."

--- VOOR ONTLEDEND UlTTREKSEL

René Van den Kieboom, notaris.

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte statutenwijziging, gecoordineerde tekst der statuten,

publicatielijst, verslag bestuursorgaan, verslag bedrijfsrevisor.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

"

Voor-

behouder,

aan het

Beigi`sch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/09/2014 : AN235981
13/09/2013 : AN235981
06/03/2013 : AN235981
28/09/2012 : AN235981
30/12/2011 : AN235981
03/10/2011 : AN235981
24/09/2010 : AN235981
30/09/2009 : AN235981
01/10/2008 : AN235981
26/09/2007 : AN235981
28/09/2006 : AN235981
30/09/2005 : AN235981
25/04/2005 : AN235981
22/09/2004 : AN235981
08/03/2004 : AN235981
25/09/2003 : AN235981
06/01/2003 : AN235981
10/10/2002 : AN235981
25/09/2015 : AN235981
07/10/1999 : AN235981
13/02/1999 : AN235981
18/10/1997 : AN235981
08/02/1992 : AN235981
14/11/1987 : AN235981
24/09/1986 : AN235981
10/10/2016 : AN235981
25/10/2017 : AN235981

Coordonnées
B. REKENCENTRA - B. RECHENZENTREN - CENTRES …

Adresse
INGENIEUR HAESAERTSLAAN 26 2650 EDEGEM

Code postal : 2650
Localité : EDEGEM
Commune : EDEGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande