BELGIAN BBQUALITY TEAM, AFGEKORT : BBBQ-T

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN BBQUALITY TEAM, AFGEKORT : BBBQ-T
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.467.003

Publication

16/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Uit een onderhandse akte de dato 30 Juli 2013, blijkt dat de vereneging  Belgian BBQuality Team , afgekort  BBBQ-T opgericht werd door :

1. De Heer Van Camp Jeroen, (RR. nr. 86.11.07-369.42), geboren te Ekeren op 07/11/1986, van Belgische Nationaliteit, wonende te (2990) Wuustwezel, Kloosterstraat 16/1.

2. De Heer Van Camp Michiel, (RR. nr. 89.10.30-231-32) , geboren te Ekeren op 30/10/1989, van Belgische Nationaliteit, wonende te (2990) Wuustwezel, Zavelstraat 41

3. De Heer Van Camp Koenraad, (RR. nr. 59.12.22-247.28), gebroen te Brasschaat op 22/12/1959, van Belgische Nationaliteit, wonende te (2990) Wuustwezel, Zavelstraat 41

4. De Heer Robeyns Carl, (RR. Nr. 65.12.19-157.43), geboren te Brasschaat op 19/12/1965, van Belgische

Nationaliteit, wonende te (2900) Schoten, Borgeindstraat 15/7

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Naam : Belgian BBQuality Team VZW, afgekort BBBQ-T

Zetel : (2290) Wuustwezel, Zavelstraat 41, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Doel :

De vereniging heeft tot doel:

1a) het promoten van BBQ en BBQ gerelateerd koken in de meest uitgebreide zin van het woord.

b) het promoten, organiseren, deelnemen aan en uitvoeren van evenementen zoals wedstrijden, tornooien, stages, beurzen enzovoort.

c) het organiseren, geven en bijwonen van initiatie- en meestercursussen ten behoeve van éénieder.

d) het verzamelen en doorgeven van informatie allerhande aangaande BBQ en BBQ gerelateerd koken en dit alles op nationaal en internationaal vlak.

e) het bewerkstelligen van contacten in de culinaire- en BBQ wereld.

f) de verspreiding van publiciteitsmateriaal, folders, video-opnamen, en alle geluidsdragers en beelddragers op het vlak van BBQen BBQ gerelateerd koken.

g) het zoeken naar en verwerven van financiële middelen voor de verwezenlijking van al deze gestelde

doeleinden.

De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen

bevorderen.

2 De vereniging kan op bijkomende wijze handelsdaden stellen, doch enkel voor zaken waarvan de opbrengst

uitsluitend wordt besteed aan de verwezenlijking van haar doel.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor de verwezenlijking

van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

Duur : opgericht voor onbepaalde duur

Leden :

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden, toegetreden leden, ereleden, en bijleden. In het algemeen

reglement (hierna genoemd: reglement van BBBQ-T) wordt de aard van het lidmaatschap vastgelegd. Bij

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Belgian BBQuality Team VZW

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304589*

(afgekort) : BBBQ-T VZW

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Zavelstraat 41

0537467003

2990

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Wuustwezel

Griffie

Neergelegd

13-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

aanvang van het lidmaatschap heeft elk lid de hoedanigheid van toegetreden lid. Het maximum aantal leden is onbeperkt. Het aantal van de effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie. De hoedanigheid van lid is niet overdraagbaar en eindigt bij overlijden. Indien het aantal leden daalt tot minder dan drie, wordt de vereniging ontbonden. Er wordt een ledenregister van de effectieve leden opgesteld dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging. De leden verplichten zich door het enkele feit van toetreding tot de vereniging haar bindende richtlijnen na te leven. Bindende richtlijnen bevatten tevens de wijze van toezicht en de mogelijke sanctionering in geval van overtreding. Diegene, die lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating te richten aan het bestuur hetgeen zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging impliceert.

Aanvaarding van de statuten sluit aanvaarding van het reglement van BBBQ-T in. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder die door het bestuur als zodanig wordt toegelaten.

De effectieve leden zijn:

a) de ondertekenaars van onderhavige akte;

b) de nieuwe leden die ingeschreven zijn voor 20 Augustus 2013

c) de toegetreden leden die minstens één volledig kalenderjaar lid zijn van de club, en die op voorstel van ten minste twee effectieve leden als effectief lid worden aanvaard.

Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering.

Eenieder die toegetreden lid wenst te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur onderzoekt de kandidaturen der nieuwe leden. De kandidaat-leden zullen dienen te bewijzen dat zij voldoende interesse hebben in het lidmaatschap van de vereniging. Tegen de beslissing van de raad van bestuur, die niet gemotiveerd moet zijn, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht. Het kandidaat-lid dat niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Uittreding en uitsluiting. Elk lid kan te allen tijde, mits een opzegtermijn van vijftien dagen, uit de vereniging treden, doch enkel indien het lid de opeisbaar geworden jaarlijkse bijdrage heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk ter kennis te worden gebracht aan de raad van bestuur. Indien een lid zijn lidmaatschap opzegt tijdens een algemene vergadering, waarin een voor hem onaanvaardbare bindende richtlijn wordt genomen, eindigt zijn lidmaatschap op datum van de bedoelde vergadering. Hij blijft echter gehouden tot de naleving van zijn financiële verplichtingen tijdens het lopende dienstjaar. 8.3. De uitsluiting van een effectief of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee/derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Behoudens de aanstelling van een andere instantie, is de raad van bestuur bevoegd tot het toezicht op de naleving van de richtlijnen en de sanctionering van de overtredingen. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. Alvorens tot sanctionering over te gaan, zal de raad van bestuur de overtreder ter verantwoording horen of althans oproepen.

Een effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem werd toegezonden door de raad van bestuur, wordt evenwel geacht zelf ontslag te nemen. Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om alle lidmaatschapsrechten van zulk lid vanaf dat ogenblik op te schorten, in afwachting van de bevestiging van ontslag of de formele uitsluiting die zal

plaatsvinden bij de eerstvolgende algemene vergadering. Tegen elke sanctie is beroep mogelijk bij de algemene vergadering, die in laatste instantie beslist.

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de

rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging, noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Algemene vergadering : De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden op datum van de algemene vergadering. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

a) de wijziging van de statuten;

b) de benoeming en afzetting van bestuurders, van leden van de toelatingscommissie en van commissarissen;

c) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

d) de ontbinding van de vereniging;

e) de uitsluiting van leden;

f) het bepalen van de bezoldigingen;

g) de kwijting aan bestuurders en/of commissarissen;

h) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Jaarvergadering : De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, vindt plaats elk jaar op de eerste vrijdag van de maand Februari om twintig uur (20.00u).

Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging door middel van een schriftelijke volmacht. Op de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht.

Bestuur : De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering, voor een termijn van twee jaar. In geval er slechts 3 leden zijn, zal de raad van bestuur echter slechts bestaan uit 2 bestuurders. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

.In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd die tijdelijk het opengevallen mandaat van de bestuurder die hij vervangt, waarneemt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij heeft de meest uitgebreide bevoegdheden. De raad van bestuur kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigings-bevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of door twee bestuurders, die telkens gezamenlijk handelen.

De raad van bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Bijdragen : De effectieve en toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. De jaarlijkse bijdrage van de ereleden en bijleden verschilt van die van de effectieve en toegetreden leden. Het bedrag van de bijdrage en de uiterste betaaldatum worden jaarlijks bepaald door de raad van bestuur. Door het betalen van de bijdrage bewijst men zijn lidmaatschap. Deze jaarlijkse bijdrage mag niet méér bedragen dan tweehonderd vijftig euro (250,00 ¬ ). Boekjaar : Het boekjaar van de vereniging loopt van één Januari tot één-en-dertig December van ieder jaar, behalve voor het eerste boekjaar dat loopt vanaf de oprchtingsdatum to 31 December van het jaar volgend op het oprichtingsjaar. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en wordt de jaarrekening opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende boekjaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. Het batig saldo vergroot het vermogen ven de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Ontbinding-vereffening : De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan voortijdig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, met een meerderheid van twee/derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan, door de bestuurders en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd onder de opschortende voorwaarde van homologatie door de Rechtbank van Koophandel, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, van de vereniging worden overgedragen aan een vereniging, stichting of instituut met een gelijkaardig of verwant doel als de huidige vereniging. De keuze van de bestemming van het netto-actief ligt bij de algemene vergadering.

Voor ontledend uittreksel,

De Heer Koenraad Van Camp, oprichtend lid,

Raad van bestuur :

1) voorzitter van de raad van bestuur: de Heer Van Camp Koenraad;

2) ondervoorzitter: de Heer Van Camp Michiel

3) penningmeester: de Heer VAN CAMP Jeroen;

4) secretaris: de Heer Robeyns Carl

Coordonnées
BELGIAN BBQUALITY TEAM, AFGEKORT : BBBQ-T

Adresse
ZAVELSTRAAT 41 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande