BERTO

Association sans but lucratif


Dénomination : BERTO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.353.074

Publication

17/07/2012
ÿþ MOU 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*iaiae3si

1,,L_6~s"tl.~ Li_LL.atJ GRIFFIE RECHTBANK VAN

06 1111 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier



Ondernemingsnr : 0839.353.074

Benaming

(voluit) : VZW Berto

(verkort) : Vzw Berto

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Brouwerijstraat 7, 2200 Noorderwijk, België

Onderwerp akte : Ontslagen

Ingevolge beslissing van de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 5/07/2012:

- neemt de algemene vergadering akte van het ontslag van meneer Rafaël Egarla Viteri als lid van de Raad van Bestuur.

Elien Egana Viteri

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

28/09/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

6 LgFP.. 20n

... ~

Ondemem ingsnr : ¬ 3 8%3 9. 3.53 - y

Ba$naaeng

(voue) : vzw Berto

(verkort) : vzw Berto

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Brouwerijstraat 7, 2200 Noorderwijk, België

Onderwerp akte : Oprichtingsakte vzw Berto

STATUTEN

TITEL I. NAAM- ZETEL- DOEL - DUUR

Artikel 1

Bij deze akte wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921' betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen (hierna de "VZW-wet"). De vereniging draagt' de naam : "Berto". Deze naam dient steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw", worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd in België, te Brouwerijstraat 7, 2200 Noorderwijk.

Voor al haar wettelijke verplichtingen ressorteert de vereniging onder het gerechtelijk arrondissement' Turnhout. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement. De vereniging kan: door een gewone beslissing van de Raad van Bestuur worden verplaatst.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel kanker te bestrijden, door het financieel en moreel steunen van: kankerpatiënten, en het wetenschappelijk onderzoek naar kanker te steunen in al zijn opzichten.

De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel te bereiken onder allerlei vormen en, modaliteiten, zoals zelf activiteiten te organiseren waar de financiële opbrengst gebruikt zal worden voor de te' steunen doelen en door gelden te aanvaarden van rechtspersonen of privépersonen die de vereniging willen steunen.

Met het oog op het verwezenlijken van deze doelstellingen, mag de vereniging personen geheel of, gedeeltelijk te werk stellen voor professionele samenwerking met de vzw Berto, en in deze ook beroep doen op' losse medewerkers en vrijwilligers, zij mag verder roerende en onroerende goederen kopen of verkopen, huren. of verhuren, met hypotheek bezwaren, ontlenen of uitlenen, in erfpacht geven of nemen, in concessie nemen;' de vereniging kan tevens schenkingen en handgiften ontvangen en geven, op voorwaarde dat de opbrengst; steeds wordt bestemd voor het doel van de vereniging.

De vereniging zal werkzaamheden van financiële aard mogen verrichten, voor zover ze dienstig zijn voor de realisatie van het doel van de vereniging of de opbrengst ervan aan het doel van de vereniging wordt besteed.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. LEDEN

Artikel 5.

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. De stemgerechtigde leden zijn alle meerderjarige leden'

van de vereniging. Het aantal stemgerechtigde leden bedraagt minstens drie.

1111111,11.11.111111,1111,11]11111

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Artikel 6.

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon of iedere rechtspersoon en die met minstens twee derde van de stemmen wordt aanvaard door de algemene vergadering.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk gericht te worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, onder vermelding van naam, voornaam en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. De algemene vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging op de eerstvolgende bijeenkomst van de algemene vergadering en geeft hieromtrent schriftelijke bericht aan de verzoeker. Slechts indien de algemene vergadering de toetreding van een kandidaat-lid weigert, dient de algemene vergadering zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker.

Artikel 7.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen de acht dagen, nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, ai of niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 8.

De Raad van Bestuur bepaalt of er een jaarlijkse bijdrage verschuldigd is en wat het bedrag van deze

bijdrage is.

Artikel 9.

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door een gewone ontslagbrief gericht aart de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan het ontslag van een lid weigeren, indien door dit ontslag het aantal leden zou verminderd worden tot minder dan drie. In dat geval roept de Raad van Bestuur de algemene vergadering samen ten einde over de ontbinding van de vereniging te beslissen.

De Raad van Bestuur kan een lid wegens ernstige redenen uitsluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen van aile leden van de Raad van Bestuur of met een meerderheid van twee derden van de aanwezige leden op de vergadering. Deze beslissing dient bekrachtigd te worden op de eerstvolgende algemene vergadering. In afwachting van de beslissing van de algemene vergadering omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap van het lid in kwestie schorsen.

Een lid dat uittreedt, ontslag neemt of uitgesloten wordt, of om eender welke reden ophoudt lid te zijn, heeft geen deel in het vermogen van de vereniging en kan geen vergoeding of teruggave van reeds gestorte bijdragen of gedane inbrengen eisen.

Artikel 10.

Alle leden zijn door hun lidmaatschap van de vereniging onderworpen aan de statuten en reglementen van

de vereniging.

TITEL III. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie (3) en van maximaal zestien (16) leden, gekozen uit de leden van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De Raad van Bestuur telt echter altijd minstens 1 lid minder dan de vereniging. Indien het aantal leden van de vereniging drie (3) bedraagt, telt de Raad van Bestuur slechts twee (2) leden, zijnde de voorzitter en de secretaris.

Artikel 12.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een ondervoorzitter en een

penningmeester.

Zij mag ook, indien zij meerdere leden telt, andere functies instellen, waaronder erevoorzitter.

Artikel 13.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een mandaat van drie (3) jaren en

zijn herverkiesbaar. Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

N6OD 2.2

teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Indien een bestuurder tijdens voomoemde termijn zijn ontslag indient, zal tijdens de eerstvolgende algemene vergadering een nieuwe bestuurder in zijn functie worden verkozen. In afwachting van deze vergadering kan de Raad van Bestuur een bestuurder vervangen. Dit laatste dient zeker te gebeuren, indien het aantal bestuurders is verminderd tot minder dan drie of lot minder dan twee in het geval de vereniging slechts drie leden telt. Tot in hun vervanging is voorzien, blijven de ontslagnemende bestuurders in functie. Bij de eerstvolgende algemene vergadering worden de benoemingen van de alzo in functie getreden bestuurders bekrachtigd.

Indien een bestuurder tijdens voornoemde termijn door de algemene vergadering ontslagen wordt, zal indien nodig, tijdens dezelfde algemene vergadering een opvolger worden aangeduid.

Een bestuurder wordt als ontslagnemend beschouwd als hij zonder wettige reden drie (3) vergaderingen in hetzelfde kalenderjaar niet heeft bijgewoond zonder grondige en geldige reden.

De besluiten betreffende de benoeming, het ontslag ot de afzetting van de leden worden binnen de dertig (30) kalenderdagen ingediend bij de bijlagen van het Belgisch Staatsblad voor publicatie en overgemaakt aan de Rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Deze besluiten vermelden van desbetreffend lid de naam, de voornamen, de woonplaats, geboortedatum en  plaats, of, indien het rechtspersonen betreft, de naam, de rechtsvorm, het BTW-identificatienummer en de zetel.

Artikel 14.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris of door minstens twee (2) bestuurders. Zij bepalen tevens de agenda.

Als een derde van de leden van de Raad van Bestuur er om vragen, moet deze worden samengeroepen. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft plus één van de leden aanwezig is.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. In geval van afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudst benoemde bestuurder.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad bijeengeroepen worden met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid (de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld). Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 15.

Van iedere vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen opgesteld die door de voorzitter en de secretaris worden ondertekend en die door de secretaris of een ander lid van de Raad van Bestuur, daartoe aangewezen door de Raad van Bestuur, worden bijgehouden in een daartoe bestemd register.

Artikel 16.

De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor aile aangelegenheden en rechtshandelingen, behalve voor deze die de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering hebben voorbehouden.

Voor handelingen van de vereniging ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders.

De Raad van Bestuur kan uit zijn leden één of meerdere personen aanduiden die belast zijn met het dagelijks bestuur. De duur van deze bevoegdheidsdelegatie kan niet langer zijn dan drie (3) jaar en het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bepaalt de bevoegdheden van het dagelijks bestuur en de wijze waarop deze worden uitgeoefend. De beslissingen, waarvan sprake in deze alinea, worden meegedeeld aan de Raad van Bestuur.

TITEL IV. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging.

Ieder stemgerechtigd [id beschikt over slechts één stem op de algemene vergadering.

Een lid kan zich laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht geven aan een ander lid.

Artikel 18.

De jaarlijkse statutaire algemene vergadering vindt uiterlijk plaats in het tweede trimester, en bij voorkeur in de maand mei.

Daarnaast kan een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen telkens wanneer de Raad van Bestuur het nodig acht, of wanneer minstens een vijfde van de stemgerechtigde leden van de algemene vergadering schriftelijk een verzoek indienen bij de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 19.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het benoemen, afzetten en ontslaan van de bestuurders en hen decharge te verlenen;

-het wijzigen van de statuten;

-het stemmen en wijzigen van het huishoudelijk reglement;

-het ontbinden van de vereniging;

-het goedkeuren van de rekeningen en begrotingen;

-het uitsluiten van een lid;

-het aanvaarden van nieuwe leden;

-het goedkeuren van elke beslissing die de statutaire of wettelijke macht van de Raad van Bestuur te buiten

gaat.

Artikel 20.

De algemene vergaderingen worden samengeroepen door de voorzitter of de secretaris op verzoek van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens een vijfde van de stemgerechtigde leden.

De leden worden minstens vijftien (15) kalenderdagen voor de algemene vergadering op de hoogte gebracht van de plaats, van de datum en het uur van de algemene vergadering via een gewone brief en/of via e-mail. Een lid over wiens uitsluiting dient te worden gestemd, wordt via aangetekend schrijven minstens vijftien (15) kalenderdagen op voorhand op de hoogte gebracht.

Bij de uitnodiging wordt de agenda van de vergadering gevoegd met, in voorkomend geval, de door de Raad van Bestuur voorgestelde wijzigingen aan de statuten en/of het huishoudelijk reglement.

Indien een lid agendapunten wenst toe te voegen, deelt hij deze ten laatste vijf (5) dagen voor de algemene vergadering schriftelijk mee aan de secretaris en de voorzitter. Agendapunten kunnen evenwel later nog ingediend worden, tot bij het begin van de vergadering, indien een meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde leden hiermee akkoord gaat.

Artikel 21.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of indien hij afwezig is, door de ondervoorzitter. Indien deze ook afwezig is, of indien de vereniging geen ondervoorzitter heeft, worden de vergaderingen voorgezeten door de secretaris. Indien ook deze laatste niet aanwezig is, zal de oudst benoemde bestuurder deze taak op zich nemen.

Artikel 22.

De besluiten van de algemene vergadering zijn geldig, indien ze genomen zijn bij gewone meerderheid van

de aanwezige leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die de vergadering

voorzit, doorslaggevend.

Voor het uitsluiten van een lid, is echter een tweederde meerderheid van de aanwezige leden vereist.

Artikel 23.

De algemene vergadering kan slechts geldig over een statutenwijziging beraadslagen indien twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Een statutenwijziging van de vereniging is slechts aangenomen indien twee derde van de aanwezige leden ermee instemmen.

Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt een nieuwe algemene vergadering samengeroepen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien (15) kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Ook in geval van een nieuwe vergadering zoals omschreven in lid drie van dit artikel, kan een statutenwijziging slechts aangenomen worden met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. 1n tegenstelling tot de eerste vergadering, is het voor een geldige stemming tijdens de vergadering niet vereist dat twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 24.

De procedure van artikel 22 wordt eveneens gevolgd indien een wijziging van het doel van de vereniging of

de ontbinding van de vereniging op de dagorde staat.

In dat geval kan een besluit slechts genomen worden met vier vijfde van de aanwezige en

vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 25.

Wanneer de statutenwijziging, waarvan sprake in de artikelen 22 en 23 van de statuten, is goedgekeurd, maakt de Raad van Bestuur de wijzigingen ter publicatie over aan de diensten van de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Er wordt tevens aan de hand van de wijzigingen een gecoördineerde tekst van de statuten gemaakt en overgemaakt aan de Rechtbank van Koophandel te Turnhout. Ook het besluit van de vrijwillige ontbinding dient aan de Dienst Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad en aan de Rechtbank van Koophandel meegedeeld te worden.

Artikel 28.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt door de secretaris of zijn daartoe aangeduide vervanger. De notulen worden bewaard in een daartoe bestemd register. De notulen worden geldig ondertekend door de secretaris en de voorzitter of door twee (2) leden van de Raad van Bestuur.

TITEL V. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 27.

Het boekjaar loopt van 1 april tot 31 maart. Het eerste boekjaar zal, in afwijking van het voorgaande, echter lopen vanaf de datum van de oprichting van de vereniging tot 31 maart van het volgende kalenderjaar.

De begroting en de rekeningen worden opgemaakt door de Raad van Bestuur en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering binnen de 3 maanden na de afsluiting van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De leden hebben het recht om alle stukken en bescheiden van de rekeningen en begrotingen in te zien. De modaliteiten van dit inzagerecht kunnen worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

De Raad van Bestuur zorgt dat de jaarrekening en de overige stukken vernield in de VZW-wet, binnen de dertig (30) kalenderdagen na goedkeuring door de algemene vergadering, worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 28.

Gezien het doel van de vereniging, zal op regelmatige basis financiële steun worden gegeven aan projecten conform de doelstellingen bepaald in artikel 3. Voor de keuze van het project wordt een werkgroep 'Project' opgericht door de Raad van Bestuur. De leden van deze werkgroep worden aangeduid door de Raad van Bestuur. Indien de Raad van Bestuur het nodig acht kunnen deze leden worden vervangen. De werkgroep bestaat uit minimum twee (2) leden.

De werkgroep 'Project' doet een studie van de mogelijke projecten en maakt hun advies over aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur legt de uiteindelijke keuze van elk project voor aan de algemene vergadering die de definitieve beslissing neemt.

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de algemene

vergadering slechts tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bij wet bepaald.

Ingeval van ontbinding door de algemene vergadering of gerechtelijke ontbinding, benoemt de algemene

vergadering of de rechtbank, één of meer vereffenaars.

Zij bepaalt eveneens hun bevoegheid alsook de vergoedingen voor de vereffenaar(s).

Artikel 30.

De algemene vergadering bepaalt tevens aan welke vereniging of organisatie het netto-actief na vereffening

zal worden geschonken.

Indien de begunstigde niet (meer) bestaat, zal de algemene vergadering in het ontbindingsbesluit bepalen

aan welke vereniging het netto-actief zal worden geschonken.

SLOTBEPALING

Artikel 31.

Voor al wat niet uitdrukkelijk in de statuten bepaald is, blijft de VZW-wet of de wetgeving die deze wel zou

vervangen na de oprichting van de vereniging,van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 32.

In afwijking van hetgeen bepaald is in artikel 12 van deze statuten, worden de eerste bestuurders benoemd

op de stichtingsvergadering van de vereniging. Zij worden benoemd voor de periode tot aan de eerstvolgende

statutaire algemene vergadering.

Werden verkozen tijdens de stichtingsvergadering op 29 augustus 2011:

-Voorzitter: Elien Egana Viteri

-Ondervoorzitter: Yanna Egana Viteri

" Erevoorzitter: Hilde Bellens

" Penningmeester. Joël Decroix

-Secretaris: Filiep Bataillie

" Bestuurder: Jan Baelus

" Bestuurder: José Egana Viteri

" Bestuurder: Rafaël Egana Viteri

" Bestuurder: Dirk Tubex

NrOD 2.2

Luik B - Vervolg

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Noorderwijk op 29 augustus 2011.

jL~lc' FI1-I6-4) î3e-SIVvRAE4,

Voper

belfiouden, aan het Belgisch

staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
BERTO

Adresse
BROUWERIJSTRAAT 7 2200 NOORDERWIJK

Code postal : 2200
Localité : Noorderwijk
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande