BEST OF EUROPE SPORT ORGANIZATION, AFGEKORT : BOESO

Association sans but lucratif


Dénomination : BEST OF EUROPE SPORT ORGANIZATION, AFGEKORT : BOESO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.492.978

Publication

24/03/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Ondernemingsnr : 834.492.978-

Benaming

-

(voluitj : Best of Europe Sport Organization

(verkort) : Boeso

Rechtsvorm : vzw

Zetel: HaatktjesIei 46, 2018 Antwerpee

Onderwerp akte

De ondergetekenden :

1. Sven Massert, Haantjeslei 46, 2018 Antwerpen

2. Marc Hoornaert, Stijn Streuveislaan 45, 8810 Lichterveide

3. Michel Hantson, Rozenaaksesteenweg 83, 9600 Ronse

verklaren bij deze acte een vereniging zonder winstoogmerk (v.z.w.) op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn :

TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1.

1. De vereniging draagt de naam Best of Europe Sport Organization vzw of verkort BOESO vzw.

2. De vereniging heeft haar zetel te 2018 Antwerpen, Haantjeslei 46, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

3. De vereniging heeft als doel:

-Besturen van een vereniging

-Promotie van de algemene wielersport;

-Management van ploegen en sportlui in het bijzonder;

-Begeleiding van sportlui, individueel en in groep op administratief en sportief vlak;

-Het verrichten van administratieve werkzaamheden voor derden;

-Optreden als tussenpersoon en bemiddelaar tussen partijen in de commerciële sector en recreatiesector,

alsmede inzake alle sportactiviteiten;

-Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële, juridische of administratieve aard. Het verlenen van bijstand en diensten, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van al hetgeen hiervoor bepaald. Dit alles in de meest ruime betekenis van het woord.

De vereniging mag bovengenoemd doel verwezenlijken, hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland. Deze opsommingen zijn enkel aanduidend en niet begrenzend, zo kan de vereniging, als tot haar doel behorende, aile daden stellen en alle handelingen doen van commerciële, financiële, industriële of immobiliaire aard die hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks tot haar doel behoren en er zich bij aansluiten of er de uitbreiding van kunnen bevorderen zowel in België als in het buitenland. De vereniging zal door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of op om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen, verenigingen die een soortgelijk of complementair doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel.

4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

e.,W~~+~~ '4:. *".",-"~~4 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~~,:,.~.~r.~.,~~

111 *1104564 1 1111

RECHTBANK KOOPHANDEL

14 l4MRi 2011

ANTWgreEPE,,1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL Il. -- Lidmaatschap

Artikel 2.

1. Het minimum aantal leden is vastgesteld op drie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage wordt vastgesteld door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur.

3. De natuurlijke personen, die de statuten ondertekenen bij oprichting, zijn door de ondertekening ervan automatisch lid van de vereniging vanaf haar oprichting. De natuurlijke personen die nadien lid willen worden van de vereniging dienen hun aanvraag hiertoe schriftelijk te richten aan de raad van bestuur, die over de aanvraag beslist met een tweederde meerderheid. De raad van bestuur kan niet gehouden zijn haar beslissing aangaande de al dan niet aanvaarding van een lid te verantwoorden. Tegen deze beslissing staat geen beroep open.

4. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, via schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Betaalde lidgelden kunnen niet worden teruggevorderd. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met een tweederde meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden en nadat het lid is gehoord, of minstens veertien katenderdagen ervoor schriftelijk is opgeroepen om gehoord te worden. Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en geen recht op de door hen aangebrachte goederen. Evenmin kunnen uitgetreden, uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden teruggave of vergoeding van gestorte bedragen van aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

TITEL III. -- Raad van bestuur

Artikel 3.

1. De v.z.w. wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 2 leden, tenzij de vzw uitgroeit tot een vzw met meer dan drie leden. In dat geval wordt de raad van bestuur gevormd door drie leden. De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor een periode van 3 jaar. Het mandaat is onbeperkt hernieuwbaar. De verkiezingen worden geleid door de voorzitter van de algemene vergadering. De raad van bestuur is te allen tijde herkiesbaar en afzetbaar door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. een lid van de raad van bestuur die ontslag wil nemen, blijft zijn functie waarnemen tot de volgende algemene vergadering. Als het aantal leden van de raad van bestuur daalt onder het minimum aantal van 3, wordt er binnen de maand een bijzondere algemene vergadering bijeengeroepen die een nieuwe raad van bestuur verkiest. De raad van bestuur duidt zelf een voorzitter en secretaris en penningmeester aan.

2. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Zij kan alle handelingen van beheer en taeschikking steilen, voor zover zij niet door de wet bij uitstuiting aan de algemene vergadering zijn vogriaehouden. i3ij handelingen tot EUR 2500, wordt de vereniging geldig verbonden door de handteIç rtipg n de voorritten. 134 handelingen Doven de EUR 2500, wordt ctg vereniging geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en één bemachtigde.; .QgpI e bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting , eengegaen betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun beheer.

TITEL IV. -- Algemene vergadering

Artikel 4.

1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De secretaris van de algemene vergadering wordt jaarlijks verkozen door de algemene vergadering. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering, tenzij zij/hij volmacht gekregen heeft. Elk lid kan maximum één eigen stem en twee volmachtstemmen hebben.

2. De algemene vergadering is bevoegd voor : de wijziging van de statuten; de benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur; het uitsluiten van een lid; de goedkeuring van de begroting van de rekeningen; de vrijwillige ontbinding van de vereniging; de aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de raad van bestuur.

3. De algemene vergadering wordt ten minste eenmaal per jaar samengeroepen. De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur. De oproeping van de algemene vergadering wordt verstuurd per gewone brief of met de elektronische post en dit ten laatste zeven werkdagen véôr de vergadering. De algemene vergadering zal geldig kunnen vergaderen indien minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, wordt minstens twee weken, doch maximaal vier weken later een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen, waarop het aanwezigheidsquorum niet meer geldt. Behalve in de uitzonderingsgevallen, die in de statuten voorzien zijn, worden beslissingen geldig genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ze wordt in principe georganiseerd in oktober waar de afrekening en de begroting worden goedgekeurd. De oproeping moet dag, plaats en uur vermelden alsook de agenda bevatten. Elk lid kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering mits een bijzondere volmacht, doch enkel door een ander lid van de vereniging. Deze volmacht dient schriftelijk opgemaakt en ondertekend te worden door de volmachtgever en aan de gevolmachtigde meegegeven of via elektronische post door de volmachtgever, ten laatste twee dagen vóór de algemene vergadering, aan de voorzitter en de secretaris van de algemene vergadering en aan de gevolmachtigde verstuurd te worden. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één vijfde van de leden, moet eveneens op de agenda geplaatst worden. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer hierom verzocht wordt. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register, en ondertekend door de secretaris en de voorzitter.

Voorbehouden aan ?tet Belgisch Staatelad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Het verslag van de algemene vergadering wordt aan de leden doorgegeven (per brief/per mail). De algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van cie vereniging zulks vereist. De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen, telkens tenminste één vijfde van de leden daarom verzoekt in een gemotiveerd schrijven waarin de namen van de aanvragende leden opgesomd worden. Dit moet gebeuren binnen de maand na het indienen van het verzoek bij de raad van bestuur met opgave van de agenda. Wordt aan dit verzoek niet voldaan, dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen en bijeen te roepen met opgave van de agenda. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat onder- tekend wordt door de secretaris of diegene die het verslag maakt. De verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel; Uittreksel en afschriften worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Leden alsook derden die van belang doen blijken, hebben het recht om, op hun kosten en ter plaatse, inzage en/of afschrift van de verslagen van de algemene vergadering te vragen, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. Elk bezwaar of verzet tegen de verslagen van de algemene vergadering dient aan de voorzitter te worden gericht bij aangetekend schrijven binnen de maand na de verzending van de verslagen.

TITEL V. -- Begroting en rekeningen

Artikel 5.

1. Het boekjaar loopt van 1 september tot 31 augustus van het volgende jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 augustus van het eerstvolgende jaar. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar en bereidt de begroting van het volgende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Deze algemene vergadering vindt plaats in oktober.

TITEL VI.  Statutenwijziging, ontbinding, vereffening

Artikel. 6.

1. Elk voorstel tot statutenwijziging of ontbinding van de vereniging dient uit te gaan van de raad van bestuur en dient te worden goedgekeurd door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien twee derde van de stemgerechtigde leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is. Een beslissing is slechts geldig met een meerderheid van twee derde der stemmen. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Als op deze algemene vergadering niet minstens twee derde van de werkende leden aanwezig is, zal een nieuwe algemene vergadering na minstens twee, en maximaal vier weken , worden samengeroepen, op dezelfde wijze, waarop geldig zal kunnen beslist worden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Statutenwijzigingen worden pas van kracht na vervulling van dè publicatievoorwaarden van artikel 26novies van de wet van 27 juni 1921. In geval van ontbinding van de vereniging zullen de goederen (roerend of onroerend) aan een vereniging met gelijke doelstellingen, een scouts- of gidsengroep of een andere jeugdbeweging worden overgedragen. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden.

De vereniging kan ontbonden worden door de algemene vergadering, die hierover moet beslissen met een viervijfde meerderheid.

TITEL VII. -- Wet van 27 juni 1921

Artikel 7.

1. Voor al wat niet geregeld is bij statuten en het huishoudelijk reglement wordt verwezen naar de wet van

27 juni 1921.

TITEL VIII. -- Bestuurders

Artikel 8.

1. De algemene vergadering van Best of Europe Sports Organization vzw, met maatschappelijke zetel in de

Haantjeslei 46, 2018 Antwerpen, heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig art. 3. 1. van de

statuten, tot bestuurder benoemd voor een termijn van 3 jaar :

1. Sven MASSART, voornoemd 30/09/1975, Leuver

2. Marc Hoornaert, voornoemd. 12/07/1966 Roeselare

Artikel 8.2 :

Dezen hebben onder elkaar aangesteld :

Voorzitter : Sven MASSART.

Secretaris : Marc HOORNAERT.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BEST OF EUROPE SPORT ORGANIZATION, AFGEKORT …

Adresse
HAANTJESLEI 46 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande