BOOKERS & HOOKERS

Association sans but lucratif


Dénomination : BOOKERS & HOOKERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 518.966.232

Publication

11/03/2013
ÿþ M00 22

i l = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

i Il



RECHTBANK KOOPHANDEL

2 8 -02- 2013

ANWEE R? EN

------ --- - ~

Ondernemingsnr : 0 5 1 8 " 9 fi b ' 2 3

Benaming

(voluit) : BOOKERS $ HOOKERS

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : CLEMENTINASTRAAT 28, 20'18 ANTWERPEN

Onderwerp akte : OPRICHTING VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, STATUTEN, RAAD VAN BESTUUR

De ondergetekenden:

1 . Boon Nico, Clementinastraat 28, 2018 Antwerpen, België, geboren te Antwerpen (België) op 1811211978

2. Bettens Ine, Goudbloemstraat 19, 2060 Antwerpen, België, geboren te Merksem (België) op 29/12/1987

3. De Backer Henne, Oudekerkstraat 64, 2018 Antwerpen, België, geboren te Dendermonde (België) op 13/02/86

4. Haverais Hans, Desguinlei 172, 2018 Antwerpen, België, geboren te Schoten (België) op 16/08/1979

5. Van Eeghem Marc, Sanderusstraat 27, 2018 Antwerpen, België, geboren te Brugge (België) op 14/09/1960

6. Wenselaers $elm, Eugeen Joorsstraat 62, 2060 Antwerpen, België, geboren te Edegem (België) op 24/02/1983

zijn overeengekomen op 18/02/2013 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk `Bookers & Hookers' op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR EN SAMENSTELLING

Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Bookers & Hookers".

Artikel 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te Clementinastraat 28 2018 Antwerpen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen; hij kan op besluit van de algemene vergadering elders worden ondergebracht.

Artikel 3 3,1 De vereniging heeft tot doel alle mogelijke culturele en artistieke activiteiten te ontwikkelen, al dan niet in samenwerking met andere rechts-en natuurlijke personen die een gelijkaardig doel nastreven. Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vereniging worden verwezenlijkt, behoren onder meer

- De studie, het onderzoek, de uitgave, het onderricht, de promotie, de creatie en de verspreiding van kunstwerken op het gebied van theater, muziek, dans, decorbouw- en andere ontwerpen, installaties, performance, literatuur, grafische voorstelling, audio, film, video enz. of enig ander initiatief dat kunstpromotie beoogt onder eender welke vorm, in België of in het buitenland, zonder bestaande of latere technische beperking.

- Het beheer van de infrastructuur, roerende en onroerende, die de vereniging in eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of op basis van enig ander zakelijk of contractueel recht bezit en die de ontplooiing van voorvermelde culturele, educatieve en recreatieve activiteiten mogelijk maken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varan " Naam an hanrltçkçninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

3.2 De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handeisdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolisserr afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid ais van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden,

Artikel 4 0e vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk ogenblik worden ontbonden, Artikel 5 De vereniging bestaat uit minstens drie leden. De stichters zijn de eerste effectieve leden.

Artikel 6 Over elk verzoek tot toetreding van een lid wordt uitsluitend door de algemene vergadering beslist Leden kunnen zich schriftelijk kandidaat stellen bij de leden van de algemene vergadering.

Artikel 7 Het lidmaatschap vervalt

1) door uittreding, schriftelijk medegedeeld aan de raad van bestuur

2) door uitsluiting volgens het bepaalde in artikel 12, lid 2 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 8 De leden betalen geen lidgeld.

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9 De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden van de vereniging.

Artikel 10 Er wordt minstens één algemene vergadering per jaar gehouden. Zij wordt opgeroepen door de raad van bestuur.

Artikel 11 De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn in Artikel 4 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, vastgelegd. De leden worden uitgenodigd tenminste 8 dagen op voorhand door middel van een brief of e-mail, met vermelding van de agenda. Besluiten worden genomen met een eenvoudige meerderheid behalve voor wat in de geciteerde beschikkingen is voorzien. De besluiten van de algemene vergadering worden bewaard in het register van notulen. Leden en belanghebbe derden kunnen de beslissingen van de algemene vergadering op de maatschappelijke zetel inkijken.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12 De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen, gekozen door de algemene

vergadering. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts

twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van

de vereniging. Aan hun functie zijn geen vergoedingen verbonden.

De Leden van de raad van bestuur zijn ten allen tijde afzetbaar door de algemene vergadering.

De leden van de raad van bestuur kunnen schriftelijk ontslag indienen bij de algemene vergadering,

De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 13 De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergadering.

Artikel 14 De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden onbeperkt en afzonderlijk uit. Zij vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, en mag alle nodige verbintenissen aangaan om het doel van de vereniging te realiseren.

Artikel 15 Aile bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering worden toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 16 De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 17 De raad benoemt dagelijkse bestuurders, die hun mandaat kunnen overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagelijks bestuur worden belast, Dezen verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

van vervoer, post, bank, spaarkas, en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van een dagelijks bestuurder. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders samen.

De dagelijkse bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur door de raad van bestuur.

De dagelijkse bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kunnen eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

BEGROTINGEN, REKENINGEN

Artikel 18 De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de wetgeving op de boekhouding van verenigingen. leder jaar en ten laatste zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De jaarrekeningen worden binnen de dertig dagen na hun goedkeuring, door toedoen van de Raad van Bestuur, neergelegd bij de Nationale Bank van België. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 19 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar van de vereniging loopt uitzonderlijk van de datum van oprichting tot 31 december 2014.

ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 20 In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Artikel 21 Bij ontbinding van de vereniging wordt het roerend en onroerend bezit, na aanzuivering van het passief, geschonken aan een vzw met gelijkaardige doelen of aan een belangeloze instelling.

Artikel 22 Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die in werking trad op 1 juli 2003, van toepassing. Elke bepaling die in strijd zou zijn met bovenvermelde wet wordt als niet geschreven beschouwd.

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Artikel 23 Elke wijziging aan deze statuten zal geschieden volgens de regels voorzien in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, die in werking trad op 1 juli 2003.

SLOTBEPALINGEN

Worden benoemd tot eerste bestuurders door de algemene vergadering hier bijeen:

1, Van Eeghem Marc, Sanderusstraat 27, 2018 Antwerpen, geboren te Brugge (België) op 14/09/1960. Als voorzitter.

2. Haverais Hans, Desguinlei 172, 2018 Antwerpen, geboren te Schoten (België) op 16/08/1979, Als penningmeester,

3. Wenselaers Selm, Eugeen Joorsstraat 62, 2060 Antwerpen, geboren te Edegem (België) op 24/02/1983. Als secretaris

Zijn gekozen en bevoegd tot dagelijks bestuurder:

1, Boon Nico, Clementinastraat 28, 2018 Antwerpen, geboren te Antwerpen (België) op 18/12/1978

2. Bettens Ine, Goudbloemstraat 19, 2060 Antwerpen, geboren te Merksem (België) op 29/12/1987

3. De Becker Hanne, Oudekerkstraat 64, 2018 Antwerpen, geboren te Dendermonde (België) op 13/02/86 Worden benoemd tot leden van de algemene vergadering:

1.Severi Esther, Delinstraat 32 bus 2, 2060 Antwerpen, België, geboren te Hasselt (België) op 20/01/1983 2.Deneer Wannes, Maatstraat 21, 2060 Antwerpen, België, geboren te Borgerhout (België) op 30/10,1977

MoD22

Luik B - Vervolg

Aldus goedgekeurd door de stichtingsvergadering te Antwerpen op 18/02/2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Van Eeghem Marc, voorzitter.

Voor-beJzouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

17/08/2015
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iou~~us1u~~uu~1~uu u

*15116806"

iletgeendel

Antwerpen

6GMIL2615

afdeling Antwerpen

0518.966.232

BOOKERS & HOOKERS

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

CLEMENTINASTRAAT 28, 2018 ANTWERPEN

WIJZIGING ZETEL EN BENOEMING VAN NIEUWE DAGELIJKSE BESTUURDER

Ondernemingsar : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderveer akte

tsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op 19 juni 2015 werd tijdens de algemene vergadering van Bookers & Hookers besloten dat het adres van de vzW BOOKERS & HOOKERS dient te worden gewijzigd. Ida beraad zijn alle leden het unaniem eens geworden dat het oude adres, Clementinastraat 28, 2018 Antwerpen zal worden vervangen door het nieuwe: Letterkundestraat 10, 2610 te Wilrijk. Hanne De Backer zal deze wijziging doorvoeren in de statuten en afgeven op de Rechtbank van Koophandel. Naast deze adreswijziging werd ook besloten dat Aurelle di Marino vanaf 15 augustus 2015 samen met Hans Haverais mee instaan voor de boekhouding van de vzw. Hiertoe wordt zij benoemd tot Dagelijks Bestuurder, Hanne De Backer zorgt voor de aanpassing in de statuten.

Aldus goedgekeurd door de Algmene Vergadering te Wilrijk op 19/06/2015, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Wanne De Backer, dagelijks bestuurder.

Voy.ehou Luik B - Vervolg

B:7" inch

5tasblad

Coordonnées
BOOKERS & HOOKERS

Adresse
CLEMENTINASTRAAT 28 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande