BRDG

Association sans but lucratif


Dénomination : BRDG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.324.172

Publication

27/09/2011
ÿþ~

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~2FrHT-BAN-K

KOOPHANDEL

15 SEP. 2011

ANTWERPEN

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : BRDG

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Cupérusstraat 1, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : statuten

Gecoördineerde tekst van de STATUTEN van BRDG vzw

Titel I.  Naam, zetel, duur, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam BRDG vzw.

Art. 2. De vereniging is gevestigd in Cupérusstraat 1, 2018 Antwerpen en valt onder het gerechtelijk

arrondissement Antwerpen.

Art. 3. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel:

1° het mogelijk maken van artistieke, culturele en sociale activiteiten en projecten;

2° het organiseren en uitvoeren van artistieke, culturele en sociale activiteiten en projecten, aangebracht

door haar leden.

Art. 5. De vereniging kan alle handelingen stellen in zover die rechtstreeks of onrechtstreeks verband

houden met haar doel en kan haar medewerking verlenen aan elke gelijkaardige bedrijvigheid. ln die zin mag zij

ook personeel aanwerven en op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen en alle sommen en

weldadige waarden kunnen inzamelen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan ten goede komt van het

hoofddoel.

Art. 6. De vereniging zal alle roerende en onroerende goederen die tot verwezenlijking van haar doel nodig:

zijn, mogen bezitten, hetzij in voile eigendom, hetzij in vruchtgebruik.

Tite! Il.  Leden

Art. 7. De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve of toegetreden leden is onbeperkt, maar het aantal effectieve leden mag niet lager zijn dan drie. Alleen effectieve leden bezitten de' volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

Iedereen die wenst aangesloten te worden als nieuw effectief of toegetreden lid zal een schriftelijke aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De kandidatuur van kandidaat-effectieve leden wordt op de eerstvolgende algemene vergadering besproken en al dan niet met unanimiteit van stemmen goedgekeurd. De vergadering haar beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden. De niet-toegelaten kandidaat' kan zich slechts opnieuw voorstellen na het verloop van één jaar, te rekenen van de beslissing van de algemene vergadering. Voor de aansluiting van toegetreden leden volstaat de goedkeuring van de raad van bestuur.

Het lidgeld, dat jaarlijks wordt vastgelegd door de algemene vergadering, moet zowel door effectieve als toegetreden leden worden betaald. Het lidmaatschap geldt voor één werkjaar.

Art. 8. Elk lid, effectief of toegetreden, dat de door hem verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand van een aanmaning of herinnering per gewone post of per e-mail wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de uitgebrachte stemmen. De raad van bestuur mag, tot de beslissing terzake van de algemene vergadering, de leden schorsen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan een ernstige inbreuk op de statuten, op de wetten of op de openbare orde en de goede zeden.

De leden kunnen zich ten allen tijden uit de vereniging terugtrekken mits indiening van hun schriftelijk ontslag bij de raad van bestuur. Het lid dat aftreedt blijft nog aan voor een periode van twee maanden of tot in zijn opvolging is voorzien.

In geen geval kunnen aftredende of uitgesloten leden, alsook de wettelijke rechthebbenden van de overleden leden, de bijdragen of eender welke andere storting of gift uitgevoerd in hun naam aan de vereniging. terugvorderen.

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varen - Kraom an i+n r,dta raninn

Y

Vo, beho aan Belg Staat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

859.324,142

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 9. In geen geval zal het effectief of toegetreden lidmaatschap een voorwaarde kunnen zijn om deel te

nemen aan wat voor activiteit of project dan ook door de vereniging ingericht. -

Art. 10. Enkel effectieve leden kunnen een voorstel tot activiteit zoals bedoeld in artikel 4 indienen. Het lid of de leden waarvan een voorstel is goedgekeurd zal/zullen vanaf de goedkeuring ervan, tot het einde, binnen de structuur van de vereniging, de leiding hebben over de betreffende activiteit of het bedoelde project.

Art. 11. De effectieve of toegetreden leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Medewerkers aan de activiteiten of projecten hoeven geen lid te zijn van de vereniging.

Titel III.  Raad van bestuur

Art. 12. De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun taak gratis uit.

Art. 13. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men effectief lid zijn.

Art. 14. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde termijn.

Art. 15. De raad van bestuur duidt uit zijn leden minstens een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester aan. De raad vergadert na bijeenroeping van twee bestuurders. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de voorzitter wordt goedgekeurd.

Alle besluiten, tenzij voorafgaandelijk overeengekomen, worden genomen met gewone meerderheid. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend. Een bestuurder kan zich laten vervangen door een andere bestuurder, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Art. 18. De raad bestuurt en vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zander uitzondering, van beheer en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden of niet vervreemden van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren; van het lenen en uitlenen voor om het even welke termijn; van alle handels- en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

Art. 17. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

Art. 18. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergaderingen, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 19. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekeningen van een bestuurder.

Titel IV.  Algemene vergadering

Art. 20. De algemene vergadering bestaat uit aile effectieve leden. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid kan zich laten vervangen door een andere lid, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Toegetreden leden mogen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar hebben geen stemrecht en kunnen enkel adviseren.

Art. 21. De algemene vergadering is bevoegd voor:

1° statutenwijziging;

2° benoeming en afzetting van bestuurders;

3° goedkeuring van rekening en begroting;

4° vrijwillige ontbinding;

5° benoeming van effectieve leden en uitsluiting van effectieve en toegetreden leden;

6° vastlegging van het lidgeld;

7° goedkeuring en selectie van ingediende voorstellen tot activiteiten en projecten.

Art. 22. Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de begroting voor het komend jaar en ter goedkeuring van de rekening van het afgelopen jaar. Een algemene vergaderingen wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur of als één vijfde van de effectieve leden erom verzoekt. De oproepingsbrieven worden verstuurd per gewone post of per e-mail ten laatste twee weken voor de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda. De agenda wordt samengesteld door de raad van bestuur, maar ieder effectief lid heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen door melding ervan bij het begin van de vergadering.

Art. 23. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de penningmeester. De voorzitter wijst een secretaris aan.

Art. 24. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met gewone meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. In geval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Het aanvaarden van effectieve leden door de algemene vergadering gebeurt met unanimiteit. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald door de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht warden genomen.

Art. 25. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter. Dit document wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar leden en belanghebbende derden er zonder verplaatsing inzage kunnen van nemen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel V.  Financieel beheer, ontbinding

Art. 26. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begrotingen worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Art. 27. Behoudens bij rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts tot ontbinding worden besloten door de algemene vergadering. Bij besluit tot ontbinding worden één of meer vereffenaars benoemd. Na aftrek van de schulden, wordt het batig saldo toegekend aan een vereniging met gelijkaardige doelstellingen die door de algemene vergadering werd aangeduid.

Art. 28. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, geregeld.

Deze statuten werden gelezen, goedgekeurd en ondertekend op:

Door: OP 0..tCid 'te ILS

(lektra Kalaitzaki Kasteelpleinstraat 9 2000 Antwerpen De Voorzitter

Sarah Helsen Cupérusstraat 1 2018 Antwerpen De Ondervoorzitter

Bert Janssens Cupérusstraat 1 2018 Antwerpen De secretaris-penningmeester

lere.44S ~S-rvuILD S

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BRDG

Adresse
CUPERUSSTRAAT 1 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande