BRANDWEERINFORMATIECENTRUM VOOR GEVAARLIJKE STOFFEN, AFGEKORT : B.I.G.

Association sans but lucratif


Dénomination : BRANDWEERINFORMATIECENTRUM VOOR GEVAARLIJKE STOFFEN, AFGEKORT : B.I.G.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.885.446

Publication

08/07/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

Ihiergelegel-ter-griffie-varreei---

RECHTBANK VAN KOOPHAND

27 »Ni 20111

ANTWERPEN atelelluag TURNHOUT

%Filer

I*1111111 3 11 ,101151,1*I1 II

Onderwerp akte:

Ondernemingsnr : Benaming

(vol uit) :

Brandweerinformatiecentrum voor gevaarlijke stoffen vzw

BIG vzw

Vereniging zonder winstoogmerk

Technische Schoolstraat 43A, 2440 Geel

Statutenwijzing + herbenoeming bedrijfsrevisor + verduidelijking handtekeningreet Min P. Martens

STATUTEN VZW BIG

(verkort) : Rechtsvorm:

Zetel:

0423.885.446

TITEL 1. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: "Brandweerinformatiecentrum voor gevaarlijke stoffen", afgekort "BIG". Deze naam moet steeds voorafgaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2440 Geel, Technische Schoolstraat 43A, in het gerechtelijke arrondissement van Antwerpen. De zetel kan naar iedere andere plaats in België worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur. Deze beslissing tot verplaatsing van de zetel moet binnen de maand nadat de beslissing genomen is, worden gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging heeft als doel, op autonome wijze en met geëigende middelen studies uit te voeren over en assistentie en advies te verlenen bij aile problemen in verband met stoffen en aanverwanten (inclusief registratie en transport), en de resultaten hiervan, ter bescherming van de mens, de techniek en omgeving, via geëigende kanalen, ter beschikking te stellen van aile belanghebbenden.

Om dit doel te bereiken:

1 zal de vereniging alle wettelijke en nuttige middelen gebruiken om gelden te verzamelen: aldus, zonder dat deze opsomming uitputtend is, zal de vereniging een beroep kunnen doen op de financiële hulp van alle personen en organisaties, zal zij alle subsidies, bijdragen en giften of legaten van elke aard die niet in strijd zijn met de geldende wetten en reglementen kunnen ontvangen, zal zij tot de eventuele verkoop van voorwerpen of publicaties kunnen overgaan, zal zij inkomsten van haar goederen kunnen ontvangen, en zal zij alle sommen kunnen ontvangen als vergoeding voor prestaties die door haar worden geleverd;

2, kan de VZW alle aotiviteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verzwezenlijking van haar statutaire doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstelling.

3. kan de vereniging forums en ledennetwerken creëren, en evenementen organiseren en publicaties verzorgen onder gelijk welke vorm;

4. kan de vereniging samenwerken en samenwerkingsovereenkomsten sluiten, of partnerships vormen met andere verenigingen, organisaties, groeperingen of instellingen, zowel publiekrechtelijke als privaatrechtelijke,. zowel Belgische als buitenlandse, die in de werkzaamheden van de vereniging geïnteresseerd zijn. Zij kan: eveneens andere initiatieven of projecten creëren, ondersteunen of zich daarbij aansluiten, in materies die bij de: doelstellingen van de vereniging aansluiten;

5, kan de vereniging elke rechtsvervolging voor de rechtbanken van de administratieve of rechterlijke orde, met inbegrip voor de Raad van State, instellen.

De vereniging kan alle maatregelen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vereniging kan meer bepaald haar medewerking verlenen

Op de laatste brz,. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

ivIOD 2.2

aan of zich interesseren in elke activiteit met dezelfde of gelijkaardige doelstellingen. Zij kan eveneens, hetzij in genot, hetzij in eigendom alle roerende of onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur. Ze kan op elk ogenblik worden ontbonden door de algemene vergadering conform het artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (de "Wet).

TITEL Il, LIDMAATSCHAP  ONTSLAG  UITSTUITING  RECHT OP MAATSCHAPPELIJK VERMOGEN

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit werkende leden. Er wordt geen categorie van toegetreden leden

voorzien.

Het minimum aantal werkende leden mag niet minder zijn dan drie.

Artikel 6

Werkende leden zijn de verschijners bij deze akte en elk lid dat, op voordracht van de Raad van Bestuur, toegelaten wordt in die hoedanigheid door een besluit van de algemene vergadering waarop minstens twee derden van de stemmen aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 7

Elke vereniging of persoon die wenst lid te worden van de vereniging richt een geschreven verzoek hiertoe aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur en legt haar voor aan de werkende leden. Op voordracht door de raad van bestuur zal de algemene vergadering hierover uitspraak doen op haar volgende beraadslaging. Haar beslissing is niet vatbaar voor beroep en moet niet gemotiveerd worden, Zij wordt ter kennis gebracht aan de kandidaat per gewone brief.

Artikel 8

De leden zijn vrij om zich op elk ogenblik uit de vereniging terug te trekken door hun ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur te richten. Aile leden die niet aanwezig zijn op drie opeenvolgende vergaderingen en zich niet hebben verontschuldigd of geen volmacht hebben gegeven worden als ontslagnemend beschouwd.

De uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

De raad van bestuur kan een lid dat zich schuldig heeft gemaakt aan een ernstige schending van de statuten of van de wetten, schorsen tot de algemene vergadering hierover besloten heeft.

Artikel 9

Een ontsiagnemend, geschorst of uitgesloten lid, evenals de erfgenamen of de rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen enkel recht op het maatschappelijk vermogen. Zij kunnen geen protest aantekenen noch aanspraak maken op een uittreksel of verantwoording van de rekeningen noch op een gerechtelijke verzegeling noch op een inventaris.

TITEL III. BIJDRAGEN

Artikel 10

De leden zijn niet gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage,

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Zij bezit aile bevoegdheden die haar

uitdrukkelijk toegewezen worden door de wet of door deze statuten,

Vallen bij uitstek onder haar bevoegdheid:

" De controle op het naleven van de doelstellingen en opdrachten van de vereniging;

" Het wijzigen van de statuten;

" Het benoemen en afzetten van bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" Het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

" Het geven van kwijting aan bestuurders en commissarissen en gemandateerden;

" Het ontbinden van de vereniging en bestemmen van het netto-actief;

" Het aanvaarden en uitsluiten van een lid;

" Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

" Goedkeuring van de begroting en van de rekeningen.

Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Er moet minstens twee maal per jaar een algemene vergadering gehouden warden.

De vereniging kan samenkomen in een buitengewone algemene vergadering op elk ogenblik bij besluit van de raad van bestuur. Bijzondere algemene vergaderingen worden eveneens gehouden wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. In dat geval dient de voorzitter binnen de vijftien dagen deze bijzondere algemene vergadering te houden.

Elke vergadering vindt plaats op de datum, het uur en de plaats vernield in de oproepingsbrief. Alle werkende leden dienen opgeroepen te worden,

Artikel 13

De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur per gewone brief, fax of elektronische post, geadresseerd aan elk werkend lid, minstens acht werkdagen voor de vergadering. De oproepingsbrief bevat de datum, het uur, de plaats en de agenda van de algemene vergadering. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, maar elk lid heeft het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen op schriftelijk verzoek gericht aan de voorzitter.

De algemene vergadering mag beslissingen nemen buiten de agenda, onder voorwaarde dat alle aanwezige leden hiermee instemmen, en dat het geen zaken betreft die door de wet verplicht via de agenda moeten aangekondigd worden.

Artikel 14

Elk werkend lid heeft het recht aanwezig te zijn op de algemene vergadering. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid door middel van een volmacht. Een lid mag slechts drager zijn van hoogstens één volmacht.

Artikel 15

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter van de raad van bestuur wordt de vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder. Alle werkende leden hebben een gelijk stemrecht, waarbij elk lid beschikt over één stem.

Artikel 16

Behalve in de gevallen waar de wet of de statuten anders bepalen, kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen als de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De besluiten worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen behalve in de gevallen waar de wet of de statuten anders bepalen.

Over het wijzigen van de statuten kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen en besluiten als de voorgestelde wijzigingen aangegeven worden in de oproeping voor de vergadering, en wanneer ten minste tweederden der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Tot een wijziging kan alleen besloten worden met een meerderheid van ten minste twee/derde der aanwezige en vertegenwoordigde leden,

Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op één van de doeleinden waarvoor de vereniging werd opgericht, kan ze alleen worden goedgekeurd met vier vijfden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de zitting van de algemene vergadering minder dan twee derden of vier vijfden, naargelang het geval, van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering belegd worden, waarop ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden kan beraadslaagd en besloten worden met de bovengenoemde meerderheden naargelang het geval. Deze tweede vergadering mag ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering gehouden worden.

Artikel 17

De besluiten van de algemene vergaderingen worden genotuleerd in een noturenregister en werden

ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee leden van de raad van bestuur bij

afwezigheid van de voorzitter. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

De werkende leden ontvangen een kopie van de notulen van elke algemene vergadering.

TITEL V. BESTUUR  DAGELIJKS BESTUUR  VERTEGERWOORDIGING

Artikel 18

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum drie bestuurders benoemd onder de werkende leden door de algemene vergadering voor een termijn van vijf jaar. Evenwel dient het aantal bestuurders altijd lager te zijn dan het aantal werkende leden.

De aftredende bestuurders zijn herverkiesbaar. Het mandaat van bestuurder wordt als dusdanig niet bezoldigd, tenzij anders beslist door de algemene vergadering. De bestuurders zijn op elk ogenblik afzetbaar door de algemene vergadering.

Artikel 19

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 20

De raad van bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

 4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur kan derden uitnodigen om de vergadering bij te wonen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt doorslaggevend.

De beslissingen van de raad van bestuur worden bewaard in de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een bijzonder register. De uittreksels ervan en alle andere akten worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 21

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden inzake het bestuur en het beheer van de vereniging. Al wat niet door de wet of door deze statuten uitsluitend voorbehouden is aan de algemene vergadering valt onder zijn bevoegdheid.

De raad van bestuur besluit om elke rechtsvervolging voor de rechtbanken van de administratieve of rechterlijke orde, met inbegrip voor de Raad van State, in te stellen en/of een van zijn leden te machtigen om deze beslissing te nemen en om advocaten te kiezen.

Artikel 22

Onder voorbehoud van wat voorzien is door deze statuten oefent de raad van bestuur zijn bevoegdheden collegiaal uit.

Hij kan echter het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen, met gebruik van de handtekening die met dit bestuur gepaard gaat, aan een afgevaardigde voor het dagelijks bestuur.

De afgevaardigde voor het dagelijks bestuur beschikt, alleen optredend, over alle bevoegdheden inzake dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van dit bestuur, waarbij de vereniging geldig verbonden is door zijn loutere handtekening.

In deze hoedanigheid handelend, moet de afgevaardigde voor het dagelijks bestuur geen bijzondere of voorafgaande machtiging voorleggen.

De raad van bestuur kan evenzeer de vertegenwoordiging van de vereniging betreffende gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen delegeren aan haar voorzitter, alleen optredend, of aan twee bestuurders, gezamenlijk optredend. De raad van bestuur kan eveneens een bijzonder mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze.

In dit kader optredend kunnen de voornoemde personen de vereniging vertegenwoordigen in elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling zonder hun machtiging hiertoe te moeten bewijzen ten opzichte van derden, De raad van bestuur kan op elk ogenblik de delegatie van het dagelijks bestuur of de vertegenwoordiging beëindigen. Bovendien eindigt het mandaat van een afgevaardigde op basis van dezelfde gronden als het mandaat van bestuurder.

Artikel 23

De bestuurders gaan, in het kader van hun mandaat, geen enkele persoonlijke verbintenis aan, en zijn

slechts aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 24

Zolang de algemene vergadering niet is overgegaan tot de vernieuwing van de raad van bestuur na afloop van het mandaat van de bestuurders, blijven deze hun taak in afwachting van een besluit van de algemene vergadering uitoefenen.

Het mandaat van bestuurder neemt een einde door overlijden, afzetting of ontslag. Het ontslag geschiedt door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Deze vervult de wettelijke publiciteitsformaliteiten binnen de maand.

TITEL VI, BOEKJAAR-. JAARREKENING

Artikel 25

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Artikel 26

Elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het afgelopen boekjaar, opgesteld overeenkomstig de wet, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, samen met de begroting voor het volgend boekjaar.

Artikel 27

De gewone algemene vergadering doet uitspraak over de jaarrekening die haar is voorgelegd door de

bestuurders. Na de goedkeuring van de jaarrekening, spreekt de vergadering zich uit door een bijzondere

stemming over de kwijting te geven aan de bestuurders en, in voorkomend geval aan de commissarissen.

Na goedkeuring wordt de jaarrekening neergelegd overeenkomstig de wettelijke voorschriften.

TITEL Vil. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 28

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement voorleggen aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kan dit reglement wijzigen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden,

TITEL IIX. ONTBINDING

Artikel 29

Bij ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt

hun bevoegdheden en duidt de bestemming van het netto actief aan.

Deze bestemming moet verplicht een belangeloos werk voor ogen hebben, dat niet onverzoenbaar is met

het doel van de vereniging.

Deze beslissingen, evenals de naam, het beroep en adres van de vereffenaar(s) worden gepubliceerd in de

bijlagen van het Belgisch Staatsblad,

TITEL IX. DIVERSE 13EPALINGEN

Artikel 30

Het geheel van documenten, die verschaft worden aan de leden, en de werkzaamheden uitgevoerd door de vereniging, moeten door de leden aangewend worden voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om informatie aan derden te geven zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de raad van bestuur.

Artikel 31

Alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien is in deze statuten, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Goedgekeurd in overeenstemming met artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd, door de algemene vergadering op 3 juni 2014.

Namen van de leden:

1.De Roy Frans, advocaat

Paleisstraat 47 A7, 2018 Antwerpen

Belg

2.Geysen Willy, professor em. KJ..I.Leuven

Jachtlaan 26, 3001 Heverlee

Belg

3.Geyskens Karine, hoofd personeelsdienst

De Bergen 5, 2288 Bouwel

Belg

4.Goossens Esmeralda, directeur

Holvenstraat 161, 3900 Overpert

Belg

5.Martens Paul, ere-algemeen directeur

Maneshoeven 5, 2440 Geel

Belg

6.Mewis Jan, professor K.U.Leuven

Heuvelstraat 4, 3052 Bfanden

Belg

7.Peeters Frans

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van dertien te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

-73

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

St. Cornellusstraat 32, 2440 Geel Belg

8.Thoelen Bert, database manager Fazantendreef 17, 2260 Westerlo Belg

9.Van den Broeck Leone

Dr, Vandeperrestraat 78, 2440 Geel

Belg

10.Verherstraeten Servais, staatssecretaris

Kruisven 51, 2400 Mo!

Belg

HERBENOEMING BEDRIJFSREVISOR

De algemene vergadering van 3 juni 2014 heeft eenparig beslist om de Heer Geert Van Gooien, bedrijfsrevisor, gevestigd te 1851 Humbeek, Kerkstraat 152 te herbenoemen als commissaris van de vereniging voor een periode van 3 jaren en dit tot de algemene vergadering te houden in 2017,

VERDUIDELLIKtNG HANDTEKENINGRECHT DHR. P. MARTENS

De Raad van Bestuur verduidelijkt haar beslissing van 26 mei 2010 als volgt: De Heer Paul Antoon Martens, geboren op 6 november 1934 en wonende te Maneshoeven 5, 2440 Geel, Belg, aangesteld als afgevaardigde voor het dagelijks bestuur bij besluit van 26 mei 2010 beschikt, alleen optredend, over alle bevoegdheden inzake dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging in het kader van dit bestuur. De vereniging is geldig verbonden door zijn loutere handtekening

Echt verklaard:

Paul Martens, voorzitter

13/02/2012
ÿþ MOD 2.2

`J_', In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0423.885.446

Benaming

(voluit) : BRANDWEERINFORMATIECENTRUM VOOR GEVAARLIJKE STOFFEN

(verkort) : BIG vzw

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Technische Schoolstraat 43 A 2440 Geel

Onderwerp akte : Benoeming commissaris

De algemene vergadering van 7 december 2011 heeft eenparig beslist om de Heer Geert Van Gooien, bedrijfsrevisor, gevestigd te 1851 Humbeek, Kerkstraat 152 te benoemen als commissaris van de vereniging voor een periode van 3 jaren en dit tot de algemene vergadering te houden in 2014.

De Heer P. Martens

Voorzitter

Afgevaardigd Bestuurder

--------------

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1 tYlt 3NITEilR BEL

~ DIRECTION

6 -02- 20' i

(SOU

STAATSBLAD

BESTUUR

{V-CERCELCGi7

GRIFFIE RECHTBANK VAN

3 Q JAN, 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT De meier,

2L

6

*12036696*

be, a BI Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

26/07/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

__'

i

V beh aa Bel Stat

'11115064*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr : 0423.885.446

Benaming

(voluit) : Brandweerinformatiecentrum voor gevaarlijke stoffen vzw

(verkort) : BIG vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Technische Schoolstraat 43 A, 2440 Geel

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Statuten BIG vzw

Statuten BIG vzw

TITEL 1  NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Artikel 1

De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam "Brandweerinformatiecentrum voor gevaarlijke stoffen, afgekort "BIG".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2440 Geel, Technische Schoolstraat 43A, en ressorteert onder de rechtbanken van het arrondissement Turnhout.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, op autonome wijze en met geëigende middelen studies uit te voeren over en assistentie en advies te verlenen bij alle problemen in verband met stoffen en aanverwanten (inclusief registratie en transport), en de resultaten hiervan, ter bescherming van de mens, techniek en omgeving, via geëigende kanalen, ter beschikking te stellen van alle belanghebbenden.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de vermelde statutaire doelstelling, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire bepalingen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2 -- LEDEN

Artikel 5

Het aantal leden moet ten minste drie bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 6

§1.'De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid op voordracht van de raad van bestuur over de aanvaarding van nieuwe leden.

§2. De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

§3. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met een meerderheid van twee derde der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

§4. Alle leden die niet aanwezig zijn op drie opeenvolgende vergaderingen en zich niet hebben verontschuldigd of geen volmacht hebben gegeven worden als ontslagnemend beschouwd.

§5. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of rechtsopvolgers, of de erfgenamen van de overleden leden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen van de vereniging. Zij kunnen evenmin de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen.

TITEL 3  DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.Wijzigen van de statuten;

2.Benoeming en afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging

wordt toegekend;

3.In voorkomend geval, benoeming en afzetting van de commissarissen en bepalen van hun bezoldiging;

4.Verlenen van kwijting aan de bestuurders, commissarissen en gemandateerden;

5.Goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6.Vrijwillige ontbinding van de vereniging en bestemming van het netto-actief;

7.Aanvaarding en uitsluiting van een lid;

Artikel 8

De bijeenroeping van de algemene vergadering gebeurt schriftelijk minstens tweemaal per jaar, door de voorzitter of door twee bestuurders minimum 8 kalenderdagen voor de vergadering. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproeping. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, maar elk lid heeft het recht bijkomende punten op de agenda te laten plaatsen op schriftelijk verzoek gericht aan de voorzitter, dat de voorzitter bereikt voor de uiterste datum dat hij de oproeping dient te versturen.

Artikel 9

§1. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Verhinderde leden kunnen zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid mag slechts drager zijn van hoogstens één volmacht.

§2. De algemene vergadering mag beslissingen nemen buiten de agenda, onder voorwaarde dat alle aanwezige leden hiermee instemmen, en dat het geen zaken betreft die door de wet verplicht via de agenda moeten aangekondigd worden.

§3. Bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt. In dit geval dient de voorzitter binnen de vijftien dagen deze bijzondere algemene vergadering te houden.

Artikel 10

§1. Over het wijzigen van de statuten kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen en besluiten als de voorgestelde wijzigingen aangegeven worden in de oproeping voor de vergadering, en wanneer ten minste tweederden der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Tot een wijziging kan alleen besloten worden met een meerderheid van ten minste twee/derde der aanwezige en vertegenwoordigde leden.

§2. Wanneer de wijziging echter betrekking heeft op één van de doeleinden waarvoor de vereniging werd opgericht, kan ze alleen worden goedgekeurd met vier vijfden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. Ingeval op de zitting van de algemene vergadering minder dan twee derden of vier vijfden, naargelang het geval, van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering belegd worden, waarop ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden kan beraadslaagd en besloten worden met de bovengenoemde meerderheden naargelang het geval. Deze tweede vergadering mag ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering gehouden worden.

Artikel 11

De notulen van de algemene vergadering worden opgetekend in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Elk lid ontvangt een afschrift van de notulen. Afschriften of uittreksels worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door de afgevaardigde bestuurder of door twee bestuurders.

TITEL 4  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die over het lidmaatschap van de vereniging moeten beschikken. Het aantal bestuurders bedraagt ten hoogste het aantal leden van de vereniging min één.

§2. De bestuurders worden benoemd voor hernieuwbare termijnen van vijf jaar en zijn te allen tijde afzetbaar. Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 13

§1. De raad van bestuur mag slechts beslissingen nemen indien de meerderheid der bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen moeten getroffen worden bij gewone meerderheid van stemmen.

§2. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, en dit in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, door de gezamenlijke handtekeningen van ten minste twee andere bestuurders of van de afgevaardigde bestuurder of van de mandataris, van deze laatste beperkt tot zijn opdracht.

§3. De raad van bestuur verkiest in zijn midden een voorzitter, een afgevaardigde bestuurder, en een secretaris.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad van bestuur voorgezeten door de afgevaardigde bestuurder. Bij verhindering van de afgevaardigde bestuurder, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14

§1. De raad van bestuur kan in ieder geval een bijzonder mandaat verlenen aan elke mandataris naar keuze.

§2. De mandataris voor het dagelijks beleid is verantwoordelijk en bevoegd voor de dagelijkse werking van de vereniging. Iedere mandataris kan uitgenodigd worden de zittingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur met raadgevende stem bij te wonen.

TITEL 5  BEGROTING EN JAARREKENING

Artikel 15

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, uiterlijk op 30 juni. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders, mandatarissen en commissaris kwijting verleend.

De begroting van het volgende jaar wordt door de raad van bestuur ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL 6  ONTBINDING, VEREFFENING EN SLOTBEPALINGEN

Artikel 16

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars en bepaalt hun bevoegdheid, de wijze van vereffening der schulden en wijze van de tegeldemaking der goederen .

Artikel 17

In geval van vereffening, zal het netto-actief van de vereniging worden overgedragen aan een of meerdere verenigingen, aangeduid door de algemene vergadering.

Artikel 18

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd, van toepassing.

Goedgekeurd in overeenstemming met artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd, door de algemene vergadering op 8 juni 2011.

Namen van de leden:

1.De Roy Frans, advocaat

Paleisstraat 47 A7, 2018 Antwerpen

Belg

2.Geijsen Willy, professor em. K.U.Leuven

Jachtlaan 26, 3001 Heverlee

Belg

3.Geyskens Karine, hoofd personeelsdienst

De Bergen 5, 2288 Bouwel

Belg

4,Goossens Esmeralda, directeur

Holvenstraat 161, 3900 Overpelt

Belg

5.Martens Paul, ere-algemeen directeur

Maneshoeven 5, 2440 Geel

Belg

6.Mewis Jan, professor K.U.Leuven

Heuvelstraat 4, 3052 Blanden

Belg

7.Peeters Frans, burgemeester

St. Corneliusstraat 32, 2440 Geel

Belg

8.Thoelen Bert, database manager

Fazantendreef 17, 2260 Westerlo

Belg

9.Van den Broeck Leone, hoofd financiële dienst

Dr. Vandeperrestraat 78, 2440 Geel

Belg

10.Verherstraeten Servais, volksvertegenwoordiger

Kruisven 51, 2400 Mol

Belg

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Bersoéming bestuurders:

De algemene vergadering heeft tijdens haar bijeenkomst op 26 mei 2010 volgende leden met onmiddellijke ingang aangeduid als bestuurders van de vzw BIG: Dhr. Paul Antoon Martens, wonende te Geel, geboren op 06 11-1934 te Boom, Dhr. Willy Joseph Dimphena Geijsen, wonende te Leuven, geboren op 19 03-1939 te Overpelt, Dhr. Frans Constant Clementina Peeters, wonende te Geel, geboren op 27-06-1953 te Herentals en Mevr. Esmeralda Maria J. Goossens, wonende te Overpeft, geboren op 14-07-1960. Hun benoeming loopt tot 30 juni 2015. De bestuurders hebben onder elkaar Dhr. Paul Antoon Martens aangeduid als afgevaardigd bestuurder.

Yoor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Echt verklaard:

Paul Martens, voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

04/08/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



i

newiyelug..1 ten mi lI I1e Val I UU

RECHTBANK "AN KOOPHANDEL

2 2 III 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

Deriale



t

II I I II



Ondernemingsnr : 0423.885.446

Benaming

(voluit) : Brandweerinformatiecentrum voor gevaarlijke Stoffen vzw

(verkort) : BIG vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Technische Schoolstraat 43 A, 2440 Geel

Onderwerp akte : Benoeming leden Raad van Bestuur

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk "Brandweerinformatiecentrum voor gevaarlijke Stoffen

hebben op de Algemene Vergadering dd. 10 juni 2015 unaniem beslist om volgende personen te benoemen tot

bestuurder voor een periode van 5 jaar:

de heer W. Geijsen, secretaris

mevrouw E. Goossens

de heer P. Martens, voorzitter en afgevaardigd bestuurder

de heer F. Peeters

Echt verklaard;

Paul Martens,

voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BRANDWEERINFORMATIECENTRUM VOOR GEVAARLIJKE …

Adresse
TECHNISCHE SCHOOLSTRAAT 43A 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande