BROEDERSCHAP VAN DE NOTARISSEN VAN HET ARRONDISSEMENT ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BROEDERSCHAP VAN DE NOTARISSEN VAN HET ARRONDISSEMENT ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.233.368

Publication

09/07/2012
ÿþ ¬ , t MOP 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ITEUR BELGE

-07- 201`

CH STAAT

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

SBLAD 9_4119-1:42,

-" +giirt-

ylmn!IMO~6

BEL G1

TBijlagen b j7iëï Belgiscfi Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0423.233.368

Benaming

(voluit) : Broederschap van de notarissen van het arrondissement

Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2018 Antwerpen, Koningin Elisabethlei 10

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering gehouden op de zetel van de vereniging op 8 december 2011 blijkt dat volgende besluiten met eenparigheid van stemmen werden genomen:

1, Uitbreiding leden niet "kandidaat-notarissen die werkzaam zijn in een notariskantoor in het arrondissement Antwerpen";

2. Uitbreiding van de wijze van oproeping: "per brief, telefax of e-mail";

3. Uitbreiding van de vertegenwoordiging: "niemand mag nochtans meer dan 10 andere leden vertegenwoordigen";

4. Veranderen van het boekjaar: "het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar" en der jaarlijkse algemene vergadering naar het tweede kwartaal;

5. Aanpassing der statuten aan de gewijzigde wetgeving door de aanvaarding van een volledig nieuwe tekst van de statuten:

1. Titel I. Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel 1 - De vereniging draagt de naam Broederschap van de notarissen van het arrondissement Antwerpen.

Artikel 2 - De zetel is gevestigd fe 2018 Antwerpen, Koningin Elisabethlei 10. De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in hetzelfde arrondissement bij besluit van de raad van bestuur.

Artikel 3 - De vereniging heeft tot doel: het nemen en uitwerken van alle initiatieven die het notariaat, meer in het bijzonder het notariaat binnen de grenzen van het Antwerps arrondissement, ten goede komen of die van aard zijn de notariële wetenschap en de confraterniteit tussen de notarissen te bevorderen.De vereniging zal deze doelstelling door aile middelen mogen nasteeven, onder meer door het uitgeven van publicaties, door de organisatie van collectieve publiciteit voor de verkopingen door de notarissen gehouden, door de oprichting van een rechtskundige bibliotheek bestemd voor haar leden, door het inrichten van studiedagen ontmoetingsdagen en bijeenkomsten voor haar leden, informatievergaderingen voor het publiek en zo voort.

Deze opsomming is louter exemplatief en geenszins beperkend; de vereniging zal alle roerende en onroerende goederen, nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel mogen bezitten.

Artikel 4 - De vereniging bestaat voor onbepaalde duur.

Titel ll - De leden, aanneming, ontslag, verplichtingen

Artikel 5 - Het aantal leden is niet beperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Artikel 6 Kunnen lid zij van de vereniging : de notarissen met standplaats in het arrondissement Antwerpen, de erenotarissen die hun ambt in het arrondissement Antwerpen hebben uitgeoefend, de kandidaat-notarissen die het ambt als geassocieerd notaris of plaatsvervangend notaris in het arrondissement Antwerpen vervullen en de kandidaat-notarissen die werkzaam zijn in een notariskantoor in het arrondissement Antwerpen.

Artikel 7 -- Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze door de wet bepaald.

Artikel 8  Ontslaggevende of uitgesloten leden noch de erfgenamen van een overleden lid hebben recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen de bijdragen gestort door hen of door hun rechtsvoorgangers niet terugeisen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen noch verzegeling of inventaris eisen.

Artikel 9  De verplichting der leden is strikt beperkt lot hun bijdrage, vastgesteld door de raad van bestuur met een maximum van 123,45 euro (5.000 Bef) per kalenderjaar.

Titel Ili - De algemene vergadering

Artikel 10  De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in de loop van het tweede kalenderkwartaal op plaats, dag en uur als vermeld in de bijeenroepingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge MOd 2.2

Artikel 11  Tenminste acht dagen van te voren roept de raad van bestuur de vergadering bijeen per brief, telefax of e-mail, die de agenda bevat.

Artikel 12 - De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger.

Artikel 13 - De algemene vergadering is regelmatig samengesteld ongeacht het aantal der aanwezige leden. Ieder lid heeft recht op één stem en mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Niemand mag nochtans meer dan tien andere leden vertegenwoordigen.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen tenzij anders door de wet vereist.

Artikel 14 - Tot wijziging van de statuten en ontbinding kan slechts besloten worden indien de wijziging op de agenda is vermeld en indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Artikel 15 - De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. De copies en uittreksels ervan worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Artikel 16  Het notulenboek is ter inzage van de leden.

Titel 1V -" Bestuur en toezicht

Artikel 17 - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens vijf leden die als college optreden en aangesteld worden door de algemene vergadering voor een termijn van twee (2) jaar. Zij zijn eenmaal herkiesbaar voor een termijn van twee (2) jaar. Zij zijn eveneens herkiesbaar een jaar na hun uittreding.

Artikel 18 - De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een schatbewaarder en een secretaris. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door een bestuuder aangewezen door zijn collega's.

Het dagelijks bestuur wordt waargenomen door de voorzitter, maar de raad van bestuur kan dit ook opdragen aan andere personen.

Artikel 19 - De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig is en neemt besluiten bij meerderheid van stemmen; bij staking van stemmen, is de stem van de voorzitterof zijn plaatsvervanger beslissend.

De besluiten worden genotuleerd in processen-verbaal ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden in een bijzonder register ingeschreven. De copies en uittreksels ervan worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 20  De raad van bestuur leidt de zaken van de verenigingen vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer verrichten, en alle daden van beschikking die niet uitdrukkelijk aan de aan de algemene vergadering zijn voorbehouden door de wet.

De raad van bestuur kan een gedeelte van zijn machten overdragen aan derden.

Artikel 21 

a) Alle akten die de vereniging verbinden worden geldig ondertekend door twee bestuurders, die tegenover derden geen voorafgaandelijk besluit van de raad moeten voorleggen.

b) Binnen de perken van het dagelijks bestuur wordt de vereniging verbonden door de voorzitter of door de personen door de raad aangewezen, en aldus zullen zij de vereniging vertegenwoordigen tegenover alle openbare diensten en administraties.

c) De vereniging wordt ook vertegenwoordigd door bijzondere lasthebbers mits voorlegging van hun

lastgeving.

Artikel 22 - Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de

verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven

opdracht.

Artikel 23 -- De vereniging staat onder toezicht van één tot drie commissarissen. Indien er meerdere

commissarissen aangesteld zijn, zullen zij als college optreden.

Tite! V  Jaarrekening boekjaar

Artikel 24 - Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar

afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar.

Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Titel Vi - Ontbinding  vereffening

Artikel 25 - De vereniging kan slechts ontbonden worden overeenkomstig artikelen 18 tot 20 van de Wet van

27 juni 1921 gewijzgid door de Wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

Artikel 26 - In geval van ontbinding wordt het patrimonium van de vereniging overgedragen aan een

instelling aangeduid door de algemene vergadering, waarvan het doel analoog is aan het hierboven beschreven

doel.

Titel VlI  Varia

Artikel 27  Ieder lid wordt geacht domicilie gekozen te hebben op zijn kantoor of op het kantoor waar het

werkzaam is.

Artikel 28 - Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

17/08/2011
ÿþ fo" -x.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*11126699*

Ondernemingsnr : 0423.233.368

Benaming

(voluit) : Broederschap van de notarissen van het arrondissement Antwerpen

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2018 Antwerpen, Koningin Elisabethlei 10

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering gehouden op de zetel van de vereniging op 9 juni

2011 blijkt dat ondermeer volgend besluit met éénparigheid van stemmen werd genomen:

1. Aanstelling van een Raad van bestuur.

Worden aangesteld als bestuurders:

1) Adriaenssens Eric Louis, notaris, kantoor houdend te Antwerpen-Berendrecht, Dorpstraat 1;

2) Celfis Chris, notaris, kantoor houdend te Brasschaat, Bredabaan 75;

3) De Deken Yves, notaris, kantoor houdend te Antwerpen, Jodenstraatl2;

4) De Roeck Geert, notaris, kantoor houdend te Antwerpen-Deurne, Sint Rochusstraat 62;

5) Knevels Patrick, notaris, kantoor houdend te Mortsel, Sint Benedictusstraat 132;

6) Timmermans Peter, notaris, kantoor houdend te Antwerpen, Van de Wervestraat 63;

7) Van Bael Anton, notaris, kantoor houdend te Antwerpen, Mechelsesteenweg 65;

8) De Bus Sergeyssens Patrick, notaris, kantoor houdend te Antwerpen-Borgerhout, Helmstraat 68.

De mandaten worden toegekend voor een termijn van twee jaar ingaande op heden, maar nemen een

afloop na de algemene vergadering van 2013.

De mandaten zijn onbezoldigd.

Eric Louis driaenssens Chris Celis

Voorzitter 11 Secretaris

RECHTBANK

_ KOOPHANDEL

0 4 AUG. 2011

ANTWERPEN

~ffle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
BROEDERSCHAP VAN DE NOTARISSEN VAN HET ARRON…

Adresse
KONINGIN ELISABETHLEI 10 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande