CARNICA VZW

Divers


Dénomination : CARNICA VZW
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 633.766.227

Publication

23/07/2015
ÿþi "  3 MOR 2.2



r In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

11111nAl u

7f16'g

NEERGELEGD

1 g JULI 2015

REÇHTBAN~Kivan KOOPHANDEL

-.ANT-WEAPEN,-an, MECHELEN_.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) ; Carnica vzw

(verkort) .

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Duwijckstraat 17, 2500 Lier

Onderwerp akte ; Oprichtingsakte

' STATUTEN CARNICA VZW

I. Vooraf

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

" de heer Thierry Eugeen Nelly Callaerts, wonende te 2560 Kessel, Krijgsveld 2a, geboren op 24/10/1973 te Lier;

" de heer Hendrik Andre Delphine Jozef Coenen, wonende te 2550 Kontich, Kruisschanslei 85, geboren cp 10/11/1957 te Sint-Niklaas;

" de heer Philip Veen, wonende te 9220 Hamme, Schaubeke 43A, geboren op 9/7/1973 te Wilrijk;

" mevrouw Christel Fierens , wonende te 2560 Kessel, Krijgsveld 2a, geboren op 9/12/1973 te Lier;

" mevrouw Christel Elisa Waterschoot , wonende te 2550 Kontich, Kruisschanslei 85, geboren op 22/12/1958 te Mortsel;

" mevrouw Carla De Kimpe , wonende te 9220 Hamme, Schaubeke 43A, geboren op 14/5/1973 te Hamme.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden :

Il. Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 Naam

De vereniging draagt de naam "Camica" vzw.

Deze naam moet voorkomen cp alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, crders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de wcorden

'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'vzw' met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art, 2 Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2500 Lier, Duwijckstraat 17, in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, maar haar zetel kan naar een andere plaats binnen het grondgebied van de provincie Antwerpen worden overgebracht bij beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3 Doel

De vereniging heeft als doelstellingen de studie, conservatie, teelt, selectie, educatie en promotie van de Apis mellifera mellifera evenals de ontwikkeling van een duurzame imkerij en dit zowel naar imkers als naar het algemene publiek toe. De vereniging mag aile activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijk doel. De vereniging kan met het oog op de realisatie van haar maatschappelijk doe! personeel aanwerven en verbintenissen aangaan voor leasing, huur, pacht of aankoop van onroerende en roerende zaken.

De vereniging vertegenwoordigt haar leden bij de pclitieke en administratieve overheid op elk bestuursniveau en bij andere binnen-, buitenlandse of internationale imkersverenigingen of andere organisaties

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

S r }

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

M4D 2.2

Art. 4 Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op ieder ogenblik ontbonden worden.

IIl. Lidmaatschap

Art, 5 Leden

De vereniging bestaat uit vaste leden en toegetreden leden. Enkel de vaste leden genieten volledig van de

rechten welke enerzijds aan verenigingen toegekend door de wet, anderzijds toegekend door deze statuten.

Echter, elk lid wordt via zijn lidmaatschap geacht om zowel de statuten als het interne huisreglement van de

vereniging te respecteren.

Zijn vaste leden:

" 'de stichters van de vereniging;

" elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, nadien toegelaten via een beslissing van de raad van bestuur met gewone meerderheid.

Zijn toegetreden leden:

" elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die participeert in de activiteiten van de vereniging, nadat deze persoon voldoet aan de verplichtingen betreffende het lidmaatschap zoals opgelegd door de raad van bestuur.

Art. â Ledenbijdrage

Zowel váste als toegetreden leden betalen jaarlijks een lidgeld waarvan het bedrag wordt vastgelegd door

de raad van bestuur, maar nooit meer mag bedragen dan 250 euro.

Art. 7 Vaste leden: aantal

Het aantal vaste leden is niet gelimiteerd, snaar moet minstens 3 bedragen.

Art. 8 Vaste leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

Als vast lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur beslist autonoom over de toetreding van vaste leden. De r aad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement. Om deel uit te maken van de vereniging dient t enminste aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

" het lidgeld jaarlijks betalen;

" de statuten van de vereniging aanvaarden.

Een kandidaat-vast lid van de V.Z.W. dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij het bestuur van de vereniging, deze beslist autonoom of een kandidaat-vast lid dat aan de voorwaarden voldoet, als vast lid tot de V.Z.W. wordt toegelaten. De raad van bestuur dient deze beslissing te motiveren. Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk,

Uitsluiting van een vast lid kan slechts geschieden in de vorm en onder de voorwaarden door de wet bepaald. In afwachting van een beslissing van de algemene vergadering over de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur wel beslissen over een schorsing van lidmaatschap.

Art. 9 Vaste leden: rechten en plichten

De vaste leden kunnen aanspraak maken op al de diensten die de CARNICA al dan niet tegen betaling aanbiedt en zij hebben bovendien algemeen stemrecht in de algemene vergadering.

Door hun aanvaarding van de statuten en hun lidmaatschap verbinden de vaste leden zich tot het stipt betalen van hun lidgeld en het behartigen van de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging zoals die door de daartoe bevoegde organen in concreto zullen worden bepaald.

Art. 10 Vaste leden: einde

Elk vast lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat in zodra de raad van bestuur de uittreding van het betrokken lid in het register genoteerd heeft. Het lidmaatschap van een vast lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat vast lid.

Indien door ontslag het aantal vaste leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Indien door schorsing, uitsluiting of overlijden het aantal vaste leden onder het wettelijke of statutaire minimum valt, dan dient de raad van bestuur, in overleg met de leden, binnen een termijn van 21 dagen een nieuw vast lid te benoemen.

Vaste leden worden geacht ontslag te hebben genomen indien zij hun lidgeld of eventuele bijdrage in de werkingskosten niet hebben betaald binnen de termijnen die daarvoor door de raad van bestuur in het huishoudelijk reglement zijn vastgelegd. Het uittredend lid kan bij uittreding geen aanspraak maken op enig deel van het vermogen van de vereniging.

Vaste leden kunnen uitgesloten worden indien zij door hun houding of door hun gedragingen de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

doelstellingen of de werking van de vereniging ernstig belemmeren. In voorkomend geval worden de feiten vastgesteld door de raad van bestuur die de zaak aanhangig maakt op de eerstkomende algemene vergadering.

Een vast lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 213 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een vast lid is geheim, de algemene vergadering moet bij uitsluiting haar motivatie kenbaar maken. De raad van bestuur kan een vast lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Leden die uitgesloten werden of impliciet ontslag hebben genomen kunnen pas opnieuw toetreden nadat een definitieve regeling is getroffen door de raad van bestuur betreffende de schulden die zij eventueel nog zouden hebben bij de vereniging of nadat het geschil dat aan de basis lag van hun uitsluiting definitief is beslecht.

Een vást lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden vast lid, hebben geen reoht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze zijn niet gerechtvaardigd om een opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris te vragen.

Art. 11 Ledenregister

De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er Mjzigingen optreden in het ledenbestand van de vaste leden van de V.Z.W., moeten deze wijzigingen binnen de achtdagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De vaste leden hebben de Verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. He origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op zetel van de V.Z.W.

Art, 12 Toegetreden leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

Elk toegetreden lid moet willen bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de vereniging. De andere formaliteiten en voorwaarden om tot de V.Z.W. ais toegetreden lid toe te treden zijn uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Art. 13 Toegetreden leden: rechten en plichten

De toegetreden leden kunnen aanspraak maken op de diensten die CARNICA te hunner behoeve organiseert en al dan niet tegen betaling aanbiedt.

Buiten het betalen van het jaarlijkse lidgeld en het respecteren van het huishoudelijk reglement hebben de toegetreden leden geen enkele verplichting ten aanzien van de vereniging. Van hen wordt evenwel verwacht dat zij deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en dat zij de richtlijnen die daarvan uitgaan meer bepaald inzake de bestrijding van bijenziekten en parasieten loyaal opvolgen.

Art. 14 Toegetreden leden: einde

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat in zodra de raad van bestuur de

uittreding van het betrokken lid in het register genoteerd heeft. Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid.

Toegetreden leden warden geacht ontslag te hebben genomen indien zij hun lidgeld of eventuele bijdrage in de werkingskosten niet hebben betaald binnen de termijnen die daarvoor door de raad van bestuur in het huishoudelijk reglement zijn vastgelegd. Een toegetreden lid kan bij uittreding geen aanspraak maken op enig deel van het vermogen van de vereniging.

Toegetreden leden kunnen uitgestoten worden indien zij door hun houding of door hun gedragingen de doelstellingen of de werking van de vereniging ernstig belemmeren. In voorkomend geval zal het toegetreden lid met onmiddellijke ingang worden geschorst door de raad van bestuur. De uitsluiting van het geschorste lid zal behandeld worden op de eerstkomende algemene vergadering. Deze kan het toegetreden lid uitsluiten via een 2/3 meerderheid.

Leden die uitgesloten werden of impliciet ontslag hebben genomen kunnen pas opnieuw toetreden nadat een definitieve regeling is getroffen door de raad van bestuur betreffende de schulden die zij

eventueel nog zouden hebben bij de vereniging of nadat het geschil dat aan de basis lag van hun uitsluiting definitief is beslecht.

IV. Algemene Vergadering

Art. 15 Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit alle vaste leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door

de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk vast lid heeft een stem, maar kan zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid op grond van

een schriftelijke volmacht. Een vast lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Art, 16 Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

" het wijzigen van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun vergoedingen indien er vergoedingen of bezoldigingen worden toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

" de ontbinding van de vereniging;

" _de aanaarding en/of de uitsluiting van een lid;

" het aanstellen van de vereffenaars en het bepalen van hun vergoeding en bezoldiging indien er worden toegekend evenals het bepalen van hun opdracht;

" het sluiten van overeenkomsten voor externe samenwerking onder institutionele vorm;

" in alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Aile Wijzigingen aan de statuten en alle daden die verband houden met het benoemen / opheffen van de functie van bestuurders moeten neergelegd worden bij de griffie van de rechtbank van koophandel, bevoegd voor de plaats waar de zetel van de vzw is gevestigd.

Art. 17 Samenkomst

De algemene vergadering kan bijeenkomen in gewone zitting en in bijzondere zitting. Zij komt minstens één keer per jaar samen in gewone zitting, en dit binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar. De datum hiervoor wordt vastgelegd op 1 juni.

Een buitengewone zitting kan op elk moment georganiseerd worden indien de raad van bestuur dat beslist of indien minimum 1/5 van de vaste leden daarom zou vragen.

Buiten de uitzonderingen voorzien door de wet van 27/6/1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en deze statuten, is de algemene vergadering geldig samengesteld indien de meerderheid van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Zij wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur via e-mail (of brief indien de geadresseerde hierover niet zou beschikken), geadresseerd aan elk vast lid, minstens 8 dagen voor de bijeenkomst. De uitnodigingen vermelden de plaats, de dag, het uur en de agenda van de bijeenkomst.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door 1/10 van de vaste leden, moet op de agenda worden geplaatst.

De voorstellen uitgaande van de vaste leden moeten uiterlijk 3 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur.

Tijdens de algemene vergadering zelf kunnen enkel nog punten aan de agenda worden toegevoegd indien deze door 1/2 van de aanwezige leden worden ondertekend.

Om te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering moeten vaste leden hun aanwezigheid minstens 1 dag voor het tijdstip van de algemene vergadering schriftelijk (brief of e-mail) bevestigen.

Art. 18 Aanwezigheidsquorum & meerderheden

De algemene vergadering kan indien er een aanwezigheidsquorum van 1/2 van de vaste leden is bereikt beraadslagen over alle punten (met uitzondering van de punten die betrekking hebben op een wijziging van 1) de statuten of 2) de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, want daarvoor dient een aanwezigheidsquorum van 2/3 van de vaste leden bereikt te zijn).

Elk vast lid heeft één stem. Een vast lid mag zich laten vertegenwoordigen dcor een ander lid van de algemene vergadering. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

Beslissingen worden aangenomen bij een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezigen of vertegenwoordigden, behalve in het geval het anders besloten staat in de wet van 27/6/1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of in deze statuten. De algemene vergadering kan enkel geldig delibereren over de wijziging van de statuten (of over de ontbinding van de vereniging) indien dit expliciet vermeld wordt in de oproepingsbrief en als de vergadering minstens 2/3 van de leden, aanwezig of vertegenwoordigd, telt. Een wijziging kan slechts worden aangenomen indien een gewone meerderheid van de 2/3 aanwezige of vertegenwoordigde leden voor die wijziging stemt. Om wijzigingen door te voeren welke betrekking hebben op de doelstellingen waarvoor de vereniging is opgericht, is er een 4/5 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist. Indien niet minstens 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de eerste bijeenkomst, kan er een tweede bijeenkomst georganiseerd worden welke binnen de 15 dagen na de eerste bijeenkomst moet plaatsvinden. Het aanwezigheidsquorum vervalt op de tweede bijeenkomst.

Voor de berekening van de gewone en bijzcndere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet in rekening genomen.

Art. 19 Notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden geregistreerd in de notulen, ondertekend door de

voorzitter en worden samengebracht en bijgehouden op de zetel van de vereniging.

/

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mob 2.2

Beslissingen van de algemene vergadering worden mondeling of per gewone brief aan de leden ter kennis gebracht.

V. Raad van Bestuur

Art. 20 Voorwaarden en samenstelling

Om als bestuurder te worden benoemd moet men lid zijn van de vereniging.

De raad van bestuur duidt onder zijn eigen leden een voorzitter en ondervoorzitter aan.

De voorzitter zit de raad van bestuur voor, in geval van verhindering van de voorzitter, worden zijn functies

overgenomen door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Ben bestuurder kan zich bij schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Een

bestuurder kan slechts ,één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Art. 21 Aantal

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders, maar er is geen maximum aantal bestuurders bepaald. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal vaste leden.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat na redelijke termijn in hun vervanging is voorzien.

" " Art, 22 Benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders uit de leden van de vereniging. Elke bestuurder dient met een 213 meerderheid verkozen te worden. De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar.

Art. 23 Bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zo ook het dagelijks bestuur. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden wel delegeren.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 5 jaar en zijn herkiesbaar; het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit, ais college. De raad van bestuur kan (al dan niet onder haar eigen leden) personen aanduiden om de vereniging te vertegenwoordigen; deze vertegenwoordigers hoeven hun bevoegdheid niet te verantwoorden ten aanzien van derden.

De raad van bestuur kan een huisreglement voorleggen aan de algemene vergadering, zij kan hieraan vervolgens wijzigingen aanbrengen mits hiervoor een gewone meerderheid van de aanwezige / vertegenwoordigde leden voorhanden is.

De raad van bestuur rekruteert indien nodig het personeel dat noodzakelijk is om de doelstellingen van de vereniging te realiseren. Zij legt eveneens het salaris van dat personeel vast. Het personeel kan aangeworven worden uit de leden van de vereniging.

Art. 24 Samenkomst

De raad van bestuur komt zo vaak samen als dat het belang van de vereniging vereist, maar ten minste 1 maal per jaar.

De raad van bestuur komt eveneens samen op vraag van de voorzitter of twee bestuurders.

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter. De oproeping gebeurt per e-mail (of brief indien de geadresseerde hierover niet zou beschikken), minimum 8 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de secretaris, bestuursleden kunnen tot 1 dag vdár de dag van samenkomst agendapunten meedelen aan de secretaris.

Art. 25 Aanwezigheidsquorum en stemming

Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Alle beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Voor de berekening van de gewone meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen niet in rekening genomen. Elke bestuurder heeft één stem; maar indien de stemming onbeslist eindigt, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 26 Notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld, welke ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en worden in origineel bewaard op de zetel van de vereniging waar alle bestuurders het indien gewenst kunnen inzien.

MQD 2.2

Luik B - Vervolg



Art, 27 Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is of indien de bestuurder komt te overlijden, eindigt het mandaat van rechtswege, Echter, elke bestuurder kan ook op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de algemene vergadering.

Indien een bestuurder het bestuur van de V.Z.W. belemmert de doelstellingen te verwezenlijken, kan hij op elkmoment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

Vi. Begroting en Rekeningen

Art, 28

Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 01/01 tot en met 31/12.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het

beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de

bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Vil. Ontbinding, Nietigheid en Vereffening

Art, 29 Ontbinding

De V,Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 ve{eist. De beslissing tot ontbinding moet gencmen worden met een bijzondere meerderheid van 9/10 van de aarweztge of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het Openbaar Minjsterie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de V.Z.W. die: (a) niet in staat is haar verbintenissen na°fe komen, (b) haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht, (c) in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde, (d) gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten, (e) minder dan drie leden telt.

Art. 30 Bestemming netto-actief

De bestemming van het actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering of door de vereffenaar(s) en

betreft een belangeloos doel.

VIII. Slot

Art, 31 Overig

Voor, alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W. 

wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

OVERGANGSBEPALINGEN:

Afsluiting van het eerste boekjaar: het eerste boekjaar loopt van 01/06/2015 tot en met 31/12/2016. Datum

van de eerste jaarvergadering: 01/06/2017.

AKTE= BENOEMING BESTUURDERS

De algemene vergadering duidt de volgende personen aan als bestuurder:

1.de heer Thierry Eugeen Nelly Callaerts, wonende te 2560 Kessel, Krijgsveld 2a, bestuurder;

2.de heer Hendrik Andre Delphine Jozef Coenen, wonende te 2550 Kontich, Kruisschanslei 85, bestuurder;

3.de heer Philip Veen, wonende te 9220 Hamme, Schaubeke 43A, bestuurder.

De bestuursleden verdelen de volgende functies onder elkaar:

1.De heer Thierry Eugeen Nelly Callaerts, voorzitter;

2.De heer Hendrik Andre Delphine Jozef Coenen, ondervoorzitter;

3.De heer Philip Veen, bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
CARNICA VZW

Adresse
Zetel : Duwijckstraat 17, 2500 Lier

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande