CADILLAC LA SALLE CLUB BELGIUM

Association sans but lucratif


Dénomination : CADILLAC LA SALLE CLUB BELGIUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 877.303.830

Publication

19/06/2012
ÿþle

In de bijlagen bij het Belgisc a~ :

na neerlegging ter griffie vc



n kopie



d D 8 JUNI 2012

gegyugls

If,OOpT~I~~NHOUT

f ° nriffiRr

Griffie

Benaming : CADILLAC LA SALLE CLUB BELGIUM Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Trier 24

2382 Poppel (Ravels)

Ondernemingsnr : 0877.303.830.

Voorwerp akte : Ontslag bestuurder - Herbenoeming bestuur

~

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bij besluit van de bijzondere algemene vergadering gehouden op de maatschappelijke zetel werd

1) het eervol ontslag aanvaard als bestuurder met ingang van 25/11/2011 van : mevrouw THYS Diana Elza Josepha Maria, geboren te Lier op 29 april 1958, wonende te 2280 Grobbendonk, Bloktstraat 12.

2) het aantal bestuurders vastgesteld op drie en werden herbenoemd tot de functie vermeld achter hun naam voor onbepaalde duur:

- de heer WUESTENBERGS Lucien Karel Octavie, geboren te Lier op 2 augustus 1949, wonende te 6661 Mont, gemeente Houffalize, Mont 51: secretaris

- de heer SLEGERS Ludo Robert Leo, geboren te Retie op 24 maart 1959, wonende te 2470 Retie, St, Paulusstraat 19: voorzitter

- de heer SIMONS François Maria Theresia, geboren te Brasschaat op 6 september 1956, wonende te 2990 Wuustwezel, Bruidsweg 17: penningmeester

De voorzitter, De penningmeester, De secretaris,

L. Slegers, F. Simons, L. Wuestenbergs,

l,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te verteggenvroordigen

Verso ; Naam en handtekening

16/02/2015
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

" 152555,"

Nearaeiegd ter griffie van de

RECHTBANK lfP.n! KOOPHANDEL

0 FEB. 20'15

ANTWERPEN atoterteURNHOUT na Gr trier

Ondememingsnr : 0877.303.830

Benaming

(voluit) ; Cadillac La Salle Club Belgium

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw Zetel :

Ondermeer' akte ;

Datum aanpassing statuten, ontslag bestuurders, benoeming nieuwe bestuurders op Algemene Vergadering van 30 november 2014

Artikel .1

De vereniging zonder winstoogmerk met als naam : "CADILLAC LA SALLE CLUB BELGIUM'.

Zetel : 3590 Diepenbeek, Rodenbachlaan 38 gelegen in het gerechterlijk arrondissement Hasselt

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel:

De bescherming van oldtimers en het steunen en stimuleren van de interesse voor oldtimers door het organiseren van allerhande activiteiten, waaronder ondermeer, doch niet uitsluitend ritten, rally's tentoonstellingen, bijeenkomsten, voordrachten, evenementen, festiviteiten, bals, happenings, beurzen en dergelijke,

het verzamelen en restaureren van oldtimers en onderdelen, alsook het verzamelen van miniaturen, speelgoed, kledij, gadgets

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële en niet winstgevende doelstellingen, met inbegrip van commerciële en winstgevende ativiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 3 Lidmaatschap

Art 3,1. Werkende leden:

Er zijn minstens drie werkende leden. leder natuurlijk en/of rechtspersoon en/of organisatie kan mits betaling van lidgeld, zich kandidaat stellen als werkend lid. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op zijn eerstvolgende vergadering, Op deze vergadering dienen minstens de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig te zijn, De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

De Raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid. Tegen deze beslissing is geen verhaal mogelijk, ook niet voor de rechtbank. Werkende leden hebben alle rechten en plichten die in de wet alsook in deze statuten warden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal vastgesteld worden door de Raad van Bestuur en die maximum tweehonderd euro zal bedragen.

De rechten en plichten van de werkende leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement dat onder de bevoegdheid valt van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 3.2. Toegetreden leden:

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, kan bij de vzw een aanvraag indienen am toegetreden lid te worden.

De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais toegetreden lid. tegen deze beslissing is geen verhaal mogelijk, ook niet voor de rechtbank. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. Toegetreden leden hebben geen stemrecht, Zij hebben enkel het recht om de activiteiten bij te wonen die warden ingericht door de vereniging. Zij betalen een bijdrage die jaarlijks zal worden vastgesteld door de Raad van Bestuur.

De rechten en plichten van de toegetreden leden worden bepaald door het huishoudelijk reglement dat onder de bevoegdheid valt van de Raad van Bestuur.

Art 3,3. Ontslag;

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan. Zij hebben echter geen recht op teruggave van het lidgeld voor het lopende jaar.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door middel van een schriftelijk belicht. Hun ontslag wordt effectief met dit bericht.

Art 3.4.0pschorting lidmaatschap werkende leden:

Het lidmaatschap van werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort binnen de maand na een schriftelijke aanmaning. Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage binnen de regularisatietermijn niet betalen , worden geacht ontslagnemend te zijn en verliezen al hun rechten ais werkend lid.

Art 3.5. Beëindiging van lidmaatschap:

Als een werkend lid handelt in strijd met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van aile werkende leden, het geviseerde lid niet meegeteld, worden beëindigd en dit door bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop ten minste de helft van alle werkende leden aanwezig (of vertegenwoordigd) zijn en waarbij voor de beslissing een twee derden meerderheid van de aanwezig of geldig vertegenwoordigde stemmen vereist is. Indien niet de helft van de leden op deze vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede vergadering worden samengeroepen waarbij ongeacht het aantal aanwezigen of geldig vertegenwoordigde leden, een beslissing kan genomen worden met tenminste de twee derden meerderheid.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa die de vzw toebehoren op grond van de enkele hoedanigheid van het lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij bëeindiging van het lidmaatschap, om welke reden ook, alsook bij ontbinding van de vzw.

Artikel 4 De Algemene Vergadering

Art 4.1. De Algemene Vergadering;

De Algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

Art 4.2. Bevoegdheden:

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1, De wijziging van de statuten;

2, De benoeming en afzetting van bestuurders;

3. De benoeming en afzetting van de commissaris en desgevallend het bepalen van diens bezoldiging;

4. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6. De ontbinding van de vereniging;

7. De uitsluiting van een lid;

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9. De goedkeuring van het jaarprogramma, opgesteld door de Raad van Bestuur.

~

N

MoD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art 4.3. Vergaderingen:

De jaarlijkse bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de laatste zondag van november om veertien uur, op de plaats vermeld in de uitnodiging.

De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile werkende leden verstuurd per gewone post op het adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris.

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarvan elk punt dat door minstens twee bestuurders minstens tien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens één vijfde van de werkende leden. De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende leden verstuurd per gewone post op het adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven.

Er worden van elke vergadering notulen opgesteld en bewaard in een notuelenregister dat ter inzage is van de werkende leden, die met het oog op de inzage ervan, een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur en met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register op de zetel van de vzw, overeenkomen.

Artikel 5 Bestuur en Vertegenwoordiging

Art 5.1. Samenstelling van de Raad van Bestuur

De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de vzw.

Een bestuursfunctie kan enkel als de persoon woonachtig is in België en gedomicilieerd is in België.

De bestuursleden dienen geen lidgeld te betalen tijdens hun bestuursperiode. Ook de ereleden worden vrijgesteld van betaling van lidgeld,

Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee bestuurders, en dit tot de dag van de Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er meer dan drie werkende leden zijn. het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarlijkse Algemene Vergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar,

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij hun functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarvoor beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegnwoordigde leden.

teder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, Een bestuurder is verplicht om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat rederlijke wijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Art 5.2. Intern Bestuur- Beperkingen

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten de Algemen Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze is openbaar gemaakt.

Art 5.3. Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw ais college in alle handelingen in en buiten rechte en zonder dat hiervoor een benoemingsbesluit moet worden voorgelegd. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van de voorzitter en penningmeester.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde

Coordonnées
CADILLAC LA SALLE CLUB BELGIUM

Adresse
TRIER 24 2382 POPPEL

Code postal : 2382
Localité : Poppel
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande