CATALOOGC

Association sans but lucratif


Dénomination : CATALOOGC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 599.975.286

Publication

10/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De naam van de vereniging is CataloogC

Art. 2. De vereniging is gevestigd in Pansgatelaan 29, 2640 Mortsel

Art. 3. De vereniging heeft als doel:

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen  en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De leden

Het gerechtelijk arrondissement:

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN,

AFDELING ANTWERPEN,

BOLIVARPLAATS 20,

2000 ANTWERPEN

Ter realisatie van haar doel kan de vereniging alle activiteiten ontplooien of goederen verwerven en vervreemden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van dit doel, met inbegrip van bijkomstige of ondersteunende commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijden volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van voormeld doel.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen -als in buitenland.

Het doel van vzw CataloogC is het creëren, uitvoeren en verkopen van theatervoorstellingen en audiovisuele prestaties met artistieke doeleinden.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : CataloogC

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pansgatelaan 29

*15304205*

Luik B

2640

België

0599975286

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mortsel

Griffie

Neergelegd

06-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met term  lid in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Art. 6. Als lid kan toetreden ieder die door de raad van bestuur wordt voorgedragen en door de algemene vergadering wordt aanvaard met meerderheid van stemmen.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk (per brief of e-mail) worden ingediend bij een lid van de raad van bestuur.

Art. 7. Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 8. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordige stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval een lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens twee leden.

Art. 10. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur. Zij zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

Art. 11. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter (of bij ontstentenis de oudste aanwezige bestuurder) roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor. Hij ondertekent ook de notulen die van elke vergadering worden opgemaakt.

Art. 12. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter of zijn vervanger.

Art. 13. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden behalve deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 14. De raad van bestuur kan alle handelingen van bestuur verrichten en daden van beschikking stellen. De vereniging kan verbonden worden door de handtekening van de voorzitter of van 2 bestuurders.

Art. 15. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De raad benoemt een gevolmachtigde die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle noodzakelijke documenten ivm post, bank, leveranciers en diensten en dergelijke meer. Voor handelingen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gevolmachtigde, of de voorzitter of twee bestuurders.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Algemene vergadering

Art. 16. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17. De algemene vergadering is bevoegd voor:

het benoemen en ontslaan van de bestuurders en het goedkeuren van begrotingen en rekeningen. Deze beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen. Onthoudingen worden buiten beschouwing gelaten. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen; het uitsluiten van een lid. Deze beslissing wordt genomen met twee derde van de stemmen; het wijzigen van de statuten en het vrijwillig ontbinden van de vereniging. Voor deze beslissingen moeten twee derde van de leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen met twee derde van de stemmen. Voor het wijzigen van de doelstellingen is een eenparige beslissing nodig.

Art. 18. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Art. 19. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Art. 20. Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter.

De notulen worden opgenomen in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden in eerste instantie geldig ondertekend door de zakelijk leider. Bij ontstentenis hiervan gebeurt dit geldig door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders of door twee leden van de algemene vergadering.

Rekeningen, begroting

Art. 21. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Ontbinding, vereffening

De algemene vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn.

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief of per e-mail tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Art. 22. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 23. Bij ontbinding zullen de activa, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Art. 24. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten werd geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door 2 mei 2002, van toepassing.

Overgangsbepalingen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2015.

Aldus goedgekeurd door de Algemene Vergadering te Antwerpen op 2 maart 2015, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Getekend, de oprichters.

Peter Onkelinx, 2640 Mortsel, lid Maité Thyssen, 2000 Antwerpen, lid Annelies Boelens, 2600 Berchem, lid Jaela Cole, 2640 Mortsel, lid

Coordonnées
CATALOOGC

Adresse
PANSGATELAAN 29 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande