BVBA APOTHEEK DE GEEST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BVBA APOTHEEK DE GEEST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.230.124

Publication

24/11/2011
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



OpOp de de laatselaatse blz.blz. vanvan LuikLuk B Bvermeldenvermelden : : Recto Recto: : NaamNaam en en hoedanigheidhoedanighed vanvan de de instrumenterndeinstrumenterende notaris,notaris, hetzijhetzij vanvan de de perso()n(en)perso(o)n(e bevoegdbevoeg de de rechtspersonrechtspersoon tenten anzienaanzien vanvan derdenderden te e vertegenwordigenvertegenwoordige

Verso Verso: :NaamNaam en en handtekenighandtekenin

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11306856*

Neergelegd

22-11-2011



Griffie

Ondernemingsnr :

0841230124

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit): BVBA APOTHEEK DE GEEST

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 2610 Antwerpen, Edenlaan 20

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Peter De Schepper te Roosdaal op 21 november 2011, ter registratie blijkt dat:

1. Mevrouw DE GEEST Hilde Clara Walda, geboren te Ninove op eenentwintig augustus duizend negenhonderdnegenenvijftig (NN.590821-404-67), wonende te 1760-Roosdaal, Windmolenstraat, 14.

een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid hebben opgericht onder de naam "BVBA APOTHEEK DE GEEST", met zetel te 2610 Antwerpen, Edenlaan 20. Het maatschappelijk kapitaal van vijfentwintigduizend euro (25.000 EUR) is volledig geplaatst. Het is verdeeld in tweehonderdvijftig aandelen zonder nominale waarde.

Op de aandelen wordt door de oprichters als volgt ingeschreven :

- door DE GEEST Hilde voor twaalfduizend vijfhonderd euro

(12.500,00 eur) hetzij honderd vijfentwintig aandelen: 125 - door DE PELSMAKER Marc voor twaalfduizend vijfhonderd euro

(12.500,00 eur) hetzij honderd vijfentwintig aandelen: 125

Totaal: tweehonderdvijftig aandelen 250

Ieder aandeel is volstort

STATUTEN

De oprichters verklaren de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

De vennootschap bekleedt de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid.

Haar naam luidt : "BVBA APOTHEEK DE GEEST ".

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2610 Antwerpen, Edenlaan 20.

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België als in het buitenland:

Het voeren van alle activiteiten die normaal behoren tot deze van de uitbating van een officina  apotheek toegankelijk voor het publiek, met inbegrip van alle handelingen die daar rechtstreeks of onrechtstreeks verband mee houden of er nauw bij aansluiten en derhalve ondermeer aan- en verkoop (kleinhandel), invoer en uitvoer, alsmede de magistrale bereiding van geneesmiddelen (artsenij- en veeartsenijkundige geneesmiddelen) allo- of homeopathisch; de aflevering van farmaceutische, parafarmaceutisch en homeopathische producten, kruiden en dranken, verbandstoffen, gezondheidsvoedingswaren, kindervoeding en dieetartikelen, producten en artikelen voor persoonsverzorging, schoonheidsproducten en de eraan verbonden zorgenverstrekking, parfumerieën en cosmetische producten, toiletartikelen, benodigdheden voor hygiëne, onderhouds- en reinigingsmiddelen, en andere drogisterijartikelen en optiek. Bijgevolg alles wat met farmacie en drogisterij te maken heeft, dit alles in de meest ruime zin. Voorgaande opsomming is slechts exemplatief en niet limitatief.

Alle handels-, financiële, industriële, roerende en onroerende verrichtingen van aard om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, uit te breiden of te vergemakkelijken, in rechtstreeks of

2. De Heer DE PELSMAKER Marc Jan Maria, geboren te Wilrijk op negen juli duizend negenhonderdachtenvijftig (NN.580709-239-79), wonende te 1760-Roosdaal, Windmolenstraat, 14.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

onrechtstreeks verband met bovenstaand doel en met alle gelijkaardige of verband houdende doelen, zo in België als in het buitenland.

Alle beheer, alle deelname of rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in alle verrichtingen in verband met haar maatschappelijk doel, hetzij door oprichting van vennootschappen, inbreng, in bestaande vennootschappen of bij alle personen, van geheel of een gedeelte van haar roerende en onroerende goederen, van inschrijving, aankoop en verkoop van effecten en maatschappelijke rechten, voorschot, lening of anderszins, zo in België als in het buitenland.

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf heden. Zij mag verbintenissen aangaan voor een termijn die de datum van haar eventuele ontbinding overtreft.

Het maatschappelijk kapitaal werd vastgesteld op vijfentwintigduizend euro (25.000 EUR) en verdeeld in tweehonderd vijftig aandelen, zonder een nominale waarde.

Het kapitaal werd volledig geplaatst en bij de oprichting volledig volstort.

Het maatschappelijk kapitaal kan verminderd of verhoogd worden door een beslissing van de algemene vergadering genomen overeenkomstig de voorwaarden voor de wijziging van de statuten. Bij kapitaalverhoging in twee fasen dienen twee notariële akten te worden opgesteld.

De vennootschap wordt beheerd door één of meerdere zaakvoerders, vennoten of niet, benoemd door de algemene vergadering.

De vergadering die ze benoemt, bepaalt hun aantal, duur van hun mandaat, hun bezoldiging en, indien zij met meerderen zijn, hun machten.

De zaakvoerder(s) kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

- Indien er slechts één zaakvoerder is, wordt de geheelheid van de machten hem toevertrouwd. Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder, alsmede in de akten waaraan een openbare of ministeriële ambtenaar zijn medewerking verleent.

- Indien er meerdere zaakvoerders benoemd zijn, heeft elk van de zaakvoerders afzonderlijk alle machten hun toevertrouwd. Zij vertegenwoordigen de vennootschap afzonderlijk jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder, alsmede in de akten waaraan een openbare of ministeriële ambtenaar zijn medewerking verleent.

De zaakvoerder(s) mogen onder hun verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat opdragen aan een of meer directeurs of andere personen al dan niet vennoten. Zij bepalen de bezoldigingen die aan deze opdrachten verbonden zijn. Indien er meerdere zaakvoerders zijn dient deze volmacht echter gezamenlijk door alle zaakvoerders gegeven worden.

Ingeval van tegenstrijdig belang, is de zaakvoerder, of zijn de zaakvoerders verplicht de bepalingen voorzien in het wetboek der vennootschappen na te leven.

Het toezicht op de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten. Ieder van hen zal dan onderzoeks- en controlebevoegdheid hebben over de maatschappelijke activiteiten en zal meer bepaald kennis kunnen nemen, zonder zich te verplaatsen van de boeken briefwisseling en al de geschriften van de vennootschap.

Een commissaris dient slechts benoemd te worden in de gevallen door de wet voorzien.

Ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden op de derde vrijdag van de maand mei te 19 uur, op de zetel of de plaats vermeld in de oproepingsbrieven.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Een buitengewone algemene vergadering mag worden bijeengeroepen door de zaakvoerder telkens als het belang van de vennootschap dit vereist, of op aanvraag van de vennoten die minstens één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen .

Ieder vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber. Hij mag ook zijn stem schriftelijk uitbrengen. Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Aandeelhouders zonder stemrecht en obligatiehouders hebben het recht aan de algemene vergadering deel te nemen met raadgevende stem. In gevallen bepaald bij het wetboek der vennootschappen hebben zij gewoon stemrecht.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene en uitbatingskosten, maatschappelijke lasten, nodige afschrijvingen en provisie voor te betalen belastingen, maakt de nettowinst van het boekjaar uit.

Van deze winst, wordt vijf ten honderd voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze afneming houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende bereikt van het maatschappelijk kapitaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Over de aanwending van het overige zal door de algemene vergadering met gewone meerderheid worden beslist.

Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) te verlenen kwijting.

Geen uitkering mag geschieden, indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar, het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van het wetboek der vennootschappen.

De zuivere opbrengst der vereffening, na betaling der schulden en lasten der vennootschap, wordt verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na in voorkomend geval gelijkmaking der aandelen wat betreft hun afbetaling.

Voor al hetgeen in de statuten niet voorzien is, wordt er verwezen naar het wetboek der vennootschappen.

De comparanten in algemene vergadering samengekomen hebben beslist het aantal zaakvoerders vast te stellen op twee. Werden tot niet-statutair zaakvoeder benoemd: mevrouw DE GEEST Hilde en de Heer DE PELSMAKER Marc, beiden voornoemd, die aanvaard hebben. Het mandaat van Mevrouw DE GEEST zal bezoldigd zijn, het mandaat van de heer DE PELSMAECKER zal onbezoldigd zijn tenzij de algemene vergadering hierover anders zou beslissen.

De oprichters hebben bijzondere volmacht gegeven aan BVBA "FINES°", gevestigd te Lennik-Gaasbeek, Donkerstraat 48, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de nodige inschrijvingen in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) te verrichten, met inbegrip van eventuele verbeteringen, wijzigingen en/of schrappingen van die inschrijving alsmede alle formaliteiten te vervullen die zouden nuttig of noodzakelijk zijn bij alle private of publiekrechterlijke instellingen, onder meer met betrekking tot de B.T.W.,de diensten der directe belasting, de sociale kas, de formaliteiten inzake douane en accijnzen, de aanvraag van vergunningen, de aanvraag registraties en erkenning als aannemer, enz...., met inbegrip van alle latere mogelijke wijzigingen dienaangaande.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL

Gelijktijdig neergelegd: Uitgifte van de akte

Notaris Peter De SCHEPPER te Roosdaal

23/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 15.05.2015, NGL 18.06.2015 15188-0505-015

Coordonnées
BVBA APOTHEEK DE GEEST

Adresse
EDENLAAN 20 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande