CATBAVRIENDEN, AFGEKORT : CATBA

Association sans but lucratif


Dénomination : CATBAVRIENDEN, AFGEKORT : CATBA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.098.785

Publication

12/04/2011
ÿþ ,'~~I~Z U~ l i. _~ _~J Moa 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111111111101111 111

*11055355*

Neergelegd ter griffie van da gebonk van Koopbandé! te Antwerpen, op

Griffie 311lE 2811

Ondernemingsnr : 0409.098.785

Benaming

(voluit) : Catbavrienden vzw

(verkort) : Catba vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Ten Eekhovelei 131, 2100 Deurne, België

Onderwerp akte : NIEUWE STATUTEN - WIJZIGINGEN SAMENSTELLING VAN BESTUUR

Tijdens de Algemene vergadering van 13 januari 2011 werden onderstaande statuten en wijzigingen van de samenstelling van bestuur goedgekeurd.

HOOFDSTUK I. Benaming, zetel, doel

Art. 1 De vriendenkring "Catba" genaamd, "Catbavrienden" vereniging in feite, gesticht op 21 juli 1947 besloot in zijn Algemene vergadering van 21 december 1952 de vorm aan te nemen van "Vereniging zonder winstoogmerk" met behoud van zijn benaming "Catbavrienden". In de Algemene vergadering van 07 februari 2000 werd besloten "Buurtcentrum Catba" bij de officiële benaming bij te voegen.

Art. 2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te Deume, Ten Eekhovelei 131, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij: eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel:

A: Haar leden de gelegenheid te geven door alle wettelijke en geoorloofde middelen hun liefhebberij te beoefenen en hun gezonde ontspanning te bezorgen, alsook propaganda te voeren tot bevordering van hun sociale belangen, de vereniging blijft buiten alle politieke of syndicale aard voor de verdediging ervan op te treden, mits eerbiediging der politieke en wijgerige opvattingen van haar leden.

B: Te dien einde mag de vereniging haar medewerking verlenen in de breedste zin van het woord, aan de beoefening van allerlei sporten en liefhebberijen en kan daartoe in haar schoot gepaste afdelingen oprichten en ook voordrachten of voorstellingen inrichten.

C: Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze; doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en: waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende: doelstellingen.

HOOFDSTUK II. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit effectieve leden en, toegetreden leden.

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van effectieve leden behoren tot de bevoegdheid van de algemene: vergadering. Zij heeft hieromtrent een volledige vrijheid in zijn oordeel, zonder daarover een verklaring te: moeten geven. Een effectief lid is wie zich door een engagement inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Effectieve leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van mei 2002 hen toekennen, zij hebben: stemrecht in de algemene vergadering. Het verdere gebruik van de term "lid" verwijst naar de effectieve leden.' Wie lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Art. 6 Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden. Bovendien worden alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de algemene vergadering in dat register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing is gesteld. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen.

Art. 7 De effectieve en de toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag per brief of e-mail gericht aan de raad van bestuur.

Art. 8 Het ontslagen of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op de terugbetaling van de door hem betaalde sommen. De ontslagen en uitgesloten leden, of de erfgenamen van een overleden lid, hebben hoegenaamd geen recht op enig deel van het maatschappelijk bezit der vereniging. Zij kunnen noch opgave, noch overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

HOOFDSTUK III. De algemene vergadering

Art. 9 De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Art. 10 De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de verenging. Zij bezit de machten die haar

zijn toegekend door de wet of door de statuten. Behoren met name tot haar bevoegdheid:

-de wijzigingen van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begrotingen en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11 De jaarlijkse algemene vergadering moet gehouden worden binnen de zes maand na afsluiten van het boekjaar.

Art. 12 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of per email ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 13 leder effectief lid heeft recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Art. 14 in de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt de doorslag.

Art. 15 Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op een geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 16 Wanneer de wijzigingen evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 17 Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in art. 15 en 16 ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

' MOD 2.2

Art. 18 Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging de notulen en beslissingen van de algemene vergadering raadplegen evenals boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art. 19 Iedere wijziging van de statuten moet zo snel mogelijk worden neergelegd bij de griffie. Zij zorgen voor de publicatie en bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

Art. 20 De beslissingen van de algemene vergadering zullen aan belanghebbende worden meegedeeld per nieuwsbrief en zullen eveneens op de zetex der kennis worden gesteld.

HOOFDSTUK IV. Raad van bestuur

Art. 21 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. Het orgaan, de raad van bestuur, beraadslaagt als een college.

Art. 22 De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder teilen dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 1 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De bestuurders worden benoemd en afgezet door de algemene vergadering.

Art. 23 Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/04/2011 - Annexes du Moniteur belge Art. 23 De raad van bestuur kiest jaarlijks tijdens de algemene vergadering onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris en eventuele andere raadsleden en bepaald hun bevoegdheden. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Art. 24 Een bestuurder kan op eender welk moment vrijwillig ontslag nemen. Zij melden dit aan de raad van bestuur per brief of email.

Art. 25 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

Art. 26 De raad van bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden en zelfs aan derde. Tegenover leden en derden wordt de vereniging

rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Art. 27 Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris, gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging.

Art. 28 Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

HOOFDSTUK V. Duur van de vereniging

Art. 29 De vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht, zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Art. 30 In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Art. 31 In elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij rechterlijk, welk ook de oorzaak of het ogenblik zij, wordt het netto overblijvende actief van het maatschappelijk bezit overgedragen aan vzw Malisa, eveneens een vereniging met belangeloze doelstelling.

Ingevolge van de Algemene vergadering op 13 januari 2011

ONTSLAGNEMEND:

Erevoorzitterr; Beaujean, Charel (geen gegevens) - 81999-05-06 E 2011-01-13 Voorzitter : Schuddinck, Leo (geen gegevens) - 81999-05-06 E 2011-01-13 Ondervoorzitter : Weymans, Etienne (geen gegevens) - B1999-05-06 E 2011-01-13 Boekhouding-secretaris : Dufoor, Danny (geen gegevens) - B1999-05-06 E 2011-01-13 Penningmeester : Van den Eeden, Jenny (geen gegevens) - 81999-05-06 E 2011-01-13

Luik B - Vervolg

Feestbestuurder : Jensens, Linda (geen gegevens) - B1999-05-06 E 2011-01-13

Raadsleden :

Maria Mortelmans (geen gegevens) - B2003-01-10 E 2011-01-13

Maria 't Syen (geen gegevens) - B2003-01-10 E 2011-01-13

Jeanne De Graaf (geen gegevens) - B2003-01-10 E 2011-01-13

Danny Van Den Broeck (geen gegevens) - B2003-01-10 E 2011-01-13

HUIDIGIE SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

VOORZITTER: Maria Jozepha Nielsen (68.09.21-320.56)

ONDERVOORZITTER: Jessica Van Loon (86.03.03-376.03)

PENNINGMEESTER: Stijn Van Bauwel (78.08.16-407.31)

SECRETARIS: Lindsey Peeraer (82.04.07-190-89)

RAADSLID: Ronny Possemiers (67.08.15-429.02)

VOORZITTER SECRETARIS

Maria Jozepha Nielsen Lindsey Peeraer

MO¢' 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het r Belgisch Staatsblad

Coordonnées
CATBAVRIENDEN, AFGEKORT : CATBA

Adresse
TEN EEKHOVELEI 131 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande