BENS DAAN

Société en commandite simple


Dénomination : BENS DAAN
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 838.302.209

Publication

16/08/2011
ÿþPin de Ibápleigert9 het eeágiech Staattekáadl bekend te maken Impie

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

0 3..ÀUG, 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT

Dp^.giffier,

na lroeedeggáng 4®rr gpáffirüe man

III*~wiiiasuwi~uiiu~u~iuiN

ees*

vc behc aar 623; Staal

838

Ondernerningsnr : tBeinarruirugi

(voluit) : BOUM DattalW

301 .

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetei : Castelsebaan 30 - 2400 Mol

Ondeev^9erp a 3e : Oprlehtingj

Oprichting: 01 augustus 2011

Artikel 1. Naam

De benaming van de gewone commanditaire vennootschap luidt: `Bens Daan"

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2400 Mor, Castelsebaan 30. De zetel mag slechts overgebracht worden naar een andere plaats dan met toestemming van de meerderheid van de beherende vennoten.

Artikel 3. Doel

De vennootschap heeft als doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, door en met derden, voor zover voldaan aan de wettelijke voorwaarden terzake: e Onderhoud en herstelling - Industrieel onderhoud;-Installatie van Industriële machines, toestellen en werktuigen; - Reparatie en onderhoud van producten van metaal, machines en apparaten, transportmiddelen; o Activiteit als Klusjesman - Schrijn- en timmerwerk, alsook van materialen in kunststof; - Metalen constructiewerken  Metaalbewerking - Hang- en sluitwerk; - Vervaardiging van meubelen; - Sanering en afvalbeheer; - Bouw van wegen - Boren en aanleggen van putten en schachten - Baggerwerken; - Gespecialiseerde bouwwerkzaamheden van terreinen; - Industriële reiniging; e Vervoer over de weg - Transport - Goederenvervoer; - Opslag; - Vrachtbehandeling; - Alle ondersteunende activiteiten inclusief verhuur; - ltoerierdienst; o Landschapsverzorging - Ondersteunende diensten bosbouw; - Vervaardiging van machines en werktuigen; - Terreinen: slopen, bouwrijp maken, proefboren en boren; Wetenschappelijke en technische activiteiten - Studie en testen, analyseren van materialen, producten, installaties en van metaalbewerking; - Ontwikkelingswerk en systematische studies; - Industrieel en grafisch design; o Advies op het gebied van communicatie en bedrijfsvoering in de meest uitgebreide zin, zowel in eigen beheer als in deelname met derden; - Verlenen van bedrijfsadvies en bijstand en het voeren van het beleid en het beheer op technisch en bedrijfseconomisch vlak; - Organisatie van de voormelde diensten, evenals het advies, de studie, de opleiding, de automatisering en de evaluatie; - Ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven octrooien, software en know-how; Reclamevoering en marktonderzoek; e De handelsbemiddeling en groothandel in materiaal en uitrusting voor industrieel gebruik en de metaalnijverheid; De bemiddeling op alle mogelijke wijzen inzake materiële en immateriële goederen, producten en diensten, inclusief de functie van onderaannemer, tussenpersoon, makelaar in goederen, vertegenwoordiging, agent en commissionair; o Het huren, verhuren en ter beschikking stellen in gelijk welke vorm van roerende goederen, materiaal, installaties en uitrusting; De vennootschap mag alle industriële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met, of kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel met inbegrip van: het deelnemen in aile ondernemingen die een gelijkwaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband met het hare staat, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Artikel 4. Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf 1 augustus 2011. De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamheid, faling, toestand van kennelijk onvermogen of, voor wat betreft rechtspersonen, ontbinding van één der vennoten. Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van vennoten met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 5.Kapitaal  aandelen

Het kapitaal van de vennootschap is onbeperkt en samengesteld uit de kapitaalrekening van elk der vennoten. Bij de oprichting wordt op het volgende kapitaal ingetekend:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

--,

Veor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

door de heer Daan BENS, wonende te 2400 Mol, Castelsebaan 30 : 1.800,00 euro verdeeld over 18 aandelen; - door mevrouw An VANBROEKHOVEN, wonende te 2400 Mol, Castelsebaan 30 : 200,00 euro verdeeld over 2 aandelen; Het kapitaal van de vennootschap wordt vertegenwoordigd door 20 aandelen op naam zonder vermelding van nominale waarde. De oprichters verbinden zich ertoe om op eerste verzoek hun inbreng te storten op rekening 731-0193935-07 van de vennootschap bij KBC Bank NV, IBAN BE74 7310 1939 3507  BIC KREDBEBB.

Artikel 8.Beherende en stille vennoten

De heer Daan BENS is hoofdelijk aansprakelijk vennoot en wordt "beherend vennoot" genoemd. Mevrouw An VANBROEKHOVEN is stille vennoot. De stille vennoot draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van het geen deze beloofd heeft in de vennootschap in te brengen. De machten van de stille vennoot zijn: - de controle van de vennootschap; - het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s); - het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7.Overdracht van aandelen

Overdracht van aandelen onder levenden of bij overlijden is slechts geldig en tegenstelbaar tegen derden indien de overdracht wordt ingewilligd door minstens de helft van de vennoten, die samen minstens drie vierden van het kapitaal vertegenwoordigen, na aftrek van de rechten waarop de overdracht slaat. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt door de ondertekening van het register der vennoten. De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Artikel 8.Ondeelbaarheid van de aandelen

De aandelen zijn onverdeelbaar; de vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel. Telkens meerdere personen eigenaar worden van een aandeel, kan de vennootschap de rechten van dit aandeel opschorten totdat één enkel persoon aangeduid wordt voor het uitoefenen van al de rechten tegenover de vennootschap. Dezelfde regel is van toepassing bij splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel in naakte eigendom en vruchtgebruik, om welke reden ook. In geval van onenigheid tussen de rechthebbenden of van hoog dringendheid, kan de voorzitter van de bevoegde rechtbank op verzoek van één van hen, een gezamenlijke mandataris aanwijzen.

Artikel 9.Faillissement, kennelijk onvermogen, onbekwaamheid of overlijden van een vennoot

De aandelen van een vennoot zijn niet vatbaar voor beslag. Schuldeisers van een vennoot kunnen niet de ontbinding of vereffening van de vennootschap vorderen. Erfgenamen en schuldeisers van een vennoot mogen onder geen enkel voorwendsel verzegeling eisen van de goederen en bescheiden van de vennootschap noch zich op enige wijze mengen in daden van haar bestuur. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich schikken naar de jaarrekening en de beslissing van de algemene vergadering. De erfgenamen kunnen niet de vereffening vorderen. Indien de erfgenaam evenwel reeds vennoot was voor het overlijden, verkrijgt hij de aandelen van zijn rechtsvoorganger. De regels van dit artikel zijn van overeenkomstige toepassing in geval van ontbinding van een rechtspersoon-vennoot.

Artikel 10.Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door de beherende vennoten. Zijn er twee of meer beherende vennoten dan kan ieder van hen afzonderlijk de vennootschap verbinden. De beherende vennoten mogen hun machten delegeren aan volmachtdragers voor verrichtingen die tot het dagelijks bestuur behoren. De beherende vennoten verbinden zich ertoe slechts te handelen in naam en voor rekening van de vennootschap bij het stellen van daden die binnen de doelstelling van de vennootschap vallen als bepaald in artikel 3. De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamverklaring of het ontslag van een beherend vennoot. De overblijvende beherende vennoten zullen de vennootschap verder besturen en kunnen, indien zij dit gepast achten, de algemene vergadering samenroepen om een bijkomende beherende vennoot te benoemen. Indien er geen beherende vennoten meer zijn, zal de algemene vergadering samenkomen om één of meerdere beherende vennoten te benoemen, dit onverminderd het recht van de stille vennoten om in afwachting van deze benoeming en overeenkomstig de specifieke artikelen van de vennootschappenwet de voorzitter van de rechtbank van koophandel te verzoeken om tijdelijk een niet vennoot als bewindvoerder aan te stellen voor dringende daden van beheer.

Artikel 11. B ezo ld i gi ng

De beherende vennoten zijn bezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Artikel 12.Controle

Iedere stille vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van aile geschriften van de vennootschap.

Artikel 13.Vergadering van de vennoten

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de tweede vrijdag van juni om 18.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Ten allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. Voor een wijziging van de essentiële bestanddelen van de statuten is steeds een unanieme beslissing van alle vennoten vereist. Tot deze essentiële elementen rekent men o.a.: het doel van de vennootschap, de aard en de duur ervan, de beperkte overdraagbaarheid van de aandelen, alsook de clausule krachtens dewelke de statuten onveranderbaar zijn. Voor een wijziging van de niet-essentiële bestanddelen volstaat een gewone meerderheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

à

De vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap. De oproeping geschiedt door een beherend vennoot, bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering. De beherende vennoten zijn verplicht een vergadering samen te roepen indien de stille vennoten ' die tenminste één vierde van de aandelen bezitten hierom verzoeken.

Artikel 14.Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering van de vennoten beslist over de goedkeuring van de jaarrekening, over de wijziging aan welke bepaling ook van de statuten van de vennootschap, over de ontbinding van de vennootschap en in het algemeen over alles wat volgens de statuten uitdrukkelijk buiten de bevoegdheid van de beherende vennoten valt, daaronder begrepen: - de goedkeuring van de jaarrekening; - de bestemming van de beschikbare winst; - de vaststelling van het salaris van de beherende vennoten, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hen en het verlenen van kwijting.

Artikel 15.Stemrecht

Elk aandeel heeft recht op één stem, en dus geen stem per hoofd. In de vergadering worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 16.Boekjaar - inventaris - jaarrekening "

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op 111 en eindigt op 31/12 van leder jaar. Het eerste boekjaar gaat in vanaf de oprichting en zal afgesloten worden op 31/12/2012 en zal dus een verlengd boekjaar van 17 maanden zijn. Op het einde van ieder boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de beherende vennoten de inventaris op, alsmede de jaarrekening.

Artikel 17.Winstverdeling  verliezen

Van de te bestemmen winst van het boekjaar wordt vijf ten honderd voorafgenomen ten bate van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht zodra deze reserve het tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft. Over het saldo wordt beslist door de jaarvergadering.

Getekend

BENS Daan

Beherend Vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan'het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BENS DAAN

Adresse
CASTEELSEBAAN 30 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande