BENELUX ASSOCIATION OF CANYONING PROFESSIONALS, AFGEKORT : BACP

Association sans but lucratif


Dénomination : BENELUX ASSOCIATION OF CANYONING PROFESSIONALS, AFGEKORT : BACP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.326.514

Publication

31/10/2013
ÿþ MODZ.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1 16093

I ~,~:~,g" I I r~~iNK-

~~C~HAND~L

2 2 OKT, 2013

ANrVià gep EN

QS4.1. a9r0

Benelux Association of Canyoning Professionals BACP

Vereniging zonder winstoogmerk

Kerkhofstraat 511, 2850 Boom

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm

Zetel :

Onderwerp akte

Benaming: Benelux Association of Canyoning Professionals

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Kerkhofstraat 511, 2850 Boom

Onderwerp akte: Bekendmaking Oprichting vzw Benelux Association of Canyoning Professionals Statuten

De ondergetekenden,

Jeroen Schurmans, Karenveldstraat 80, 1745 Opwijk

Geboortedatum: 13-08-1976, Geboorteplaats: Halle

Bis Van haver, Lakensestraat 116, 1853 Strombeek-Bever

Geboortedatum: 07-03-1981, Geboorteplaats: Gent

Maarten Simons, Boekstraat 67, 2610 Wilrijk

Geboortedatum: 07-02-1976, Geboorteplaats: Mortsel

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (verder de "vzw-wet" genaamd), met de hiernavolgende statuten.

rite! ! - Benaming, duur, zetel, doel.

Art. 1. De vereniging is een beroepsvereniging en draagt de benaming "Benelux Association of Canyoning Professionals", vereniging onder de vorm van een Vereniging Zonder Winstoogmerk, afgekort BACP vzw.

Art. 2. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 3. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2850 Boom, Kerkhofstraat 511 (gerechtelijk; arrondissement Antwerpen).

Art. 4. De vereniging heeft tot doel:

1-professionele canyoninggidsen te vormen, te ondersteunen en te vertegenwoordigen,

2-de materiële en immateriële beroepsbelangen van haar leden, zowel collectief als individueel, te

behartigen en te verdedigen.

3-de canyoningsport in het algemeen te ondersteunen en te promoten.

Art. 5. De vereniging kan alle activiteiten ondernemen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar doelstellingen. De vereniging kan haar medewerking verlenen aan en, participeren in elke vereniging met gelijkaardige of complementaire doelstellingen als de hare.

Art. 6. De leden geven de vereniging de volmacht om namens hen in rechte op te treden.,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

i1dOD 2.2

Titel Il - Leden.

Art. 7. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. De vereniging telt minstens 3 effectieve leden,

Art. 8. De effectieve leden zijn leden die deel uitmaken van het bestuur.

Art. 9. De toegetreden leden zijn privépersonen die de titel van Canyoninggids of gelijkwaardig bezitten en hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar betaald hebben. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering.

Art. 10.Een effectief of toegetreden lid verliest zijn hoedanigheid van lid door:

1-de Raad van Bestuur schriftelijk kennis te geven van zijn ontslag;

2-uitsluiting door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal geen voorstel tot uitsluiting formuleren zonder het betrokken lid de mogelijkheid geboden te hebben zich terzake te verweren. Op de Algemene Vergadering moet aan het betrokken lid de mogelijkheid gegeven worden zich te verweren vooraleer over de uitsluiting gestemd wordt. Voor de uitsluiting van een lid is een tweederde meerderheid vereist. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld;

3-de lidmaatschapbijdrage niet tijdig te betalen en, na een aangetekende ingebrekestelling door de Raad van Bestuur, nog steeds in gebreke te blijven de achterstallige lidmaatschapsbijdrage te betalen binnen de door de Raad van Bestuur gestelde termijn.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, en zijn rechtsopvolgers, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Titel III - Verplichtingen van de leden.

Art. 11.De leden zijn verplicht de besluiten van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur van de vereniging te aanvaarden en toe te passen.

Art..12.De Raad van Bestuur kan, in het belang van de goede werking van de vereniging, infor-matte of documenten vragen van de leden. Deze zijn verplicht de gevraagde informatie of documenten te verschaffen binnen de opgelegde termijn.

Art. 13.De effectieve en toegetreden leden zijn een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage verschuldigd die maximaal E 1000 bedraagt. De Algemene vergadering bepaalt jaarlijks, en op voorstel van de Raad van Bestuur, het lidgeld.

Titel IV - Raad van Bestuur,

Art.14.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die bestaat uit minimum 3 en maximum 12 bestuurders. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secreta-ris. Deze verkiezing geldt voor een duur van drie jaar.

Art. 15.Het mandaat van de Bestuurders is onbezoldigd tenzij door de Algemene Vergadering anders wordt bepaald.

Art. 16.Alle leden van de Raad van Bestuur worden door een Algemene vergadering verkozen voor de duur van drie jaar. Zij zijn onbeperkt herkiesbaar.

Nieuwe kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur schriftelijk te bezorgen op de zetel van de vereniging, uiterlijk 2 maanden voor de Algemene Vergadering. Bestuurders wiens mandaat van drie jaar ten einde loopt zijn automatisch opnieuw verkiesbaar tenzij zij schriftelijk melden aan de Raad van Bestuur niet meer verkiesbaar te zijn.

Het aantal vacante plaatsen en de namen van de kandidaat-bestuurders dienen vermeld te worden in de oproeping voor de Algemene Vergadering. Indien er meer kandidaten zijn dan vacante plaatsen, kunnen de stemgerechtigde leden zoveel stemmen uitbrengen als er vacante plaatsen zijn. De kandidaten met de meeste stemmen zijn verkozen, Wanneer meerdere kandidaten een gelijk aantal stemmen hebben, wordt indien nodig een tweede verkiezing gehouden enkel tussen deze kandidaten. Indien er evenveel of minder kandidaten zijn dan vacante plaatsen, moet voor of tegen iedere kandidaat gestemd worden. Een kandidaat is verkozen indien hij een gewone meerderheid (de helft plus één) behaalt. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden bij de verkiezing van Bestuurders niet meegeteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 17.Het mandaat van een Bestuurder eindigt van rechtswege wanneer hij het statuut van lid verliest. Een Bestuurder kan zelf ontslag nemen door hiervan schriftelijk kennis te geven aan de Raad van Bestuur.

Wanneer een Bestuurder activiteiten ontwikkelt of zich gedraagt op een wijze die de vereniging kan schaden, kan de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering voorstellen de betrokken Bestuur-der af te zetten. De Raad van Bestuur kan hiertoe enkel beslissen met een twee derde meerderheid van de stemmen, en na de betrokken Bestuurder gehoord te hebben. Het voorstel tot afzetting moet op de agenda van de Algemene Vergadering geplaatst worden overeenkomstig art. 26 van de vzw-wet. Op de Algemene Vergadering moet aan de betrokken Bestuurder de mogelijkheid gegeven worden zich te verantwoorden vooraleer over de afzetting gestemd wordt. De Algemene Vergadering beslist over de afzetting bij tweederde meerderheid van de stemmen.

Art. 18.De Raad van Bestuur komt minstens twee maal per jaar samen en wordt verder samen-geroepen door de Voorzitter wanneer nodig. De Voorzitter moet de Raad van Bestuur samenroepen indien minstens 2 van de Bestuurders daar schriftelijk om vragen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien een meerderheid (de helft plus één) van de Bestuurders aanwezig is. Elke Bestuurder heeft één stem. Besluiten worden genomen bij meerderheid van de stemmen. Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald, worden ongeldige stemmen niet, en blanco stemmen wel meegeteld. In geval van staking van de stemmen is de stem van de Voorzitter bepalend. Op verzoek van een Bestuurder kan de stemming geheim gebeuren.

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een schriftelijk verslag opgesteld. Dit verslag wordt bewaard op de zetel van de vereniging en is ter inzage van alle effectieve leden.

Art. 19.De bevoegdheid van de Raad van Bestuur omvat aile handelingen en verrichtingen die verband houden met het doel van de vereniging zoals beschreven in art. 4 van onderhavige statuten, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de Algemene Vergadering.

De vereniging wordt in rechte en tegenover derden vertegenwoordigd door de Voorzitter van de Raad van Bestuur die samen met een andere Bestuurder handelt.

Art. 20.De Raad van Bestuur kan commissies oprichten die onder zijn toezicht bepaalde taken vervullen. De Raad van Bestuur legt de opdrachten en bevoegdheden van deze commissies vast en stelt de leden ervan aan.

Tite! V - Algemene Vergadering.

Art. 21.De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door een door hem aangewezen Bestuurder.

Art. 22.De verplichte Algemene Vergadering grijpt ieder jaar plaats in het laatste kwartaal. De Raad van Bestuur is verplicht een bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen wanneer min-stens twee effectieve leden hier schriftelijk om vragen, en dit binnen de 30 dagen na het verzoek. De Raad van Bestuur kan verder een bijzondere Algemene Vergadering bijeenroepen wanneer zij dit no-dig acht.

Art. 23.13e effectieve leden worden tenminste 14 dagen voor de datum van de Algemene Verga-dering uitgenodigd. Dit gebeurt per brief of per mail die de agenda vermeldt. Tijdens de Algemene Vergadering worden enkel de items behandelt die op voorhand op de agenda werden geplaatst.

Art. 24.EIk effectief lid beschikt over één stem. Een lid kan een volmacht geven aan een ander lid. Elk lid kan slechts drager zijn van één volmacht.

Art. 25.Tenzij de wet of de statuten anders voorzien, beslist de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid (de helft plus één) van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, met dien verstande dat minstens een derde van de effectieve leden moeten bijdragen aan de vorming van deze meerderheid. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld.

Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgesteld. Dit wordt ondertekend door de Voorzitter of zijn vervanger, en binnen de maand opgestuurd aan de leden, met een begeleidende brief waarin een termijn wordt vermeld voor opmerkingen. Bij gebreke aan opmerkingen binnen de gestelde termijn wordt het verslag als goedgekeurd beschouwd.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Deze verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging en kunnen daar door alle leden inge-keken worden.

Art. 26.De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1-het wijzigen van de statuten;

2-het benoemen en afzetten van Bestuurders;

3-het benoemen en afzetten van commissarissen, en het bepalen van hun eventuele bezoldiging;

4-het uitsluiten van een lid;

5-het goedkeuren van de rekeningen en van de begrotingen;

6-het ontbinden van de vereniging;

7-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

8-het aanvaarden of weigeren van een kandidaat lid;

9-het goedkeuren van een huishoudelijk reglement;

10- het jaarlijks vastleggen van de lidmaatschapsbijdrage.

Titel VIl - Rekeningen en begrotingen.

Art. 27.Het boekjaar loopt van 1 oktober tot 30 september

Art. 28.De Raad van Bestuur maakt de jaarrekening op en stelt de begroting op voor het volgende boekjaar, en laat deze goedkeuren op de jaarlijkse Algemene Vergadering,

Titel Vlll - Diversen.

Art. 29.Wijziging van de statuten gebeurt op de wijze en volgens de procedure bepaald in de Wet van 27 ' juni 1921.

Art. 30.In geval van ontbinding van de vereniging wordt over de bestemming van het vermogen van de vereniging beslist door de Algemene Vergadering,

Art. 31.Voor alles wat niet uitdrukkelijk in de statuten geregeld is, zijn de Wet van 27 juni 1921 en het huishoudelijk reglement van toepassing.

Opgemaakt in acht exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden te Boom op 12 oktober 2013.

- worden benoemd tot bestuurders: Maarten Simons (voorzitter), Els Van haver (Secretaris), Jeroen Schurmans (bestuurder)

Bestuurder Voorzitter

Jeroen Schurmans Maarten Simons

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

' Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
BENELUX ASS. OF CANYONING PROFESSIONALS, AFG…

Adresse
KERKHOFSTRAAT 511 2850 BOOM

Code postal : 2850
Localité : BOOM
Commune : BOOM
Province : Anvers
Région : Région flamande