BANNER CHEMICALS BENELUX

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BANNER CHEMICALS BENELUX
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 848.260.446

Publication

06/09/2012
ÿþ mmWord 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111111J111.111.111,1111,jt!I

e

''q

2012

2 R AUG 2012 Griffie / '

snr ' R& ~ ~~~

^um~/~/~ . `~ ~) ~ ~~~~~ ~ ~~~ ~~

BANNERBenaming

CHEMICALS BENELUX

~o~~ ~

(verkort)~

Roohtsvunn: NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : 2800 ANTVVERPEN-8ERCHEK8, BERCHEK88l7\D1ON8TR/AJ 76 BUS 5 (volledig adres)

Onderwerp akte OPRICHTING - BENOEMINGEN

Het blijkt uit de oprichtingsakte verleden voor notaris Yves De Vil te Antwerpen-Borgerhout op

zevenentwintig augustus tweeduizend b*oolf, dat door 1) de vennootschap naar Brits recht "BANNER ûHEN11OALS L(N1|TED^, met maatschappelijke zetel te Cheshire WA7 1TU (Verenigd KoninkrijW, Runcorn,

Hampton Court Tudor Road Manor Park en 2) de vennootscha ar Zwits noreoht"ARPAD|SSU|89EA8^

met maatschappelijke zetel te CH-8832 Wollerau (Zwitserland), Sihleggstrasse 33, als volgt volstortend: comparante oprichter sub 1) vijfenzestigduizend euro (E 65.000, ) voor driehonderd vijfentwintig (325)

aandelen en comparante oprichter sub vijfendertigduizend euro (E 35.000, ) voor honderd vijfenzeventig

(175) aandelen, een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap werd opgericht onder de naam "BANNER CHEMICALS BENELUX", met maatschappelijke zetel te 2600 Antwerpen-

Berchem, Berchemstadionstraat 76 bus 6, die zonder statutenwijziging verplaatst kan worden in België bij besluit van de raad van bestuur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van oprichting. Onverminderd de uitwerking dervw»Ueüka gronden van nntbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden

worden bij beslissing van de algemene vergadering, beraadslagende zoals inzake wijzigingen der statuten, -

De vennootschap heeft tot j:

Het nemen van alle initiatieven en/of het verrichten van alle handelingen van commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende aand, welke bestemd zijn tot het rechtstreeks of onrechtstreèks ochoppen, bmvnrdenun, vergemakkelijken of aanmoedigen van elke honde|nooÍivitait, de vestiging en ontwikkeling van alle handelsondernemingen.

De venno bmhzal inzonderheid en ondermeer volgende handelingen kunnen verrichten, zonder dat deze opsomming limitatief zal zijn:

* Import, export, groot- en kleinhandel van menigvuldige goadaren, onder andere en meer bijzonder

producten van de scheikundige nijverheid en producten van de nijverheid van petroleum- en

steenkoolderivaten, alsmede de productie zelf van dergelijke producten.

* Tussenpersoon in de handel.

* Studie-, organisatie- en raadgevend bureau inzake financiële, handels-, of sociale aangelegenheden.

* Het verlenen van adviezen van technische of administratieve aard in de ruimste zin; bijstand en diensten vmdmnon, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie, vurkonp, productie en algemeen bestuur.

* Onderneming onroerende goederen, project-ontwikkelaar: verwerven of vervreemden, overgaan tot alle mogelijke vedkaveUngan, opwaarderingen, pmmuÓio, verhuhngan, beheer van alle gebouwde of niet-gebouwde onroerende goederen.

* Het venwarven, door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandser bestaande of nog op te richten vennootschappen; het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door hxbmng, participatie of investering.

De vennootschap mag alle bmavetton, vergunningen of merken die betrekking hebben op haar maatschappelijk doel aankopen, exploiteren en afstaan. Zij mag in België en in het buitenland aile commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband

staan met haar h lijk d | Zij mag eveneens belangenhebben bij wijze van inbreng, inschrijving

anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog o

aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van vennootschap te bevorderen. Zij mag zich voor

deze vennootschappen borg stellen of aval verlenen, voorschotten en krediet toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken. Zij mag de opdracht van bestuurder en/of vereffenaar uitoefenen in andere vennootschappen.

e.

---' _'-- ~-' -------'-'-_-----'_'-_'--'_-'-_--'_-'-----'---_'-_

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal bedraagt honderdduizend euro (¬ 100.000,-), vertegenwoordigd door vijfhonderd (500) aandelen zonder nominale waarde.

Het gehele kapitaal is geplaatst en alle aandelen zijn volledig in geld volstort.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit een veranderlijk aantal personen. Het aantal wordt bepaald door de algemene vergadering met inachtname van de wettelijke bepalingen. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van hoogstens zes jaar, en zijn ten allen tijde door haar afzetbaar; zij zijn herkiesbaar.

De vennootschap staat onder het toezicht van iedere aandeelhouder, zolang de vennootschap niet wettelijk verplicht is om een commissaris te benoemen. Zodra de vennootschap daartoe wettelijk verplicht is, zal een commissaris benoemd worden, en zal ze onder zijn toezicht staan. Wanneer een commissaris benoemd dient te worden, zal zijn mandaat maximaal drie jaar lopen. Hij is herkiesbaar.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt. Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder. Alle akten die de vennootschap verbinden evenals de volmachten die bij deze akten behoren, worden behoudens bijzondere lastgeving, geldig ondertekend door een gedelegeerd bestuurder, die alleen optreedt, hetzij twee bestuurders, gezamenlijk optredend. Behoudens bijzondere lastgeving wordt de vennootschap ook in rechte vertegenwoordigd door een gedelegeerd bestuurder, die alleen optreedt, hetzij twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste vrijdag van de maand augustus om twaalf uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Om op de algemene vergadering, zowel de jaarlijkse als de bijzondere en buitengewone, te worden toegelaten, moet elke aandeelhouder een certificaat van inschrijving, uiterlijk zeven dagen voor de datum vastgesteld voor de algemene vergadering neerleggen ten zetel van de vennootschap of in de instellingen aangeduid in de berichten van bijeenroeping. Elk aandeel geeft recht op één stem. Als er meerdere personen eigenaar zijn van een aandeel of het eigendomsrecht gesplitst is in vruchtgebruik en blote eigendom, zullen de rechten verbonden aan deze aandelen geschorst zijn totdat ten aanzien van de vennootschap één enkele persoon werd aangeduid die zal optreden als enige titularis van deze aandelen, voor en namens zijn medegerechtigden.

Het boekiaar van de vennootschap gaat in op één mei en eindigt op dertig april van ieder jaar.

De brutowinst van het boekjaar, na aftrek van de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, en de fiscale voorzieningen, maakt de netto-winst uit van het boekjaar; van deze nettowinst wordt, na aftrek van de gebeurlijke overgedragen verliezen, vijf ten honderd voorafgenomen voor vorming van de wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer verplicht, zodra het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. De algemene vergadering beslist over de bestemming welke aan het saldo zal gegeven worden. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om overeenkomstig de wettelijke voorwaarden, op het resultaat van het lopend boekjaar een interimdividend uit te keren. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Het voorstel tot ontbinding van de vennootschap wordt toegelicht in een verslag van de raad van bestuur dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissaris of, bij zijn ontstentenis een bedrijfsrevisor of externe accountant, brengt verslag uit over deze staat, de conclusies van zijn verslag worden overgenomen in de agenda. ln geval van ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden en op gelijk welk ogenblik, benoemt de algemene vergadering der aandeelhouders een of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en hun vergoedingen en bepaalt de wijze van vereffening overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap wordt het saldo verdeeld tussen de aandelen, naar evenredigheid.

Het eerste boekiaar zal worden afgesloten op dertig april tweeduizend veertien.

De eerste gewone algemene vergadering zal worden gehouden in tweeduizend veertien.

De bijzondere algemene vergadering heeft beslist het aantal bestuurders voor de eerste maal vast te stellen op drie.

Worden benoemd tot bestuurder tot nà de algemene vergadering van tweeduizend achttien:

1) de heer KESSLER Mordechai, wonende te London NW11 8HH (Verenigd Koninkrijk), 14, Powis Gardens;

2) de heer ABERGEL Laurent Aaron, wonende te 2610 Antwerpen-Wilrijk, Kwikstaartlaan 14, en

3) de heer BOYLE Colin Richard, wonende te WA2 ORQ Warrington (Verenigd Koninkrijk), The Old Hay Barn, Myddleton Hall Farm, Detph Lane,

en die onder zich verkiezen als voorzitter van de raad van bestuur, gedelegeerd bestuurder en bestuurder gelast met het dagelijks bestuur: voornoemde heer Mordechai Kessler,

De opdrachten van de bestuurders zullen onbezoldigd zijn, behoudens latere andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Overeenkomstig de vrijstellingscriteria zijn de oprichters vrijgesteld van de verplichting een commissaris te benoemen.

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, wordt verleend aan mevrouw VERBIEST Lutgarde, wonende te 2970 Schilde, Van De Wervelaan 89, teneinde a) bij de griffies en/of ondernemingsloketten alle nodige formaliteiten te vervullen inzake de inschrijvingen, wijzigingen en schrappingen; b) de formaliteiten te vervullen inzake registratie B.T.W.; met name de aanvraag van het B.T.W,  nummer, de aangifte tot wijziging van registratie en de aangifte tot stopzetting van werkzaamheid; c) alle formaliteiten te vervullen bij de diensten van de Vennootschapsbelastingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, voorafgaandelijk registratie van de minuut, uitsluitend dienstig voor de neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Nota ris Yves De Vil,

Tegelijk mede neergelegd: uitgifte der akte.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden _ Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

i

" '\Yoar-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen-bij -het Belgisch Stuatsblatt --0fi/09/2012 Annëxes iIü riI'óniteür bëlgé

27/02/2015
ÿþ Mcd POF 11.1

fFiji f In de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie Etna neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bilhet Belgisch Staatsblad - 27/02/2015 -,Annexes du Moniteur belge

Voar-bahoutte aan het BeIglsol Staatsbh

kecntbank van koophandel Antwerpen

17 FEB. 2015

afdejing Antwerpen

raktle.

1 II I 111111111111111111111111111

*15032135*

; Ondememingsnr ; 0848.260.446

, Benaming (voluit) : Banner Chemicals Benelux

(verkort) :

Rechtsvorm Naamloze vennootschap

Zetel : Berchemstadionstraat 76 5 - 2600 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte Benoeming Commissaris

Tekst:

Notulen van de bijzondere algemene vergadering dd 22/012015

De vergadering benoemt tot commissaris-revisor de vennootschap BDO Bederevisoren Burg Ven. CVBA, B00023, Uitbreidingstraat 72 bus 1 te 2600 Antwerpen, met als vertegenwoordiger Thuysbaert Erik, A01792, voor de boekjaren eindigende op 3010412014-3010412015-30104/2016.

Kessler Mordechai

Gedelegeerd bestuurder

LOp de laatste blz. van ''''''''''''''''' : Recto : Naam en hoedenighïid '

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

13/07/2015
ÿþ~J

ta *ARUM

Mr."

Mod P0611.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Rechtbank van kAophentlpi



Antwerpen

3 0 JUN1 2015

afdeling Antwerpen

uriifie









~

Ondernemingsnr : 0848.260.446

Benaming (voluit) : Banner Chemicals Benelux

(verkort)

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Berchemstadionstraat 76 bus 5 - 2600 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerpen} akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Tekst :

De Raad van Bestuur beslist de verplaatsing van maatschappelijke zetel per 23/03/2015 naar Desguinlei 88A te 2018 Antwerpen.

Kessler Mordechai

Gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste bli.`Varïlù]F vermelden : Recto : Ne-6ff ërilióëdánig}ièid van de instrùmenterer dè nbtáiis; Fietzil van de perso(6)r (eh

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/12/2015 : ME. - JAARREKENING 30.04.2015, GGK 30.10.2015, NGL 30.11.2015 15680-0076-028

Coordonnées
BANNER CHEMICALS BENELUX

Adresse
DESGUINLEI 88A 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande