BASIC EDUCATION FOR AFRICAN DEVELOPMENT, AFGEKORT : BEAD

Association sans but lucratif


Dénomination : BASIC EDUCATION FOR AFRICAN DEVELOPMENT, AFGEKORT : BEAD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.874.083

Publication

06/01/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

BEAD vzw

Varenstraat 111, 2300 Turnhout, België

zijn heden, 18/12/2014, overeengekomen onder elkaar en met allen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de hierna volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten:

TITEL I  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Art 1.  Tenaamstelling

De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam:  Basic Education for African Development vzw , afgekort

 BEAD vzw .

Art 2.  Maatschappelijke zetel

De vereniging is gevestigd in Vlaanderen en heeft heden haar maatschappelijke zetel te Turnhout, postcode

2300, Varenstraat 111, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de

regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art 3.  Doel

§1. Het doel van de vereniging is het inrichten en bevorderen van ontwikkeling via toegankelijk en relevant onderwijs aan kinderen in kansarme gebieden in Afrika.

De nadruk ligt op het realiseren van een oplossing waarbij gebruikmakend van lokale mensen en middelen een duurzame en toekomstgerichte oplossing wordt gerealiseerd.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het

OPRICHTINGSAKTE VZW

De hierna vernoemde personen:

J.H. Driessen, wonende te 2300 Turnhout, Varenstraat 111, geboren op 29/06/1961 te Hoensbroek (Nederland)

N.J.L. Van wuytswinkel, wonende te 2300 Turnhout, Varenstraat 111, geboren op 13/05/1966 te Turnhout

M.C. Driessen, wonende te 4841 DR Prinsenbeek (Nederland), Buitenwal 22, geboren op 25/05/1963 te

Hoensbroek (Nederland)

STATUTEN

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Basic Education for African Development vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BEAD vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Varenstraat 111

*15300162*

Luik B

2300

België

0507874083

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Turnhout

Griffie

Neergelegd

02-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

maatschappelijk doel, met inachtneming van de bepalingen van het convenant en algemeen aanvaarde maatschappelijke regels.

§3. Verkrijgen van fondsen:

De vereniging kan (vrijwillige) lidgelden of schenkingen ontvangen zowel van prive personen, private instellingen of bedrijven/ondernemingen en dit zowel in binnen- en buitenland. De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private Instellingen en dit zowel in binnen- en buitenland. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

§4. Alle activiteiten voor het verkrijgen van fondsen zijn gericht op fondsen voor ofwel algemene middelen, ofwel een specifieke school/scholengemeenschap ofwel een specifiek eenmalig investeringsproject. Alle middelen die specifiek verworven worden, dienen ook daaraan besteed te worden. Over de toewijzing van de algemene middelen beslist het dagelijks bestuur. Deze middelen kunnen in de breedste zin van het woord worden aangewend zoals een bijdrage aan de algemene kosten van een school of de aankoop van schoolmateriaal of de vergoeding van gemaakte kosten.

Art 4  Duur

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II  LEDEN

Art 5  Samenstelling

Het aantal leden is onbeperkt, maar bestaat tenminste uit drie. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuteten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de leden van vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Met de term  lid of  leden in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar effectieve leden behalve indien expliciet de term  toegetreden lid of leden of  alle leden wordt gebruikt. De term  alle leden slaat dan op alle leden van de vereninging, zowel effectieve als toegetreden leden.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Art 6  Voorwaarden en procedure

Ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten, kunnen als lid toetreden tot de vereniging. De belissingsbevoegdheid over de toelaatbaarheid van leden ligt uitsluitend bij de raad van bestuur, die autonoom en vrij beslist over ieder verzoek. De raad van bestuur is niet gehouden om een beslissing te motiveren, noch is beroep hiertegen mogelijk.

Een kandidaat lid dient een schriftelijk verzoek tot toelating te richten aan de voorzietter van de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden toegetreden leden tot de vereniging toelaten. Art 7  Lidgeld

De effectieve en toegetreden leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Het is alle leden toegestaan om vrijwillige bijdragen te doen. Op verzoek kan een bewijs van gedane vrijwillige bijdragen aan het lid worden verstrekt.

Art 8  Beeindiging

Het lidmaatschap is voor alle leden van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en van rechtswege.

Alle leden kunnen ten alle tijde uit de vereniging treden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur. Dit verzoek kan per brief of per e-mail gebeuren. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt of onbekwaam wordt verklaard. Voor rechtspersonen eindigt het lidmaatschap van rechtswege indien de rechtspersoon failliet wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uitsluiting kan alleen worden uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Elk effectief of toegetreden lid waarvan de houding, het gedrag, de geschriften, de gedragingen in het openbaar of het privé-leven, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging of de goede faam ervan zou kunnen benadelen, kan worden uitgesloten.

De raad van bestuur mag tot de beslissing van de algemene vergadering, alle leden schorsen die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, tegen het doel van de vereniging, het reglement van inwendige orde of op de wetten en gebruiken met de eer en de wellevendheid.

Uittredende, geschorste of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers alsmede de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, gedane inbrengsten of andere prestaties vorderen. In geen geval kan in deze gevallen, mededelingen of afschriften van rekeningen, verzegelingen van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris geeist worden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

TITEL III  ALGEMENE VERGADERING

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 9  Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve (niet geschorste) leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid wordt de algemene vergadering uitgesteld. De leden van de algemene vergadering zijn diegenen welke ingeschreven zijn op de laatste neergelegde lijst op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Toegetreden leden en leden van verdienste kunnen toegang krijgen tot de algemene vergadering doch hebben geen stemrecht.

Art 10  Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

De goedkeuring van de statuten; De goedkeuring van een wijziging van de statuten; De benoeming en afzetting van bestuurders; De benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; Kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen; De goedkeuring van de begroting en de rekeningen; De ontbinding van de vereniging; De benoeming van de vereffenaars wanneer de vereniging ontbonden zal worden; De uitsluiting van een (effectief of toegetreden) lid; De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; De goedkeuring van het regelement van inwendige orde.

Art 11  Samenkomst

De algemene vergadering moet tenminste éénmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur binnen de 6 maanden van de afsluiting van het boekjaar.

Een buitengewone algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter tekens als het doel van de vereniging zulks vereist of op verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging na een schriftelijk verzoek gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur met vermelding van de agendapunten. In dit geval is de raad van bestuur verplicht een buitengewone algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient per brief of per e-mail te gebeuren tenminste 11 werkdagen op voorhand en is slechts geldig indien deze is ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van bestuur en is gericht aan alle effectieve (niet geschorste) leden. De oproeping bevat de plaats, dag en uur van de algemene vergadering, evenals de agenda die is opgesteld door de raad van bestuur.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen uitsluitend in behandeling worden genomen na goedkeuring door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij diens afwezigheid tijdens de vergadering is dit dus niet mogelijk. Om te kunnen deelnemen aan een algemene vergadering moeten gerechtigde leden zich 5 werkdagen voor het tijdstip van de algemene vergadering aanmelden per brief of per e-mail aanmelden bij de raad van bestuur Art 12  Aanwezigheidsquorum & meerderheden

Een lid beschikt slechts over één enkele stem op de algemene vergadering met uitzondering van de leden van de raad van bestuur die beschikken over twee stemmen. Een lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht. Tevens dient zulks vernemen uiterlijk 7 dagen voor de vergadering schriftelijk kenbaar gemaakt te worden aan de voorzitter van de raad van bestuur door het lid dat de volmacht wil verstrekken. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige leden. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van effectieve leden of een wijziging van het doel of vrijwillige ontbinding van de vereniging kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht worden genomen.

Na een statutenwijziging zullen de wijzigingen en de aangepaste integrale statuten worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uitreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

In geval van een voorgestelde uitsluiting van een effectief of toegetreden lid, moet het lid worden uitgenodigd op de algemene vergadering om in zijn verdedeging te kunnen voorzien. Het is echter niet verplicht dat het lid hieraan gevolg geeft.

Art 13  Notulen

Van iedere algemene vergadering wordt een verslag gemaakt, dat ondertekend wordt door de voorzitter van de vergadering en door de secretaris en aan alle effectieve leden wordt bezorgd per e-mail, uiterlijk 20 werkdagen na de datum van de algemene vergadering. De notulen worden ondergebracht in een notulenregister. De notulen kunnen op verzoek worden ingezien door alle leden en belanghebbende derden.

TITEL IV  RAAD VAN BESTUUR

Art 14  Voorwaarden en samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden, die lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, onder de bestuurders.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Het is toegestaan dat een lid van de raad van bestuur gelijktijdig meerdere functies vervult. De overige leden die deel uitmaken van deze raad zijn bestuurders. De voorzitter, ondervoorzitter en secretaris hebben automatisch dezelfde functie tijdens de algemene vergaderingen.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Om de functie van bestuurder uit te kunnen oefenen zijn geen bijzondere voorwaarden verbonden: het is voldoende als deze een positieve bijdrage aan het doel van de vereniging kunnen leveren in de breedste zin van het woord.

Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn of afzetting het aantal bestuurders onder het wettelijk minimum is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat op reguliere wijze in hun vervanging is voorzien.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid (of een gedeelte ervan) voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid en voor een bepaalde termijn overdragen aan een van de andere bestuurders, een van de effectieve leden of externe personen met een specifieke opdracht.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij noodzakelijk acht, waaronder het reglement van interne orde.

Met het doel de werking te specialiseren, de studie tot bepaalde gevallen te activeren, kunnen onderscheiden werkgroepen door de raad van bestuur al dan niet tijdelijk worden samengesteld.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Art 15  Benoeming en het mandaat

De raad van bestuur wordt gekozen door de algemene vergadering bij een bijzondere meerderheid van twee derde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen. De akte betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neerlegd worden op de griffie van Rechtbank van Koophandel en moet binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uitreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van onbepaalde duur en zijn herkiesbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Maximaal 25% van het totaal der ontvangen middelen in een gegeven boekjaar, mogen aangewend worden ter vergoeding van (aantoonbare) kosten van de bestuurders indien deze onlosmakelijk verbonden zijn met onvermijdelijke activiteiten ter verwezelijking van de doelen zoals beschreven in Artikel 3 §1. Niet gebruikte middelen mogen doorgeschoven worden naar een volgend boekjaar. Art 16  Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij een bijzondere meerderheid van twee derde van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering en de stemming is openbaar.

Een bestuurder die vrijwillig moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter van de raad van bestuur en dient een opzegperiode van tenminste 3 maanden te betrachten. Indien door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald, is de bestuurder verplicht aan te blijven totdat op reguliere wijze in zijn vervanging wordt voorzien. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Bij vrijwillig ontslag van een bestuurder, moet de raad van bestuur binnen de 3 maanden een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Een bestuurder wordt geacht vrijwillig ontslag te nemen indien die zich schuldig heeft gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, tegen het doel van de vereniging, het reglement van inwendige orde of op de wetten en gebruiken met de eer en de wellevendheid, in alle gevallen van fraude, belangenvermenging, grove nalatigheid of persoonlijke verrijking ten koste van de vereniging alsmede indien deze gedurende meer dan 1 jaar niet aanwezig is geweest op de samenkomst van de raad van bestuur en op de algemene vergadering(en). De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art 17  Bevoegdheden van de bestuurders

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering voor alle aangelegenheden (o.a. algemene representatie van de vereniging, bepalen en voeren van beleid, controleren van de rekeningen, opstellen van de begroting, voorbereiding van de algemene vergadering, .....), met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verplichtingen aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht cq. functie. Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art 18 - Bijeenkomsten raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert minimaal 1 maal per jaar, doch zo dikwijls als de belangen van de vereniging dit vereisen en wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Indien ook deze belet of afwezig is, dan wordt de vergadering uitgesteld. De oproeping tot een Raad Van Bestuur gebeurt schriftelijk of per e-mail, ten minste 15 dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art 19 - Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging

De voorzitter, de ondervoorzitter en de penningmeester worden automatisch belast met het dagelijks bestuur van de vereniging en zullen de titel van gedelegeerd bestuurder(s) dragen.

Het mandaat van lid van het dagelijks bestuur is voor onbepaalde duur, tenzij de algemene vergadering tot een vroegtijdige afzetting zou beslissen.

De voorzitter en de secretaris kunnen nooit samen verkozen worden of samen aftreden. Dit geldt eveneens voor de penningmeester en de ondervoorzitter.

De gedelegeerde bestuurders zijn belast met:

De dagelijkse leiding en administratieve werking van de vereniging. Deze opdracht dienst in de ruimste zin te

worden opgevat;

Het financieel beheer van de vereniging waaronder alle handels- en bankverrichtingen en het vervreemden van

goederen, weliswaar binnen de goedgekeurde begroting;

Het plaatsen van alle bestellingen, alsmede het aangaan van verbintenissen en het sluiten van contracten

namens de vereniging.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg. Dit wil zeggen dat de meerderheid van de bestuurders aanwezig moet zijn en dat de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, volstaat de handtekening van één van de gedelegeerde bestuurders.

Het dagelijks bestuur kan indien noodzakelijk wordt geacht, tijdelijk of permanent worden uitgebreid met een of meerdere andere leden van de raad van bestuur of na akkoord van de raad van bestuur, met een van de effectieve leden of externe personen met een specifieke opdracht.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders, waaronder een gedelegeerd bestuurder. De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur is gelijk aan die van de leden van de raad van bestuur.

TITEL V  DIVERSE BEPALINGEN

Art 20  Begrotingen en rekeningen

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december behalve voor het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprichtingsdatum tot en met 31 december van het kalenderjaar volgend op het oprichtingsjaar.

De Raad Van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Door deze goedkeuring wordt eveneens kwijting verstrekt aan de bestuurders.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderzins aan de leden worden uitgekeerd.

Art 21  Ontbinding en vereffening

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een belangeloze vereniging of stichting die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene dergelijke verenigingen voorgedragen, dan beslist de Raad Van Bestuur over de verdeling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art 22  Slotbepaling

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, is de Wet van 27 Juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 Mei 2002, van toepassing.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Turnhout op 18 december 2014, in twee exemplaren waarvan een wordt bewaard op de maatschappelijk zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Turnhout op 18 december 2014, in twee exemplaren waarvan een wordt bewaard op de maatschappelijk zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

BEAD vzw

Varenstraat 111, 2300 Turnhout, België

zijn heden, 18/12/2014, in hun hoedanigheid als stichters en daarmee de drie enige effectieve leden van BEAD vwz onder elkaar overeengekomen dat de volgende leden benoemd worden als bestuurders:

J.H. Driessen, wonende te 2300 Turnhout, Varenstraat 111, geboren op 29/06/1961 te Hoensbroek (Nederland) als Voorzitter en Penningmeester

N.J.L. Van wuytswinkel, wonende te 2300 Turnhout, Varenstraat 111, geboren op 13/05/1966 te Turnhout als Ondervoorzitter en Secretaris

De hierna vernoemde personen:

J.H. Driessen, wonende te 2300 Turnhout, Varenstraat 111, geboren op 29/06/1961 te Hoensbroek (Nederland) N.J.L. Van wuytswinkel, wonende te 2300 Turnhout, Varenstraat 111, geboren op 13/05/1966 te Turnhout M.C. Driessen, wonende te 4841 DR Prinsenbeek (Nederland), Buitenwal 22, geboren op 25/05/1963 te Hoensbroek (Nederland)

BENOEMING BESTUURDERS BEAD VZW

Coordonnées
BASIC EDUCATION FOR AFRICAN DEVELOPMENT, AFG…

Adresse
VARENSTRAAT 111 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande