BOUWSPECIALITEITEN M. VAN MEERBEEK

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BOUWSPECIALITEITEN M. VAN MEERBEEK
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 434.638.390

Publication

01/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 01.06.2014, NGL 31.07.2014 14369-0059-017
30/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 01.06.2013, NGL 28.07.2013 13353-0217-018
24/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 01.06.2012, NGL 23.07.2012 12318-0140-018
05/08/2011
ÿþ1 Mod 2.1

Le , ln.de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voor- 111,11111 1.1 V I11IMIIII

behouder

aan het Belgisch Staatsblai





Ondernemingsnr : 0434.638.390

Benaming :

(voluit): BOUWSPECIALITEITEN M. VAN MEERBEEK

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : B-2250 Olen, Lammerdries Zuid 16b

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Tekst :

Het blijkt uit de buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders, gehouden voor het ambt van Philippe VERLINDEN, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "D.Dupont & P. Verlinden, geassocieerde notarissen", met zetel te Rijkevorsel, Sint-Lenaartsesteenweg 53, op 12 juli 2011, dat volgende besluiten werden genomen:

Eerste besluit

De in functie zijnde bestuurder/gedelegeerd bestuurder wordt eervol ontslagen met décharge omtrent zijn mandaat. I De Heer Van Meerbeek Stefan voornoemd wordt benoemd als bestuurder en als gedelegeerd bestuurder; de Heer Dittmer voornoemd wordt benoemd als bestuurder.

Tweede besluit

De vergadering besluit het maatschappelijk kapitaal om te zetten in euro. Bijgevolg bedraagt het maatschappelijk kapitaal afgerond honderd drieëntwintig duizend negenhonderd zesenveertig euro zesenzeventig cent (123.946,76 EUR). Het bljift vertegenwoordigd door vijftig (50) aandelen zonder aanduiding van waarde, die elk één/vijftigste (l/50518) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Derde besluit

De vergadering besluit met eenparigheid van stemmen de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam. Ingevolge voormelde aanpassing luidt artikel 5 van de statuten thans als volgt:

"Artikel S Kapitaal - aandelen:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd drieëntwintigduizend negenhonderd zesenveertig euro zesenzeventig cent (123.946, i6 EUR). Het wordt verdeeld in vijftig (50) aandelen aan toonder zonder vermelding van waarde, die ieder één/vijftigste (1/5Oste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Alle aandelen I zijn op naam. Zij worden ingeschreven in het register van aandelen op naam. Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien is in het Wetboek van vennootschappen en vermeldt per aandeelhouder onder meer het aantal aandelen, met hun volgnummers, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen met hun datum en ondertekening door overdrager en overnemer of hun gevolmachtigden en de eventuele nietigheid van de aandelen. Het register wordt bijgehouden in de zetel van de vennootschap. Indien het eigendomsrecht van een aandeel opgesplitst is in naakte eigendom en vruchtgebruik, dan worden de vruchtgebruiker en de naakte eigenaar afzonderlijk ingeschreven in het register van aandelen op naam, met vermelding van hun respectievelijke rechten. Aan de raad van bestuur wordt dei bevoegdheid verleend om, binnen de beperkingen opgelegd door de wet, de modaliteiten vast te leggen voor de omwisseling van de vroegere aandelen aan toonder in aandelen op naam en om deze omisseling en de vernietiging

aan te assen aan de nieuwli

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge

van de aandelen aan toonder praktisch te realiseren. "

Vierde besluit

De_ vergadering besluit de integrale tekst der oorspronkeliikestatuten

Luik B - vervolg

vennootschapswetgeving en aan voornoemde besluiten, en bijgevolg te vervangen door volgende tekst:

Naam

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. De naam luidt: "BOUWSPECIALITEITEN M. VAN MEERBEEK".

I Artikel 2. - Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te B-2250 Olen, Lammerdries Zuid 16b. De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België, krachtens eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur mits inachtname van de taalwetgeving.

Doel De vennootschap heeft als doel:

- de fabricatie, de aan- en verkoop, import en export en de conditionering van allerhande chemische en andere bouwmaterialen en van andere industriële, chemische en handelsmaterialen, alsmede de vertegenwoordiging en het voeren van agenturen in België in opdracht en voor rekening van buitenlanders, met betrekking tot soortgelijke materialen.

Zij kan ook deelnemen of zich op een andere wijze interesseren in anderen vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties. Zij mag zich hiervoor borgstellen of aval verlenen, voorschotten of kredieten l toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken.

De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Geplaatst kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd drieëntwintigduizend negenhonderd zesenveertig euro zesenzeventig cent (123.946,76 EUR). Het wordt verdeeld in vijftig (50) aandelen aan toonder zonder vermelding I van waarde, die ieder éënlvijftigste (1/50ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Alle aandelen zijn op naam. Zij worden ingeschreven in het register van aandelen op naam. Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien is in het Wetboek van vennootschappen en vermeldt per aandeelhouder onder meer het aantal aandelen, met hun volgnummers, de gedane stortingen, de overdrachten en overgangen met hun datum en ondertekening door overdrager en overnemer of hun gevolmachtigden en de eventuele nietigheid van de aandelen. Het register wordt bijgehouden in de zetel van de vennootschap. Indien het eigendomsrecht van een aandeel opgesplitst is in naakte eigendom en vruchtgebruik, dan worden de vruchtgebruiker en de naakte eigenaar afzonderlijk ingeschreven in het register van aandelen op naam, met vermelding van hun respectievelijke rechten. Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om, binnen de beperkingen opgelegd door de wet, de modaliteiten vast te leggen voor de omwisseling van de vroegere aandelen aan toonder in aandelen op naam en om deze omwisseling en de vernietiging van de aandelen aan toonder praktisch te realiseren.

Toegestaan kapitaal

De raad van bestuur is bevoegd om het maatschappelijk kapitaal in één of meer malen te verhogen met een bedrag van honderd drieëntwintigduizend negenhonderd zesenveertig euro zesenzeventig cent (123.946,76 EUR) tot een bedrag van tweehonderd zevenenveertig duizend achthonderd drieënnegentig euro tweeënvijftig cent (247.893,52 EUR) overeenkomstig de door de raad te bepalen modaliteiten. De verhoging kan gebeuren door inbreng in geld. De verhoging van het kapitaal waartoe krachtens deze bevoegdheid wordt besloten, kan ook geschieden door omzetting van reserves en/of meerwaarden met of zonder uitgifte van nieuwe aandelen, en door omzetting van uitgegeven converteerbare obligaties. Deze bevoegdheid is evenwel niet toegekend voor kapitaalsverhogingen die voornamelijk tot stand worden gebracht door een inbreng in natura die moet worden verricht door een aandeelhouder van een vennootschap die effecten van deze vennootschap in zijn bezit houdt waaraan meer dan tien procent van de stemrechten verbonden zijn. De raad van bestuur kan deze bevoegdheid j uitoefenen gedurende vijf jaar na bekendmaking van de huidige akte. Deze bevoegdheid kan worden hernieuwd overeenkomstig de geldende wettelijke bepalingen. De raad van bestuur is bevoegd om, overeenkomstig de wettelijke bepalingen het voorkeurrecht bij kapitaalsverhoging te beperken of op te heffen. Binnen het kader van het toegestane kapitaal kan de raad van bestuur besluiten tot uitgifte van converteerbare obligaties met voorkeurrecht. Samenstelling van de raad van bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste drie leden, al dan niet aandeelhouder, benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van hoogstens zes jaar en onder de voorwaarden welke zij vaststelt en van wie het mandaat ten allen tijde kan worden herroepen. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De raad van bestuur mag uit slechts twee leden bestaan, onder de voorwaarden van

1 r Voor-

behouden

aan het

 Eréib scwFi

Staatsblad





















Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge































f.

Luik B - vervolg

artikel 518 Wetboek van Vennootschappen en zolang de voorwaarden van dit artikel vervuld zijn. Het mandaat van de aftredende bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de algemene vergadering die tot de nieuwe benoeming is overgegaan, of kan overgaan. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, en niet verplichtend een ondervoorzitter.

Bijeenkomsten

De Raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vennootschap het vereist of telkens twee bestuurders het Î aanvragen, en dit na bijeengeroepen te zijn door, en onder het voorzitterschap van zijn voorzitter, of bij diens 1 verhindering een bestuurder door zijn collega's aangeduid. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen wanneer j ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en besluiten bij meerderheid van I stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De vergaderingen worden gehouden op de plaats die in de j oproepingsbrieven wordt bepaald. Iedere verhinderde of afwezige bestuurder kan schriftelijk, telegrafisch, per telex, I telefax, telecopie of e-mail, volmacht verlenen aan een andere bestuurder om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en in zijn plaats rechtsgeldig te stemmen. Geen enkele bestuurder kan evenwel meer dan één medebestuurder vertegenwoordigen. De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen. Ingeval van staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of diens plaatsvervanger doorslaggevend. De verslagen worden ondertekend door de meerderheid van de aanwezige leden. Deze verslagen worden in het j bijzonder register geschreven of ingelast. De besluiten opgenomen in een proces-verbaal van de raad van bestuur dewelke ondertekend is door de meerderheid der bestuurders of hun gevolmachtigden kunnen nooit door een bestuurder, een vennoot of derde belanghebbende betwist worden. Zij worden geacht correct te zijn opgenomen, j zelfs indien er een procedurefout kan aangetoond worden. De afschriften en de uittreksels die bij een rechtspleging I of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de Voorzitter, de afgevaardigde-bestuurder, lof door twee bestuurders. Vanaf de inwerkingtreding van de wet van dertien april negentienhonderd vijfennegentig verwijzen de oprichters naar artikel 521 wetboek vennootschappen welke luidt:

I"In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap het i vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur, worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van der j bestuurders. Zij worden gedateerd op de dag dat de laatste bestuurder voormeld document ondertekent.

Voor de vaststelling van de jaarrekening, het besluit tot aanwending van het toegestane kapitaal of in enig ander geval dat door de statuten is uitgesloten blijft een beraadslaging noodzakelijk"

Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur

De Raad van Bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen, zowel daden van beschikking i als van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijke doel, met uitzondering van die handelingen door de wet voorbehouden aan de algemene vergadering. De Raad van Bestuur heeft het recht een of meer zijner leden aan te duiden als afgevaardigde bestuurder en hen als dusdanig geheel of een deel van haar bevoegdheid over te dragen. Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur Onverminderd de vertegenwoordigingsbevoegdheid toegekend aan de directeurs voor daden van dagelijks bestuur j krachtens de hiernavolgende statutaire bepalingen, zal de vennootschap geldig verbonden zijn, voor alle I contractuele of gerechtelijke handelingen door het optreden van twee bestuurders, gezamenlijk handelend alsook j door het afzonderlijk optreden van de gedelegeerde bestuurder(s), of de Voorzitter van de raad van bestuur, dit voor zover dit afzonderlijk optreden expliciet bekrachtigd is bij hun benoeming, of door een latere algemene vergadering. Dagelijks bestuur

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid toegekend aan bepaalde leden van de Raad van bestuur, zoals hiervoor bepaald, mag het dagelijks bestuur van de zaken van de vennootschap, alsook de vertegenwoordiging betreffende dat bestuur, bij besluit van de raad van bestuur, opgedragen worden aan een of meer directeurs of andere agenten, alleen of samen optredend. De raad van bestuur mag ook aan andere personen bijzondere volmachten verlenen.

Toezicht

i z

Het toezicht over de vennootschap wordt opgedragen aan de aandeelhouders. ledere vennoot bezit het recht van

onderzoek van maatschappelijke verrichtingen. Hij mag zonder verplaatsing der stukken inzage nemen van alle boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant en dit volgens de wettelijke I bepalingen hieromtrent. De algemene vergadering kan de hiervoor vermelde wijze van toezicht steeds stuiten door de benoeming van een commissaris-revisor. Bij overschrijding van de door de wet bepaalde criteria is de benoeming van een of meerdere commissarissen verplichtend. De algemene vergadering bepaalt hun aantal en bezoldiging. De commissarisrevisor wordt benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaarmm



r Voor-

behouden

aan het

 ~éÏgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2011- Annexes du Moniteur belge

"

Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

[1111e-di-

Staatsblad

Bijeenkomst

De jaarlijkse algemene vergadering wordt van rechtswege gehouden op één juni om zestien (16.00) uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de daaropvolgende werkdag gehouden. Een bijzonder of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist. De gewone en buitengewone algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door de raad van bestuur of de commissaris-revisor. Deze wordt gehouden op de plaats, het tijdstip en met de dagorde bepaald in de bijeenroeping.

Oproeping en dagorde

Aan de houders van aandelen, obligaties of warrants op naam, aan de houders van certificaten op naam, die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, aan de bestuurders en aan de commissarissen worden de oproepingen vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. 13e raad van bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen de eigenaars van aandelen op naam, ten minste vijf (5) werkdagen voor de datum van del 'algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie om aan de vergadering deel te nemen en van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

Deponering van effecten

De eigenaars van toonderaandelen zullen ten minste zeven volle dagen voor de vergadering ten maatschappelijke zetel of in een andere plaats in de bijeenroeping aangeduid hun effecten of een door de voorzitter goedgekeurd depotbewijs deponeren. Ook eigenaars van nominatieve aandelen moeten binnen dezelfde termijn op de maatschappelijke zetel schriftelijk hun voornemen te kennen geven de algemene vergadering bij te wonen. Maatschappelijke bescheiden

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Winstuitkering

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elke jaar tenminste vijf ten honderd (5 %) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra deze reserve één/tiende van het l maatschappelijke kapitaal bedraagt. Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering, die ieder jaar over l zijn aanwending zal beslissen. De raad van bestuur mag voorlopige tantièmes, interim-dividenden of voorschotten op dividenden toekennen en uitkeren. Deze beslissing moet evenwel voor bekrachtiging voorgelegd worden aan de eerstvolgende gewone algemene vergadering.

Vereffening

Bij de vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd en niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en dit zowel ten overstaan van derden, als ten overstaan van de aandeelhouders. Zij beschikken over alle machten genoemd in artikels honderd zesentachtig en honderd zevenentachtig van het wetboek van vennootschappen. De vereffenaars die de uitoefening van hun ambt zouden staken, zullen, inzoverre er nog zijn, niet vervangen worden. VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

Philippe VERLINDEN, geassocieerd notaris te Rijkevorsel.

Tegelijk hierbij neergelegd: expeditie tevens inhoudende de statuten.







































03/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 01.06.2011, NGL 01.08.2011 11353-0359-018
01/09/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 25.08.2010, NGL 30.08.2010 10462-0211-018
29/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 02.06.2009, NGL 27.07.2009 09464-0222-019
25/07/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 01.06.2008, NGL 23.07.2008 08438-0039-017
27/07/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 01.06.2007, NGL 24.07.2007 07443-0207-016
02/08/2006 : AN264184
03/07/2006 : AN264184
01/08/2005 : AN264184
05/11/2004 : AN264184
28/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 01.06.2015, NGL 27.07.2015 15341-0270-017
09/09/2004 : AN264184
29/04/2004 : AN264184
12/09/2003 : AN264184
23/07/2002 : AN264184
10/07/2001 : AN264184
25/07/2000 : AN264184
17/07/1999 : AN264184
04/12/1991 : AN264184
05/10/1988 : AN264184
28/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 01.06.2016, NGL 26.07.2016 16348-0481-017
09/02/2018 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
BOUWSPECIALITEITEN M. VAN MEERBEEK

Adresse
LAMMERDRIES ZUID 16, BUS B 2250 OLEN

Code postal : 2250
Localité : OLEN
Commune : OLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande