BI-A-BI VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : BI-A-BI

Association sans but lucratif


Dénomination : BI-A-BI VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : BI-A-BI
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 454.550.314

Publication

31/01/2011
ÿþMoa 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de aide ter griffie

BI-A~BI

asbl

Boomsesteenweg, 259 (bes 19)

2020 Antwerpen

De Algemene Vergadering van 06 februari 2010 te 2018 Antwerpen, heeft beslist om de gecoordineerde statuten te aanvaarden, zoals ze hieronder worden weergegeven:

Troel I. - Benoeming, mette: doelstelling

Artikel 1 : De vim. samengesteld tijdens de Algemene Vergadering, die gehouden werd te Antwerpen op 20 oktober 1994 (zie de statuten gepubliceerd in het Staatsblad op 1 maart 1995) voor onbepaalde duur, heet r BI-A-BI vzw »;

Artikel 2: De sociale zetel is gevestigd in België, in het ge echteg arrondissement van Antwerpen. Ze is gevestigd op het volgende adres: Boo nsesteerneeg, 259 (bus 19), 2020 Antwerpen.

De verandering van de sociale zetel is. zoals de wet van 27 juni 1921 het oplegt, neergelegd aan de griffie van de bevoegde rechtbank en gepubliceerd in de Annexen van het Belgisch Staatsblad...

Ar Ikel 3: De vereniging heeft als doling:

1.Banden van broederlíidheid, vriendschap en solidariteit tussen Congolezen bevorderen, voornamelijk van hen die afkomstig zijn van de provincie Bandundu

1 9 JAN. 2011

RECHTBANK

KOOPHANDEL

NI

*11016816*

[

~ S!.1 so 1A if

BI-A-Bi vereniging zonder winstoogmerk

BI-A-BI vzw

vzw

Boomsesteenweg, 259 bus 19 - 2020 Antwerpen

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

ANTWERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

2,Het creëren van een basis voor communicatie en promotie van socio-economische en culturele activiteiten die leiden tot het bewerkstelligen van een beter samenleven tussen Congolezen en Belgen.

3.Het bevorderen van economische en sociale ontwikkeling in de provincie van Bandundu, specifiek door samen te werken met NGO's en andere organisaties die werken aan de verbetering van de levenscondities van de lokale bevolking.

Artikel 4: Het interne reglement bepaalt de modaliteiten om deze doelstellingen te verwezenlijken.

TITEL Il: De leden

Artikel 5 : Elke persoon van Congolese nationaliteit die afkomstig is uit de provincie Bandundu kan lid worden van de organisatie. Elke persoon, zonder te refereren aan de afkomst, met interesses in de activiteiten en de doelstellingen kan tevens toegelaten worden als lid.

Artikel 80: De aansluiting tot de voorschriften van de huidige statuten komt tot stand door een schriftelijke verklaring en betaling van de rechten zoals in bovengenoemde statuten voorzien.

Artikel 7 : Het lidmaatschap vervalt bÿ overtijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting. De ontslagen en uitsluitingen van leden vinden plaats onder de voorwaarden en modaliteiten zoals bepaald in artikels 28 en 29 van de huidige statuten alsook in het reglement van interne orde.

Artikel 8 : Me effectieve leden van de vereniging genieten dezelfde rechten en zijn onderworpen aan dezelfde verplichtingen. Ze beschikken over stemrecht en zijn herverkiesbaar voor alle betrekkingen in het directiecomité, onder voorbehoud van de bepalingen van artikel 11.

Ze hebben het recht om deel te nemen aan alle activiteiten van de organisatie en om erover te worden geïnformeerd. Ze worden verwacht om deel te nemen aan de algemene vergaderingen en

om het lidmaatschap te betalen binnen de vooropgestelde termijnen.

TITEL Ili : Administratie, beheer

Artikel 9 : De vereniging wordt beheerd door een dité samengesteld uit minstens vijf leden die zijn verkozen door de algemene vergadering voor een periode van twee jaar, dat hernieuwbaar is. Hun mandaat loopt evenwel af bij overlijden of ontslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

1MOD 12

' Elk lid van het directiecomité dat wordt aangeduid om een vacature in te vullen die ontstaan is tijdens het mandaat, wordt slechts verkozen voor de periode nodig om deze opdracht te verwezenlijken.

Artikel 10 : Het directiecomité kiest onder zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, schatbewaarder en adviseurs.

In geval van afwezigheid of verhindering door de voorzitter, worden zijn taken waargenomen door de ondervoorzitter of door het oudste lid van het directiecomité.

Artikel 11 : Elk effectief lid die in regel is met zijn lidmaatschap en die voldoet aan de voorwaarden hieronder bepaald, is verkiesbaar voor het directiecomité:

1 ° Beschikken over een geldige verblijfsvergunning in België

2° Een vaste verblijfplaats hebben in België

3° Beschikken over een attest van goed gedrag en zeden

4° een bewijs van inzet leveren voor de doelstellingen van de vereniging, door minstens één jaar actief te zijn

als militant. "

Artikel 12 : Het directiecomité ontvangt alle bevoegdheden via delegatie van de Algemene Vergadering, om de vereniging goed te kunnen leiden.

Ze oefent alle handelingen uit die relevant zijn voor de administratie en het beheer in de breedste zin van het woord.

Artikel 13: Het directiecomité kan het dagelijks bestuur van de vereniging delegeren, door het gebruik van de sociale handtekening nodig voor dit beheer en toebehorend aan de vereniging, toe te kennen aan de voorzitter of secretaris. Het kan tevens speciale mandaten toekennen aan een mandataris naar keuze.

Artikel 14 : Alle handelingen voor het dagelijks beheer worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door hun afgevaardigden.

Artikel 15 : De juridische handelingen, zowel op verzoek als ter defensie, worden aangespannen of ondersteund door het directiecomité in naam van de vereniging.

Artikel 16 : Het directiecomité wordt bijeengeroepen door de voorzitter of zijn vervanger. Het kan enkel beslissingen nemen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig is. De beslissingen worden genomen met absolute meerderheid van de stemmen. In geval van verdeeldheid zal de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend zijn. Beslissingen worden in het verslag opgenomen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en ingeschreven in een speciaal register. De uittreksels welke aan het gerecht of aan derden moeten worden afgeleverd, worden ondertekend door de voorzitter of door de secretaris.

" Dolpo 22

Titel IV : Algemene vergadering

Artikel 17 : De algemene vergadering vormt de soevereine macht van de vereniging. Volgende taken zijn in het bijzonder toegewezen aan haar bevoegdheid:

1° Wijzigingen van de statuten;

2° De benoeming en herroeping van de leden van het directiecomité ;

3° De goedkeuring van budgetten en rekeningen ;

40 Het bepalen van de algemene beleidsvoering ;

5° De vrijwillige ontbinding van de vereniging ;

6° Uitstuiting van leden ;

7° Alle beslissingen die de wettelijke of statutair bepaalde bevoegdheden overschrijden van het directiecomité.

Artikel 16 : Er moet minimaal één maal per jaar een algemene vergadering plaatsvinden.

De algemene vergadering kan samenkomen in buitengewone zitting, dit zo vaak als het belang van de vereniging vereist. Dit moet plaatsvinden van zodra minstens één vijfde van de effectieve leden dit aanvragen.

Elke algemene vergadering vindt plaats op de dag, uur en plaats die zijn aangegeven in de oproep. Alle leden moeten hiervoor worden opgeroepen.

Artikel 19 : De oproep gebeurt door het directiecomité door middel van een gewone geschreven brief, geadresseerd aan elk lid, dit minstens acht dagen voor de vergadering, en ondertekend, in naam van het directiecomité, door de voorzitter en de secretaris of hun vervanger. Deze brief bevat de agendapunten. De vergadering kan zich enkel uitspreken over de punten die hierin zijn opgenomen.

Artikel 20 : De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het directiecomité of bij afwezigheid, door het oudste tid van het directiecomité aanwezig op de desbetreffende vergadering.

Artikel 21 : Elk lid heeft het recht om de vergadering bij te wonen en eraan te participeren, hetzij persoonlijk, ofwel door een volmacht te geven aan een mandataris van keuze.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

De effectieve leden hebben gelijk stemrecht; elk van hen beschikt over één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

' Artikel 22 : Algemeen gesteld is de vergadering geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, en haar beslissingen worden genomen op basis van de absolute meerderheid van de stemmen. In geval van gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

In tegenstelling tot de voorgaande alinea, worden beslissingen van de vergadering die een wijziging van de statuten of het opheffen van de vereniging inhouden, enkel aangenomen door middel van goedkeuring van twee derde meerderheid van leden die effectief aanwezig of vertegenwoordigd zijn, het vereist aantal leden zijnde tweederde van de effectieve of vertegenwoordigde leden.

Daarentegen, elke wijziging met betreldáng tot een of meerdere doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht kan enkel worden aanvaard bij vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij de oproep tot de vergadering worden op voorhand de maatregelen vernield die leiden tot een wijziging.

Artikel 23 : De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een proces-verbaal ondertekend door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven in een speciaal register dat kan worden geraadpleegd op vraag gericht aan het directiecomité.

De documenten bestemd voor het gerecht of voor derden worden getekend door de voorzitter of de secretaris. Deze uittreksels worden afgeleverd aan elk lid of aan elke derde die hierom vraagt en een geldige reden kan voorleggen.

TITEL V : Inkomsten, budgetten, rekeningen

Artikel 24 : De inkomsten van de vereniging zijn samengesteld uit :

1° Lidmaatschap van de leden;

2° De producten van haar activiteiten ;

3° Eventuele giften, legaten en leningen ;

4° Openbare subsidies.

Artikel 25 : Me inkomsten die de vereniging in contant geld heeft verworven, worden via storting of bankoverschrijving ontvangen.

Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks bepaald door de algemene vergadering op voorstel van het directiecomité. Het maandelijks bedrag is vastgelegd op E 15,00 per gezin, E 10,00 per niet-gehuwd lid. De bijdragen moeten volledig worden vereffend binnen de voorgeschreven termijnen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 28 : De algemene vergadering kan - telkens wanneer zij dit nodig acht - een rekencommissaris aanstellen, lid of niet, die het financieel beheer van de vereniging moet controleren.

De rekencommissaris legt de conclusies die volgen uit zijn taak voor aan de algemene vergadering.

Artikel 27 : Elk jaar, tijdens het eerste trimester, op datum van 20 februari, wordt de jaarrekening van het voorbije jaar neergelegd en het budget vastgesteld van het nieuwe jaar. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone algemene vergadering die nadien wordt samengeroepen.

TITEL : VI : Sancties, ophefffing, liquidatie

Artikel 28 : Kunnen worden ultgesloten van de vereniging, leden die inbreuk gepleegd hebben tegen haar sociale doel en meer in het bijzonder de statuten en het intern reglement overtreden hebben, of hun bijdragen niet betaald hebben.

De beslissing van uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering bij twee derde meerderheid, het quota zijnde twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 29 : De aftredende leden, uitgestoten of zelf uitredend, alsook de erfgenamen van een overleden lid hebben geen enkel recht op het sociale fonds. Ze kunnen ook geen terugbetaling eisen van de bijdragen die door hen zijn overgemaakt, alsook geen enkele materiële of financiële bijdrage welke voorheen aan de vereniging is toevertrouwd.

Ze kunnen ook geen enkel bankafschrift, overzicht van de rekeningen, verzegeling of inventaris eisen of vorderen.

Artikel 30 : In geval van vrijwillige ontbinding, zal de algemene vergadering één of twee vereffenaars aanstellen en hun taken bepalen.

Artikel 31 : In geval van ontbinding, vrijwillig of juridisch, ongeacht het tijdstip of de reden, zal het netto resterende sociale vermogen na vereffening van de schulden en aanzuivering van het tekort worden toegewezen aan een goed doel met gelijkaardige wellingen als de huidige vereniging.

Artikel 32 : De huidige algemene vergadering heeft in haar hoedanigheid van administrator volgende leden verkozen ter samenstelling van het directiecomité :

11100 2.2

.

MOD 2-2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2011- Annexes du Moniteur belge

1.Vaientin MISIDI ITE, bediende, Belg, geboren te LUZUNA, 16 july 1949, gedomidri erd Boontsesteerrweg 259, te 2020 Antwerpen,(NN 49.07.16-385-19), Voorzitter ;

2.BOKORO NSAKU, advocaat, Belg, geboren te KINSHASA, 27 januari 1964, gedomicibeerd Kin, 3 bus 7 te 2600 Berchem,(NN 64.01.27-465-76). onder;

3.Jearr MAPELA Mwo, pedagoog, Congolees, geboren te BWATUNDU-KOY, 18 februari 1958, (NN 58.021857322), gedomicineerd Lange Lobs 612 te 2060 Antwerpen, smeris ;

4.Léon SIDIBANGA KASEYE, bediende. Belg, geboren te KINSHASA. 04 juli 1961, gedornialeerd Urbain

Reni 7123 te 2050 Antwerpen, (NN 61.04.07-517-95). schatbewaarder ;

5.Espérant KALWELE SINDA, bediende, Congolees, geboren te MANGAY, 7 maart 1952, gedomialieerd Karel Candelstraat 61e 2030 Antwerpen, (NN 52.03.07-363-55). raadsman;

6.Richard ELITE Nidhakone, zelfstandige, Belg, geboren te BAGATA, 11 popi 1956, gemeerd Heyderstraat, te 2100 Deurure, (NN 56.06.11-471-291 raadsman ;

7.Laurent KAMALANDUA, elecbicien, Congolees, geboren te KINSHASA, 24 september 1958. gedomicilieerd Lalborslei 374 te 2100 Deurure, (NN58.0924-519-42), raadsman ;

8.Fabrioe BIEY IJENG. student, Belg, geboren te KINSHASA, 5 december 1986, gedomicileerd, Vennebos, 39 te 9051 Gent, (NN 86.1205-365-17), raadgever ; .1fi E V y4

9.Régine.NSONA, Congolese, geboren te KIKWIT, 3 mei 1958, gedomicibeerd Twee Montsbaat, 24714 te 2100 Deurre, (NN 58.05.03.-608-70). raadsvrouw ; k t J u f

10.Reina BIEY KININGA. studente, Belg, geboren te KINSHASA, 4 oktober 1988, gedomicireeerd Vennebos, 39 te 9051 Gent, (NN 88.10.04-562-72), raadsvrouw ; 4.f 11' V 1J

11.Florette MUSANGU SANGU, Congolese, geboren te Sint Josse-Ten-Noode, 13 maart 1965, gedomicilieerd Prins Boudewijnlaan, 168/5 te 2610 Wilrijk, (NN 65.03.13-562-25), raadsvrouw ; N l E V

12.Gaby Dili ENTA, Belg, geboren te KINSHASA, 10 september 1960, gedomicilieerd Elm, 7 te 2140 Borgerhout, (NN 60.09.10-537-01), raadsman ; lin EU W











~~~ l

~

~j~, ~-r'

~7

Vc7-0-72

p vJTj

A- (9-e m'aie,

Coordonnées
BI-A-BI VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGE…

Adresse
BOOMSESTEENWEG 259, BUS 19 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande