BADMINTON CLUB OPSLAG, AFGEKORT : BD OPSLAG

Association sans but lucratif


Dénomination : BADMINTON CLUB OPSLAG, AFGEKORT : BD OPSLAG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 881.579.451

Publication

25/01/2011
ÿþ~1

MOU 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111111lij1,1.1111111j1I11111

V

beh aa Bek Stag

NEENGELEGD

RECHTBANK van KQOPHANC__28WHALEN

1 3 -01- 2011

GRIFFIE

Benaming

(voluit) : Badminton Club Opslag

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Esptweg 14, 2811 Leest

Ondernemingsnr : 0881.579.451

Voorwerp akte : nieuwe statuten - herbenoeming Raad van bestuur-wijziging einde boekjaar

De ondergetekenden,

1. De Mulder Gilbert Victor, Schottenbosserstraat 5 2800 Mechelen, geboren te op 04 februari 1947.

2. Verpraet Ivo André Jan, Esptweg 14 2811 Leest, geboren te Malmédy op 13 februari 1970.

3. Ons Hilde Maria Augusta, Esptweg 14 2811 Leest, geboren te Leuven op 16 september 1966.

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27;

juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met de hiernavolgende statuten.

Titel I: Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Badminton Club Opslag vzw", afgekort "BD Opslag vzw".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Esptweg 14, 2811 Leest en ressorteert onder het gerechtelijk: arrondissement Mechelen.

Binnen deze gemeente kan de maatschappelijk zetel worden verplaatst bij beslissing van de algemene. vergadering. Deze beslissing wordt gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

tje vereniging stelt zich tot doel: het in een georganiseerd kader beoefenen van de badmintonsport.

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan wordt besteed aan het doel van de vereniging.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

Titel II: Leden

Artikel 5

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt. uitsluitend toe aan de effectieve leden. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden in het' huishoudelijk reglement opgenomen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varan " tda rn an hunritOkaninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.0

Artikel 6

Als effectieve lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating tot het lidmaatschap als effectieve lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur met vermelding van naam, voornaam, adres, geboortedatum, nationaliteit en de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als effectieve lid. De raad van bestuur roept dan de algemene vergadering samen, die beslist omtrent de al dan niet toelating tot het lidmaatschap uiterlijk drie maanden nadat het verzoek de raad van bestuur heeft bereikt, en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Indien hij de toetreding weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker.

De maximale ledenbijdrage bedraagt 25000 ¬ . De effectieve leden die niet deelnemen aan het hoofddoel van de vereniging zijn niet gehouden tot een bijdrage.

Als toegetreden kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7

De raad van bestuur kan, onder haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8

Elk effectieve lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven naar de raad van bestuur. Indien hierdoor het aantal effectieve leden onder het wettelijk minimum komt, blijft het ontslagnemend lid in functie tot de algemene vergadering een nieuw lid heeft aangesteld.

Een effectieve lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Binnen een maximale termijn van zes weken moet de algemene vergadering bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

Artikel 9

Alle leden, effectieve en toegetreden, van de vereniging zijn verplicht

a.De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven

b.De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

c.De interne reglementering van de locatie waar hij of zij sport beoefenen, te kennen en te respecteren, en

draagt daartoe zijn volle verantwoordelijkheid.

Titel III Raad van Bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. Iedereen kan zich kandidaat stellen als bestuurder. De kandidaten worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Een bestuurder kan schriftelijk ontslag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur neemt de beslissingen als college.

Artikel 11

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12

" 'r "

. . .;

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

a.De raad van bestuur kan bijeen geroepen worden door eender welke bestuurder, op eenvoudig aanvraag aan alle andere bestuurders. De raad wordt steeds voorgezeten door de voorzitter. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

b.De raad kan slecht geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van diegene die de vergadering voorzit bij ontstentenis van de voorzitter, doorslaggevend.

c.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door een bestuurder.

Artikel 13

a.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

b.De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldiging.

c.Beheerders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

d.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheden overdragen aan een dagelijks bestuur of aan een of meer van de bestuurders.

e.0e algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of rechtverkrijgende alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV Algemene vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook de

toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten geen stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis door de oudste

aanwezige bestuurder.

Een effectieve lid kan zich door een ander effectieve lid laten vertegenwoordigen. Elk effectieve lid kan

evenwel slechts één ander effectieve lid vertegenwoordigen.

Elk effectieve lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten,

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

" de vrijwillige ontbinding van e vereniging,

" de benoeming en de uitsluiting van een effectieve lid,

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

" het goedkeuren van het Huishoudelijk reglement,

" alle gevallen waarin deze statuten het vereisen,

Artikel 16

a.De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, en dit binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar. Het boekjaar wordt afgesloten op 31 december.

b.Alle effectieve leden worden per post uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats en wordt minstens acht dagen voor de geplande datum verstuurd.

c.De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

Artikel 17

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden. Bij een staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Artikel 18

In geval van uitsluiting van een effectieve lid, van wijziging van statuten of van vrijwillige ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door een bestuurder.

Alle leden alsook derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Titel V Rekeningen - begroting

Artikel 20

Tot en met 2009 loopt het boekjaar van de vereniging van 1 november tot 31 october. Het boekjaar 2010 loopt van 1 november 2009 tot en met 31 december 2010. Vanaf 2011 loopt het boekjaar van 1 januari tot en met 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden ' wordt binnen de drie maanden na afsluiting van het boekjaar.

Titel VI Ontbinding  vereffening

Artikel 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijk ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 22

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuiveren van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De keuze van de vereniging wordt gemaakt door de algemene vergadering, met gewone meerderheid van stemmen. In geval van staking van stemmen wordt er opnieuw gestemd tot er een beslissing is gevallen.

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk , de algemene wettelijke bepalingen, het Huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Opgemaakt in exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene vergadering gehouden te Leest op 20 mei 2010. Elke ondertekenaar erkent één exemplaar te hebben ontvangen.

(handtekening van de bestuurders)

G De Mulder Wouter Mollemans I Verpraet H Ons

Voorzitter ondervoorzitter Penningmeester Secretaris

:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

k , lloQr-

behótidt:n

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BADMINTON CLUB OPSLAG, AFGEKORT : BD OPSLAG

Adresse
ESPTWEG 14 2811 LEEST

Code postal : 2811
Localité : Leest
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande