BOARDGAMEGENERAL, AFGEKORT : BGG

Société en commandite simple


Dénomination : BOARDGAMEGENERAL, AFGEKORT : BGG
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 630.671.234

Publication

20/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1 - Rechtsvorm en benaming

Artikel 2 - Zetel

2. Haesendonckx Marina, wonende te 2900 Schoten, Liebiglaan 84, N.N. 71.04.12-452-28, oprichter

een gewone commanditaire vennootschap wordt opgericht

OPRICHTING.

De vennootschap is een handelsvennootschap.

Haar naam luidt : 'Boardgamegeneral'

Zij wordt gevestigd te 2900 Schoten, Liebiglaan 84.

Zij begint op 01.05.2015

De statuten zijn bepaald zoals hierna wordt opgegeven.

De ondergetekende sub 1 is de beherende vennoot. Hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich verbonden aan de oprichting van de vennootschap.

STATUTEN

Blijkt uit de onderhandse akte van 30 april 2015, dat er tussen ondergetekenden :

1. Haesendonckx Tom, wonende te 2900 Schoten, Liebiglaan 84, N.N. 73.01.24-307-28, oprichter

De ondergetekende sub 2 is de stille vennoot. Haar verantwoordelijkheid is beperkt tot het bedrag van haar inbreng, zoals hierna wordt vastgesteld.

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt : 'Boardgamegeneral'

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2900 Schoten, Liebiglaan 84. Hij kan bij besluit van de beherende

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Boardgamegeneral

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BGG

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Liebiglaan 84

*15308333*

Luik B

2900

België

0630671234

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Schoten

Griffie

Neergelegd

18-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

vennoot worden overgebracht naar enige andere plaats binnen België

Artikel 3 - Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur vanaf 1 mei 2015. De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelestelling of onbekwaamheid van een vennoot. Zij kan slechts voortijdig ontbonden worden, bij unaniem besluit van alle vennoten. Bij gebrek aan een beherend vennoot, zal zij echter van rechtswege in vereffening gesteld worden.

Artikel 4 - Doel

Artikel 6 - Vennoten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5  Kapitaal  Aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 5.000,00 EURO vertegenwoordigd door 500 aandelen op naam zonder

vermelding van nominale waarde. Het kapitaal wordt als volgt ingebracht:

" Tom Haesendonckx : 4.950,00 EURO

" Marina Haesendonckx : 50,00 EURO

Het kapitaal bestaat voor 5.000,00 EURO door storting op de volgende rekening bij BNP Paribas Fortis : BE61

0017 5602 1817

Als vertegenwoordiging voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen

toegekend;

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. De vennootschap mag mandaten uitoefenen ook als vereffenaar in ander vennootschappen.

Indien in bovengenoemde situatie niemand in aanmerking wenst te komen als beherend vennoot en besloten wordt de vennootschap in vereffening te stellen, gelden de normale wettelijke bepalingen met betrekking tot het zaakvoeren en vereffenen.

De vennootschap heeft tot doel :

- Inkoop, detailverkoop, webshop en groothandel van miniaturen, boeken en spelen en toebehoren

- Ontwikkeling en productie van miniaturen en toebehoren

Handelsbemiddeling en verkoop van producten en diensten , gerelateerd aan bovenvermelde doelen. (niet limitatieve opsomming).

Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap handelt zowel in het binnenland als het buitenland voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

De vennootschap mag alle industriële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met of kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel, met inbegrip van het deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband met het hare staat, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derde borgstellen door haar goederen in hypotheek of pand te geven inclusief de eigen handelszaak.

Er zijn twee soorten vennoten, beherende en stille vennoten. Deze vennoten moeten natuurlijke personen zijn. Bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelestelling of onbekwaamheid van de beherende vennoot, moet hij worden opgevolgd door één enkel persoon, door hem op voorhand aan te wijzen en op voorwaarde dat deze persoon door de andere vennoten aanvaard wordt.

" Tom Haesendonckx : 499 aandelen

" Marina Haesendonckx: 1 aandeel

Bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelestelling of onbekwaamheid van de stille vennoten, zullen zijn vervangen worden door een door hen op voorhand aangewezen persoon, eveneens op voorwaarde dat deze persoon door de andere vennoten aanvaard wordt.

Heeft de weggevallen vennoot een opvolger aangewezen, dan wordt hij als vennoot vervangen door de persoon, die door de overblijvende vennoten wordt aangewezen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 7 - Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door de beherende vennoot die zijn functie persoonlijk uitoefent en zich niet kan laten substitueren. Hij is bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering. Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten, zijn ongeldig en niet tegenwerpelijk aan derden en kunnen evenmin worden tegengeroepen door derden aan de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zij wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de jaarlijkse algemene vergadering die gehouden wordt op de eerste maandag van de maand juni om 18u00. Deze vergadering beslist over de goedkeuring van de balans en jaarrekening, evenals over de kwijting te verlenen aan de beherende vennoot.

De beherende vennoot heeft een onbezoldigd mandaat, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist.

Artikel 8 - Controle

Ieder vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Artikel 9 - Algemene vergadering

Artikel 10 - Boekjaar - jaarrekening - bestemming van het resultaat

Artikel 11 - Ontbinding - Vereffening

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende als de stille vennoten. De vennoten komen bijeen telkens wanneer één der vennoten hierom verzoekt. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, waarbij elke vennoot kan stemmen in verhouding tot zijn deel van het vennootschapsvermogen. Wijzigingen van essentiële delen van dit vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten.

Het maatschappelijk boekjaar van de vennootschap begint op 1 januari van ieder jaar en eindigt op 31 december van het zelfde jaar. Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en maakt de beherende vennoot de inventaris op vanhet vermogen van de vennootschap. Hierbij aansluitend, maakt de beherende vennoot de jaarrekening over het afgesloten boekjaar op. De jaarrekening omvat de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de boekhoudwet en vennootschappenwet.

De vereffening zal geschieden door een vereffenaar door de algemene vergadering te kiezen. Het netto resultaat van de vereffening, na aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen, wordt door de vereffenaar verdeeld onder de vennoten van de vennootschap, naar rato van hun inbreng.

De vennootschap wordt ontbonden, hetzij ingevolge rechterlijke beslissing die kracht van gewijsde heeft bekomen, hetzij tengevolge van een besluit van de algemene vergadering, genomen met éénparigheid van stemmen.

De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de netto winst van de vennootschap. De algemene vergadering beslist over de bestemming van dit batig saldo.

Het nadelig saldo van de resultatenrekening vormt het verlies van de vennootschap. Eventueel kan de beherende vennoot een deel van dit verlies persoonlijk ten laste nemen.

Als de vereffenaar zijn opdracht heeft beëindigd, brengt hij verslag uit aan de algemene vergadering die, na kennis te hebben genomen van het verslag van de door de vennoten aangestelde commissaris ster verificatie van het verslag van de vereffenaar, de vereffeningsrekening goedkeurt en de vereffenaar kwijting verleent, waarna de vereffening is gesloten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

SLOTBEPALINGEN

Mod PDF 11.1

Met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap treffen ondergetekenden in algemene vergadering verenigd, volgende besluiten en leggen zij volgende verklaringen af :

Het eerst boekjaar loopt vanaf 1 mei 2015 tot en met 31 december 2016.

De eerste algemene vergadering zal plaats hebben op de eerste maandag van de maand juni 2017.

Bijzondere volmacht wordt verleend met recht van indeplaatstelling aan de bvba Fiscal First Vlaams-Brabant, boekhoudkantoor, Schuttershofstraat 12, 1880 Kapelle-Op-Den-Bos, om in naam en voor rekening van de vennootschap alle formaliteiten te vervullen aangaande de inschrijving, latere wijzigingen en de doorhaling bij de kruispuntbank voor ondernemingen en bij alle andere administraties en instanties inzake fiscale en sociale wetgeving.

Alle verrichtingen afgesloten sedert heden worden prof fisco geacht gedaan te zijn voor rekening van de op te richten vennootschap.

Haesendonckx Tom

Beherend vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

In viervoud opgemaakt te Schoten, op 30.04.2015

Coordonnées
BOARDGAMEGENERAL, AFGEKORT : BGG

Adresse
LIEBIGLAAN 84 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande