BOVENBOUW ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BOVENBOUW ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 839.561.328

Publication

29/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 19.06.2013, NGL 23.07.2013 13343-0286-013
08/05/2012
ÿþ Mod Word 11,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

neergelegd ter griffie von dc C; r,`dunk van Kooplrandei te Aniwerpen, op

15 APR. 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0839561328

Benaming

(voluit) : Bovenbouw Architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 2000 Antwerpen, Cadixstraat 39

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Er blijkt uit het proces-verbaal opgemaakt door notaris Koen De Raeymaecker te Antwerpen dat de buitengewone algemene vergadering de dato 22 maart 2012 van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Bovenbouw Architecten, met maatschappelijke; zetel te 2000 Antwerpen, Cadixstraat 39, de volgende beslissingen heeft genomen.

Eerste beslissing

De benaming van de vennootschap wordt gewijzigd in "Bovenbouw Architectuur" en de volgende .alinea wordt in artikel 1 ingevoegd:

"Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vomi die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten."

Tweede beslissing

- In artikel 3 inzake het doel wordt de volgende tekst geschrapt:

"- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgeving voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs;"

en vervangen ais volgt:

"- het verlenen van diensten en het uitvoeren van opdrachten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een lijst van stagiairs;".

Derde beslissing

- Aan artikel 9.3. wordt de volgende tekst toegevoegd;

"Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...",

- Er wordt een artikel 9.8. ingevoerd waarvan de tekst luidt als volgt:

"9.8.1ndien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig, vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle: handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het: beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van` Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zef de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal

Voor

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbias

IlliHUhil JIIJIJUIII 11H!

*saoe5~ae*







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden aan het Belgisch

SSaatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

optreden, Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bv. het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het , beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien:'

Vierde beslissing

Artikel 12.6. wordt vervangen door de volgende tekst:

"Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep."

Vijfde beslissing

- Aan artikel 22.2 worden in fine de volgende woorden toegevoegd: "en de tienjarige aansprakelijkheid". - Er wordt een artikel 22.5. ingevoegd waarvan de tekst luidt als volgt

"22.5. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren."

Zesde beslissing

De nieuwe tekst der statuten, wordt artikel per artikel en in zijn geheel, goedgekeurd,onder meer met het oog op de aanpassing van de statuten.

Voor eensluidend uittreksel

Notaris Koen De Raeymaecker

Tegelijkertijd hiermee neergelegd: afschrift van de akte

Op de laatste biz, van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/10/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1H111 ll1lIlllIflhII6

+114998"

u

ib

..er'/

GG~~

â~ne?or.?~ ~~fi ^` ~: ~+ J ~~ r,~.

~ ~

r

2 3 SEP. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 09, 35 , s%' . 3 2- 8

Benaming

(voluit) : Bovenbouw Architecten

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 2000 Antwerpen, Cadixstraat 39

Onderwierp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Koen De Raeymaecker te Antwerpen op 20 september 2011 dat' werd opgericht de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Bovenbouw Architecten, met maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Cadixstraat 39.

De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het uitvoeren van alle opdrachten die door de wetgeving voorbehouden worden aan personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen; deze opdrachten worden uitgevoerd in naam van en voor rekening van de vennootschap. Ze worden uitgevoerd door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van architecten of op een rijst van stagiairs;

- het beoefenen van alle aanverwante disciplines voor zover deze niet onverenigbaar zijn met het beroep: van architect of tegenstrijdig zijn met het reglement van beroepsplichten van de Orde van architecten;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel;

- het uitvoeren van studies en ontwerpen van stabiliteit en bijzondere technieken zoals elektriciteit,' stedenbouw, ruimtelijke Ordening, sanitair, verwarming, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, enzovoort.

- de aankoop, verkoop en verhuring van machines en materialen die dienstig zijn voor de uitoefening van: het beroep van architect en het verrichten van alle handelingen strekkende tot het ter beschikking stellen van: middelen, dienstig voor architectenbureau, dit alles binnen de regels voorzien in het reglement van de; beroepsplichten van architecten uitgegeven door de orde der architecten.

Deze verrichtingen moeten het burgerlijk doel van de vennootschap, zijnde het verlenen van diensten die: behoren tot de uitoefening van het beroep van architect, dienen en moeten hieraan ondergeschikt of bijkomstig zijn. Handelsverrichtingen, onder welke vorm ook mogen geen deel uitmaken van het doel van de vennootschap.

De vennootschap is bevoegd op een niet commerciële wijze alle financiële, roerende en onroerende handelingen te verrichten welke haar doel dienen, en hieraan ondergeschikt en bijkomstig zijn, dit volgens het beheer van een goed huisvader. "

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro, is vertegenwoordigd door honderd aandelen, elk met een gelijke fractiewaarde, die werden onderschreven door architect SOMERS Dirk navemoemd, en die werden volstort ten belope van twee/derden, derwijze dat de som van twaalf duizend. vierhonderd euro ter beschikking staat van de vennootschap op de daartoe bij BNP PARIBAS FORTIS. geopende rekening.

Het aantal vennoten is onbeperkt.

Tenminste 60% van de aandelen alsook van de stemrechten moeten, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van Architect-Vennoten. Indien niet voldaan is aan deze voorwaarde ingevolge het overlijden van een; natuurlijk persoon die Architect-Vennoot is, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om; zich in regel te stellen. Gedurende deze termijn mag de vennootschap verder het beroep van architect uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap evenwel, tot regularisatie, voor alle: handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect' aanwijzen, die, in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening,: zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel: opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat,; wordt voldaan aan de voormelde voorwaarde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Bij gebreke aan regularisatie binnen de voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot aan de regularisatie.

De vennootschap, zal, tot aan de regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van het artikel 2, §2 van de wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/Architect-Vennoot, bijvoorbeeld ingeval van schrapping of weglating van een Architect-Vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot aan de regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan de voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot aan de regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Een Architect-Vennoot is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd is om het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Voor de berekening van de architect-aandelen wordt enkel rekening gehouden met het bezit van de aandelen zoals dit blijkt uit het aandelenregister.

De overige aandelen kunnen eigendom zijn van andere natuurlijke personen, die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen, of van rechtspersonen, wiens doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect en gemeld zijn bij de Raad van de Orde van architecten.

Conform het artikel 5 van de wet van 20 februari 1939 kunnen ambtenaren en beambten, behoudens de voorziene afwijkingen, geen aandelen noch stemrechten in de vennootschap bezitten.

Een stagiair kan slechts vennoot zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Ingeval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van een Architect-Vennoot, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Alle aandelen zijn op naam.

De aandelen worden ingeschreven in een register van aandelen te bewaren op de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Dit register omvat de nauwkeurige aanwijzing van elke vennoot, het aantal aandelen die hem toebehoren, alsook de gedane stortingen. De aandeelhouders mogen kennis nemen van dit register. Elke belanghebbende derde mag ook kennis nemen van dit register, zonder verplaatsing van het register en middels een schriftelijk verzoek gericht aan de zaakvoerder die de modaliteiten van deze raadpleging zal verduidelijken. De vennoten zijn ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een provinciale Raad het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

Ingeval van splitsing van het eigendomsrecht tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar zullen, behoudens andersluidende overeenkomsten tussen hen, alle rechten verbonden aan de aandelen ten opzichte van de vennootschap uitgeoefend worden door de vruchtgebruiker. Hierbij wordt erover gewaakt dat 60% van de stemrechten verbonden aan alle aandelen uitgeoefend worden door Architect-Vennoten.

Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht dus enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

De aandelen zijn ondeelbaar. De vennootschap erkent maar één eigenaar voor elk aandeel, voor wat de uitoefening van de aan de vennoten toegekende rechten betreft. Indien het aandeel toebehoort aan verscheidene eigenaars, is de uitoefening van de aan het aandeel verbonden rechten geschorst totdat één enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn om het beroep van architect uit te oefenen.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerder(s). Zijn er meerdere zaakvoerders, dan oefenen zij het bestuur gezamenlijk uit.

Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Een stagiair kan zaakvoerder zijn, indien zijn stagemeester of een architect, ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten, het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Ingeval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en, meer in het bijzonder een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van een zaakvoerder, zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien, teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd, architect SOMERS Dirk Hugo Germaine, geboren te Brecht op twintig februari negentienhonderd zes en zeventig, wonende te 2060 Antwerpen, Pastorijstraat 32.

Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Ingeval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekeningvan de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de tabellen van de Orde van Architecten.

Indien de wet dit vereist, zal de controle van de vennootschap worden uitgeoefend door één of meerdere commissarissen, benoemd voor drie jaar en herkiebaar. Indien de wet niet de benoeming van een commissaris vereist, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks-en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar zijn toegekend door de wet.

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproeping, een algemene vergadering gehouden op de derde woensdag van de maand juni om achttien uur.

De zaakvoerder(s) moeten voorts een algemene vergadering bijeenroepen wanneer het belang van de vennootschap zulks vereist, wanneer dit gevraagd wordt door vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen en wanneer dit gevraagd wordt door een Architect-Vennoot. De vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, respectievelijk de Architect-Vennoot, geven in hun verzoek de agendapunten aan. De zaakvoerder(s) zal (zullen) alsdan de algemene vergadering bijeenroepen binnen de vijftien dagen na het verzoek hiertoe.

De oproeping tot de algemene vergadering wordt gedaan overeenkomstig de wettelijke voorschriften.ledere persoon kan aan deze oproeping verzaken en zal in elk geval aanzien worden als zijnde regelmatig opgeroepen indien hij op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is.

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de oudste der aanwezige Architect-vennoten. De agenda van de vergadering en de beslissingen worden samen met de aanwezigheidslijst opgenomen in de notulen van de vergadering.

Elke vennoot kan ter algemene vergadering enkel vertegenwoordigd zijn door een volmachtdrager die stemgerechtigd Architect-Vennoot dient te zijn.

Geen enkele algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering kan geldig beraadslagen,onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist. Het ontslag van een statutaire zaakvoerder vereist de unanieme beslissing van alle vennoten.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap verzonden en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen, ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding van de vennootschap afgesloten en stelt(len) de zaakvoerder(s) een inventaris en de jaarrekening op waarvan zij, na goedkeuring door de algemene vergadering, de bekendmaking verzorgen, overeenkomstig de wet. De zaakvoerder(s) stelt(len) eveneens een jaarverslag op, voorzover de wet zulks vereist.

Op de nettowinst zal er jaarlijks tenminste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijke reservefonds; deze afname is evenwel niet meer verplicht wanneer dit fonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt.

Over de aanwending van het saldo beslist de algemene vergadering. Zij kan beslissen om deze winst geheel of gedeeltelijk uit te keren, ze te reserveren of ze over te dragen.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en vergoedingen en de wijze van vereffening.

Alle vereffenaars zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden om het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van architecten.

,Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereffenaars nemen, met inachtneming van de regels van de deontologie, alle mogelijke maatregelen ter

" vrijwaring van de belangen van de opdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de architectenovereenkomsten en van de opdrachten in uitvoering. De vereffenaars zullen, voor alle handelingen

" die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in " ; eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn.

Het batig saldo van de vereffening zal verdeeld worden onder de vennoten, in verhouding met hun respectievelijke aandelen. Elk aandeel brengt immers een gelijk recht met zich mee. Het eventuele verlies zal in i dezelfde verhouding verdeeld worden tussen de vennoten, zonder dat nochtans een vennoot kan verplicht worden meer te storten dan hetgeen hij in de vennootschap heeft gebracht. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, ' hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien.

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op datum van de oprichting en eindigt het op één en dertig december tweeduizend en twaalf.

Volmacht, met recht van delegatie, wordt verleend aan mevrouw WOLLAERT Eva Edgard Marcella, wonende te 2060 Antwerpen, Pastorijstraat 32, met al zijn/haar aangestelden, teneinde alle formaliteiten te vervullen in verband met de BTW-administratie, directe belastingen, ondememingsloket, Kruispuntbank voor ondernemingen, sociale zekerheid.

Voor eensluidend uittreksel

Notaris Koen De Raeymaecker

Tegelijkertijd hiermee neergelegd: afschrift van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persofo)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BOVENBOUW ARCHITECTEN

Adresse
CADIXSTRAAT 39 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande