BOSHOEK DOE MEE

Association sans but lucratif


Dénomination : BOSHOEK DOE MEE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 588.996.668

Publication

03/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekende eerste en stichtende leden hebben op datum van 27/01/2015 unaniem besloten tot oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1: rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna VZW genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 2: naam

De vzw draagt de naam " Boshoek doe mee"

Artikel 3: zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2560 Nijlen, Boshoek 79 gelegen in het gerechtelijk arrondissement

Mechelen.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid de zetel te verplaatsen binnen het arrondissement.

Artikel 4: duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur

Artikel 5: doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel het promoten van het landelijk en maatschappelijk leven.

Het creëren van een kinderboerderij en het organiseren van huifkartochten met educatieve waarde behoort tot de mogelijkheden.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

STATUTEN BOSHOEK DOE MEE

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

II. Leden

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Boshoek doe mee

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Boshoek 79

*15302089*

Luik B

2560

België

0588996668

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Nijlen

Griffie

Neergelegd

30-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 6:

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de algemene

vergadering.

Artikel 7:

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet.

De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

Dieltjens Jan, Landbouwer, Boshoek 79, 2560 Nijlen

Van Thielen Lief, Landbouwster, Boshoek 79, 2560 Nijlen

Pelgrims Andre, gepensioneerde, Hanegoor 12, 2288 Bouwel

Daems Linda, bediende, Hanegoor 12. 2280 Grobbendonk

Dieltjens Nick, arbeider, Boshoek 79, 2560 Nijlen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8:

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen.

De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 9: ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad

van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal

één maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 10: beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur,die dit uitspreekt en met gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 11: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap en om wat reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz..

Artikel 12: samenstelling

De Algemene vergadering wordt samengesteld uit effectieve leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen

door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

Artikel 13: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van de bestuurders

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

- kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

- goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- ontbinden van de vereniging

- uitsluiten van een lid

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

14: Vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar en dit in het tweede kwartaal van het kalenderjaar. De uitnodiging wordt 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering aan alle effectieve leden verstuurd per gewone post of per e-mail. De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering aan alle effectieve leden verstuurd.

III De Algemene Vergadering

15: Quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist de beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op een eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 16: inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Ze zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV DE RAAD VAN BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste 3 personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen.

Artikel 18: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 19: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van 6 jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur onder zich een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 20: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel,dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Artikel 21: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten, voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en sluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Artikel 22: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 23: bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging van het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Artikel 24:

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en de begroting voor het

volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor op de

Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke

uitvoerbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier, gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

Artikel 25:

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

In toepassing van art. 17 tot 23 benoemt de Algemene vergadering van de Vzw "Boshoek doe mee" op 01/02/2015 de volgende personen tot bestuurders voor een duur van 6 jaar:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Jan Dieltjens Lief Van Thielen Linda Daems Andre Pelgrims Nick Dieltjens

Dieltjens Jan, landbouwer, geboren te Lier op 9 juli 1963, wonende 2560 Nijlen, Boshoek 79

als Voorzitter.

Van Thielen Lief, landbouwster, geboren te Vorselaar op 5 oktober 1963, wonende te 2560 Nijlen, Boshoek 79

als penningmeester.

Daems Linda, bediende, geboren te Lier op 24 februari 1955, wonende te 2288 Bouwel, Hanegoor 12

als secretaris.

Pelgrims Andre, gepensioneerde, geboren te Herentals op 21 april 1952, wonende te 2288 Bouwel, Hanegoor 12

als bestuurder

Dieltjens Nick, arbeider, geboren te Turnhout op 7 november 1992, wonende te 2560 Nijlen, Boshoek 79

als bestuurder.

Opgemaakt in 4 exemplaren

Coordonnées
BOSHOEK DOE MEE

Adresse
BOSHOEK 79 2560 NIJLEN

Code postal : 2560
Localité : NIJLEN
Commune : NIJLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande