BPC

Société en commandite simple


Dénomination : BPC
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 541.343.736

Publication

04/11/2013
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : BPC

(verkort)

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Kruisweglei 18.

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Coussement te Duffel op 16 oktober 2013, nog te registreren, blijkt dat

een gewone commanditaire vennootschap "BPC "werd opgericht:

Oprichters:

1. Mevrouw DE BELSER Elke Aline, geboren te Bonheiden op 15 juli 1968, ongehuwd, wonende te 2861 Sint-Katelijne-Waver, Kruisweglei 18.

2. De heer HARZE Patrick Désiré, geboren te Duffel op 6 januari 1964, rgescheiden, wonende te 2861 Sint Katelijne-Waver, Kruisweglei 18.

De comparante voormeld sub 1., te weten mevrouw Elke DE BELSER, neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde (beherende) vennoot voor de duur van de vennootschap. Zij staat hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk in voor aile verbintenissen van de vennootschap.

De comparant voormeld sub 2., te weten de heer HARZE Patrick, treedt op als commanditaire (stille) vennoot. Hij staat slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap tot beloop van zijn inbreng, op voorwaarde dat hij geen enkele daadvan bestuur stelt.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt tweeduizend vijfhonderd Euro (2.500,00 ¬ ). Het is vertegenwoordigd doortweehonderdvijftig (250) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder éénitweehonderdvijftigste (1/250ste) van het kapitaal vertegen-woordigen.

De aandelen worden onderschreven door een inbreng in geld

De statuten luiden als volgt:

STATUTEN

Artikel 1 ; naam

De vennootschap is een handelsvennootschap met de rechtsvorm van een gewone commanditaire

vennootschap.

Zij draagt de naam: "BPC'

Artikel 2 : zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Kruisweglei 18.

De zetel mag verplaatst worden binnen het Nederlandstalige deel van België of het tweetalig Brussels

Hoofdstedelijk Gewest, bij eenvoudige beslissing van het bestuursor-gaan van de vennootschap, welke

beslissing moet bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerders zijn gemachtigd, administratieve zetels, bijhuizen, filialen en werkplaatsen oprichten.

Artikel 3 : doel

De vennootschap heeft tot doel:

1. Het beheren van bedrijven en besturen van vennootschappen, ondermeer door het uitvoeren van, of het deelnemen in, de organisatie, herstructurering of leiding, het geven van adviezen op technisch, commercieel, juridisch en financieel gebied, dit alles in de breedste zin, zodat alles kan gedaan worden dat het ontstaan, de uitbating, de groei en het welzijn van de onderneming, en de belangen van haar eigenaars en betrokkenen ten goede kan komen.

2. Het beheren van vermogens, zowel voor eigen rekening als voor derden, ondermeer door het verwerven en valoriseren van alle patrimoniumbestanddelen, zo roerende als onroerende, materiele en immateriele; het nemen van participaties in ondernemingen en bezittingen, dit alles in de breedste zin, zodat alles kan gedaan worden dat het veilig beheer, de opbrengst en de groei van een patrimonium kan ten goede komen,

3. Alle beheersverrichtingen en alle verrichtingen in verband met onroerende goederen, zoals onder meer de aankoop en verkoop, huur en verhuring, de verwerving, uitbating, ontwikkeling en valorisatie van gebouwen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~

~Ty- s.lti



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

UhIi 68*II m

NEERGELEGD

23 -10- 2013

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHAN 4ECHELEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

en gronden, zowel voor eigen rekening als voor derden, hetzij rechtstreeks of als tussenpersoon, en dit alles in de meest ruime zin, zodat alles kan gedaan worden dat het bezit, de beveiliging, de opbrengst en de waardevermeerdering van een onroerend patrimonium kan ten goede komen.

In het algemeen zal zij alles mogen doen dat bijdraagt tot vrijwaring van haar rechten en zal zij aile welkdanige verrichtingen ook doen die rechtstreeks of onrechtstreeks haar doel kunnen bevorderen, zowel in België als in het buitenland.

Zij mag eveneens belangen hebben bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in aile ondernemingen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of het doel van de vennootschap kunnen bevorderen.

Zij mag leningen doen aan derden of voor hen waarborgen stellen.

Artikel 4 : duur

De duur van de vennootschap is onbepaald en zal ingaan vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen.

Artikel 5 : kapitaal

Mevrouw Debelser Elke, voornoemd, beherend vennoot, doet een inbreng in de vennootschap van tweeduizendvierhonderd negentig euro (2.490,00 ¬ ). Deze inbreng wordt vanaf de oprichting volledig volstort. ln ruil voor haar inbreng worden er 249 van de 250 aandelen aan haar toegekend.

De heer Harzé Patrick, voornoemd, stille vennoot, doet een inbreng in de vennootschap van tien euro (10,00 ¬ ). Deze inbreng wordt vanaf de oprichting volledig volstort. In ruil voor zijn inbreng wordt 1 van de 250 aandelen aan hem toegekend.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op tweeduizend vijfhonderd euro (2.500,00 ¬ ), volledig volgestort.

Artikel 6 :

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 7 :

Het bestuur van de vennootschap, wordt toevertrouwd aan de beherende vennoot, die in naam van de vennootschap alle handelingen mag stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Worden tot zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap:

Mevrouw Debelser Elke, voornoemd.

Dit mandaat is onbezoldigd.

Aan de zaakvoerders en aan de andere vennoten kan, bij gewone meerderheid van stemmen, een verloning

worden uitgekeerd die voor elkeen zal bepaald worden in functie van de voor de vennootschap geleverde

prestaties. ,

Artikel 8 : ,

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de laatste vrijdag van de maand augustus om 18 uur en dit voor de eerste maal in 2015. indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 9 ;

leder boekjaar begint op 1 april en eindigt op 31 maart van het volgende Jaar. Bij het einde van elk boekjaar worden de inventaris en de jaarrekening opgesteld volgens de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 10 :

De nettowinst wordt tussen de vennoten verdeeld in dezelfde verhouding als het aantal aandelen in zijn bezit. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 11 ;

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 12 :

ledere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste 8 dagen voor de vergadering in de post afgegeven moet hebben. Deze brief moet de agenda vernielden. De vergadering zal worden voorgezeten door mevrouw Debelser. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel. ieder aandeel heeft recht op één stem. De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in de huidige statuten vermeld.

Artikel 13 :

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden indien de verliezen 50 procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald In artikel 16 hierna.

Artikel 14 :

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten. De erfgenamen van de overleden zullen bij het overlijden van de vennoot de keuze hebben om toe te treden tot de vennootschap, mits unaniem akkoord van de andere vennoten of het deel dat aan de overledene toekomt, volgens de laatste balans die opgemaakt werd voor het overlijden kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld

f +"

1 . '

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

overeenkomstig artikel 12 en 13 na sluiting van de eerste balans na het overlijden, Hierbij wordt alleen rekening

gehouden met de tijd gedurende welke de overleden nog deel uitmaakte van de vennootschap. De rekening za!

betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen

de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

Artikel 15

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of

erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de

werkzaamheden van de vennootschap verhinderen op welke wijze ook.

Artikel 16 :

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke reden dan ook verhinderd is, kan de algemene

vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorzien in zijn

vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot

worden bepaald overeenkomstig artikel 16.

Artikel 17 :

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten,

vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikel 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De

bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij

het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen; zonder dat zij daartoe de

instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Artikel 18

Op de nette-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal

worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikelen 12 en 13. Het eventueel nettoverlies zal volgens

dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de dag van de oprichting tot en met 31 maart 2015.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

Benoeming zaakvoerders.

De aandeelhouders, bijeengekomen in algemene vergadering, beslissen het volgende:

Voomoemde Mevrouw Debelser Elke wordt benoemd tot

hetgeen zij verklaart te aanvaarden.

Zij verklaart niet getroffen te zijn door enige vérbodsbepaling aangaande deze opdracht.

Het mandaat van deze statutaire zaakvoerder' is bezoldigd.

Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt gevestigd te 2861 Sint-Katelijne-Waver, Kruisweglei

18.

Volmacht

De comparanten verklaren tevens C.V.B.A. AFIDAC, met zetel te 2200 Herentals, Notelarenlaan 16,

ondernemingsnummer 0466,535.554 of één van haar aangestelden als mandataris aan te stellen, met

bevoegdheid om elk afzonderlijk te handelen, en hen te machtigen tot het stellen van alle formaliteiten bij het

ondememingsloket.

Voorgaande beslissingen van de algemene vergadering en van de zaakvoerder worden getroffen onder de

opschortende voorwaarde van het bekomen door de vennootschap van de rechtspersoonlijkheid door

neerlegging van deze oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van Koophandel te Mechelen . Gezegde

beslissingen zullen derhalve pas uitwerking hebben vanaf de datum van voormelde neerlegging.

Voor analytisch uittreksel

De Notaris

Hiermee tegelijk neergelegd :

-afschrift van de akte.

statutair zaakvoerder voor onbepaalde duur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BPC

Adresse
KRUISWEGLEI 18 2861 O.L.V.-WAVER

Code postal : 2861
Localité : Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Commune : SINT-KATELIJNE-WAVER
Province : Anvers
Région : Région flamande