BELGIAN HEALTH PROFESSIONALS IN RHEUMATOLOGY, AFGEKORT : BHPR

Association sans but lucratif


Dénomination : BELGIAN HEALTH PROFESSIONALS IN RHEUMATOLOGY, AFGEKORT : BHPR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 518.938.320

Publication

11/03/2013
ÿþ ~~ ~~ ~:º%~-~~`~: MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



A III~040i~s709*u~M~uiuiuu

" 13

NEERGELEGD

2 7 FEB. 2013

GRIFFIETBANK van

KOOPHAN P~ MECHELEN

Onderrtemingsnr : 5~ . ce. 3 Q o

Benaming

(voluit) : Belgian Health Professionals in Rheumatology

(verkort) : BHPR

Rechtsvorm : VZW

Zetel r Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Oprichting

Belgian Health Professionals in Rheumatology vzw

Stuivenbergbaan 70

2800 Mechelen

Statuten `Belgian Health Professionals in Rheumatology' vzw

Tussen de ondergetekenden:

- Dhr. Thijs Swinnen Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen,

- Mevr. Marie Avaux  Rue Charles Meert 72, 1030 Schaerbeek,

- Mevr. Saskia Decuman  Nieuwstraat 13 bus 3, 9340 Lede,

- Mevr. An Van Boxstael  Oude Gentbaan 28, 9300 Aalst,

- Dhr. Dieter Van Assche  Saffranenbergstraat 6, 3001 Heverlee,

- Dhr. Kevin Deschamps  Watermolenstraat 3, 9320 Erembodegem,

- Mevr. Pauline Hoellinger  Avenue des Hirondelles 6, 1950 Kraainern,

- Mevr. Karlien Claes -- Esperantostraat 20, 9040 Sint-Amandsberg,

is overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan zij de stichtende leden zijn

en waarvan zij de statuten als volgt bepalen.

TITI~L 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Belgian Health Professionals in Rheumatology (afkorting: BHPR). De naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Het adres van de maatschappelijke zetel kan door foutera beslissing van de raad van bestuur gewijzigd worden.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel om

'structureel overleg en samenwerking mogelijk te maken tussen de diverse niet-medische zorgverstrekkers binnen de reumatologie. Meer concreet zal dit overleg toegespitst worden op de organisatie van gespecialiseerde opleiding en navorming in de reumatologie en multidisciplinaire samenwerking binnen de reumatologie zoals wetenschappelijk onderzoek en sensibilisatiecampagnes, allen met het oog op de optimalisatie van de zorg voor patiënten met een reumatische aandoening.

-structureel overleg en samenwerking mogelijk te maken met de KBVR-SRBR vzw-asbl en andere belanghebbenden, in het bijzonder op het vlak van opleiding, navorming, congressen en belangrijke initiatieven.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" structureel overleg en samenwerking mogelijk te maken met de representatieve patiëntenorganisaties binnen de reumatologie.

" structureel overleg en samenwerking mogelijk te maken met de EULAR Health Professionals.

De vereniging kan alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar

doel en kan haar medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden. Nederlands en Frans zijn de officiële talen van de Belgian Health Professionals in Rheumatology. Engels mag gebruikt worden voor de interne werking van de raad van bestuur en voor wetenschappelijke activiteiten of publie relations, vooral wanneer deze activiteiten een internationale draagwijdte hebben.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

Met de term lid` In deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vijf bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Elk lid beschikt over stemrecht, a rato van één stem per lid. De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en in voorkomend geval het huishoudelijk reglement en engage ren zich voor een actieve medewerking.

Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Specifieke bepalingen:

-Alle leden dienen als verpleegkundige, kinesitherapeut of beoefenaar van een paramedisch beroep erkend te zijn door de FOD Volksgezondheid of de beschermde titel van psycholoog te dragen zoals erkend door de psychologencommissie.

-Alle leden, uitgezonderd de stichtende leden, dienen een specifieke opleiding te hebben gevolgd, erkend door de KBVR-SRBR vzw-asbl. Specifieke uitzonderingen kunnen worden toegestaan op voorstel van de raad van bestuur:

-Een kandidaat-lid dient steeds voorgedragen te worden door minstens 2 leden van de algemene vergadering.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden in voorkomend geval beschreven in een huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, Ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend, vergezeld van een kopie van zijn identiteitskaart, bij de raad van bestuur.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze warden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn in voorkomend geval vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot een bijdrage verplicht en dit kan maximaal 250 euro bedragen.

Het bedrag kan jaarlijks worden aangepast door de raad van bestuur.

ARTIKEL 9

Elk lid Kan ten allen tijde uit de vereniging treden of ontslagen warden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Dit ontslag stelt hem niet vrij van de verplichting de lidgelden te betalen die hij nog aan de vereniging schuldig is. Ieder lid, dat tijdens twee opeenvolgende jaren zijn jaarlijks lidgeld verwaarloosde te vereffenen, zal na aanmaning door een aangetekende brief de facto als ontslagnemend beschouwd worden, tenzij bijzondere door de raad van bestuur te beoordelen omstandigheden.

Ieder lid dat weigert zich te gedragen volgens de statuten of het huishoudelijk reglement, of dat de vereniging materieel of moreel schaadt, mag uitgesloten worden. De raad van bestuur, of een commissie van minstens drie leden door hem aangeduid, zal de zaak onderzoeken en zal eventueel de uitsluiting voorstellen op een algemene vergadering voor die gelegenheid op regelmatige wijze bijeengeroepen.

Het beschuldigde lid zal door aangetekende brief, minstens vijftien dagen tevoren verzonden, uitgenodigd worden om zijn standpunt voor de algemene vergadering te verdedigen.

De uitsluiting kan slechts uitgevaardigd worden door een meerderheid van twee derden van de aanwezige leden.

t.,

r

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

NlQD 2.2

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van vier leden die lid zijn van de vereniging en die

kan uitgebreid worden conform de voorwaarden opgenomen in artikel 13.

ARTIKEL 12:

Duur van het mandaat van de bestuurders.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hernieuwbare termijn van 3 jaar.

ARTIKEL 13:

Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Het multidisciplinaire karakter van de raad van bestuur wordt gegarandeerd via een verdeelsleutel toegepast bij de benoeming van bestuurders. De verdeelsleutel is een verhouding die bestaat uit een breuk met een teller en een noemer. De raad van bestuur moet uit minstens 1/4 verpleegkundigen, minstens 1/4 kinesitherapeuten en minstens 1/4 ergotherapeuten bestaan op een totaal van vier bestuurders. De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid beslissen om een niet vertegenwoordigde beroepsgroep aan de verdeelsleutel toe te voegen, waardoor de raad van bestuur telkens met één lid moet uitbereiden en de noemer van de verdeelsleutel telkens met één moet vermeerderd worden.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14:

Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. in dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15:

Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze In en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. Bij afwezigheid van de volledige raad van bestuur volstaan twee bestuurders om de bevoegdheden van de raad van bestuur uit te oefenen. Bij staking van stemmen Is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen per brief of e-mail door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de eerste ondervoorzitter (indien deze functie voorzien werd) of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Vergadering vla teleconferentie met audio en indien mogelijk video is toegestaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover bpost, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

Personen belast met het dagelijks bestuur van de verenig¬ ng, overeenkomstig art.l3bis, 1° lid, W.VZW.

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. Dagelijks bestuur wordt als volgt gedefinieerd: 'de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist en die zowel wegens hun gering belang ais wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.'

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen In collegiaal overleg.

TITEL IV; ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Minstens één verpleegkundige, één kinesitherapeut en één ergotherapeut maken deel uit van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de

vereniging zulks vereist,

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per e-mail of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. De algemene vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij 2/3 van de aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat een niet geagendeerd onderwerp toch behandeld wordt.

ARTIKEL 29

ln gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De onthoudigingen en ongeldige stemmen worden In gewone gevallen niet meegeteld in de beoordeling. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene dle op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 30: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordige stichtende leden vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en een meerderheid van 4/5 der aanwezige of vertegenwoordige stichtende leden worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen warden ais tegenstemmen beschouwd. Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, Onthoudingen en ongeldige stemmen worden als tegenstemmen beschouwd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden als tegenstemmen beschouwd.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden als tegenstemmen beschouwd.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN `

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden

wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan het FWRO-FRSR of aan een vereniging met een belangenloze doelstelling binnen de reumatologie-sfeer.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen cie 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 21 februari 2013,

Thijs Swinnen

Voorzitter

Kinesitherapeut

Marie Aveux

Ondervoorzitter

Kinesitherapeut

Saskia Decuman

Bestuurder

Secretaris

Ergotherapeut

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

An Van Boxstael

Bestuurder

Schatbewaarder

Verpleegkundige

Dieter Van Assche

Kinesitherapeut

Kevin Deschamps

Pololoog

Pauline 1-Ioellinger

Ergotherapeut

Karlien Claes

Verpleegkundige

Belgian Health Professionals in Rheumatology vzw

Stuivenbergbaan 70

2800 Mechelen

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

-Voorzitter: Thijs Swinnen (kinesitherapeut)  Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen

-Onder-voorzitter: Marie Avaux (kinesitherapeut)  Rue Charles Meert 72,1030 Schaerbeek -Bestuurder/Secretaris: Saskia Decuman (ergotherapeut)  Nieuwstraat 13 bus 3, 9340 Lede -Bestuurder/Schatbewaarder: An Van Boxstael (verpleegkundige)  Oude Gentbaan 28, 9300 Aalst

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Voorzitter Ondervoorzitter

MOD 2.2

Belgian Health Professionals in Rheumatology vzw

Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen

Ondernemingsnummer :

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM

DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voor allo administratieve en financiële verplichtingen hebben de voorzitter en de secretaris afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Belgian Health Professionals in Rheumatology asbl

Stuivenbergbaan 70

2800 Malines

Statuts 'Belgian Health Professionals in Rheumatology' asbl

Entre Ieo soussignés :

- M. Swinnen Thijs  Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen

- Mme Marie Avaux  Rue Charles Meert 72,1030 Schaerbeek

- Mme Saskia Decuman  Nieuwstraat 13 bus 3, 9340 Lede

- Mme An Van Boxstael  Oude Gentbaan 28, 9300 Aalst,

- M. Dieter Van Assche  Saffranenbergstraat 6, 3001 Heverlee,

- M. Kevin Deschamps -- Watermolenstraat 3, 9320 Eremboclegem,

- Mme Pauline Hoellinger Avenue des Hirondelles 6, 1950 Kraainem,

- Mme Karlien Claes -- Esperantostraat 20, 9040 Sint-Amandsberg,

il est convenu de constituer une association sans but lucratif dont ils sont les membres fondateurs et dont ils stipulent les statuts comme suit.

TITRE I : DENOMINATION -- SIEGE  OBJET - DUREE

ARTICLE 1

L'association porte le nom : Belgian Health Professionals in Rheumatology (abréviation: BHPR). Ce nom doit apparaître sur tous les actes, factures, annonces, publications, lettres, commandes et autres documents émanant de l'association, immédiatement précédé ou suivi des termes « association sans but lucratif » ou de l'abréviation « asbl » avec une indication précise du siège.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTICLE 2

Le siège de l'association est sis Stuivenbergbaan, 70 à 2800 Malines et ressortit à l'arrondissement judiciaire de Malines. L'adresse du siège social peut être modifiée par simple décision du conseil d'administration.

ARTICLE 3

L'association a pour objet de

" permettre la concertation et la collaboration structurelles entre les divers prestataires de soins non médicaux au sein de ta rhumatologie. Plus concrètement, cette concertation se concentrera sur l'organisation de la formation et du perfectionnement spécialisés en rhumatologie et la collaboration multidisciplinaire au sein de la rhumatologie comme la recherche scientifique et les campagnes de sensibilisation, dans l'intention d'optimiser les soins pour les patients atteints d'une affection rhumatismale.

" permettre la concertation et la collaboration structurelles avec KBVR-SRBR vzw-asbl et d'autres intéressés, en particulier dans le domaine de la formation, du perfectionnement, des congrès, des initiatives importantes.

" permettre la concertation et la collaboration structurelles avec les organisations représentatives de patients au sein de la rhumatologie.

" permettre la concertation et la collaboration structurelles avec tes EULAR Health Professionals. L'association peut réaliser toutes les opérations qui se rapportent directement ou indirectement à son objet et peut prêter sa collaboration à toute activité similaire.

ARTICLE 4

L'association est fondée pour une durée illimitée, mais peut être dissoute à tout moment. Le néerlandais et le français sont les langues officielles de Belgian Heaith Professionals in Rheumatology. L'anglais peut être utilisé pour le fonctionnement interne du conseil d'administration et pour les activités scientifiques ou les relations publiques, surtout lorsque ces activités ont une portée internationale.

TITRE Il : MEMBRES

ARTICLE 5

Par 'membre', les présents statuts se réfèrent formellement aux membres effectifs.

Le nombre de membres est illimité, mais doit être de cinq au moins. Les fondateurs sont les premiers membres effectifs. L'association peut compter des membres effectifs et adhérents. La qualité de membre à part entière, y compris te droit de vote à l'assemblée générale, revient exclusivement aux membres effectifs. Chaque membre dispose du droit de vote, à raison d'une voix par membre. Par leur adhésion, les membres acceptent les statuts et, le cas échéant, le règlement d'ordre intérieur et s'engagent à une collaboration active.

Les membres effectifs sont ceux dont le nom est mentionné dans le registre des membres tenu au siège de l'association.

Les dispositions légales ne sont applicables qu'aux membres effectifs. Dispositions spécifiques :

-Tous les membres doivent être reconnus par le SPF Santé publique en tant qu'infirmier, kinésithérapeute ou praticien d'une profession paramédicale ou porter le titre protégé de psychologue tel que reconnu par la Commission des psychologues.

-Tous les membres, à l'exception des membres fondateurs, doivent avoir suivi une formation spécifique, reconnue par la KBVR-SRBR vzw-asbl. Des exceptions spécifiques peuvent être autorisées sur proposition du conseil d'administration.

-Un candidat-membre doit toujours être proposé par 2 membres au moins de l'assemblée générale.

Les membres adhérents sont uniquement affiliés pour bénéficier des activités de ]'asbl. Ils n'ont pas droit de vote à l'assemblée générale. Les droits et obligations des membres adhérents sont consignés, le cas échéant, dans un règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 6

Peut adhérer comme membre à l'association toute personne physique ou personne morale acceptée en tant que telle par l'assemblée générale. La demande d'admission d'un candidat-membre doit être déposée par écrit, accompagnée d'une copie de sa carte d'identité, au conseil d'administration.

ARTICLE 7

Le conseil d'administration peut également, aux conditions qu'il établira, admettre d'autres personnes comme membres d'honneur, membres bienfaiteurs, membres de soutien ou membres consultatifs. Ceux-ci sont considérés comme membres adhérents. Leurs droits et devoirs sont mentionnés, le cas échéant, dans le règlement d'ordre intérieur.

ARTICLE 8

Les membres sont tenus de verser une cotisation, qui peut s'élever à 250 euros maximum.

Le montant peut être adapté chaque année par le conseil d'administration.

ARTICLE 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Chaque membre peut à tout moment quitter l'association ou en être révoqué. Le congé doit être porté à la connaissance du conseil d'administration par courrier recommandé. Ce congé ne le libère pas de l'obligation de payer les cotisations qu'il doit encore à l'association. Chaque membre, qui a négligé d'acquitter sa cotisation annuelle pendant deux années consécutives, sera considéré comme démissionnaire de facto après sommation par courrier recommandé, sauf circonstances exceptionnelles qui feront l'objet d'une évaluation par le conseil d'administration.

Tout membre qui refuse de se conformer aux statuts ou au règlement d'ordre intérieur ou qui nuit matériellement ou moralement à l'association peut être exclu. Le conseil d'administration ou une commission de trois membres au moins qu'il désigne examinera l'affaire et proposera éventuellement l'exclusion à une assemblée générale convoquée régulièrement à cette occasion.

Le membre accusé sera invité par courrier recommandé, envoyé au moins quinze jours avant, à défendre son point de vue devant l'assemblée générale.

L'exclusion ne peut être décrétée que par une majorité des deux tiers des membres présents.

ARTICLE 10

Les membres sortants ou exclus et leurs successeurs juridiques n'ont aucune part dans le patrimoine de l'association et ne peuvent par conséquent jamais demander la restitution ou l'indemnisation des cotisations versées ou des apports réalisés.

TITRE III : LE CONSEIL D'ADMINISTRATION :

ARTICLE 11

L'association est administrée par un conseil d'administration composé de quatre membres qui sont

membres de l'association. Le conseil peut être augmenté conformément aux conditions énoncées à l'article 13.

ARTICLE 12

Durée du mandat des administrateurs.

Les administrateurs sont nommés par l'assemblée générale pour un mandat renouvelable de 3 ans.

ARTICLE 13

Mode de nomination et rémunération des administrateurs

Les administrateurs sont nommés par l'assemblée générale à la majorité simple, quel que soit le nombre de membres présents et/ou représentés. Les administrateurs exercent leur mandat à titre gratuit. Le caractère multidisciplinaire du conseil d'administration est garanti par une clé de répartition appliquée lors de la nomination des administrateurs. Cette clé de répartition est une proportion composée d'une fraction avec un numérateur et un dénominateur. 114 au moins du conseil d'administration doit se composer d'infirmiers, 1/4 au moins de kinésithérapeutes et 1/4 au moins d'ergothérapeutes sur un total de quatre administrateurs. L'assemblée générale peut décider à la majorité simple d'ajouter à la clé de répartition un groupe professionnel non représenté. A cette occasion, le conseil d'administration doit à chaque fois s'élargir d'un membre et le dénominateur de la clé de répartition doit être augmenté d'un à chaque fois.

Les actes relatifs à la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les trente jours du dépôt.

ARTICLE 14

Fin de mandat et révocation des administrateurs.

Le mandat des administrateurs prend fin par révocation par l'assemblée générale, par congé volontaire, par expiration du mandat (le cas échéant), par décès ou en cas d'interdiction légale.

La révocation par l'assemblée générale est décidée à la majorité simple des membres présents et/ou représentés. Elle doit cependant figurer formellement à l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Un administrateur qui prend volontairement congé doit en informer le conseil d'administration par écrit. Ce congé prend immédiatement cours, sauf si, suite à ce congé, le nombre minimum d'administrateurs devient inférieur au minimum statutaire. Dans ce cas, le conseil d'administration doit convoquer l'assemblée générale dans les deux mois. Celle-ci doit pourvoir au remplacement de l'administrateur concerné et l'en informer par écrit.

Les actes relatifs à la fin du mandat et à la nomination des administrateurs doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les trente jours du dépôt.

ARTICLE 15

Pouvoirs des administrateurs

Le conseil d'administration dirige les affaires de l'association et la représente dans les actes judiciaires et extrajudiciaires. Il est compétent pour toutes les matières, à l'exception de celles formellement réservée à l'assemblée générale par la loi. Il agit tant en demandant qu'en défendant dans toutes les actions judiciaires et statue sur l'utilisation ou non de voies de recours.

. , ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Le conseil d'administration nomme et révoque les membres de personne! et fixe leurs rémunérations. En l'absence du conseil d'administration au complet, deux administrateurs suffisent pour exercer les pouvoirs du conseil d'administration. En cas de partage des voix, la voix du président ou la voix de son remplaçant est décisive.

ARTICLE 16

Le conseil d'administration est convoqué parie président ou deux administrateurs par lettre ou par e-mail.

Les réunions du conseil d'administration sont présidées par le président. Si celui-ci est empêché ou absent, la réunion est présidée par le premier vice-président (si cette fonction a été prévue) ou par le plus âgé des administrateurs présents.

Réunion par téléconférence avec audio et vidéo, si possible, est autorisé.

ARTICLE 17

Un procès-verbal de chaque réunion est dressé. Il est signé par le président et le secrétaire et il est consigné dans un registre prévu à cet effet. Les extraits qui doivent être remis et tous les autres actes sont valablement signés par le président et le secrétaire. En l'absence de ces administrateurs, deux autres administrateurs peuvent signer valablement ces documents.

ARTICLE 18

Le conseil d'administration édicte tous les règlements d'ordre intérieur qu'il estime nécessaires et juge utiles.

Le conseil d'administration peut, s'il le juge nécessaire, nommer un administrateur délégué ou un directeur, chargé de la gestion journalière. Celui-ci s'occupe des affaires courantes et de la correspondance journalière et signe valablement au nom de l'association pour bpost, les établissements bancaires publics et privés et toutes les autres institutions.

ARTICLE 19

Les administrateurs qui agissent au nom de l'association ne doivent pas prouver, vis-à-vis des tiers, la moindre décision ni la moindre autorisation.

ARTICLE 20

Les personnes habilitées à représenter l'association, conformément à l'art.13, 4e al., de la loi sur les ASBL.

Le conseil d'administration peut déléguer ses pouvoirs pour certains actes et certaines tâches sous sa responsabilité à un des administrateurs ou à une autre personne, membré ou non de l'association. Le conseil d'administration peut choisir en son sein un président, un secrétaire, un trésorier et toute fonction nécessaire au bon fonctionnement de l'association.

Le conseil d'administration les nomme à la majorité simple. Celui-ci décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente.

La fin de mandat de ces personnes habilitées peut se faire

a)sur base volontaire par le mandataire lui-même en déposant un congé écrit au conseil d'administration

b)par révocation par le conseil d'administration à la majorité simple qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente. La décision à ce sujet par le conseil d'administration doit cependant être communiquée à l'intéressé dans les sept jours calendrier, par courrier recommandé.

Les actes relatifs à la fin du mandat et à la nomination des personnes habilitées à représenter l'association doivent être déposés au greffe du tribunat de commerce et doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les trente jours du dépôt.

Les mandataires exercent leurs compétences séparément ou conjointement.

ARTICLE 21

Personnes chargées de la gestion journalière de l'association, conformément à l'art. 13bis, al. ler, de la loi sur les ASBL.

Le conseil d'administration peut désigner une gestion journalière. La gestion journalière est définie comme suit : 'les opérations ou actes requis par la vie quotidienne de l'association et ne justifiant pas, tant par leur importance minime que par la nécessaire d'une solution rapide, l'intervention du conseil d'administration lui-même.'

Le conseil d'administration les nomme à la majorité simple, Celui-ci décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente.

La fin de mandat de la gestion journalière peut se faire

a)sur base volontaire par un membre de la gestion journalière lui-même en déposant un congé écrit au conseil d'administration

b)par révocation par le conseil d'administration à la majorité simple qui décide valablement à ce sujet si la majorité des administrateurs est présente. La décision à ce sujet par le conseil d'administration doit cependant être communiquée à l'intéressé dans les sept jours calendrier, par courrier recommandé.

Les actes relatifs à la fin du mandat et à la nomination des personnes de la gestion journalière doivent être déposés au greffe du tribunal de commerce et doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les trente jours du dépôt.

Les décisions prises par la gestion journalière, qui se réunit en collège, sont toujours prises collégialement.

, 1. MGD 2.2

TITRE IV : ASSEMBLEE GENERALE

ARTICLE 22

L'assemblée générale se compose de tous les membres actifs et est présidée par le président du conseil d'administration ou par le plus âgé des administrateurs présents. Au moins un(e) infirmie(è)r(e), un(e) physiothérapeute et un(e) ergothérapeute font partie de l'assemblée générale.

Un membre peut cependant se faire représenter par un autre membre à l'assemblée générale. Un membre ne peut toutefois représenter qu'un seul autre membre. Chaque membre ne dispose que d'une voix à l'assemblée générale.

ARTICLE 23

L'assemblée générale est exclusivement compétente pour :

-la modification des statuts,

-Ia nomination et la révocation des administrateurs,

-Ia nomination et la révocation des commissaires et la fixation de leur rémunération si une rémunération leur

est accordée,

-la décharge accordée aux administrateurs et aux commissaires,

-l'approbation du budget et des comptes,

-la dissolution volontaire de l'association,

-la nomination et l'exclusion d'un membre de l'association,

-la transformation de l'association en une société à finalité sociale,

-tous les cas où les présents statuts l'exigent.

ARTICLE 24

L'assemblée générale est valablement convoquée par le conseil d'administration chaque fois que l'objet de

l'association l'exige.

Elle doit être convoquée au moins une fois par an pour l'approbation des comptes de l'année écoulée et

pour le budget de l'année suivante.

ARTICLE 25

L'assemblée générale se tient dans les six mois de la date de clôture de l'exercice.

ARTICLE 26

Le conseil d'administration est en outre tenu de convoquer l'assemblée générale lorsqu'115 des membres effectifs adresse une demande en ce sens au conseil d'administration et ce, par courrier recommandé mentionnant les points de l'ordre du jour à traiter. Dans ce cas, le conseil d'administration est tenu de convoquer l'assemblée générale dans les 15 jours ouvrables en mentionnant à l'ordre du jour les points demandés.

ARTICLE 27

Les convocations à l'assemblée générale doivent, pour être valables, être signées par le président ou deux administrateurs. Tous les membres effectifs doivent être convoqués par courrier simple, par e-mail ou par courrier recommandé au moins huit jours ouvrables avant l'assemblée.

ARTICLE 28

La convocation qui mentionne le lieu, le jour et l'heure de l'assemblée, comporte l'ordre du jour, qui est établi par le conseil d'administration. Chaque sujet qui est proposé par écrit par 1120e des membres effectifs doit également figurer à l'ordre du jour. Ce sujet doit naturellement être signé par 1120e des membres et être remis au président du conseil d'administration au moins deux jours ouvrables avant l'assemblée. L'assemblée générale ne peut délibérer à propos de points ne figurant pas à l'ordre du jour que si 2/3 des membres présent de l'assemblée consentent à ce qu'un sujet ne figurant pas à l'ordre du jour soit quand même examiné.

ARTICLE 29

Dans les cas ordinaires, les décisions sont prises à la majorité simple des voix présentes et représentées. Dans les cas ordinaires, les abstentions et les votes invalides ne sont pas comptées dans le décompte. En cas de partage des voix, la voix du président ou de la personne qui préside l'assemblée à ce moment est décisive.

ARTICLE 30 : modification des statuts

Il ne peut être décidé d'une modification des statuts que si celle-ci est mentionnée dans ie détail à l'ordre du jour et si 213 des membres effectifs sont présents ou représentés. SI ce nombre n'est pas atteint, une deuxième assemblée peut être convoquée, comme les présents statuts le stipulent. Une décision valable pourra être prise à cette assemblée, quel que soit le nombre de membres présents. La deuxième assemblée ne peut se tenir dans les 15 jours calendrier qui suivent la première assemblée. En outre, toute modification des statuts requiert une majorité des 213 des voix présentes ou présentées et une majorité des 2/3 des voix présentes ou présentées des membres fondateurs, même lors de la deuxième assemblée générale. Une modification de l'objet de l'association ne peut être décidée qu'à une majorité des 4/5e des voix présentes ou représentées et une majorité des 4/5 des voix présentes ou présentées des membres fondateurs. Les abstentions et votes

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

,1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

invalides sont considérés comme des votes contre. Les modifications et les statuts coordonnées complets de chaque modification des statuts seront déposés après cette modification au greffe du tribunal de commerce. La modification doit être publiée (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les 30 jours du dépôt. Les abstentions et votes invalides sont considérés comme des votes contre.

ARTICLE 31

Toute dissolution volontaire de l'association requiert les mêmes règles que celles décrites pour la modification de l'objet de l'association. Les abstentions et votes invalides sont considérés comme des votes contre.

ARTICLE 32

Une majorité des 2/3 des voix est requise pour l'exclusion d'un membre. En cas d'exclusion d'un membre, ce point doit également figurer à l'ordre du jour et le membre doit être invité afin de pouvoir pourvoir à sa défense. Les abstentions et votes invalides sont considérés comme des votes contre.

ARTICLE 33

Un procès-verbal de chaque réunion est dressé. II est signé par le président et le secrétaire et il est repris dans un registré spécial. Ce registre peut être consulté par les membres et tiers intéressés au siège de l'association. Les extraits de ce registre sont valablement signés par le président et le secrétaire ou par deux administrateurs et, en leur absence, par deux membres de l'assemblée générale.

TITRE V : COMPTES ET BUDGETS

ARTICLE 34

L'exercice de l'association s'étend du ler janvier au 31 décembre.

Le conseil d'administration clôture les comptes de l'exercice précédent et prépare le budget de l'année

suivante. Les deux sont soumis pour approbation à l'assemblée générale qui se tient dans tes six mois de la

date de clôture de l'exercice.

TITRE VI : DISSOLUTION ET LIQUIDATION

ARTICLE 35

Sauf cas de dissolution judiciaire et dissolution de plein droit, seule l'assemblée générale peut décider de la dissolution si 2/3 des membres sont présents ou représentés à l'assemblée générale et sl, en outre, une majorité d'4/5e accepte de dissoudre volontairement l'association. La proposition de dissolution volontaire de l'association doit être formellement mentionnée à l'ordre du jour de l'assemblée générale.

Si 2/3 des membres ne sont pas présents ou représentés à cette assemblée générale, une deuxième assemblée générale doit alors être convoquée. Elle délibère valablement quel que soit le nombre de membres présents ou représentés, mais une majorité des 4/5e doit être d'accord de dissoudre volontairement l'association.

En cas de dissolution volontaire, l'assemblée générale ou, à défaut, le tribunal, nomme un ou plusieurs liquidateurs. Elle détermine également leurs pouvoirs ainsi que les conditions de la liquidation.

Après apurement du passif, les actifs seront cédés au FWRO-FRSR ou à une association sans but lucratif au sein de la sphère de la rhumatologie.

La décision de dissolution, la nomination et la fin du mandat des liquidateurs seront déposés au greffe du tribunal de commerce. Cette décision de dissolution, la nomination et la fin du mandat des liquidateurs doivent être publiés (par extrait) aux annexes du Moniteur belge dans les 30 jours du dépôt.

ARTICLE 36

La loi du 27 juin 1921, modifiée par la loi du 2 mai 2002 demeure applicable pour tout ce qui n'est pas prévu ou régi par les présents statuts.

Ainsi fait et adopté à l'assemblée générale du 21 février 2013,

Thijs Swinnen

Président

Kinésithérapeute

Marie Avaux

Vice-président

Kinésithérapeute

Saskia Decuman

Administrateur

Secrétaire

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ergothérapeute

An Van Boxstael

Administrateur

Trésorier

Infirmière

Dieter Van Assche

Kinésithérapeute

Kevin Deschamps

Podologue

Pauline Hoellinger

Ergothérapeute

Karlien Claes

Infirmière

Belgian Health Professionals in Aheumatology asbl

Stuivenbergbaan 70

2800 Mechelen

ACTE RELATIF AU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Le conseil d'administration est composé comme suit :

-Président : Thijs Swinnen (kinesithérapeute)  Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen -Vice-président : Marie Avaux (kinesithérapeute)  Rue Charles Meert 72, 1030 Schaerbeek -Administrateur/Secrétaire : Saskia Decuman (ergothérapeute)  Nieuwstraat 13 bus 3, 9340 Lede -Administrateur/Trésorier : An Van Boxstael (infirmière)  Oude Gentbaan 28, 9300 Aalst

Le conseil d'administration exerce son mandat collégialement, mais peut déléguer certains pouvoirs sous sa responsabilité à un ou plusieurs mandataires.

Le conseil d'administration représente l'association dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires et a également tous les pouvoirs qui ne sont pas dévolus à l'assemblée générale par la loi ou par les présents statuts et à condition que ses décisions soient prises dans les limites du budget, qui a été approuvé par l'assemblée générale.

Le conseil d'administration nomme lui-même chaque fonction qu'il estime nécessaire au bon fonctionnement de l'association.

Président Vice-président

MOü 2.2

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor-'behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

..

Luik B - vervolg

Belgian Health Professionals in Rheumatology asbl

Stuivenbergbaan 70, 2800 Mechelen

Numéro d'entreprise :

ACTE RELATIF AUX PERSONNES HABILITEES A

REPRESENTER L'ASSOCIATION

Le conseil d'administration a distribué parmi ses membres tes fonctions suivantes et nommé à ces fonctions

Pour toutes les opérations administratives et financières, le président et le secrétaire ont des procurations distinctes et illimitées.

Président Secrétaire

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BELGIAN HEALTH PROFESSIONALS IN RHEUMATOLOGY…

Adresse
STUIVENBERGBAAN 70 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande