BRASSBAND BORDERBRASS

Association sans but lucratif


Dénomination : BRASSBAND BORDERBRASS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 861.086.420

Publication

23/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0861.086.420

Benaming

(voluit) : Brassband Borderbrass VZW

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Molenstraat 8 - 2320 Hoogstraten

Onderwerp akte " wijziging statuten - nieuw lid - benoemingen - verplaatsing zetel

Wijziging statuten

Artikel 1.

De vereniging wordt genoemd Brassband Borderbrass vzw (verkort BB Borderbrass vzw) en haar zetel is gevestigd te Wotel, Kerkveld 11, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Turnhout. De zetel is verplaatsbaar binnen de gemeentelijke grenzen. Dit besluit wordt binnen de maand bekendgemaakt in de Bijlagen van het Belgische Staatsblad.

Artikel 2.

De vereniging heeft tot doel, de beoefening en verspreiding van de muziek door het inrichten van allerhande muziekmanifestaties.

De vereniging kan alle bijkomende verrichtingen doen die bij haar hoofddoel aansluiten en welke nodig zijn tot het bereiken van dit doel; zij kan aldus onroerende goederen bezitten om er haar inrichtingen onder te brengen of om in de toekomst uitbreiding mogelijk te maken.

Artikel 3.

De vereniging is voor een onbepaalde tijd opgericht en kan steeds ontbonden worden.

Artikel 4.

De vereniging heeft vaste en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt doch het aantal leden zal ten minste drie bedragen. De toegetreden leden zijn slechts lid om te kunnen genieten van de bedrijvigheid van de vereniging, maar nemen op geen enkele manier of zeer beperkt deel aan het "beheer" van de VZW. In tegenstelling tot de vaste !eden maken deze leden geen deel uit van de Algemene Vergadering.

Artikel 5.

De kandidatuur van leden worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur, die hierover beslist bij gewone meerderheid van stemmen zonder deze beslissing ooit te moeten rechtvaardigen. Tegen de beslissing van de Raad van Bestuur is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werden aangenomen kan zich, slechts één jaar na de datum van beslissing, opnieuw kandidaat stellen. De vaste en toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging mits het ontslag gericht werd aan de Raad van Bestuur, Het vast of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een vast of toegetreden lid kan slecht door de Algemene Vergadering warden uitgesproken met een meerderheid van 2/3 (tweederde) van de stemmen.

De raad van Bestuur kan de leden, die zich aan een zware overtreding van de statuten of de normen van. welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering.

De vaste en toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet meer bedragen dan 1000 euro (duizend euro).

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijke bezit en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen of vergoeding eisen voor geleverde prestaties, Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd ter griffie van de

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

1 2 APR. 2013

T CL-Fà~~1 O U T

De i~ffier,

III 11I I I I11l lUI III

*13063687*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

. 4 ~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6.

De Algemene Vergadering, genaamd jaarvergadering, is samengesteld uit alle vaste leden. Alle vaste leden hebben het recht de jaarvergadering bij te wonen en hebben een gelijk stemrecht. De stemgerechtigden kunnen zich, mits een getekende volmacht, laten vertegenwoordigen door een lasthebber. Elke stemgerechtigde kan echter maximaal over haar eigen stem en één volmachtstem beschikken.

Artikel 7.

De algemene vergadering is bevoegd voor de volgende zaken welke moeten worden goedgekeurd met een

213 (tweederde) meerderheid:

-statutenwijzigingen-

-benoeming en afzetting van bestuurders

-goedkeuring van begroting en rekening

-kwijting aan de bestuurders

-ontbinden van de vereniging

-uitsluiting van leden

-verplaatsing maatschappelijke zetel

Voor de wijziging van het doel van de vereniging is een eenparigheid van stemmen vereist.

Artikel 8.

De Algemene Vergadering vergadert minstens éénmaal per jaar, in de maand februari of maart. Alle vaste leden worden door de Raad van Bestuur, middels een oproeping ondertekend door de secretaris of twee bestuurders, hierop uitgenodigd. Een Buitengewone Algemene Vergadering wordt samengeroepen door de Raad van Bestuur ofwel op aanvraag van minimum 1/3 (éénderde) van de vaste leden. Alle vaste leden worden schriftelijk uitgenodigd, ten minste 8 dagen voor de vergadering. De uitnodigingen vermelden de agenda. Op verzoek van minimum van 1/3 (éénderde) van de vaste leden kunnen punten op de dagorde worden toegevoegd. Deze punten zullen in de oproepingen worden vermeld. De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle leden aanwezig zijn en zij met eenparigheid van stemmen akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 9.

De Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen over de punten op voormelde dagorde voorzien, behoudens wat voorzien is in artikel 7. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Artikel 10.

Wanneer tijdens de Algemene Vergadering het vereiste quorum van 2/3 (tweederde) van de leden niet is bereikt wordt tot een Buitengewone Algemene Vergadering opgeroepen welke minstens 15 (vijftien) dagen later zal worden gepland. Voor de beslissingen tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering, ook voor datgene dat voorzien is in artikel 7, volstaat een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige stemmen.

Artikel 11.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij afwezigheid

van de voorzitter door een bestuurder.

Artikel 12.

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgetekend in een verslag.

Deze verslagen worden bewaard in de zetel van de vereniging waar alle belanghebbenden er kennis van

kunnen nemen.

Afschriften of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 13.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens 3 (drie) bestuurders. Deze meerderjarige bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor de duur van vier jaar en zijn steeds herkiesbaar. Deze bestuurders vormen samen de Raad van Bestuur.

Artikel 14.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Artikel 15.

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging en onder voorzitterschap van zijn voorzitter of bij

afwezigheid, onder voorzitterschap van een bestuurder telkens als het belang van de vereniging dit eist.

Artikel 16.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen en beslissen, indien minstens de helft der leden

aanwezig is. De bestuurders kunnen zich niet laten vertegenwoordigen.

, MOD 2.2

i

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit, doorslaggevend.

Artikel 17,

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de beschikkingsdaden en voor alles wat niet uitdrukkelijk tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

De Raad van Bestuur mag in die zin, alle roerende en onroerende handelingen stellen, kopen, ruiten en vervreemden, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar, lenen en ontlenen, alle legaten en schenkingen aanvaarden en ontvangen, handels-, bank- en postverrichtingen stellen, hypotheek verlenen, zelfs met bedingen van gedwongen tenuitvoerlegging, hypothecaire handlichting geven, kortom, de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden verbinden.

De Raad van Bestuur kan steeds voor de handelingen die binnen haar bevoegdheid vallen, een bijzondere gevolmachtigde, lid van de vereniging, aanstellen.

Artikel 18,

Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd weze, de handtekening van de

voorzitter en secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 19.

Door de Raad van Bestuur kunnen onder zijn leden bestuurders aangeduid worden die het dagelijkse

bestuur van de vereniging waarnemen.

Dit dagelijkse bestuur omvat de dagelijkse briefwisseling, de post- en bankverrichtingen, kwijting geven,

kortom, de bevoegdheid tot het verrichten van alle handelingen van dagelijks bestuur.

Artikel 20.

De bestuurders zullen hun wettelijke en statutaire verplichtingen vervullen als een goede huisvader. Nooit

kunnen zij tegenover derden aansprakelijk gesteld worden voor hun lichtste fout. , Noch de leden van de vereniging, noch de bestuurders, kunnen worden aansprakelijk gesteld worden voor de schulden van de vereniging.

Artikel 21.

Het boekjaar van de vereniging eindigt op 31 december. De rekening en de begroting worden voorgelegd

aan de jaarlijkse Algemene Vergadering in de maand februari of maart erop volgend.

Artikel 22.

In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering, die deze uitgesproken heeft, vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en beslist, na vereffening van het passief, over het aanwenden der goederen en waarden van de te ontbinden vereniging en mits aan die goederen en waarden een bestemming te geven die zoveel mogelijk het doel benadert waarvoor de te ontbinden vereniging werd opgericht.

Artikel 23.

Wanneer de vereniging ooit om een andere reden het voordeel der rechtspersoonlijkheid zou verliezen, zal

de vereniging onder de leden blijven voortbestaan als een vereniging van sociaal recht.

Artikel 24.

Vooral wat dat door deze statuten niet wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn.

Artikel 25.

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Nieuw lid

De jaaarvergadering aanvaard het vast lidmaatschap van Christiaensen Regine, Schotensteenweg 190A te Brecht.

Benoemingen Raad van Bestuur

Volgende leden worden verkozen tot bestuurder en aanvaarden hun benoeming. ln onderling overleg tussen de bestuurders worden tevens de fucties bepaald:

Jansen Jozef, Leemstraat 9B, 2320 Hoogstraten, voorzitter Kranen Cindy, Molenstraat 8, 2320 Hoogstraten, secretaris

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso :Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

(Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Christiaensen Regine, Schotensteenweg 190A, 2960 Brecht, secretaris

Verplaatsing maatschappelijke zetel

Door de Algemene Vergadering wordt beslist om de zetel van de vereniging te verplaatsen naar Molenstraat 8, 2320 Hoogstraten in het arrondissement Turnhout.



Getekend

Kranen Cindy Jansen Jozef

secretaris voorzitter

Coordonnées
BRASSBAND BORDERBRASS

Adresse
KERKVELD 11 2323 WORTEL

Code postal : 2323
Localité : Wortel
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande