BORGHIJS & OP 'T EYNDE ADVOCATEN

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : BORGHIJS & OP 'T EYNDE ADVOCATEN
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 836.820.285

Publication

27/08/2012
ÿþMod Word 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

u

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 1 fi A118. 2017

.iai !In iII!

Ondernemingsar : 0836.820.286

Benaming

(voluit) : Borghijs & Op 't Eynde Advocaten

(verkort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Flor Alpaertsstraat 33/3, 2600 Berchem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

Uit het besluit van de zaakvoerders van 5 juni 2012 blijkt dat de maatschappelijke zetel van de vennootschap vanaf die datum wordt verplaatst naar het volgende adres:

Drie Eikenstraat 495, 2650 Edegem

Dieter Borghijs

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

21/06/2011
ÿþMotl 2.1

Luik 13 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



t'oor-

beltuuden aan het Belgisch

Staatsblad

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, pop

-- 8 JUN 1011

Griffie

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluil) : Borghijs & Op 't Eynde Advocaten

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap Onder Firma

Zetel : 2600 Berchem, Flor Alpaertsstraat 33/3

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen mevrouw Wendy Op 't Eynde, wonende te 2600 Berchem, Flor Alpaertsstraat 33/3 en de heer Borghijs Dicter, wonende te 2600 Berchem, Flor Alpaertsstraat 33/3 wordt met onderhandse akte van 7 juni 2011 een vennootschap onder firma opgericht onder de hierna volgende voorwaarden die als statuten gelden:

111.1M~~m~~un1753*

TITEL l  NAAM  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1 Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een burgerlijke Vennootschap Onder Firma (VOF). Haar maatschappelijke naam is `'Borghijs & Op 't Eynde Advocaten".

Artikel 2 Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 2600 Berchem, Flor Alpaertsstraat 33/3.

De maatschappelijke zetel van de vennootschap kan in België worden verplaatst bij beslissing van de algemene vergadering of van de zaakvoerder(s). Er kunnen tevens bij beslissing van de algemene - vergadering of van de zaakvoerder(s), administratieve zetels, bijkantoren en agentschappen van de vennootschap in België of in het buitenland worden gevestigd.

Artikel 3 Doel

De vennootschap is van burgerlijke aard. Zij heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, alsook alle activiteiten die verenigbaar zijn met de hoedanigheid van advocaat, zoals (zonder dat deze opsomming beperkend is) het uitoefenen van mandaten als bestuurder of vereffenaar van

vennootschappen, het aanvaarden van aanstellingen als curator, het aanvaarden van onderwijsopdrachten, het verzorgen van publicaties en het optreden als scheidsrechter.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de professionele en deontologische regels en richtlijnen eerbiedigen die opgelegd worden door de raad van de Orde van Advocaten bij de balie van Antwerpen en onder meer vervat in de reglementen van de voornoemde orde.

De vennootschap mag als vennoot of aandeelhouder deelnemen aan elke vennootschap, associatie of groepering van natuurlijke enlof rechtspersonen die het beroep van advocaat uitoefenen.

De vennootschap zal zich inspannen om haar patrimonium op zo efficiënt mogelijke wijze te beheren en haar actiefbestanddelen optimaal te rendabiliseren: daartoe mag zij alle mogelijke investeringen en beleggingen verrichten, zowel roerende als onroerende. De vennootschap mag ook alle handelingen verrichten van burgerlijke en financiële aard die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, zelfs indien ze er niet rechtstreeks in verband mee staan.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze recht-streeks of onrechtstreeks belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbinte-nissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Op de laatste blz. van Luik ti vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroe-rende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelij-ken.

Artikel 4 Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De vennootschap wordt ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering, die beslist met de meerderheid vereist voor een statutenwijziging. Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, is éénparigheid vereist.

TITEL II  KAPITAAL  DEELNEMINGEN  REGISTER VAN DEELNEMINGEN

Artikel 5 Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend euro (1000 EUR). Het is verdeeld in twee (2) deelnemingen. Elke deelneming heeft een nominale waarde van tien euro (10 EUR).

Het kapitaal van de vennootschap werd bij de oprichting volledig onderschreven en volledig vol-stort door middel van inbrengen in geld.

Te allen tijde kunnen nieuwe deelnemingen, waaraan eventueel andere rechten en/of verplichtin-gen verbonden zijn, genomen en aanvaard worden.

Artikel 6Register van deelnemingen

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van deelnemingen gehou-den, waarin de vennoten, de data van hun intreden of uittreden, en hun respectievelijke deelnemingen worden vermeld. De zaakvoerder(s) staat (/staan) in voor het houden van dit register en voor de correcte registratie van de identiteit van de vennoten en van hun respectieve deelnemingen. Indien er geen zaakvoerders zijn benoemd, zullen de vennoten instaan voor het register.

Artikel 7 Overdracht van deelnemingen  toetreding en uittreding en uitsluiting van vennoten

Alle overdrachten van deelnemingen zullen worden voorgelegd aan de goedkeuring van de alge-mene vergadering van vennoten.

De overdrager houdt op vennoot te zijn en de ovememer wordt vennoot vanaf de datum van de registratie van de overdracht in het register van deelnemingen.

Artikel S Rechten en verplichtingen verbonden aan de deelnemingen

De rechten verbonden aan de deelnemingen zijn recht evenredig aan het aandeel van elke deelne-ming in het maatschappelijk kapitaal.

TITEL III  DE VENNOTEN

Artikel 9 Aansprakelijkheid van de vennoten

Alle vennoten zijn onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap.

TITEL IV  BESTUUR  CONTROLE

Artikel 10 Intern bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door de vennoten of door één of meerdere door de algemene vergadering benoemde zaakvoerder of zaakvoerders. De zaakvoerders kunnen tevens vennoot zijn.

In principe zijn de vennoten bevoegd alle beslissingen te nemen die noodzakelijk zijn of nuttig worden geacht teneinde het maatschappelijk doel van de vennootschap na te streven en te verwe-zenlijken, behoudens indien een of meerdere zaakvoerders werden aangesteld.

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders) is (!zijn) bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er meerdere zaakvoerders werden aangesteld, besturen zij de vennootschap in onderling overleg en nemen zij beslissingen bij gewone meerderheid. Indien slechts twee zaakvoerders werden aange-steld dienen de beslissingen te worden genomen bij unanimiteit.

Indien eender welke zaakvoerder een rechtspersoon is, dient deze een vaste vertegenwoordiger te benoemen. Indien geen zaakvoerders worden benoemd, en de vennootschap aldus wordt bestuurd door de vennoten, dienen de vennoten die rechtspersonen zijn een vaste vertegenwoordiger te benoemen. De bestuurs- en vertegenwoordigingsmandaten van de vennoten of van de zaakvoerders) kunnen worden bezoldigd. Het exacte bedrag van de bezoldiging zal worden bepaald door de algemene vergadering van vennoten.

Artikel 11 Vertegenwoordigingsbevoegdheden van de vennoten of de zaakvoerders  aan-sprakelijkheid van de zaakvoerders

Indien geen zaakvoerders benoemd worden, beschikken de vennoten individueel over de volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid. Indien een of meerdere zaakvoerders worden benoemd, kunnen zij de vennootschap elk individueel handelend vertegenwoordigen en zijn de vennoten niet langer bevoegd de vennootschap te vertegenwoordigingen.

De vennoten of de zaakvoerder(s) kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De door de algemene vergadering benoemde zaakvoerder(s) kan (/kunnen) in geen geval persoon-lijk aansprakelijk gehouden worden voor eender welke verbintenis van de vennootschap en zijn (1hun) beslissingen verbinden enkel de vennootschap.

TITEL V  ALGEMENE VERGADERING VAN VENNOTEN

Artikel 12Samenstelling en stemrechten van de algemene vergadering van vennoten

De algemene vergadering van vennoten, geldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten. Zij bevat alle vennoten, die allen stemrecht hebben.

De vennoten beschikken over 2 stemmen in totaal. Elke vennoot heeft op de algemene vergadering een hoeveelheid stemmen in evenredigheid met het aandeel van zijn deelneming in het kapitaal van de vennootschap op dat ogenblik.

De beslissingen genomen door de geldig samengestelde algemene vergadering van vennoten ver-binden alle vennoten, zelfs diegenen die niet vertegenwoordigd waren of die een negatieve stem hebben uitgebracht.

Artikel 13Plaats en datum van de algemene vergadering van vennoten

De algemene vergaderingen van vennoten worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op enige andere plaats vermeld in de oproepingsbrief, in België.

De jaarlijkse algemene vergadering van vennoten wordt gehouden de eerste donderdag van de maand mei, om 19.00 uur. Indien deze dag een zaterdag, zondag of wettelijke feestdag is, wordt de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten gehouden op de volgende werkdag.

Artikel 14 Oproepingsformaliteiten  soorten algemene vergaderingen van vennoten  vaststelling van de agenda

De jaarlijkse algemene vergadering van vennoten wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s), of, indien geen zaakvoerder(s) werd(en) benoemd, door één van de vennoten.

Een algemene vergadering van vennoten, buiten de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten, kan uitzonderlijk worden bijeengeroepen door de zaakvoerders of door een vennoot telkens het vennootschapsbelang dit vereist. Dergelijke algemene vergadering van vennoten wordt bijzondere algemene vergadering van vennoten genoemd, voor zover de beslissing(en) die door de vergadering dient(/nen) te worden genomen geen statutenwijziging inhoudt(/en). De algemene vergadering van vennoten wordt buitengewone algemene vergadering van vennoten genoemd wanneer de beslissing(en) een

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

statutenwijziging inhoudt(/en).

De algemene vergaderingen van vennoten, of zij nu jaarlijks, bijzonder of buitengewoon zijn, worden gehouden wanneer zij werden bijeengeroepen overeenkomstig de bepalingen van het hui-dige artikel 14. De oproepingen voor alle algemene vergaderingen van vennoten worden aan alle vennoten ver-stuurd per gewone post, tenminste vijftien dagen voor de datum van de vergadering. Elke vennoot kan verzaken aan de oproepingsformaliteiten tijdens de algemene vergadering van vennoten.

De oproepingen tot een algemene vergadering van vennoten dienen de agenda te vermelden.

De jaarrekening wordt ten laatste samen met de oproeping tot de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten overgemaakt aan de vennoten.

De algemene vergadering van vennoten kan slechts beraadslagen over de onderwerpen die op de agenda werden geplaatst, behalve indien de vennoten bij éénparigheid beslissen onderwerpen aan de agenda toe te voegen.

Artikel 15Volmachten

Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen op een algemene vergadering van vennoten door een bijzonder gevolmachtigde. Elke vennoot kan slechts één medevennoot vertegenwoordigen op een algemene vergadering.

De zaakvoerder(s) of de venno(o)t(en) die de vergadering bijeenroepen, kunnen de formulering van de volmachten vaststellen en eisen dat deze worden neergelegd op de plaats en binnen de termijnen bepaald in de oproepingsbrief.

Artikel 16 Voorzitter

Elke algemene vergadering van vennoten wordt voorgezeten door de vennoot die hiertoe wordt aangesteld door de vergadering of, indien een of meerdere zaakvoerders werden benoemd, door de zaakvoerder hiertoe aangewezen door de algemene vergadering op het ogenblik van zijn benoeming.

Artikel 17 Bevoegdheid van de algemene vergadering van vennoten

Onder voorbehoud van tegengestelde bepalingen van dwingend recht of opgenomen in de huidige statuten, zullen de algemene vergaderingen van vennoten gemachtigd zijn te beraadslagen en te beslissen over alle onderwerpen bij gewone meerderheid van stemmen.

De algemene vergadering van vennoten zal met betrekking tot de volgende materies beslissen bij unanimiteit van de stemmen:

" statutenwijziging, inclusief wijzigingen aan de regels betreffende de winstverdeling;

" ontbinding van de vennootschap;

" toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten;

" overdracht van deelnemingen.

Indien er slechts twee vennoten zijn, neemt de algemene vergadering alle beslissingen bij een-parigheid.

Artikel 18 Voorbereiding van de notulen van de algemene vergadering van vennoten

De notulen van de algemene vergadering van vennoten worden voorbereid en opgesteld door de zaakvoerders of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, door de vennoot die de vergade-ring bijeen geroepen heeft.

TITEL VI  JAARREKENING  WINSTVERDELING  RESERVE

Artikel 19 Boekjaar  jaarrekening  mededeling van de jaarrekening

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar vangt uitzonderlijk aan op de datum van de verkrijging van rechtspersoonlijkheid door

de vennootschap en zal eindigen op 31 december 2012.

Op deze datum stellen de zaakvoerders of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de vennoten,

een inventaris op en stellen de jaarrekening vast, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

De jaarrekening wordt niet later dan de oproeping tot de algemene vergadering overgemaakt aan de

vennoten.

Artikel 20 Goedkeuring van de jaarrekening

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De jaarlijkse algemene vergadering van vennoten beslist over de goedkeuring van de jaarrekening, overeenkomstig de bepalingen van titel vijf van de huidige statuten.

Artikel 21 Eindejaarsdividenden

Ieder jaar zal de jaarlijkse algemene vergadering van vennoten de bestemming van het resultaat vaststellen. Het te bestemmen resultaat bestaat uit het resultaat van het voorbije boekjaar en, in voorkomend geval, het overgedragen resultaat van de voorgaande jaren.

Artikel 22 Tussentijdse dividenden

Op elk ogenblik kan de algemene vergadering van vennoten beslissen tussentijdse dividenden uit te keren op de overgedragen winsten of de beschikbare reserves van de vennootschap.

TITEL VII  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 23 De vennoten

De uittreding, de uitsluiting, het overlijden, de ontbinding, het onvermogen, het faillissement of de onbekwaamheid van een vennoot brengt het verlies van zijn hoedanigheid als vennoot met zich mee. Deze gebeurtenissen brengen eveneens de ontbinding van de vennootschap met zich mee, behalve indien de overige vennoten hier anders over beslissen, in welk geval de vennootschap blijft voortbestaan met de overige vennoten, op voorwaarde dat er minstens twee vennoten over-blijven binnen de vennootschap.

Wanneer een vennoot zijn hoedanigheid als vennoot verliest, zal hij of zijn wettelijke erfopvolgers een deel van het netto-actief op het ogenblik van het verlies van zijn hoedanigheid als vennoot terugkrijgen, in verhouding met zijn deelneming in het kapitaal.

Artikel 24De vennootschap

In geval van ontbinding, onvermogen of faillissement van de vennootschap, zal elke vennoot recht hebben op de terugbetaling van zijn inbreng (nominale waarde), voor zover de vennootschap over een voldoende netto-actief beschikt hiertoe.

Artikel 25Vereffening

In geval de vennootschap in vereffening gesteld werd en geen vereffenaars benoemd werden zul-len de zaakvoerders of, indien geen enkele zaakvoerder werd benoemd, de vennoten niet geacht worden van rechtswege vereffenaar te zijn. Zij kunnen evenwel in dat geval benoemd worden tot vereffenaar(s) door de algemene vergadering.

TITEL VIII  WOONSTKEUZE

Artikel 26 Woonstkeuze

Voor de uitvoering van de huidige statuten kiest elke vennoot, zaakvoerder of vereffenaar woonst op de maatschappelijke zetel, alwaar alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen en beteke-ningen hem geldig kunnen worden gedaan, zonder verdere verplichting van de vennootschap dan deze documenten ter beschikking te houden van de bestemmeling.

TITEL IX ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 27 Algemene bepalingen

De vennoten wensen zich volledig te schikken naar het Wetboek van vennootschappen en dienvolgens worden de bepalingen van het Wetboek, van dewelke niet rechtsgeldig wordt afgeweken in de huidige statuten, geacht in deze opgenomen te zijn. Elke bepaling van de huidige statuten die tegenstrijdig is aan de dwingende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen dient als ongeschreven te worden beschouwd.

Overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen verklaren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor reke-ning van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

t. .

Artikel 28 Aanstelling van de zaakvoerders

De Oprichters beslissen met eenparigheid voor de eerste maal zaakvoerders aan te stellen en be-noemen tot die functies:

-Mevrouw Wendy Op't Eynde, wonende te 2600 Berchem, Flor Alpaertsstraat 33/3;

-de heer Dieter Borghijs, wonende te 2600 Berchem, Flor Alpaertsstraat 33/3.

Aan hen wordt volledige vertegenwoordigingsmacht verleend om elk individueel hande-lend/gezamenlijk handelend namens de vennootschap op te treden in rechte en jegens derden.

De zaakvoerders warden benoemd voor onbepaalde duur. Hun mandaat gaat in op de dag dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft. Zij zullen hun mandaat bezoldigd uitoefenen.

De zaakvoerders hebben reeds aan de vennootschap te kennen gegeven hun mandaten te aanvaarden. Artikel 29 Boekjaar en jaarvergadering

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december 2012.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2013.

Artikel 30Volmacht

Bijzondere volmacht wordt verleend aan Boekhoudkantoor Van Ouytsel, Vluchtenburgstraat 5 te 2630 Aartselaar om als vertegenwoordiger van de Vennootschap op te treden bij alle belasting-administraties, waaronder de "Directe Belastingen", alsook te vertegenwoordigen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel alsmede bij één of meer erkende ondernemingsloketten teneinde daar alle verrichtingen te doen, verklaringen af te leggen, documenten te ondertekenen en neer te leggen, nodig voor de inschrijving, wijziging of doorhaling van de inschrijving van de vennoot-schap als handelsonderneming bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, en in het algemeen, alles te doen wat nodig of nuttig is voor de uitvoering van deze opdracht.

Gedaan te Berchem, op 7 juni 2011 , in 4 originele exemplaren, waarvan één bestemd voor elk van de Oprichters, één om op de zetel van de vennootschap bewaard te blijven en één voor neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Voor= 'behouden aan het Belgisch Staatsblad

Wendy Op 't Eynde Dieter Borghijs

zo cl.'vocrbe, Z.(s;tm,é lx:Jet a1





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BORGHIJS & OP 'T EYNDE ADVOCATEN

Adresse
FLOR ALPAERTSSTRAAT 33, BUS 3 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande